ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 677 φορές

Εθνική ανδρών: Ήττα από τις ΗΠΑ και τώρα… τελικός

Σε ένα ματς που εξ ορισμού ήταν έξω από τις δυνατότητες της, η Εθνική ομάδα των ανδρών έκανε την προσπάθεια της και μοιραία υποκλίθηκε στην ανωτερότητα των Αμερικανών.

 Η ήττα με 81-109 στη 2η αγωνιστική μπορεί να χαρακτηριστεί και νομοτελειακή για την «επίσημη αγαπημένη» που, όπως είναι φυσιολογικό, βλέπει απευθείας στον «τελικό» της Τετάρτης (30/8, 15:40) με τη Νέα Ζηλανδία που θα κρίνει αν θα βρεθεί στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου και παράλληλα θα εξασφαλίσει την παρουσία της στο Προ-Ολυμπιακό τουρνουά ή αν θα υποχρεωθεί να παίξει για τις θέσεις «17-32» βάζοντας αρνητικό πρόσημο στην παρουσία της στη διοργάνωση.

Η Εθνική μας με τον Παπαγιάννη πολύ παραγωγικό στα πρώτα λεπτά (είχε 11 από τους πρώτους 17 πόντους της) ήταν κοντά στο σκορ (19-23 στο 10’). Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου το ματς παρέμεινε ισορροπημένο (24-26) όμως οι ΗΠΑ πάτησαν το γκάζι και ξέφυγαν με 42-27 πριν κλείσουν το ημίχρονο με τη διαφορά στους 13 (37-50).

Οι Αμερικανοί συντηρούσαν χωρίς δυσκολία τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, την οποία έστειλαν πάνω από τους 20 (46-68 στο 26’). Το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τις δύο ομάδες να κάνουν rotation και να μην δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα τους. Έτσι το σκορ πήγε αρκετά ψηλά με την ελληνική ομάδα να αδυνατεί να κρατήσει τη διαφορά σε καλά επίπεδα.

metrosport