ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 784 φορές

Μπλατσιώτης για Γκίμα: "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ήταν η οικογένειά του"

Ο στενός φίλος του Δημήτρη Γκίμα, συνεργάτης όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και άλλοτε συμπαίκτης του στα πρώτα μπασκετικά τους βήματα, Χρήστος Μπλατσιώτης εμφανώς συγκλονισμένος από την απώλεια του 55χρονου coach, μίλησε στο Basketblog.gr για το δυσάρεστο αυτό γεγονός.

Δείτε τα όσα είπε:

"Με τον Δημήτρη μεγαλώσαμε μαζί. Πήγαμε μαζί σχολείο, ήμασταν στο ίδιο θρανίο και ξεκινήσαμε τα πρώτα μας μπασκετικά βήματα στον Φίλιππο Βέροιας από το 1979/80 σαν αθλητές και παίξαμε μαζί μπάσκετ. 

Για εμένα ήταν πατέρας, φίλος, αδερφός. Πάντα! Εμένα προσωπικά με έχει βοηθήσει σε πολλά θέματα. Αρχικά ήταν άνθρωπος. Ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος, που βοηθούσε τους πάντες. Το μόνο δυσάρεστο είναι πως δεν είχε ανθρώπους πολλούς γύρω του, δηλαδή οι γονείς του είχαν πεθάνει, δεν είχε άμεσους συγγενείς, ούτε είχε παντρευτεί, ούτε είχε παιδιά και η οικογένειά του όπως έλεγε και ο ίδιος ήταν η ομάδα αυτή. Οι παίκτες του, οι φίλοι του, αυτοί που είμαστε στον μπασκετικό Φίλιππο αυτή τη στιγμή.

Ήμασταν μια παρέα και αυτός μας έδενε και αυτός μας έκανε όλο αυτό το κομμάτι που ονομάζεται Φίλιππος Βέροιας στο ελληνικό μπάσκετ.  Ήμασταν προπονητές οι δυο μας και αυτός είχε ηγηθεί σε όλα, εγώ βρίσκομαι από πίσω του σαν συνεργάτης τα τελευταία 20 χρόνια. Ήταν αυτός που έφτασε τον Φίλιππο εκεί που βρίσκεται τώρα. Με τη δική του "τρέλα" και την αγάπη του και έφτασε τον Φίλιππο από το τοπικό πρωτάθλημα, τότε που είχε πέσει με μια ιστορία μεγάλη, καταφέραμε να την ανεβάσουμε στα "σαλόνια" της Α2. 

Ο Φίλιππος Βέροιας ήταν δικό του δημιούργημα, με την "τρέλα" του, την αγάπη του, την πίστη που είχε σε αυτό που πίστευε, έκανε όλο αυτό το πράγμα. Αλλά πάνω απ'όλα ήταν εξαίρετος άνθρωπος. Εξαιρετική φυσιογνωμία, όχι μόνο σαν προπονητής, αλλά και σαν άνθρωπος. Ήξερε να χειρίζεται πάρα πολύ καλά και τους ανθρώπους. Δεν υπάρχουν λόγια..."

Basketblog.gr