ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1440 φορές

Η "Βασίλισσα" «πληρώνει» τα λάθη της - Γράφει ο Βύλλης Γαλανομάτης

Η νέα απώλεια βαθμών για την «Βασίλισσα» (πέντε μέσα σε δύο αγωνιστικές), την φέρνει σε δυσχερή θέση, στην προσπάθειά της να διατηρηθεί στην προνομιούχο δυάδα, να πλησιάσει κι άλλο την πρώτη θέση και συγχρόνως να αποσπαστεί από τον τρίτο Ιωνικό.

Πέραν όμως αυτών, βάζει στο παιχνίδι της ανόδου, εκτός από την προχθεσινή της αντίπαλο, που αν την κέρδιζε θα την είχε σε απόσταση επτά ολόκληρων βαθμών και άλλες ομάδες, κάποιες από τις οποίες θα βρει στον δρόμο της, στις εννέα αγωνιστικές που απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Η αλήθεια είναι πως όλοι περιμέναμε, ότι  η ΒΕΡΟΙΑ με την υγεία που εκπέμπει, τόσο διοικητικά όσο και οικονομικά και αυτό πλέον το γνωρίζουν όλοι οι ποδοσφαιρικοί κύκλοι στην Ελλάδα, από την αρχή του πρωταθλήματος θα έκανε την διαφορά και θα κέρδιζε την άνοδο, ακόμη και από πολύ νωρίς.

Δυστυχώς η ομάδα δεν κινήθηκε ανάλογα στις μεταγραφές του καλοκαιριού, ώστε να ενισχυθεί σαν ΒΕΡΟΙΑ, για να κάνει, επαναλαμβάνουμε, την διαφορά. Κάτι ανάλογο έγινε και στις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Δηλαδή η ενίσχυση, που λίγο πολύ χρειάζεται μία ομάδα στις χειμερινές μεταγραφές, η ΒΕΡΟΙΑ την στερήθηκε μέχρι σήμερα σε τέσσερα παιχνίδια και στην ουσία θα την έχει, όσο θα την έχει, μόνο στα εννέα που απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Δυστυχώς οι υπεύθυνοι δεν πρόβλεψαν ότι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, θα υπάρχουν τραυματισμοί και τιμωρίες. Κάτι που έγινε τόσο στο παιχνίδι με την Τρίγλια, όσο και σε αυτό με την Καβάλα (δύο βασικές απουσίες στο καθένα).

Οι απουσίες των Βεργώνη και Πεταυράκη, σίγουρα επηρέασαν την γενική εικόνα της ομάδας στον αγώνα με την Καβάλα, όμως φάνηκε για μία ακόμη φορά, ο κακός σχεδιασμός των χειμερινών μεταγραφών, αφού όχι μόνο δεν ενισχύθηκε το ρόστερ, αλλά μέχρι στιγμής μπορούμε να πούμε ότι αποδυναμώθηκε! Και αυτό γιατί έφυγαν δύο παίκτες, ο Σκαθαρούδης που ήταν πάντα η πρώτη αλλαγή στα περισσότερα παιχνίδια και ο Αλέξανδρος Ζούρκος, χωρίς να αντικατασταθούν!

Επίσης, μάταια περιμένουμε να ξεκαθαρίσει το θέμα του Νίκου Γεωργιάδη, τον οποίο ακόμη δεν έχουμε δει, ενώ ο Καραγιάννης που αποκτήθηκε, σύμφωνα και με την παραδοχή του προπονητή του, δεν είναι ακόμη έτοιμος μιας και είναι πίσω σε φυσική κατάσταση, ενώ του λείπουν παιχνίδια αφού έχει να αγωνιστεί σε κάποιο επίσημο ματς από το περσυνό καλοκαίρι!

Και όλα αυτά, εννέα μόλις αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος και ενώ θα έπρεπε, από την στιγμή που κρίνεις ότι πρέπει να ενισχυθείς, οι παίκτες που θα πάρεις να είναι ετοιμοπόλεμοι, να πάρουν αμέσως φανέλα και όχι να είναι παίκτες του πάγκου.

Τα παραπάνω ενισχύονται και από το γεγονός ότι ο προπονητής Κώστας Γεωργιάδης, δεν δείχνει να εμπιστεύεται τους παίκτες που έχει στον πάγκο, από την στιγμή που η τρίτη αλλαγή, σχεδόν πάντα, γίνεται στο τελευταίο 5λεπτο του αγώνα, ενώ δεν χρησιμοποιεί καθόλου έναν παίκτη, τον Χαντζάρα, φύσει επιθετικό, που σε παιχνίδια του Α' γύρου, με την είσοδό του σαν αλλαγή έδωσε λύσεις αρκετές φορές.

Ακόμη, δεν μπορεί να βασιστεί στην δεύτερη επιλογή που έχει για την θέση του αριστερού μπακ, από την στιγμή που απουσιάζει η πρώτη (Πεταυράκης). Ο λόγος για τον Δούκα Λεφίδη, για τον οποίο ο προπονητής του ανέφερε στο τέλος του παιχνιδιού με την Καβάλα, ότι δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος από τον μακροχρόνιο τραυματισμό του και γι' αυτό προτίμησε να χρησιμοποιήσει στην θέση του έναν μη αριστεροπόδαρο (Μπλέτσας).

Όλα αυτά συνηγορούν στο ότι το ρόστερ είναι ελλιπές και χρειάζεται άμεση ενίσχυση!

Σίγουρα όμως, άμοιροι ευθυνών δεν είναι και οι ποδοσφαιριστές της «Βασίλισσας». Παίκτες καλοπληρωμένοι, από κάθε άποψη, με πολύ καλές συνθήκες εργασίας, που θα ζήλευαν ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών, όσο και να θέλει να τους δικαιολογήσει ο προπονητής τους, δεν δικαιολογούν με εμφανίσεις όπως αυτή με την Καβάλα, με την Τρίγλια, με τον Ιάλυσο. Θα πρέπει να αναλογιστούν σε ποια ομάδα αγωνίζονται και να κάνουν κατάθεση ψυχής μέσα στο γήπεδο, γιατί μια ενδεχόμενη αποτυχία της ομάδας θα βλάψει και τους ίδιους.