ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1787 φορές

Σχόλιο: Το τρίπτυχο τεχνικός διευθυντής, προπονητής και ποδοσφαιριστές στην «Βασίλισσα»

Πριν από ένα περίπου μήνα επισημάναμε τα λάθη που έγιναν στο στήσιμο της ομάδας το καλοκαίρι, καθώς και την αργοπορία με την οποία ενισχύθηκε η "Βασίλισσα" στις μεταγραφές του Ιανουαρίου.

Όλοι πιστέψαμε ότι με την αλλαγή του προπονητή θα άλλαζαν τα πράγματα προς το καλύτερο. Τα καλά αποτελέσματα για την ΒΕΡΟΙΑ κράτησαν μόλις ένα μήνα, αφού τους τελευταίους πέντε αγώνες, έχει έναν απολογισμό, μόλις τριών κερδισμένων βαθμών, ο οποίος είναι ελάχιστος για μια ομάδα που λέει ότι κάνει πρωταθλητισμό. Έτσι, όπως είναι φυσικό, τα βέλη για την αποτυχία αυτή πέφτουν στους άμεσα υπεύθυνους, στον τεχνικό διευθυντή Γιώργο Μεταξά, στον προπονητή Κώστα Γεωργιάδη και φυσικά στους ποδοσφαιριστές.

Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ

Ο πρώτος, όπως δείχνουν άλλωστε τα πράγματα μέχρι σήμερα, δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στις απαιτήσεις της θέσης του τεχνικού διευθυντή, μία θέση που απαιτεί να έχεις προσωπικότητα, γνώσεις και εμπειρία, που αποδεδειγμένα ο συγκεκριμένος δεν διαθέτει, ενώ τον «βαραίνει» το επάγγελμα του μάνατζερ ποδοσφαιριστών, το οποίο ασκούσε πριν προσληφθεί στην ΒΕΡΟΙΑ, κάτι που του καταμαρτυρούν παίκτες της, που δεν αγωνίζονται και καλώς ή κακώς, νοιώθουν τον εαυτό τους παραγκωνισμένο. 

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο δεύτερος, που παρά την απειρία του όλοι πίστεψαν ότι μπορεί να βάλει την ομάδα σε τροχιά ανόδου, στους δυόμισι μήνες παρουσίας του σε αυτήν, δεν μπόρεσε να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο, πέρα από έναν διαφορετικό, πιο ορθολογικό, τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού, ο οποίος όμως δεν του βγαίνει στους τελευταίους πέντε αγώνες.

Δείχνει να μην εμπιστεύεται, όχι μόνο στην αρχική 11άδα, αλλά ούτε σαν αλλαγή, τον Λάμπρο Ταϊρη, έναν παίκτη που έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει πολύ καλά, τόσο ανασταλτικά, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ έχει μεταξύ πάγκου και κερκίδας τους Σιμόνι, Χαντζάρα, Λεφίδη, ακόμη και τον Μεληκιώτη. Επίσης, έκπληξη προκάλεσε το Σάββατο η αλλαγή κάτω από τα γκολπόστ, με το νεοαποκτηθέντα Πολίτη να παίρνει την θέση του μέχρι πρότινος βασικού Βοσνιάδη!

Ακόμη, αν σταθούμε στον αγώνα με τα Τρίκαλα, ξένισε η αλλαγή του Πόζογλου, που ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του και μία διαρκής απειλή για την αντίπαλη άμυνα.

Το γεγονός ότι υπάρχει προβληματισμός στις τάξεις της διοίκησης είναι σίγουρο και απολύτως λογικό, μιας και βλέπουν ότι η ομάδα δεν ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις τους. Ωστόσο, από επίσημα χείλη έγινε γνωστό, ότι παρά τις συνεχόμενες "γκέλες" δεν υπάρχει κανένα θέμα προπονητή και η "Βασίλισσα" θα συνεχίσει με τον Κώστα Γεωργιάδη στο τιμόνι της, στηρίζοντας την επιλογή της στο πρόσωπο του νεαρού τεχνικού.

Και μιας και αναφερόμαστε στον Θεσσαλονικιό τεχνικό, να επισημάνουμε ένα γεγονός που έκανε άσχημη εντύπωση στην συνέντευξη τύπου, μετά τον αγώνα με τα Τρίκαλα.

Δεν ανέλαβε το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί για τα άσχημα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών, τα οποία ουσιαστικά βγάζουν την ομάδα εκτός στόχου. Μάλιστα μετατόπισε τις ευθύνες, εκτός από την διαιτησία και στους δημοσιογράφους, γιατί όπως ισχυρίστηκε δημιουργούν άσχημη ψυχολογία στους παίκτες με αυτά που γράφουν!

Πραγματικά κατανοούμε την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο ίδιος, νοιώθοντας ανασφαλής, παρότι τον στηρίζουν τόσο ο τεχνικός διευθυντής όσο και η διοίκηση, ύστερα από την απώλεια 12 ολόκληρων βαθμών σε πέντε συνεχείς αγώνες.

Όμως το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να ψάξει αλλού τις ευθύνες για την υποχώρηση της ομάδας στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και την αύξηση της διαφοράς στους 6 βαθμούς από τον δεύτερο Ιωνικό, τους οποίους μόνο με θαύμα (το ευχόμαστε ολόψυχα) θα μπορέσει να καλύψει η “Βασίλισσα” στους έξι εναπομείναντες αγώνες μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος!

ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Άμοιροι ευθυνών δεν είναι φυσικά ούτε οι παίκτες. Δεν τους έχουμε δει στα περισσότερα παιχνίδι να «γυαλίζει το μάτι τους». Η κατηγορία στην οποία αγωνίζονται θέλει, συν τοις άλλοις, δύναμη και πάθος, το οποίο δυστυχώς σε αρκετά παιχνίδια δεν είχαν. Μόνο με τόνομα ΒΕΡΟΙΑ, η τις φανέλες δεν κερδίζονται τα παιχνίδια. Θα πρέπει και αυτοί να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και κακά τα ψέματα, αυτές είναι πολλές και μεγάλες.

Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα αυτό που χρειάζεται, είναι ένα ταρακούνημα. Να αλλάξει η κακή ψυχολογία των παικτών. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει μετά την ισοπαλία στον Ασπρόπυργο ή την ήττα στο Αιγάλεω, αλλά το ερώτημα είναι από ποιον; Γιατί δυστυχώς, η ομάδα δεν διαθέτει μία προσωπικότητα που οι παίκτες θα την σέβονται, μία προσωπικότητα από την οποία θα πάρουν ή θα κερδίσουν κάτι. Αντίθετα, κάποιοι προσπαθούν να "κερδίσουν" από την ομάδα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Θα κλείσουμε με το κεφάλαιο διαιτησία, που σε πολλά παιχνίδια ήταν ανασταλτικός παράγοντας για την ΒΕΡΟΙΑ, η οποία έχασε βαθμούς εξαιτίας της. Θυμίζουμε ότι στον Ασπρόπυργο δεν δόθηκε στη "Βασίλισσα" καθαρό πέναλτι, ενώ το ίδιο και μάλιστα σε δύο περιπτώσεις, έγινε και προχθές με τα Τρίκαλα! Η διοίκηση σε αυτό το θέμα, δυστυχώς δεν μπόρεσε να προστατεύσει την ομάδα.

Το θαύμα στο οποίο μπορεί να ελπίζει η ΒΕΡΟΙΑ, εξαρτάται και από την ίδια. Θα πρέπει να παλέψει όλα τα παιχνίδια που έχουν απομείνει και... ότι καλύτερο προκύψει. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι «παίζει» και η περίπτωση της ανόδου από την κατηγορία, τεσσάρων αντί για δύο ομάδων, προκειμένου να αυξηθούν αυτές της SL2 από 12 που είναι σήμερα σε 14 ή ακόμα και το πιο ακραίο σενάριο (άλλωστε στην Ελλάδα βρισκόμαστε) της δημιουργίας δύο ομίλων στην FL και κατάργησης της SL2!

ΒΥΛΛΗΣ ΓΑΛΑΝΟΜΑΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ" (17/2/2020)