ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 846 φορές

Θεοδοσιάδης: «Πρωταγωνίστρια η ΒΕΡΟΙΑ και στη Φούτμπολ Λιγκ»

Για την επίτευξη του στόχου της ανόδου, τις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν ως το νταμπλ, τα «όπλα» των Ημαθιωτών, την επικείμενη ανανέωση συνεργασίας και την επόμενη μέρα στη Φούτμπολ Λιγκ, με στόχους ξανά υψηλούς, μίλησε στον «ARENA FM 89.4» ο προπονητής της Βέροιας, Σάκης Θεοδοσιάδης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάκη Θεοδοσιάδη:

Για το πώς κύλησε η σεζόν στη «Βασίλισσα» του Βορρά, ως την οριστικοποίηση του τίτλου: «Ήταν μια δύσκολη και μεταβατική χρονιά για την ομάδα. Ήμασταν σε δύσκολο όμιλο, ανταγωνιστικό, με καλές ομάδες και προπονητές. Η Βέροια διαθέτει μια διοίκηση που εκπέμπει υγεία, με τον πρόεδρο Στέφανο Αποστολίδη και την οικογένεια Μπίκα. Ήταν νύχτα-μέρα πάνω από την ομάδα, προσπαθούσαν για την καλύτερη δυνατή καθημερινότητα των παικτών. Από την εργατικότητα και το «θέλω» των παικτών ήρθε η πρώτη θέση στο τέλος, που στην αρχή φαινόταν δύσκολα».

Για τα αγωνιστικά προτερήματα στους Βεροιώτες και τη «χημεία» που απέκτησαν παίκτες και τεχνικό τιμ: «Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι αφομοιώθηκαν από τους παίκτες αυτά που ήθελα. Υπήρχε οικογενειακό κλίμα στην ομάδα, που έγινε ακόμα καλύτερο. Δημιουργήθηκε μεταξύ μας μια σχέση εμπιστοσύνης, με επαγγελματισμό στην καθημερινότητά μας και γνώμονα το καλό της Βέροιας. Μέσα από τις προπονήσεις δυναμώναμε και κάθε Κυριακή κερδίζαμε, ισχυροποιούμασταν και άλλο, παίρναμε ψυχολογία και φτάσαμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Για το αν η Βέροια, ως το μεγάλο όνομα στον όμιλο, εξελίχθηκε σε φαβορί στον δεύτερο γύρο, από την «αναρρίχηση» στην κορυφή και μέχρι να κόψει πρώτη το νήμα: «Άλλο η θεωρία, άλλο η πράξη. Δεν παίζει ρόλο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η φανέλα, τι γράφει πίσω και τι όνομα κουβαλάς. Πρέπει να αποδεικνύεις διαρκώς ποιος είσαι, από την ομαδικότητα, τη συγκέντρωση και την πειθαρχία μιας ομάδας. Δεν ήταν εύκολο. Στον πρώτο γύρο κυνηγούσαμε ομάδες που ήταν μπροστά από εμάς. Νίκη με νίκη, οι παίκτες έχτιζαν ψυχολογία. Και όταν περάσαμε μπροστά, το πιστέψανε παραπάνω. Έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους οι παίκτες, ήταν κύριοι πρωταγωνιστές και εκφραστές της προσπάθειας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά και στους συνεργάτες μου, που ήταν πίσω από την ομάδα, αλλά πρόσφεραν σημαντικά πράγματα, για να μη λείπει τίποτα από το ρόστερ. Είναι άνθρωποι σημαντικοί στην ομαλή λειτουργία της ομάδας. Το είχαμε και ήταν από τα «κλειδιά» για να φτάσουμε στον στόχο μας. Υπάρχει οικονομική συνέπεια από τη διοίκηση, είχαμε τον αθλητικό χώρο μας στο Ταγαροχώρι, με δυο πολύ καλά γήπεδα. Το μόνο που είχαμε εμείς να κάνουμε, ήταν να βελτιωνόμαστε στις εγκαταστάσεις της ομάδας και να είμαστε παραγωγικοί στα παιχνίδια μας, κατακτώντας τα τρίποντα. Η ηρεμία που είχε η Βέροια, μέτρησε πολύ για να φτάσει στο στόχο. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό υπάρχουν όλα τα αποτελέσματα, ειδικά σε δύσκολο όμιλο. Όταν διαχειρίζεσαι σωστά τα ανάποδα αποτελέσματα, αυτό σε δυναμώνει περισσότερο».

Για τα κοινά στις πορείες ανόδου του ίδιου προς τη Φούτμπολ Λιγκ στην προπονητική του διαδρομή, αρχικά με την Αναγέννηση Καρδίτσας και πιο πρόσφατα με τον Απόλλωνα Λάρισας: «Κάθε άνοδος διαφέρει, έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Για μένα προέχει σε κάθε ομάδα να υπάρχει ένα εργασιακό περιβάλλον, όπως στη Βέροια. Στην Καρδίτσα μου δόθηκε ευκαιρία να μπω στο χώρο προπονητικά. Τα πρότυπα λειτουργίας στη Βέροια, ως εργασιακό περιβάλλον και οργάνωση, είναι σαν Σούπερ Λιγκα, σε σχέση με Απόλλωνα Λάρισας και Καρδίτσα. Μακάρι όλες οι ομάδες, σε χαμηλότερες κατηγορίες ειδικά, να λειτουργούν έτσι. Ήταν άκρως επαγγελματικά επίπεδα».

Για το θέμα της ανανέωσης συνεργασίας με την ομάδα της Ημαθίας: «Υπάρχει κοινή επιθυμία. Αυτές τις μέρες έλειπα στη σχολή προπονητών, είχα υποχρεώσεις. Τις επόμενες μέρες θα γίνει το τελικό ραντεβού και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα κυλήσουν θετικά και θα ανανεώσουμε».

Για τις στοχεύσεις της Βέροιας στο νέο «χάρτη» της Φούτμπολ Λιγκ: «Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι δύσκολο και τίποτα δεν είναι εύκολο. Η Βέροια επανήλθε στο προσκήνιο και μέσα από τη δουλειά φέτος δημιούργησε έναν αγωνιστικό κορμό, κάτι πολύ σημαντικό για κάθε ομάδα. Το όνομα και η ιστορία της Βέροιας επιτάσσουν να υπάρχουν πρωταγωνιστικοί στόχοι και στη νέα κατηγορία. Μια κατηγορία με ιστορικές ομάδες, που παλιότερα έπαιξαν στην Α΄ Εθνική, αλλά και εμείς θα μπούμε με υψηλούς στόχους, για να είμαστε πρωταγωνιστές και όχι κομπάρσοι».

Για το κεφάλαιο αναδιάρθρωση και το αν μετριάζει τη χαρά των πρωταθλητών που ανεβαίνουν κατηγορία αλλά όχι… εξ’ ολοκλήρου: «Ρεαλιστικά υπάρχει αδικία, ειδικά για τους πρωταθλητές των ομίλων. Από εκεί και πέρα, το μέλλον θα δείξει αν οι αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν καλές για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όσοι είμαστε στο χώρο πρέπει να συντελέσουμε, για να βάλουμε ένα λιθαράκι και να γίνει πιο δημιουργικό και επαγγελματικό το ποδόσφαιρο. Να μπει μια τελεία από παίκτες, προπονητές και διοίκηση, για να δίνουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας, όσοι δουλεύουμε σε αυτό και να ανεβάσουμε το επίπεδο συνολικά».