ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 519 φορές

Μαραγκός: «Επέστρεψαν αξιοπιστία και αξιοπρέπεια στη ΒΕΡΟΙΑ»

Ο Στέλιος Μαραγκός ανήμερα των γενεθλίων του κατέκτησε με τη Βέροια και το Κύπελλο. Εκλεισε τα 30 του χρόνια και ταυτόχρονα την ίδια μέρα η ομάδα της Ημαθίας έκανε το νταμπλ, αφού είχε προηγηθεί η επικύρωση της ανόδου στη νέα Football League.

«Αξιζε το ρίσκο»

Αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του να αγωνιστεί στη Βέροια; «Σίγουρα αισθάνομαι δικαιωμένος. Το περασμένο καλοκαίρι είναι γεγονός ότι η επιλογή μου φάνηκε περίεργη σε πολλούς φίλους, οι οποίοι μου έλεγαν. ‘Πού πηγαίνεις’;

Αποδείχθηκε στην πράξη, όμως, ότι άξιζε το ρίσκο. Στη Βέροια υπάρχει πλέον μία οικογένεια (αδερφοί Μπίκα), η οποία επένδυσε και πλέον αναγνωρίζεται πανελληνίως. Αυτή τη στιγμή η Βέροια είναι πόλος έλξης για πολλούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θέλουν να είναι μέλη αυτής της ομάδας. Είναι αλήθεια, ότι οι άνθρωποι, που διοικούν τη Βέροια θέλουν να πετύχουν ακόμη περισσότερα. Θεωρώ, ότι η φετινή χρονιά ήταν μόνο η αρχή.

Είναι εφαλτήριο για τη συνέχεια. Αλλωστε, το ταβάνι, που θα πιάσει, είναι όταν θα γυρίσει στη θέση, η οποία της αρμόζει για να κάνει ανάλογες πορείες, όπως τότε που ήταν στην Α’ Εθνική. Πιστεύω, ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα της διοίκησης είναι ότι απομάκρυνε τις σκιές και τις δεύτερες σκέψεις. Είναι φανερό ότι επέστρεψε η αξιοπρέπεια και αξιοπιστία». 

«Τότε πίστεψα ότι δεν θα χαθεί η άνοδος» 

Ο Μαραγκός γύρισε λίγο τον χρόνο πίσω. «Ξεκινήσαμε νωθρά, μουδιασμένα, αλλά ελαφρυντικά υπάρχουν. Ημασταν νέα ομάδα, νεοσύστατη. Ολα έγιναν από την αρχή, από το μηδέν. Βέβαια, στην πορεία και με τους παίκτες, που ήρθαν, το σερί δεν ήταν τυχαίο.

Δεν θέλω να αδικήσω τον προηγούμενο προπονητή. Η επιτυχία του ήταν ότι εκείνος διάλεξε την ομάδα κατά 80%. Επρεπε να δέσει η ομάδα, ήρθαν ανεπιτυχή αποτελέσματα και ήρθε αυτή η αλλαγή, όπως γίνεται στο ποδόσφαιρο. Ο νέος προπονητής, ο κ. Θεοδοσιάδης είχε δύσκολο έργο. Ανέλαβε ομάδα με την πλάτη στον τοίχο. Πετύχαμε μεγάλο σερί και έτσι κερδίσαμε την άνοδο».

Πότε πίστεψε ότι δεν θα χαθεί η άνοδος; «Αρχικά, όταν νικήσαμε στην έδρα μας τον Αρη Παλαιοχωρίου, αλλά και μετά, όταν έγιναν τα τρία κολλητά παιχνίδια με Τρίγλια, Αγροτικό Αστέρα και Αλμωπό. Τα κερδίσαμε όλα. Εκεί πιστέψαμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί η άνοδος».

«Απομάκρυνε τις σκιές»

Γιατί κέρδισε την άνοδο η Βέροια; Τί είχε παραπάνω από του υπόλοιπους; «Στελεχώθηκε εξ αρχής με αξιόλογους παίκτες, ενώ έγιναν προσθήκες κατάλληλες και στην περίοδο του Ιανουαρίου. Ο προπονητής, ο κ. Θεοδοσιάδης, έκανε καλή διαχείριση του υλικού, κι έτσι έκλεισε η άνοδος».

Τί σκοπεύει να κάνει ο ίδιος; Θα μείνει; «Δεν έχω συζητήσει ακόμη με τη διοίκηση, αλλά θεωρώ πως αυτό θα γίνει, κι αυτό θέλω να γίνει. Επιθυμία μου είναι να κλείσω την καριέρα μου στη Βέροια», σχολίασε ο Στέλιος Μαραγκός.

*** Από την έντυπη έκδοση της Metrosport