ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 450 φορές

ΕΚΑΣΚΕΜ: Πρεμιέρα με το δεξί για Μελίκη και Ζαφειράκη Ν. Βαριά ήττα για την Αλεξάνδρεια

Με νίκες ξεκίνησαν την φετινή τους παρουσία στο πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ Μελίκη και Ζαφειράκης Νάουσας.

Στο Κιλκίς η Μελίκη δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του τοπικού Αετού με 61-81, φανερώνοντας την διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων. Οι παίκτες του Ασλανίδη πήραν από νωρίς τα ηνία της αναμέτρησης και άρχισαν σταδιακά να ανεβάζουν τον δείκτη της διαφοράς, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια μπροστά με 28-37.

Στην επανάληψη ήταν ακόμα καλύτεροι στην επίθεση και χωρίς πρόβλημα έφτασαν στην άνετη επικράτηση με 61-81, παίρνοντας τους πρώτους τους δυο βαθμούς και δείχνοντας παράλληλα πως θέλουν να επιστρέψουν άμεσα στην Γ' Εθνική. Εντυπωσιακό το ξεκίνημα και του Ζαφειράκη Νάουσας ο οποίος επιβλήθηκε στα Γιαννιτσά του Μέγα Αλέξανδρου με 37-57.

 Οι παίκτες του Πουρλίδα με όπλο τους την άμυνα, ''κλείδωσαν'' επιθετικά τους γηπεδούχους που έβρισκαν με δυσκολία τον δρόμο προς το καλάθι και έφτασαν σε μια εύκολη και δίκαιη νίκη. Στην Κατερίνη η Αλεξάνδρεια γνώρισε βαριά ήττα από την Πιερία με 79-45. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο παρκέ και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους παίκτες του Τσοπουρίδη.

Η σεζόν αναμένεται δύσκολη για την ομάδα της Αλεξάνδρειας και το Σάββατο στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Αιγινιακό θα ψάξει την πρώτη της νίκη για να ανέβει ψυχολογικά.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της πρεμιέρας η Αριδαία συνέτριψε εκτός έδρας το Άσπρο με 62-92, δείχνοντας πως και φέτος θα είναι ένας από τους διεκδικητές της ανόδου. Ο Αιγινιακός έκαμψε δύσκολα την αντίσταση του Βατανιακού με 64-62, ενώ σε ματς για γερά νεύρα ο Εδεσσαϊκός λύγισε τους Ίκαρους Γιαννιτσών με 74-73.