ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Δάμασαν τα... λιοντάρια!

Επίδειξη δύναμης έκανε η Κροατία στο παιχνίδι με το Καμερούν. Η ομάδα του Νίκο Κόβατς νίκησε 4-0 με χαρακτηριστική άνεση και πάει στον αγώνα με το Μεξικό για ένα ματς do or die, υπό την έννοια πως θέλει μόνο νίκη για να περάσει στους «16», την ώρα που το Μεξικό περνάει και με ισοπαλία. Με δέκα έπαιζε από το 40’ το Καμερούν, λόγω της ανόητης αποβολής του Σονγκ.

Οι Κροάτες, δίχως να εντυπωσιάσουν, ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο. Προηγήθηκαν μόλις στο 11’ με το πλασέ του Όλιτς (1-0) σε κενή εστία από υπέροχη πάσα του Πέρισιτς και είχε ευκαιρίες να σημειώσει κι άλλα τέρματα. Ο σκόρερ στο 16’, ο Ράκιτιτς στο 17’, ο Πέρισιτς στο 36’ και ο Σαμίρ στο 39’ είχαν κάποιες καλές στιγμές για την ομάδα του Νίκο Κόβατς, που δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου.

Πρώτη και μοναδική αξιόλογη ευκαιρία για το Καμερούν, ήταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Αμπουμπακάρ έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Να σημειωθεί, πάντως, πως το Καμερούν, που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει ομάδα και απογοητεύει με την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, έπαιζε από το 40’ με δέκα παίκτες, λόγω της ανόητης αποβολής του Σονγκ (χτύπησε εκτός φάσης τονΜάντζουκιτς).

Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε στο 48’, όταν ο Πέρισιτς εκμεταλλεύτηκε το λάθος βολέ τουΙτάνζ, έκανε την κούρσα από το κέντρο, μπήκε από πλάγια και σούταρε στην κλειστή γωνία για το 2-0. Ο Σαμίρ στο 47’ είχε χάσει καλή στιγμή με σουτ από το δυνατό πλάγιο του Σρνα, ενώ σπουδαία ευκαιρία έχασε και ο Μάντζουκιτς στο 50’, όταν βγήκε τετ α τετ από κάθετη μπαλιά του Σαμίρ, πλάσαρε τον Ιτάνζ, αλλά ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας απέκρουσε σε κόρνερ. Το φάουλ του Σρνα έξω από την περιοχή δεν βρήκε στόχο, το σουτ του Μόντριτς στο 60’ κόντραρε και πέρασε λίγο άουτ,

Το Καμερούν έδειχνε ότι περίμενε πως και πώς να λήξει το παιχνίδι, αλλά ακόμα κι έτσι είχε κάποιες καλές στιγμές. Στο 47’ με εξαιρετικά αδύναμο σουτ του Τσούπο-Μοτίνγκ ακολούθησε πολύ σιγά στην αγκαλιά του Πλετίκοσα, στο 52’ το σουτ στην κίνηση από τον Νουνκό μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ, όπως και η προσπάθεια του Εμπιά στο 69’.

Οι Καμερουνέζοι, πάντως, έχασαν τις κορυφαίες τους ευκαιρίες στο φινάλε: στο 85’ όταν ο Μουκαντζό έπιασε το σουτ σχεδόν από το ύψος του πέναλτι, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ και στο 89’ ο Γουεμπόέπιασε την κεφαλιά, ο Πλετίκοσα απέκρουσε και εν συνεχεία η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη εντύπωση (κάτι που επιβεβαίωσε τις φήμες για κακό κλίμα στα αποδυτήρια) και η φάση προς το τέλος του αγώνα, όταν ο Ασού Εκοτό και ο Μουκαντζό λίγο έλλειψε να έρθουν στα χέρια. Ο πρώτος κόλλησε το κεφάλι του στον δεύτερο και ακολούθως τους χώρισαν οι συμπαίκτες τους!

Κάθε κατεβασιά της Κροατίας «μύριζε» γκολ και είδαμε ακόμα ένα από τον Μάριο Μάντζουκιτςστο 73’. Ο Εντουάρντο σούταρε, ο Ιτάνζ απέκρουσε και ο φορ της Μπάγερν Μονάχου πλάσαρε σε κενή εστία, μιας και όλοι οι παίκτες του Καμερούν είχαν σταματήσει! Τελευταία ευκαιρία για τους Κροάτες σημειώθηκε στο 88’: ο Ρέμπιτς βγήκε μόνος του, πάσαρε στονΡάκιτιτς ο οποίος «έσκαψε» την μπάλα, αλλά εκείνη κατέληξε μόλις άουτ.

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Ιτάνζ, Μουκαντζό, Ενκουλού, Σετζού (46’ Νουνκό), Ασού Εκοτό, Σονγκ, Εμπιά, Ενό, Ματίπ, Τσούπο-Μοτίνγκ (75’ Σαλί), Αμπουμπακάρ (70’ Γουεμπό).

ΚΡΟΑΤΙΑ: Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Πράνιτς, Σαμίρ (72’ Κόβασιτς), Ράκιτιτς, Μόντριτς, Όλιτς (69’ Εντουάρντο), Πέρισιτς (78’ Ρέμπιτς), Μάντζουκιτς.