ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΡΕΤΡΟ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 11123 φορές

Γιώργος Μασάδης, όπως λέμε... Γκόρντον Μπανκς!

Στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έμεινε ο σπουδαίος Βρετανός τερματοφύλακας Γκόρντον Μπανκς, για την «απόκρουση του αιώνα» στον αγώνα με τη Βραζιλία στο Μουντιάλ το 1970 όταν «έβγαλε» εκπληκτικά την κεφαλιά του Πελέ (ένθετη φωτο).

Παρόμοια, ίσως και πιο δύσκολη, απόκρουση έκανε ο αείμνηστος Γιώργος Μασάδης, ο γκολκίπερ της "Βασίλισσας του βορρά" στη μεγάλη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Λεωφόρου, την σεζόν 1966-1967!

Στο 5τομο βιβλίο του "Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ", ο αείμνηστος Γιώργος Γαλανομάτης περιγράφει την συγκεκριμένη φάση (κεντρική φωτο) αλλά και ένα ακόμη εντυπωσιακό στιγμιότυπο με πρωταγωνιστή τον Σωκράτη Κουσουλάκη (φωτο κάτω).

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

"Δύο έξοχες φάσεις από το νικηφόρο αγώνα της ΒΕΡΟΙΑΣ μέσα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας επί του ΠΑΟ, την περίοδο 1966-1967 και συγκεκριμένα την Κυριακή 19-3-1967 για το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής (21η αγωνιστική).

Πρωταγωνιστές είναι ο Σωκράτης Κουσουλάκης που αποκρούει με ανάποδο ψαλίδι υπό τα βλέμματα των Ζηβόντση-Κοψαχείλη και ο Γιώργος Μασάδης που ίπταται, πραγματοποιώντας εκπληκτική απόκρουση, παρόμοια μπορούμε να πούμε με αυτή του Γκόρντον Μπανκς, στον τελικό του Μουντιάλ του Μεξικό το 1970, που χαρακτηρίστηκε ως η ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.