ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 886 φορές

Τραπεζανλίδης: «Οι αγωνιστικοί μας στόχοι έχουν υλοποιηθεί»

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε παραχώρησε το απόγευμα της Τρίτης 29/4/2014 ο πρόεδρος του Α.Π.Σ. Φιλίππου Βέροιας κος Γιώργος Τραπεζανλίδης.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου στο «Φιλίππειο» κλειστό γυμναστήριο Βέροιας. Μαζί του στο πάνελ τα μέλη του Δ.Σ Ηλίας Λαζός (υπεύθυνος του τμήματος μπάσκετ) και Παναγιώτης Σαράφης (Διοικούσα επιτροπή χάντμπολ)

Ο κος Γιώργος Τραπεζανλίδης στην ομιλία του έκανε απολογισμό της χρονιάς για όλα τμήματα του συλλόγου αναφερόμενος ιδιαίτερα στις ανδρικές ομάδες του χάντμπολ και του μπάσκετ ενώ τοποθετήθηκε για όλα όσα διαδραματίστηκαν και ακούστηκαν κατά την διάρκεια της χρονιά για τον Φίλιππο Βέροιας.

Αναλυτικά ο κος Τραπεζανλίδης ανέφερε : «Θέλω πρώτα απ’ όλα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στο κάλεσμα που κάναμε σαν Διοίκηση για τον απολογισμό της χρονιάς για όλα τα τμήματα του Φιλίππου. Είναι η έβδομη χρονιά παρουσίας μου στον σύλλογο. Ξεκίνησα αναλαμβάνοντας το τμήμα μπάσκετ πριν από επτά (7) χρόνια και μέσα από πολύ δουλειά κάναμε μια πολύ καλή πορεία με την ομάδα σήμερα να βρίσκεται στην Α2 κατηγορία. Γνωρίζετε ότι από την προηγούμενη χρονιά ηγούμαι της προεδρίας όλου του συλλόγου θέλοντας το έργο και την οργάνωση που κάναμε στο τμήμα του μπάσκετ να περάσει σε όλα τα τμήματα του Φιλίππου. Είμαι πολύ υπερήφανος για την φετινή χρονιά γιατί με την συνεργασία του Δ.Σ, έχει γίνει μια εξαιρετική χρονιά σε όλα τα τμήματα του συλλόγου.

«Το τμήμα μπάσκετ στην καλύτερη θέση που έχει πετύχει στην ιστορία του»

Ξεκινώντας από το μπάσκετ τη φετινή χρονιά δημιουργήσαμε μια πολύ καλή ομάδα, ομολογουμένως με κάποιους στόχους πιο υψηλούς απ’ ότι τελικά καταλήξαμε να έχουμε, και δυστυχώς τα λόγια του Ηλία Λαζού «κράτα μικρό καλάθι» βγήκαν αληθινά. Αυτό προέκυψε από την απειρία μας συμμετέχοντας σε μια εντελώς διαφορετική κατηγορία, από αυτές που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα και έχω το θάρρος, την γνώμη και την άποψη να το πω. Ο Φίλιππος Βέροιας ξεκίνησε πολύ δυναμικά στον πρώτο γύρο, κάνοντας το 6-2, με προϋποθέσεις ανόδου στην Α1 κατηγορία αλλά δυστυχώς στην πορεία διαπιστώσαμε ότι οι προϋποθέσεις της κατηγορίας είναι εντελώς διαφορετικές. Έτσι το «πάθημα έγινε μάθημα» από την πρώτη  μας συμμετοχή στην Α2. Βέβαια δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι  είναι μια αποτυχημένη χρονιά, ίσα ίσα η χρονιά είναι επιτυχημένη με την ομάδα να έχει κάνει δώδεκα (12) νίκες και ευελπιστώ ότι μπορεί να κάνει δεκατέσσερις (14) μέχρι το τέλος της αγωνιστικής σεζόν. Η ομάδα βρίσκεται στην 5η θέση της Α2 και αυτό αποτελεί την καλύτερη θέση που έχει πετύχει το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου στην ιστορία του.

«Πολύ μεγάλη προσπάθεια δυστυχώς όμως από λίγους»

Η θέση αυτή για να επιτευχθεί δουλέψαμε και προσπαθήσαμε πολύ. Δυστυχώς όμως αυτή η προσπάθεια έγινε από λίγους ανθρώπους. Το Δ.Σ που προέκυψε πέρσι το καλοκαίρι δεν στηρίχθηκε όπως περίμενα και όπως κάποιοι με είχαν διαβεβαιώσει. Ακούσαμε πολλά λόγια τα οποία έμειναν μόνο λόγια. Κάποιοι προς τα μέσα-τέλος της αγωνιστικής σεζόν εγκατέλειψαν το «καράβι» όταν τους ζητήθηκε να κάνουν πράξη αυτά που είχαν υποσχεθεί το καλοκαίρι και άνανδρα δυστυχώς αποχαιρέτησαν το σωματείο με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούμε εμείς και ιδιαίτερα εγώ τα οικονομικά βάρη. Αυτό δεν τιμάει καθόλου την επιλογή μου ώστε κάποιοι να τοποθετηθούν στο Δ.Σ του συλλόγου. Το τίμημα το πληρώνω. Συμπαραστάτης από το ξεκίνημα της  προσπάθειας αυτής ήταν ο Ηλίας Λαζός, Σε μια προσπάθεια που «κατέθεσα» όλο μου τον εαυτό τόσο ψυχικά όσο και οικονομικά. Δαπάνησα χρήματα πολύ περισσότερα απ΄ ότι υπολόγιζα ειδικά για το τμήμα του μπάσκετ. Οι μετακινήσεις μόνο μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 φτάνουν τον ποσό των 20.000 ευρώ (συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια σε Αθήνα, Πελοπόννησο λόγο κυπέλλου κλπ) εκτός των ποσών της μισθοδοσίας, της σίτισης και της διαμονής των αθλητών όπως και κάποια επιπλέον έξοδα χωρίς καμία βοήθεια.

«Ανανέωση χορηγιών, ένταξη νέων»

Από το καλοκαίρι κάναμε κινήσεις για την ανανέωση των χορηγιών της Τράπεζας Αττικής, την οποία και πετύχαμε με την βοήθεια του Τάσου Σιδηρόπουλου τον οποίο ευχαριστώ για την στήριξη που παρέχει στον σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια. Ο Ηλίας Λαζός ανέλαβε την ανανέωση της χορηγίας του REGENCYCASINOTHESSALONIKI. Είχαμε αρκετές μικρές χορηγίες και στο τέλος μια σημαντική συνεργασία με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών CYTA η οποία ξεκινάει από αυτή τη στιγμή και θα μας συνοδεύει μέχρι τον Μάΐο του 2015. Οι πόροι όπως καταλαβαίνετε δεν ήταν αρκετοί για να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια.

«Το «παιχνίδι» της Αθήνας»

Δεχθήκαμε «πόλεμο» στα μέσα της αγωνιστικής σεζόν, κυρίως από την Αθήνα. Και αυτό γιατί όταν διαπίστωσαν ότι ο Φίλιππος είχε πράγματι πρωταγωνιστικές τάσεις, ήταν μια ομάδα φόβητρο για την κατηγορία, προσπάθησαν να αμαυρώσουν την ομάδα διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις ότι δήθεν υπήρχε οικονομικό θέμα και ότι οι παίκτες δεν κατεβαίναν στα παιχνίδια γιατί δεν τους καταβάλλονταν οι πληρωμές. Κάτι το οποίο φυσικά δεν ίσχυε, κατάφεραν όμως και το διέσπειραν. Ο Φίλιππος ήταν η μοναδική ομάδα, και το τονίζω αυτό, που ήταν συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντι στους παίκτες. Άλλωστε η καλή οικονομική διαχείριση τόσων χρόνων, είναι αυτή που έκανε τόσους καλούς παίκτες να έρθουν φέτος στο Φίλιππο. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι εκείνο το διάστημα αντιμετωπίζαμε τον τραυματισμό του Λευτέρη Ακεψιμαϊδη, του βασικού μας playmaker, του Τάσου Κασαμπαλή και το θέμα στράτευσης του Γιώργου Μπρόζου, προβλήματα που μας υποχρέωσαν σε επτά (7) συνεχόμενες ήττες με αποτέλεσμα να αναθεωρήσουμε τους στόχους μας. Η συμμετοχή της ομάδας στην Α2 αποτελεί μεγάλη εμπειρία και όλα τα παραπάνω αποτελούν μαθήματα για την πορεία μας στην συνέχεια. Για τον τοπικό τύπο θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την στήριξη του αλλά να επισημάνω ταυτόχρονα ότι για οτιδήποτε αφορά την ομάδα καλό είναι πρώτα να επικοινωνούν μαζί μας για να τους πούμε την πλήρη αλήθεια. Όχι να μπαίνουν στο «τρυπάκι» των Μ.Μ.Ε της Αθήνας.

«Το Χάντμπολ»

Όσο αφορά το τμήμα χάντμπολ του Φιλίππου Βέροιας αυτό στηρίχθηκε από τρείς ανθρώπους. Τον Παναγιώτη Σαράφη, τον Γιώργο Ξυλογιάννη και τον Δημήτρη Φιλοσογλου αλλά και στον Νούλα Νίκο ο οποίος αν και παραιτήθηκε ήταν και είναι συνεχώς δίπλα μας και βοηθάει με κάθε τρόπο. Έτσι αυτοί οι άνθρωποι δουλεύοντας σκληρά και δαπανώντας χρόνο αλλά και χρήμα κατάφεραν η ανδρική ομάδα του Φιλίππου Βέροιας να κερδίσει την σωτηρία της και να παραμείνει στην Α1 κατηγορία σε μια αξιοπρεπέστατη θέση. Βέβαια προβλήματα υπήρξαν και εδώ με κάποιους να προσπαθούν να υποτιμήσουν την προσπάθεια την οποία γίνεται τα οποία όμως τελικά και ξεπεράσαμε. Από την δική μου πλευρά έκανα ότι ήταν δυνατόν η ομάδα να κρατηθεί στην Α1 αλλάζοντας προπονητή για θέμα ψυχολογίας, αν και θεωρώ ότι ο κος Σαράφης έκανε πολύ καλή δουλειά όπως και η προσθήκη του Σέρβου παίκτη που προτάθηκε από τον νέο προπονητή. Όλα αυτά έγιναν για την σωτηρία του Φιλίππου και δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι η ομάδα μετά από παρουσία 36 χρόνων στην Α1 να άλλαζε κατηγορία και ειδικά υπό την δική μου προεδρία. Για μένα θα ήταν μεγάλη ζημιά για την πόλη της Βέροιας αλλά και της Ημαθίας.

«Ανάδειξη όλων των τμημάτων του Φιλίππου Βέροιας»

Ακούγονται πολλά για το ότι εγώ ήθελα να αναδείξω μόνο το τμήμα μπάσκετ κάτι το οποίο και φυσικά δεν ισχύει. Αν ήθελα αυτό μπορούσαν να το πετύχω και από την θέση που είχα σαν πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής και χωρίς να αναλάβω τόσο μεγάλο «βάρος». Αυτά που ακούγονται υποτιμούν την προσπάθεια την οποία κάνω για τον σύλλογο. Όταν ανέλαβα τον Φίλιππο Βέροιας ήθελα να αναδειχθούν όλα τα τμήματα του Φιλίππου Βέροιας μέσω μιας σωστής διαχείρισης. Φέτος έγινε μια αξιόλογη προσπάθεια στο τμήμα του Βόλεϊ από δυο επιχειρηματίες το οποίο με χαροποίησε ιδιαίτερα με την ομάδα να κάνει μια καλή πορεία μέχρι στιγμής. Στο τμήμα του στίβου έγιναν κινήσεις να βοηθηθεί οικονομικά τόσο από διάφορους φορείς αλλά και από εμένα προσωπικά. Δημιουργήθηκε τμήμα Ρυθμικής Γυμναστικής με πολύ μεγάλη επιτυχία οφείλω να ομολογήσω φέρνοντας πολλές διακρίσεις και μετάλλια όπως και το τμήμα Ακροβατικής. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που υπό την δική μου προεδρία σε όλα τα τμήματα του συλλόγου υπήρξε ανάπτυξη.

«Οι ομοσπονδίες δεν δίνουν χρήματα»

Θα ήθελα να τονίσω ότι δυστυχώς οι ομοσπονδίες του μπάσκετ αλλά και του χάντμπολ δεν υποστηρίζουν τις ομάδες όπως τα προηγούμενα χρόνια. Οι μετακινήσεις του μπάσκετ θα αγγίξουν φέτος τις 25.000 ευρώ και του χάντμπολ τις 15.000, χρήματα τα οποία αναλαμβάνει να καλύψει το Δ.Σ με την ελάχιστη συμβολή των ομοσπονδιών. Και απ’ ότι βλέπουμε κάθε χρόνο θα γίνεται και χειρότερα.

«Συγκεκριμένοι παράγοντες κοντά στον Φίλιππο»

Σε όλη αυτή την προσπάθεια που έχει γίνει υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μας στήριξαν πραγματικά από το ξεκίνημα μας, όπως ο τέως αντιδήμαρχος αθλητισμού Βέροιας κος Μιχαηλίδης Γιώργος, ο σημερινός πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας κος Παυλίδης Παύλος ο οποίος παρέχει στήριξη σε όλα τα τμήματα του Φιλίππου. Ο κος Καλαιτζίδης με την χορηγία του, την πολύτιμη βοήθεια του αντιπεριφερειάρχη κου Καραπαναγιωτίδη Κώστα ο οποίος όπως και στο παρελθόν έτσι και φέτος, σε δύσκολους καιρούς, εκταμίευσε χρήματα για το σύλλογο και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα. Αυτοί είναι οι μόνοι οι οποίοι μας έχουν βοηθήσει. Θα ήταν πολύ μεγάλη χαρά να έβλεπα ανθρώπους, επιχειρηματίες και μη,  να έρθουν κοντά μας και να μπορέσουν ασχοληθούν και να συνεισφέρουν στην προσπάθεια που κάνουμε. Από την πλευρά μου είναι «ανοικτός» σε οποιαδήποτε πρόταση. Άλλωστε ο Φίλιππος Βέροιας δεν είναι δικός μας, ανήκει στην πόλη της Βέροιας, ανήκει στην Ημαθία. Μέχρι το αργότερο τις 15 Ιουνίου πρέπει να έχουν ξεκαθαριστεί τα θέματα αυτά ώστε να θέσουμε τις προδιαγραφές για την πορεία και για το πώς θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια.

«Μεγαλύτερη ανάπτυξη των Ακαδημιών του Φιλίππου»

Μεγάλη προτεραιότητα μας είναι επίσης η ανάπτυξη των ακαδημιών του Φιλίππου  σε όλα τα τμήματα. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε πρέπει να στηρίξουμε τα δικά μας παιδιά και να βασιστούμε σ’ αυτά. Θέλουμε να δημιουργήσουμε δικούς μας αθλητές. Θέλουμε τα τμήματα αυτά να δουλέψουν πιο επαγγελματικά. Είχαμε  την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση στο χάντμπολ που αναδεικνύει τα τμήματα υποδομής των ομάδων, το ΒΡΙΛΛΗΤΟΣ, με συμμετοχή πολλών μεγάλων ομάδων από Ελλάδα και εξωτερικό. Ο Φίλιππος συμμετείχε, πέρα της οργάνωσης (όχι οικονομικής), με τις ακαδημίες του και κατέκτησε την 4η θέση κατακτώντας θετικά σχόλια και για τα δύο. Πρέπει λοιπόν να δουλέψουμε για το μέλλον του Φιλίππου και το μέλλον του Φιλίππου είναι τα παιδιά των ακαδημιών του.

«Ευχαριστώ παίκτες και προπονητές που κράτησαν για 37η χρονιά τον Φίλιππο στην Α1»

Στην συνέχεια το λόγο πήρε το μέλος του Δ.Σ Παναγιώτης Σαράφης ο οποίος ως υπεύθυνος στο τμήμα χάντμπολ του Φιλίππου ανέφερε : «Στο τμήμα χάντμπολ βασιστήκαμε  σε κάποιους ανθρώπους που ήρθαν με όρεξη στον Φίλιππο, έκαναν δηλώσεις ενίσχυσης και σύμφωνα μ’ αυτά έγινε ένας σχεδιασμός. Τελικά όμως και εμείς βρεθήκαμε προς εκπλήξεως και αναγκαστήκαμε να στηριχθούμε στον Γιώργο Τραπεζανλίδη, οποίος μπορεί να έχει κάνει πολλά λάθη, να έχουμε διαφωνήσει αρκετές φορές αλλά οφείλω να αναγνωρίσω ότι έμεινε μόνος σ’ αυτή την προσπάθεια. Όπως είπε και ο Γιώργος θα είμαι εδώ μέχρι το τέλος, για να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας τόσο αγωνιστικές όσο και οικονομικές. Θέλω να ευχαριστήσω τους αθλητές και τους προπονητές του χάντμπολ που με πολλά προβλήματα κρατήσαν το σύλλογο για 37η χρονιά στην Α1. Δεν νομίζω να υπάρχει στην Ελλάδα και οπουδήποτε αλλού σύλλογος σε ομαδικό άθλημα ο οποίος να διατηρείται τόσα χρόνια στην πρώτη κατηγορία. Αυτό που με έχει πληγώσει τους δέκα (10) αυτούς μήνες που ασχολούμαι με τον σύλλογο σαν παράγοντας, γιατί υπήρξα και προπονητής, είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Πρέπει ο κόσμος της Βέροιας να κινητοποιηθεί. Όλοι ξέρουν την πόλη της Βέροιας από τον Φίλιππο, δεχόμαστε προσκλήσεις συμμετοχής σε τουρνουά στο εξωτερικό. Πρέπει ο κόσμος της Βέροιας να καταλάβει το μέγεθος και την αξία αυτού του συλλόγου. Πρέπει ο σύλλογος να συνεχίσει να υπάρχει, για να μπορούν τα παιδιά μας να ενασχοληθούν στο μέλλον. Τουλάχιστον αυτό είναι το δικό μου κίνητρο και βρίσκομαι σ’ αυτή τη θέση για να μπορέσω να παραδώσω τον Φίλιππο στα παιδιά μου. Ούτε ματαιόδοξος είμαι, ούτε την φήμη επιδιώκω»