ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 580 φορές

Δεν χαρίστηκε ο ΑΟΚ στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ που όμως σώθηκε

Δείχνοντας πως είναι το απόλυτο αφεντικό την φετινή χρονιά ο ΑΟΚ Βέροιας κέρδισε εύκολα με 89-60 την Αλεξάνδρεια στο ΔΑΚ  ''Δημήτριος Βικέλας'' στο Μακροχώρι, για την 22η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α' Κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ.

Έτσι οι Βεροιώτες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους έχοντας 21 νίκες και μόλις 1 ήττα και στρέφουν πλέον την προσοχή τους στη διαδικασία των πλέι οφ που θα ακολουθήσει και στις αναμετρήσεις τους με αντίπαλο την ομάδα της Έδεσσας που θα ξεκινήσουν το ερχόμενο Σάββατο.

Ο Στέλιος Γκότσης και οι παίκτες του από την άλλη πλευρά, σε μια μεταβατική και δύσκολη σεζόν για την ομάδα της Αλεξάνδρειας, έστω και με αρκετό άγχος, κατάφεραν να χαμογελάσουν στο φινάλε καθώς εξασφάλισαν την παραμονή τους στην κατηγορία, μετά τη νίκη της Έδεσσας επί της Γουμένισσας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες 17-17 στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ οι γηπεδούχοι πήραν μια μικρή διαφορά τριών πόντων (34-31) με την λήξη του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Τούσα πάτησαν...γκάζι και εκτόξευσαν την διαφορά στο +23 (67-44) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Η τελευταία περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Στέλιο Γκότση να δίνει χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς παίκτες και το τελικό σκορ 89-60 να αποτυπώνει την κυριαρχία των ''λύκων'' στο παρκέ.

Στα Γιαννιτσά ο Ζαφειράκης Νάουσας γνώρισε την ήττα με 69-55 από την ομώνυμη ομάδα και ολοκλήρωσε τις φετινές του υποχρεώσεις στην 5η θέση.

Οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς τον έλεγχο και προηγήθηκαν με 32-25 στο ημίχρονο και έφτασαν στη νίκη που τους εξασφάλισε παράλληλα και την παραμονή τους στην κατηγορία.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής η Πιερία είχε εύκολο έργο στην έδρα του υποβιβασμένου Βαφύρα και νίκησε 67-82, ενώ ο Πανεδεσσαϊκός εξασφάλισε την 3η θέση μετά τη νίκη του με 52-78 στην έδρα του Βατανιακού.

Μεγάλη χαμένη η Γουμένισσα που γνώρισε την ήττα με 67-53 στην Έδεσσα και πλέον θα πρέπει να περιμένει την λήξη του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής Κατηγορίας για να δει αν θα ακολουθήσει τον Βαφύρα και τον Σκυδραϊκό στην Β' Κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΜ.

ΑΟΚ Βέροιας-'Εδεσσα και Αριδαία-Πανεδεσσαϊκός τα ζευγάρια των πλέι οφ που θα ξεκινήσουν το Σάββατο, με το νικητή να κρίνεται στις δυο νίκες.

* Σπουδαίο παιχνίδι αύριο για το παιδικό τμήμα του ΑΟΚ Βέροιας που στις 19:00 στη Νάουσα θα αντιμετωπίσει την Πιερία, για την ημιτελική φάση του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

22η αγωνιστική

Έδεσσα-Γουμένισσα 67-53

ΑΟΚ Βέροιας-Αλεξάνδρεια 89-60

Βαφύρας-Πιερία 67-82

Αριδαία-Σκυδραϊκός 20-0 (α.α.)

Βατανιακός-Πανεδεσσαϊκός 52-78

Γιαννιτσά-Ζαφειράκης Ν. 69-55

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΤΕΛΙΚΗ)

1. ΑΟΚ Βέροιας 43

2. Αριδαία 40

3. Πανεδεσσαϊκός 37

4. Έδεσσα 37

5. Ζαφειράκης Ν. 35

6. Πιερία 33

7. Γιαννιτσά 31

8. Βατανιακός 30

9. Αλεξάνδρεια 30

10. Γουμένισσα 29

11. Βαφύρας 25

12. Σκυδραϊκός 20

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κώστας Κάππας