ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1056 φορές

Αποκαλυπτικό το ΚΟΚΤΕΙΛ της ΚΕΡΚΙΔΑΣ (10/9)

Καλημέρα φιλαράκια, καλή βδομάδα και καλή αγωνιστική χρονιά να έχουμε σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο. Σήμερα, πρώτη έκδοση της «χρονιάς», θα ασχοληθώ περισσότερο με ένα θέμα που νομίζω πως πρέπει να καταγραφεί δημόσια, για να γνωρίζει η κοινή γνώμη τι ακριβώς έγινε και η αγαπημένη ομάδα μας, η Βέροια, να ξαναβρεί τον δρόμο της.

Το τελευταίο δεκαήμερο του Φλεβάρη, η χιλιοταλαιπωρημένη Βέροια αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και ουσιαστικά διαλύθηκε, όπως αποδείχθηκε και στην συνέχεια, σκορπίζοντας θλίψη στους φιλάθλους της και την ευρύτερη κοινωνία της Ημαθίας και όχι μόνο.

Λίγες μέρες μετά, ο υπογράφων Κώστας Τσιμόπουλος και ο εκδότης της «Κερκίδας» Βύλλης Γαλανομάτρης,  αρχίσαμε να αναζητούμε τρόπους και λύσεις, ώστε ο «μητρικός» σύλλογος της ΠΑΕ, ο ΓΑΣ Βέροια, να επαναλειτουργήσει. Ήμασταν σε τακτική επαφή με την ΕΠΣ Ημαθίας για να δούμε σε ποια κατάσταση ήταν ο Σύλλογος σε σχέση με τις αθλητικές αρχές, συγκεντρώσαμε πληροφορίες από την ΔΟΥ για να εξετάσουμε την φορολογική του κατάσταση, και ήμασταν «ενοχλητικοί» στον δικηγόρο Κώστα Πουλασουχίδη απ΄ τον οποίο ζητούσαμε τις νομικές του γνώσεις και συμβουλές.

Στην συνέχεια στην παρέα μας προστέθηκε ο εκπαιδευτικός Γιάννης Σαφαρίκας, ο επιχειρηματίας Γιώργος Κρύπας, ο Γιώργος Κικερίδης και ο Γιώργος Χατζάρας. Άλλοτε όλοι μαζί, άλλοτε μεμονωμένα, βρισκόμασταν  σχεδόν κάθε μέρα, με μοναδικό μέλημά μας το τι θα γίνει με τη Βέροια.

Πρωταρχικός μας στόχος ήταν να «εμπλέξουμε» στην αναγέννηση της Βέροιας, έναν ή περισσότερους οικονομικούς παράγοντες, γιατί με το χρήμα η υλοποίηση ενός σχεδίου γίνεται ευκολότερη και πιο οργανωμένη. Έτσι, λοιπόν, τα μάτια μας τα είχαμε στραμμένα στα αδέλφια Μπίκα, μιας και είχαν εκδηλώσει άλλες δύο φορές το ενδιαφέρον τους να αναλάβουν την αναγέννηση της «βασίλισσας» του βορρά.  Και όταν δεν μπορούσαμε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους, τότε χρησιμοποιούσαμε άλλους ανθρώπους που είχαν καλύτερη πρόσβαση, όπως το μέλος της ΕΠΣ Ημαθίας Στέλιο Μουρτζίλα, ακόμα και τον Παντελή Κωνσταντινίδη.

Είχαμε ξεκαθαρίσει στο μυαλό μας πως η Βέροια δεν θα αγωνιζόταν στο τοπικό πρωτάθλημα. Δεν την συνέφερε με τίποτα. Τα χρέη πολλά και ο χρόνος πολύς. Έπρεπε να βρεθεί άλλος τρόπος. Έτσι μας μεταφέρθηκε από τον Γιάννη Σαφαρίκα η σκέψη της συνεργασίας με τη Νίκη Αγκαθιάς η οποία κατά 90% θα έβγαινε στην Γ΄ Εθνική. Τότε ξεκινήσαμε στην αρχή σε διερευνητικές συζητήσεις με τον Αριστείδη Ματσούκα. Βρεθήκαμε εγώ και ο Βύλλης Γαλανομάτης αρκετές φορές με τον Αριστείδη Ματσούκα στην Αλεξάνδρεια και καταλήξαμε πως αν δεν βρεθεί λύση με τους αδελφούς Μπίκα, τότε η Νίκη Αγκαθιάς να μετακομίσει στη Βέροια, να αλλάξει χρώματα και όνομα. Διοικητικός ηγέτης στην περίπτωση αυτή θα ήταν ο Αριστείδης και θα συμμετείχαν στην διοίκηση παράγοντες, στην πλειοψηφία, από τη Βέροια. Μάλιστα εξετάστηκε και το ενδεχόμενο στην διοίκηση αυτή να συμμετέχουν και παράγοντες από Αλεξάνδρεια και Νάουσα, ώστε να καταστήσουμε την «βασίλισσα» του βορρά «υπόθεση» ολόκληρης της Ημαθίας.

Ο Αριστείδης Ματσούκας ήταν απόλυτα σύμφωνος να παραχωρήσει το ΑΦΜ και να υλοποιηθούν αυτές οι σκέψεις. Να παραχωρήσει το ΑΦΜ και ΟΧΙ να το πουλήσει.

Όμως παράλληλα έτρεχαν και άλλα ζητήματα με τη Βέροια και έπρεπε να βρεθούν λύσεις, ιδιαίτερα όταν επρόκειτο για την περιουσία της, όπως ήταν οι εγκαταστάσεις στο Ταγαροχώρι και τον αγωνιστικό χώρο στο  Δημοτικό στάδιο. Ιδιαίτερα όταν πληροφορηθήκαμε πως γίνονται λεηλασίες και καταστροφές στο Ταγαροχώρι, τότε εγώ και ο Βύλλης Γαλανομάτης επισκεφθήκαμε τον Αστυνομικό Διευθυντή Χρήστο Σιμούλη και του αναλύσαμε πως έχει η κατάσταση. Αμέσως κάλεσε στο γραφείο του και τον Διοικητή της Ασφάλειας τον οποίο επίσης ενημερώσαμε, και με μεγάλη προθυμία μας διαβεβαίωσαν πως θα προστατεύσουν τους χώρους, αυξάνοντας τις περιπολίες. Έτσι και έγινε…

Όλες αυτές οι προσπάθειες έπρεπε να αποκτήσουν «δομή». Και δεν θα μπορούσε να υπάρξει άλλη από την επαναδραστηριοποίηση του ΓΑΣ Βέροια. Ο καλός συνάδελφος Νίκος Καμπούρης που γνώριζε μέρος των προσπαθειών μας, έκανε δημόσια πρόταση να αναλάβουν πρωτοβουλία ως θεσμός αλληλένδετος με τον ΓΑΣ Βέροια, ο Σύλλογος Παλαιμάχων.  Και επειδή ο Κώστας Τσιμόπουλος και ο Βύλλης Γαλανομάτης ως άτομα δεν «νομιμοποιούνταν» να καλέσουν τους φιλάθλους σε μια τόσο σημαντική συγκέντρωση, τότε υιοθετήσαμε την πρόταση του Νίκου Καμπούρη και με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας στις 2 Απριλίου, ζητήσαμε από τον Σύλλογο Παλαιμάχων να πάρει πρωτοβουλία να γίνει μια συνάντηση φιλάθλων και όχι να κρατάει «σιγή ιχθύος». Μάλιστα το αίτημα αυτό ζητήθηκε (και το έκανε) από τον Γιώργο Χατζάρα να το μεταφέρει στην διοίκηση των Παλαιμάχων.

Τελικά η συγκέντρωση αυτή πραγματοποιήθηκε, βγάλαμε μια επιτροπή και μετά από την χρονοβόρα διαδικασία, οριστήκαμε ως προσωρινή διοίκηση από το Πρωτοδικείο, η οποία προκάλεσε Γενική Συνέλευση και εκλογές, για να υπάρξει η σημερινή ευτυχής κατάληξη να έχουμε διοικητικούς ηγέτες τους αδελφούς Μπίκα και άξιους συνεργάτες τα υπόλοιπα παιδιά, όλοι τους γνωστοί και πετυχημένοι επιχειρηματίες.  

Φυσικά από την προσωρινή διοίκηση του ΓΑΣ Βέροια επιτελέστηκε ένα σημαντικό έργο καθώς με καθημερινή δουλειά καταφέραμε να «σώσουμε» σε μεγάλο βαθμό τον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού σταδίου, να προστατεύσουμε ότι απέμεινε στο Ταγαροχώρι, να συμπαρασύρουμε τον Δήμο Βέροιας ο οποίος με θέρμη βοήθησε και ιδιαίτερα ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος. Μεγάλη συμβολή είχε και ο Πρόεδρος του ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης, ο οποίος με πιέσεις που του ασκήσαμε, κινήθηκε νομικά για να κάνει έξωση από το γήπεδο την ΠΑΕ του Καρυπίδη και των ανθρώπων του.

Θα αναρωτηθείτε γιατί τα γράφω όλα αυτά (και λίγα είναι). Μετά την ανάληψη του ΓΑΣ Βέροια από την ομάδα των επιχειρηματιών των αδελφών Μπίκα, βγήκαν κάποιοι και μοίραζαν «μπράβο» σε συγκεκριμένα άτομα και εκείνοι με την σειρά τους τα καλοδέχονταν με περηφάνια. Ας σταματήσω εδώ, υπενθυμίζοντας τον άγραφτο κανόνα της ζωής μας: «Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος…»