ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΡΕΤΡΟ: ΑΕΠ-ΒΕΡΟΙΑ 0-1 Τα καλύτερα στιγμιότυπα και οι δηλώσεις (video)

Στις 19 Απριλίου 1992, κάτω από καταρρακτώδη βροχή, διεξάγεται το «κλάσικο» της Βέροιας ανάμεσα στη «Βασίλισσα» και στην ανερχόμενη τότε ποδοσφαιρική δύναμη, την ΑΕ Ποντίων Βέροιας.

Ο αγώνας διεξάγεται στα πλαίσια του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής για τον Βόρειο όμιλο.

Η πρώτη αναμέτρηση – και πρώτη επίσημη μεταξύ των δύο ομάδων – στις 8 Δεκεμβρίου 1991 εξελίσσεται σε θρίαμβο των Ποντίων με 4-1.

Η ρεβάνς της 19ης Απριλίου 1992 έχει – πέρα από τον χαρακτήρα της ρεβάνς – και έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η Βέροια επικρατεί με 1-0 και «πιάνει» την ΑΕΠ στην κορυφή της βαθμολογίας. Απομένουν 6 αγωνιστικές μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος που ολοκληρώνεται με την άνοδο της ΑΕΠ στη Β’ Εθνική, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου παίρνει ο Εορδαϊκός, ενώ η Βέροια, μετά την οδυνηρή ήττα την τελευταία αγωνιστική στη Νιγρίτα, παραμένει στη Γ’ Εθνική.

Ο αγώνας της 19ης Απριλίου 1992 εξελίσσεται σε μια «ναυμαχία»… Βρέχει καταρρακτωδώς, το γήπεδο σε πολλά σημεία μοιάζει με πισίνα…

ΑΕΠ (τυπικά γηπεδούχος): Ατματζίδης,Αϊρατζής, Παπαναστασίου, Τσιουγγαρής, Μουρατίδης, Τζιώκας, Τσιούχας, Ακριβόπουλος, Νινιάδης, Αβραμίδης, Τσιλίκας

ΒΕΡΟΙΑ: Ταραμονλής, Τερζής, Τσιότρας. Τουτολός, Ματζιούνης, Παγγούρας, Σπυριδωνίδης, Τρούπκος, Καραπιπέρης, Γ. Παπαδόπουλος, Κωνσταντινίδης

Ο Τσιούχας τραυματίστηκε στο 12’ και στη θέση του πέρασε ο Θ. Παπαδόπουλος. Στο 38’ ο Παναγιωτίδης μπήκε στη θέση του Σπυριδωνίδη.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Με το που τελειώνει το ματς, στην αίθουσα τύπου επικρατεί ένα μικρό πανδαιμόνιο….

Έξω οι φίλαθλοι της Βέροιας πανηγυρίζουν για την διπλή επιτυχία καθώς το αποτέλεσμα, πέρα από τη νίκη σε ένα τοπικό ντέρμπυ (και μάλιστα στη ρεβάνς του 1-4 του πρώτου αγώνα) φέρνει την ομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας με συγκάτοικο της ΑΕΠ.

Έξω από την αίθουσα τύπου επικρατεί μικροένταση…

Ο συνάδελφος Θανάσης Αθανασίου μπαίνει κατά λάθος μπροστά από την κάμερα και εμποδίζει τη λήψη στα πρώτα δευτερόλεπτα…

Η ηρεμία αποκαθίσταται, αλλά ο εκνευρισμός είναι εμφανής.

Οι δυο προπονητές εμφανίζονται χωριστά για τις καθιερωμένες δηλώσεις μετά το ματς.

Εκείνος που αρνείται κοινή συνέντευξη τύπου είναι ο Στέφανος Γαϊτάνος και δηλώνει ότι το κάνει αυτό επειδή πριν από το μάτς πήγε στον πάγκο της Βέροιας να δώσει χειραψία στον προπονητή της ομάδας, Παναγιώτη Κερμανίδη, αλλά εκείνος δεν ανταπέδωσε τη χειραψία…

Σύμφωνα με τον Στέφανο Γαϊτάνο, ο Παναγιώτης Κερμανίδης του απάντησε «Στέφανε δεν έχω τίποτα μαζί σου, αλλά δε σου δίνω το χέρι για…γούρι»!!!!

Γι’ αυτό το λόγο – από «πίκα» - ο κ. Γαϊτάνος αρνείται να καθίσει δίπλα στον Κερμανίδη μετά τη λήξη του ματς για κοινή συνέντευξη τύπου.

Πηγή: verianet.gr