ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1285 φορές

Μπακάλης - Κυριακίδης: "Ποδοσφαιρική όαση η ΒΕΡΟΙΑ"

Δυο από τους ηγέτες της ΒΕΡΟΙΑΣ στην πορεία τίτλου ήταν οι “μπαρουτοκαπνισμένοι”, Πάρης Μπακάλης και Σάββας Κυριακίδης, που ήταν ανάμεσα στην τετράδα των “κάπτεν”, μαζί με τους Αλέξανδρο Βεργώνη και Στέλιο Μαραγκό.

Οι δυο “κολώνες” για τη “Βασίλισσα” του Βορρά μίλησαν στον “arenafm.gr” για την επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος και της ανόδου στη Φούτμπολ Λιγκ, παρά το δύσκολο ξεκίνημα πριν μερικούς μήνες, όταν η ιστορική ομάδα “χτίστηκε” από το… μηδέν.

“ΤΟΤΕ ΝΙΩΣΑΜΕ ΦΑΒΟΡΙ”

Ο 30χρονος αμυντικός χαφ από την Πτολεμαϊδα, Πάρης Μπακάλης έπαιξε φέτος σε όλα τα ματς, με εξαίρεση ένα (ήταν τιμωρημένος στον β´ γύρο με τον ΠΑΟ Κουφαλίων). Γράφοντας 2.099 λεπτά στο κοντέρ, πετυχαίνοντας ένα γκολ και παίζοντας και στόπερ, όταν κρίθηκε αναγκαίο. Ο έμπειρος “κόφτης”, με θητεία ακόμα σε Διαγόρα Ρόδου, Επανομή, Νίκη Βόλου, Θερμαϊκό, Θρασύβουλο, Πιερικό, Καλλονή, Αιολικό, Μυλοπόταμο Κρήτης, ΠΑΟΔ και Πανθηραϊκό ανέφερε: “Από τη στιγμή της έλευσης του προπονητή Σάκη Θεοδοσιάδη, έγινε τότε ξεκάθαρος ο στόχος μας. Άλλαξαν πολλά, ήρθαν τα αποτελέσματα και νιώσαμε φαβορί. Πήραμε ψυχολογία και μειώσαμε τη διαφορά από την κορυφή σε μια κρίσιμη καμπή. Δεν επιτρέψαμε στον Άρη Παλαιοχωρίου να αποσπαστεί. Πήραμε γενικώς τα ματς που έπρεπε, τα κρίσιμα.Υπήρχαν πολλοί διεκδικητές στην αρχή. Αρκετές ομάδες στόχευαν στο πρωτάθλημα, όπως Αγροτικός Αστέρας, Εδεσσαϊκός, Γιαννιτσά. Θεωρώ νίκη-ορόσημο τη νίκη μας με το Παλαιοχώρι, 2-0 εντός στον πρώτο γύρο. Ήμασταν τότε στο “μείον 6”. Αν δεν κερδίζαμε, ίσως χανόταν όλα από νωρίς. Γενικώς “σπάσαμε” και δύσκολες έδρες, φύγαμε με διπλά από Έδεσσα και Τρίγλια. Συνοψίζοντας, είχαμε κατά τη γνώμη μου καλύτερες μονάδες, αλλά και σύνολο. Δεν έφτανε η φανέλα και η δυναμική μας, το δείξαμε και στο γήπεδο”.

“ΚΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ”

Για να συνεχίσει ο Μπακάλης: “Η έδρα μας έδωσε ώθηση και αποτελέσματα. Είχαμε καλή επιθετική λειτουργία. Με εξαίρεση το ματς με τη Μελίτη, όταν κερδίσαμε 5-3, φτιάξαμε και αμυντικά τον κόουτς. Στην αρχή ήταν λίγο περίεργα. Με το διπλό στην Έδεσσα το πιστέψαμε παραπάνω οτι μπορούμε να πετύχουμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο, πρέπει να αγκαλιάσουν παραπάνω τη νέα προσπάθεια. Αυτή η ΒΕΡΟΙΑ και οι άνθρωποι που την απαρτίζουν είναι το κάτι ξεχωριστό και διαφορετικό, σε σχέση με όσα είχαν στο μυαλό τους τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια. Είναι μια ποδοσφαιρική… όαση!”

“ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ”

Καταλήγοντας, ο έμπειρος μέσος πρόσθεσε: “Η επόμενη μέρα μας βρίσκει σε νέα κατηγορία, με ιστορικές ομάδες και σε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Είναι άδικη για τους πρωταθλητές η αναδιάρθρωση, αλλά αν το δούμε σφαιρικά, ίσως είναι καλό για το ποδόσφαιρο. Θα νιώσουμε αυτή την αναβάθμιση, με άλλα έσοδα, προβολή, πιο μακρινά ταξίδια. Άλλους αντιπάλους. Εννοείται οτι η ΒΕΡΟΙΑ πρέπει να έχει ξανά ψηλό στόχο, ρόλο πρωταγωνιστή, αλλά αυτά είναι θέμα διοίκησης και προπονητή. Προσωπικά, θα ήθελα να μείνω, μακάρι. Νομίζω οτι έκανα γεμάτη χρονιά, με ενεργό ρόλο και πιστεύω να βοήθησα με την εμπειρία μου. Αυτή την άνοδο την αφιερώνω στη γυναίκα μου και την οικογένειά μου».

“ΠΟΤΕ ΤΡΙΓΜΟΥΣ, ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ”

Από την πλευρά του, ο Σάββας Κυριακίδης εξελίσσεται σε… συλλέκτη τίτλων, αφού πέρυσι πανηγύρισε άνοδο με τον Ηρακλή και παλιότερα με Νίκη Βόλου και Τρίκαλα, ενώ στην καριέρα του ακόμα θήτευσε σε Δόξα Δράμας, Καβάλα, Πανσερραϊκό, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Λαμία, Οδυσσέα Κορδελιού. Ο 31χρονος Δραμινός διακρίθηκε τόσο ως αριστερός μπακ, όσο και ως εξτρέμ, πετυχαίνοντας ένα γκολ και έχοντας 1.682 λεπτά παρουσίας. Ο Κυριακίδης τόνισε αρχικά: “Συνάντησα άριστες συνθήκες στη ΒΕΡΟΙΑ, ένα πρότυπο λειτουργίας για αυτές τις κατηγορίες, ακόμα και για μεγαλύτερες. Υπήρχε οργάνωση, φερεγγυότητα, μεράκι και πάθος για την ομάδα από τη διοίκηση. Ότι πρόβλημα δημιουργούνταν, τελείωνε την ίδια στιγμη. Ήταν… μπροστά η ομάδα λειτουργικά. Όλα ξεκινούσαν από τη διοίκηση, είχε υποδειγματική συμπεριφορά, ήταν δίπλα μας στα δύσκολα. Ποτέ δεν μας κατέκριναν ή μας καταδίκασαν. Μια οικογένεια στα αποδυτήρια. Είχαμε τη στήριξη του κόσμου και στα δύσκολα, δεν είχαμε τριγμούς ποτέ”.

“ΣΤΕΡΕΕΣ ΒΑΣΕΙΣ, ΚΟΡΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ”

Για να συνεχίσει ο Κυριακίδης: “Και τα αρνητικά έμεναν μακριά από τα αποδυτήρια, δεν άφηνε ο περίγυρος να περάσει κάτι κακό για την… υγεία των αποδυτηρίων. Τα στεγανά δεν χαλούσαν. Ως ομάδα, φάνηκε πως είχαμε μέταλλο, χαρακτήρα και προσωπικότητες. Είχαμε ψυχολογία και σιγουριά στα δύσκολα. Χτίστηκε καλός κορμός για τη νέα χρονιά, μπήκαν στέρεες βάσεις το προηγούμενο καλοκαίρι”.

“…ΚΑΙ ΠΗΓΑΜΕ ΤΡΕΝΟ!”

Όσο για το “κλειδί” της ανόδου; “Με την έλευση του Σάκη Θεοδοσιάδη γίναμε ακόμα περισσότερο μια γροθιά και μετά πήγαμε τρένο. Έφερε αυτοπεποίθηση και συσπείρωση στα αποδυτήρια και πήγαμε… καρφί για Φούτμπολ Λιγκ. Παίξαμε ντέρμπι μαζεμένα, με Μακεδονικό, Αγροτικό Αστέρα και Τρίγλια, τους κερδίσαμε όλους σε 8 μέρες, με 9-2 τα γκολ. Εκεί είπαμε οτι είναι η σειρά μας και η ευκαιρία μας, είναι κρίμα να μην ήμασταν πρωταθλητές”.

Σε ερώτηση για τον ίδιο; “Φυσικά και είμαι ευχαριστημένος, απόλυτα δικαιωμένος από την επιλογή μου να αφήσω στην άκρη άλλες προτάσεις. Μου άρεσε η προσέγγιση της διοίκησης, μέτρησε πολύ αυτό. Είμαι θετικός στο να μείνω, παρέχει τα πάντα η ΒΕΡΟΙΑ”.

Πηγή: arenafm.gr