ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 5173 φορές

Πανελλήνιο Εφήβων: Ηττήθηκε από το Περιστέρι ο Ζαφειράκης

Στο πρώτο παιχνίδι του Β΄ Ομίλου της Τελικής Φάσης του 50ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων ΟΠΑΠ που διεξάγεται στο κλειστό του Αλκαζάρ της Λάρισας, το Περιστέρι επικράτησε με 82-58 του Ζαφειράκη Νάουσας. 

Το Περιστέρι προηγήθηκε με 5-0 στα πρώτα λεπτά. Οι παίκτες από τη Νάουσα μείωσαν σε 7-5 και ισοφάρισαν σε 9-9 στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου. Ένα κλέψιμο του Τσίλη, 47 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της περιόδου, έδωσε προβάδισμα με 13-11 στον Ζαφειράκη. 

Με σερί 8-2 στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου η ομάδα της Αθήνας προηγήθηκε με 21-15. Η διαφορά έφθασε για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο (29-18, 6:07 πριν την ανάπαυλα με τρίποντο του Ντιπτσή). Το σκορ παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με ένα απίστευτο μπάζερ μπίτερ του Παγώνη πολύ πίσω από το κέντρο του γηπέδου (41-29). 

Η δευτεραθλήτρια ομάδα της ΕΣΚΑ, ήταν μπροστά με διψήφια διαφορά σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο, χωρίς να μπορέσει όμως να ξεφύγει στο σκορ. Το ίδιο σκηνικό είχαμε και στην τελευταία περίοδο μέχρι το 3:02 για το τέλος όταν ο Αλεξάκης με μία βολή έφερε τη διαφορά στους 20 (76-56). Το τελικό 82-58 έφερε τα πανηγύρια στον πάγκο των νικητών για την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση. 

Δεκάλεπτα: 13-13, 41-29, 61-51, 82-58 

Διαιτητές: Μαραμής, Παζώλης, Γεωργούλης 

Περιστέρι (Παπαμάρκος, Δελή): Μπέμπελος, Παπαδάτος 10(2), Ντιπτσής 19(5), Πολίτης, Μαραγκουδάκης 8(1), Πασχάλης, Παγώνης 14(1), Κολοβός 2, Καμπερίδης 15, Παλληκαράς, Αλεξάκης 14(1), Σφακιανάκης . 

Ζαφειράκης Νάουσας (Μυλωνάς, Τούφας): Κολτσιάκης, Μίσκος, Πουρλίδας Β. 19(3), Σμέρνος Δ., Σμέρνος Β., Τσίλης 4,  Πουρλίδας Δ. 11(1), Παπαπέσιος, Δημάκας 5(1), Μπιλιούρης Δ. 13, Μπιλιούρης Α. 4, Καφετζής 2.  

Για να δείτε τα στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ

Δείτε φωτογραφίες από το παιχνίδι εδώ

Παρακολουθείστε το βίντεο του αγώνα 

Δηλώσεις

Κώστας Παπαμάρκος (προπονητής Περιστερίου): «Είχαμε λάθος προσέγγιση στον αγώνα, καθώς 17 λάθη δεν κάνουμε σε πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Ο τρόπος που παίξαμε δεν ήταν αυτός που έπρεπε και είχαμε γκρίνια κατά τη διάρκεια του ματς, καθώς θέλαμε να παίξουμε διαφορετικά. Συγχαρητήρια στον Ζαφειράκη, πάμε για τα επόμενα». 

Παναγιώτης Παγώνης (παίκτης Περιστερίου): «Το παιχνίδι ήταν ανταγωνιστικό μέχρι το τέλος. Δεν παίξαμε 100% όπως έπρεπε, καθώς δεν ήμασταν τόσο καλοί στην επίθεση και δεν τρέξαμε σωστά στον αιφνιδιασμό». 

Ζήνων Μυλωνάς (προπονητής Ζαφειράκης Νάουσας): «Οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ καλά και ευχαρίστησαν τους θεατές που το παρακολούθησαν. Προσπαθήσαμε να μείνουμε κοντά στο σκορ στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, αλλά στο τελευταίο φάνηκε η διαφορά της ομάδας του Περιστερίου στα κορμιά, αλά και στη δική μας κούραση. Καλή επιτυχία στα επόμενα παιχνίδια για το Περιστέρι, εμείς πάμε για το επόμενο ματς» 

Δημήτρης Πουρλίδας (παίκτης Ζαφειράκης Νάουσας): «Ξέραμε τη δυναμική μας πριν από τον αγώνα. Προσπαθήσαμε να σταθούμε όσο καλύτερα απέναντι στη αντίπαλη ομάδα. Κάναμε ότι μπορούσαμε, τρέξαμε, δώσαμε το 100%. Συγχαρητήρια στην ομάδα μας που προσπάθησε με όλες της τις δυνάμεις».