ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 626 φορές

Πρώτο ντέρμπι της σεζόν Ζαφειράκης ν.- ΑΟΚ Βέροιας - Δύσκολο έργο για την Αλεξάνδρεια

Το Ημαθιώτικο ντέρμπι ανάμεσα στον Ζαφειράκη και τον ΑΟΚ Βέροιας στη Νάουσα, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α' κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ, σήμερα Σάββατο.

Οι Ναουσαίοι χάνοντας στις λεπτομέρειες στην πρεμιέρα από την Αριδαία με 71-67, έδειξαν πως και φέτος θέλουν να φτάσουν ψηλά και θα προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη που θα τους ανεβάσει ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας.

Οι ''λύκοι'' του Θωμά Τούσα από την πλευρά τους, έχοντας ξεκινήσει νικηφόρα το πρωτάθλημα (64-48 τον Σκυδραϊκό στη Βέροια), θέλουν να πάρουν ακόμα ένα ροζ φύλλο και να επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά που τους δίνουν ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο στην Γ' Εθνική.

Χωρίς προβλήματα τραυματισμών οι Βεροιώτες και άπαντες είναι ετοιμοπόλεμοι για την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Σε δηλώσεις του ο προπονητής του ΑΟΚ Βέροιας, Θωμάς Τούσας αναφέρει:

«Είναι ένα ντέρμπι τοπικού χαρακτήρα, άσχετα με την δυναμικότητα των δυο ομάδων. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που έχει ενισχυθεί φέτος αλλά διατήρησε έντονο το νεανικό στοιχείο και αναμένεται να βγάλει πολύ ενέργεια στο παιχνίδι, όπως έγινε και στο ματς της Αριδαίας. Εμείς θα πρέπει να εμφανίσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στο γήπεδο και να είμαστε συγκεντρωμένοι 40 λεπτά ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας. Εύχομαι να γίνει ένα πολύ ποιοτικό παιχνίδι και ας κερδίσει ο καλύτερος.»

Ο Γιώργος Πάππου (παίκτης του ΑΟΚ Βέροιας) από την πλευρά του τόνισε:

«Είναι ένα τοπικό ντέρμπι ανάμεσα σε δυο ομάδες που έχουν έντονο το Ημαθιώτικο στοιχείο και πολύ ενισχυμένες μάλιστα αμφότερες. Η παρουσία του Τσακίρη από πλευράς Ζαφειράκη και του Γιαννουζάκου από την πλευρά μας, δίνει ξεχωριστή αίγλη στο παιχνίδι, που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό καθ' όλη την  διάρκεια του. Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για το ντέρμπι και είμαι πεπεισμένος πως μετά την αγχωτική πρεμιέρα με τον Σκυδραϊκό, παρουσιάσαμε σημαντική βελτίωση στις προπονήσεις, την οποία εύχομαι να βγάλουμε και στο παιχνίδι μας. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κόσμο που έδωσε βροντερό παρών στην πρεμιέρα, μια εικόνα που θα επιθυμούσαμε άπαντες στην ομάδα να βλέπουμε σε κάθε ματς.»

Στην Αλεξάνδρεια τώρα η τοπική ομάδα μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον Βατανιακό με 81-63, έχει ακόμη μια δύσκολη αποστολή, καθώς υποδέχεται την ισχυρή ομάδα του Πανεδεσσαϊκού. Η ομάδα της Ημαθίας θα προσπαθήσει να μείνει μέχρι το τέλος κοντά στο σκορ και να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα, έχοντας εκ προοιμίου δύσκολο έργο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 15/10

Αλεξάνδρεια-Πανεδεσσαϊκός (18:00)

Σκυδραϊκός-Βατανιακός (18:00)

Ζαφειράκης Ν.-ΑΟΚ Βέροιας (20:00)

Πιερία-Αριδαία (18:00)

Γουμένισσα-Βαφύρας (18:00)

Έδεσσα-Γιαννιτσά (20:30)