ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πρόταση από Ιταλία στον Αλ. Σαφαρικας

Την απόφασή του 19χρονου τερματοφύλακα Αλέξανδρου Σαφαρίκα, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Λάρισα, να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία, περιμένει η Βorgosesia,ομάδα από την ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου.

Στον συγκεκριμένο σύλλογο που αγωνίζεται στην SeriD (Δ΄ Εθνική) Ιταλίας  και κατά κάποιον τρόπο είναι θυγατρική της μεγάλης Μίλαν, ο Βεροιώτης γκολκήπερ προπονείται το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα έχει αγωνιστεί και σε αρκετά φιλικά, στα οποία άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, με αποτέλεσμα να του γίνει επίσημη πρόταση να υπογράψει στην Βorgosesia.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΗΡΕΑ Β. ΣΕ ΒΕΡΟΙΑ και ΛΑΡΙΣΑ

Ο Αλέξανδρος Σαφαρίκας γεννήθηκε στην Βέροια στις 26 Αυγούστου 1999 και άμεσα ερωτεύτηκε την θέση του τερματοφύλακα και έβαλε ως στόχο την επαγγελματική καριέρα σε μία νευραλγική θέση στο ποδόσφαιρο.

Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Νηρέα Βέροιας και μόλις έκλεισε τα 14 αγωνίστηκε την περίοδο 2013-2014 με την ανδρική ομάδα στο τοπικό πρωτάθλημα της Α1 της ΕΠΣΗ, σαν βασικός τερματοφύλακας.

Η επόμενη σεζόν (2014-2015) ήταν γεμάτη για τον Σαφαρίκα που έδειξε θετικά στοιχεία για το νεαρό της ηλικία του και άμεσα προσέλκυσε το ενδιαφέρον της ομάδας της Ημαθίας, της Βέροιας, που έκλεισε τον παίκτη μετά από επιτυχημένο δοκιμαστικό το καλοκαίρι του 2015.

Το ανεπίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας του, το έκανε τον περασμένο Αύγουστο, με προπονητή τον Αλέκο Βοσνιάδη στο φιλικό της Βέροιας με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα.

Την περσινή περίοδο βρέθηκε στην Λάρισα με επαγγελματικό δελτίο και ήταν ο τρίτος τερματοφύλακας των Θεσσαλών.