ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ψυχάρες!!!

Τι κι αν δεν μπόρεσε για ένα ακόμη παιχνίδι να βάλει γκολ; Τι αν η απόδοση της δεν κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα; Και μόνο το γεγονός ότι κράτησε για πρώτη φορα το μηδέν στην άμυνα της η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στην Ιαπωνία (0-0) και να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης εν όψει του τελευταίου αγώνα της φάσης των ομίλων με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Ενα αποτέλεσμα που αποκτάει ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε ότι από το 38' οι διεθνείς μας έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κατσουράνη ενώ στο φινάλε έμεινε στο ματς με πρόβλημα τραυματισμού και ο Μανωλάς αφού είχαν ήδη γίνει και οι τρεις αλλαγές.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε πολύ νωθρά το παιχνίδι, δίνοντας το δικαίωμα στους Ιάπωνες να απειλήσουν σε ορισμένες περιπτώσεις την εστία του Καρνέζη, με κύριο εκφραστή των προσπαθειών τον Οσάκο.

Στο 38' αποβλήθηκε εντελώς ανόητα με δεύτερη κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα μακριά από την εστία της Εθνικής μας ο Κώστας Κατσουράνης, με αποτέλεσμα να συνεχίσουμε με δέκα παίκτες. Ωστόσο, η κίνηση αυτή φαίνεται ότι αφύπνισε τους Ελληνες αφού στο 40' χάθηκε η καλύτερη στιγμή μας με το δυνατό σουτ του Τοροσίδη να διώχνει σε κόρνερ ο Καβασίμα. 

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, η Εθνική μας θα χάσει μια ακόμη καλή στιγμή όταν η κεφαλιά του Γκέκα πέρασε κόρνερ μετά από επέμβαση του Κοβασίμα. Η απάντηση από τους Ιάπωνες ήρθε με δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Οκούμπο (68') και Ουτσίντα (71') να στέλνουν τη μπάλα άουτ από την εστία του Καρνέζη.

Η πίεση στα καρέ της Εθνικής μας συνεχίστηκε τα επόμενα λεπτα με τους διεθνείς μας να κάνουν ό,τι μπορούν για να αμυνθούν και να απομακρύνουν κάθε κίνδυνο. Στο 90' ο Εντό εκτέλεσε ένα φάουλ έξω από την περιοχή, με τον Καρνέζη να εξουδετερώνει δύσκολα στα γωνία του.

ΙΑΠΩΝΙΑ (Αλμπέρτο Τζακερόνι): Καβασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Κόνο, Ναγκατόμο, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (46' Εντό), Οκαζάκι, Χόντα, Οκούμπο, Οσάκο (57' Καγκάουα).

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Κατσουράνης, Κονέ (80' Γκέκας), Φετφατζίδης (41' Καραγκούνης), Σαμαράς, Μήτρογλου (35' λ.τρ. Γκέκας).