ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 870 φορές

Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.: Πήρε το ντέρμπι ο Ζαφειράκης Νάουσας

Σ' ένα συναρπαστικό ματς όπου κυριάρχησαν οι άμυνες, το πάθος και η ένταση, ο Ζαφειράκης Νάουσας πήρε μια σπουδαία νίκη, με 65-59 επί του ΑΟΚ Βέροιας, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νάουσας, το βράδυ της Τετάρτης, στο εξ' αναβολής παιχνίδι για την 15η αγωνιστική της Α' κατηγορίας της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.

Ο αγώνας είχε πολλές συγκινήσεις, ένταση και τεχνικές ποινές, ήταν μέτριο επιθετικά αλλά οι άμυνες και των δυο ομάδων ήταν πολύ καλές με συνέπεια το σκορ να μην είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι ''Λύκοι'' του Θωμά Τούσα μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να προηγηθούν με 9-13, απέναντι σ' ένα Ζαφειράκη που παρουσιάστηκε νευρικός και αγχωμένος.

Στη δεύτερη περίοδο όμως τα πράγματα άλλαξαν και ο Ζαφειράκης χάρη κυρίως στην τριάδα Σιαμήτρος, Σιδηρόπουλος και Ψαράς κατάφερε να περάσει μπροστά και να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ του 28-23.

Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι δραματικά, η ομάδα της Νάουσας προσπάθησε  να ξεφύγει στο σκορ αλλά δεν τα κατάφερε καθώς ο ΑΟΚ έβρισκε λύσεις κυρίως με τον εξαιρετικό Γκανά, τον Ιωσηφίδη και τον Καπνά. Το δεκάλεπτο έληξε 46-42 υπέρ των Ναουσαίων.

Στην τελευταία περίοδο κυριάρχησαν τα νεύρα με αποτέλεσμα ο Γκεκόπουλος του ΑΟΚ να δεχθεί δύο απανωτές τεχνικές ποινές από τον διαιτητή Παπαδόπουλο (στη δεύτερη τεχνική ποινή μάλιστα τον αποκάλεσε...αρχιεπίσκοπο) και να αποβληθεί. Την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύτηκαν οι Ναουσαίοι που κατάφεραν, όντως και πιό ψύχραιμοι στα τελευταία λεπτά να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα με τελικό σκορ 65-59.

Έτσι ο Ζαφειράκης έπιασε στη δεύτερη θέση την Αλεξάνδρεια και τον Αιγινιακό με 26 βαθμούς, ενώ ο ΑΟΚ έχει πλέον 25 και βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Κορυφαίοι τον νικητών οι Σιδηρόπουλος, Βάιγκαντ και Ψαράς με 15, 12 και 10 πόντους αντίστοιχα. Από τους Βεροιώτες ξεχώρισαν οι Γκανάς, Ιωσηφίδης και Γκεκόπουλος που πέτυχαν 18, 16 και 14 πόντους.

Διαιτητές: Παπαδόπουλος-Χατζηχαρίσης
 
Δεκάλεπτα: 9-13, 28-23, 46-42, 65-59
 

Επιμέλεια: Κώστας Κάππας