ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 701 φορές

Άνετη νίκη και χωρίς Γιάννη η Εθνική, έτοιμη για το μεγάλο ματς με Σλοβενία!

Παίζοντας καλό μπάσκετ ανά διαστήματα αλλά φανερώνοντας και αδυναμίας λόγω και της απουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο, η Ελλάδα νίκησε την Αίγυπτο με 93-71 , πήρε την πρώτη θέση στον όμιλό της και ετοιμάζεται για τον μεγάλο ημιτελικό του Προολυμπιακού τουρνουά με αντίπαλο τη Σλοβενία του Ντόνσιτς.

Ήταν φανερό πως υπήρχε μεγάλη διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων και η Εθνική γρήγορα ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια νούμερα και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο 20-12.

Η ομάδα του Σπανούλη, πάντως, δεν είχε την ίδια ενέργεια στην άμυνα στη συνέχεια με αποτέλεσμα στο δεύτερο δεκάλεπτο η Αίγυπτος να πετύχει 26 πόντους και να μειώσει τη διαφορά στο 42-38.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου Ο Κώστας Αντετοκούνμπο πήγε στα αποδυτήρια μαζί με τον Γιάννη λόγω ενοχλήσεων στην αριστερή επιγονατίδα και δεν αγωνίστηκε στη συνέχεια της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς να πατήσει γκάζι επιθετικά, η Εθνική παρουσιάστηκε σοβαρή, ανέβασε και πάλι τη διαφορά και με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου προηγούνταν με 68-52.

Τυπική διαδικασία το τέταρτο δεκάλεπτο με το σκορ να σταματά στο 93-71 και την Εθνική να παίρνει τη δεύτερη νίκη της.

* Πλέον η Ελλάδα ετοιμάζεται για τον ημιτελικό με τη Σλοβενία, ενώ στον άλλο ημιτελικό η Δομηνικανή Δημοκρατία θα αντιμετωπίσει την Κροατία 

Ο Νίκος Γκάλης βρέθηκε δίπλα στα άτομα χωρίς όραση που παρακολούθησαν τον αγώνα της Εθνικής ομάδας με την Αίγυπτο μέσω ειδικής μακέτας αναπαράστασης γηπέδου μπάσκετ.

Στο ΣΕΦ βρέθηκε και ο Αμρ Ουάρντα φορώντας φανέλα της Αιγύπτου. Ο πατέρας του, άλλωστε, έχει αγωνιστεί με την Εθνική ενώ και ο ίδιος είναι φαν του αθλήματος.

ΠΗΓΗ