ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1917 φορές

Κώστας Μπίκας: Να ζήσουμε το όνειρό μας, να δούμε τη "Βασίλισσα" στην Ευρώπη

Πολύ καλός οικοδεσπότης ο υπεύθυνος επικοινωνίας και marketing της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, Κώστας Μπίκας, ήταν αυτός που μας συνόδευσε στον Αγ. Παύλο της Νάουσας, προκειμένου να κάνουμε το ρεπορτάζ για το βασικό στάδιο προετοιμασίας της "Βασίλισσας του βορρά".

Μιλήσαμε μαζί του για όλα τα τρέχοντα θέματα της ομάδας και ήταν πρόθυμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που του θέσαμε, χωρίς υπεκφυγές.

Γνωρίζοντας πολύ καλά το επικοινωνιακό κομμάτι μιας εταιρείας, έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του και στο χώρο του ποδοσφαίρου, κατά την περσινή περίοδο, με το εκπληκτικό περίπτερο της ομάδας στην αθλητική έκθεση SPORTEXPO στη Θεσσαλονίκη, που σχολιάστηκε με τα καλύτερα λόγια από όλα τα ΜΜΕ και τους επισκέπτες.

Συνέντευξη στο kerkidasport.gr και στους Βύλλη Γαλανομάτη, Λεωνίδα Οικονόμου

Κώστα όλοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για την διοίκηση, κυρίως όμως για την οικονομική της συνέπεια. Εσείς σαν διοίκηση τί παραπάνω θα θέλατε από αυτή την ομάδα;

"Εμείς κάναμε μία σύνθεση ομάδας, έτσι ώστε να έχει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο τη νέα περίοδο. Μπορεί πέρσι να μην το λέγαμε φωναχτά, φέτος όμως δεν το κρύβουμε ότι στόχος μας είναι ξεκάθαρα η άνοδος στην SL 2. Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε τη νέα περίοδο στην Football League.

Επενδύουμε στην καλή ψυχολογία των παικτών, λειτουργώντας καθαρά επαγγελματικά, κάτι που το δείξαμε και την προηγούμενη περίοδο στη Γ' Εθνική, αν και αγωνιζόμασταν σε ερασιτεχνική κατηγορία.

Έχουμε κρατήσει τον βασικό κορμό, κάναμε και 7 μεταγραφές μέχρι τώρα και το σημαντικό είναι ότι τα περισσότερα παιδιά γνωρίζουν τον προπονητή, γνωρίζουν την φιλοσοφία του και τον τρόπο δουλειάς του".

Η διοίκηση ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του προπονητή όσον αφορά τις μεταγραφές, τις συνθήκες εργασίας. Σε τί κατάσταση βρίσκονται τα γήπεδα τόσο στο Ταγαροχώρι όσο και το Δημοτικό στάδιο;

"Η απάντησή μας σε κάθε αίτημα είναι... ναι σε όλα! Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο και να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις του προπονητή μας, ο οποίος έχει τον πρώτο λόγο στις μεταγραφές και τον στηρίζουμε σε ότι χρειάζεται.

Όσον αφορά το προπονητικό μας κέντρο στο Ταγαροχώρι, αν και το είχαμε παραλάβει σε πολύ κακή κατάσταση, πέρσι το βελτιώσαμε πολύ και φέτος προσπαθούμε να το εξελίξουμε ακόμη περισσότερο. Περιφερειακά του αγωνιστικού χώρου αυτή τη στιγμή κάνουμε κάποιες εργασίες, στα αποδυτήρια, στα μπάνια, στο γυμναστήριο. Γενικά εξελίσσουμε όλο το προπονητικό κέντρο, ώστε να δουλεύουν προπονητές και παίκτες σε επαγγελματικό επίπεδο.

Στο Δημοτικό στάδιο γίνονται οι απαραίτητες επεμβάσεις, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στα αποδυτήρια και τις κερκίδες. Σίγουρα τα έξοδα είναι πολλά. Θα είναι ότι καλύτερο για εμάς, για την ομάδα, όταν "τρέξει" το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, με το οποίο θα γίνουν πολύ πιο αισθητές και μεγάλες αλλαγές. Αυτό γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας. Θα τοποθετηθεί καινούργιος υβριδικός χλοοτάπητας, θα γίνουν βελτιωτικά έργα στις κερκίδες, στα αρδευτικά και υδραυλικά συστήματα, στα αποδυτήρια, στα δημοσιογραφικά θεωρεία".

Η μπουτίκ θα συνεχίσει να λειτουργεί με το ίδιο καθεστώς;

"Θα συνεχίσει να λειτουργεί στο κατάστημα SpotTeam στην οδό Μ. Αλεξάνδρου. Πολύ πιθανό είναι ένα κομμάτι της να "τρέξει" και μέσω e-shop, ώστε ένας φίλαθλος της ομάδας από άλλη πόλη ή από το εξωτερικό, να μπορέσει να προμηθευτεί τα προϊόντα της "Βασίλισσας".

Στις σκέψεις μας είναι να κάνουμε μια εκδήλωση όπως και πέρσι στην μπουτίκ, με την παρουσίαση των νέων εμφανίσεων και άλλων προϊόντων".

Ποιο μήνυμα θέλεις να στείλεις στους φιλάθλους της "Βασίλισσας";

"Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Δίπλα στους παίκτες, ώστε να είναι ο δωδέκατος παίκτης της ομάδας. Ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε δει το γήπεδό μας να γεμίζει από φιλάθλους, όχι μόνο κόντρα σε μεγάλες ομάδες και αυτό θέλουμε να ξανασυμβεί. Ακόμη θα επιδιώξουμε να έχουμε κοντά μας συνδέσμους. Θα ήθελα να υπάρχει ένας σωστά οργανωμένος σύνδεσμος, κάτι που λείπει σήμερα. Γι' αυτό άλλωστε έχουμε τόσο χαμηλές τιμές στα διαρκείας.

Επίσης, θα συνεχιστεί πιο οργανωμένα φέτος η προσπάθεια που ξεκίνησε πέρσι με τα σχολεία, ώστε να δημιουργήσουμε νέους φιλάθλους".

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το "ταβάνι" για την ομάδα;

"Θέλουμε να ζήσουμε το όνειρό μας. Να δούμε την ομάδα μας κάποια στιγμή στην Ευρώπη. Υπάρχει όρεξη, διάθεση και θέληση από την οικογένεια Μπίκα και απ' όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Άλλωστε να μηνύματα που παίρνουμε απ' όλη την Ελλάδα είναι θετικά".