ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 614 φορές

Ζωντανός» ο ΑΟΚ επικράτησε 77-87 στην Αριδαία μετά από δυο παρατάσεις

Πολύ σκληρός για να πεθάνει αποδείχθηκε ο ΑΟΚ Βέροιας, καθώς σ' ένα παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς επικράτησε εκτός έδρας της Αριδαίας με 77-87, μετά από δυο παρατάσεις, στον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ.

Έτσι οι ''λύκοι'' ισοφάρισαν σε 1-1 και έστειλαν τη σειρά και πάλι στην έδρα τους, το ερχόμενο Σάββατο στο ΔΑΚ ''Δημήτριος Βικέλας'' στο Μακροχώρι (18:00), με το νικητή να παίρνει το εισιτήριο για την Γ' Εθνική κατηγορία. Γνωρίζοντας πως βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα του πρώτου αγώνα, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παρκέ και επιβάλλοντας τον ρυθμό τους προηγήθηκαν με 6-16 στο 7'.

Οι παίκτες της Αριδαίας σταδιακά άρχισαν να ισορροπούν την κατάσταση και μείωσαν σε 13-19 με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Στην δεύτερη περίοδο μάλιστα βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση, κατάφεραν να αλλάξουν τα δεδομένα και να πάρουν την πρωτοπορία στο σκορ, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια μπροστά με μικρό προβάδισμα τριών πόντων (35-32). Με την έναρξη της επανάληψης οι γηπεδούχοι θέλησαν να ξεφύγουν και να θέσουν τις βάσεις για την πολύτιμη νίκη.

Οι Βεροιώτες ωστόσο έχοντας σωστές επιλογές κατάφερναν να είναι μέσα στο παιχνίδι, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 54-48 υπέρ της Αριδαίας. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν όπως αναμενόταν δραματικό με τους παίκτες του Τούσα να πιέζουν σε όλα τα μήκη και πλάτη του παρκέ και με καλάθι του Μάντσου 16'' πριν το φινάλε έκαναν το 57-61, δείχνοντας πως θα φτάσουν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 59-61 στα 8'' και μια λάθος επαναφορά των ''λύκων'' τους έδωσε την ευκαιρία με καλάθι στην εκπνοή να στείλουν το ματς στην παράταση. Εκεί έχοντας την ψυχολογία υπέρ τους προηγήθηκαν με 70-67 στα 45'' για το φινάλε. Ένα τρίποντο μαχαιριά όμως του Μάντσου έγραψε το 70-70, με τον Τρομπούκη να μην καταφέρνει σε νεκρό χρόνο να χαρίσει τη νίκη στους Βεροιώτες, με τις δυο ομάδες να οδηγούνται σε δεύτερη παράταση.

Με καθαρό μυαλό και περισσότερες λύσεις από τον πάγκο, δείχνοντας πως διαθέτουν το πιο γεμάτο ρόστερ της κατηγορίας, οι παίκτες του Τούσα πήραν μια σημαντική διαφορά 5-6 πόντων, με τους γηπεδούχους φανερά να μένουν από δυνάμεις. Έτσι οι ''λύκοι'' μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς έφτασαν στο τελικό 77-87, έκαναν το 1-1 στη σειρά των τελικών και το ερχόμενο Σάββατο στην έδρα τους θα έχουν την ευκαιρία να σφραγίσουν το εισιτήριο της ανόδου στην Γ' Εθνική.

Αριδαία-ΑΟΚ Βέροιας 77-87

Δεκάλεπτα: 13-19, 35-32, 54-48, 61-61, 70-70 (1η παρ.), 77-87 (2η παρ.)

Διαιτητές: Ευφραιμίδης-Ταρενίδης

ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ (Τούσας): Τρομπούκης 6, Ουσουλτζόγλου 11, Χρυσάφης, Γκανάς 5(1), Βοργιαζίδης, Καπνάς 11(1), Παπουλίδης, Μάντζος 15(2), Λέφας 17, Γκεκόπουλος, Αλευρίδης, Γιαννουζάκος 22(5).

ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Σάββατο 20/05

ΑΟΚ Βέροιας-Αριδαία (18:00)