ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Καταιγιστικές εξελίξεις στη SL1: "Άδειασμα" Αλαφούζου, Μελισσανίδη και Σαββίδη σε Μαρινάκη!

Κρίσιμες στιγμές για τη Super League 1 που κλυδωνίζεται συθέμελα μετά την απόφαση Αλαφούζου, Μελισσανίδη και Σαββίδη να μην παραστούν στο σχέδιο «επαγγελματικής διαιτησίας» που ήταν έτοιμος να παρουσιάσει σήμερα (20/10, 13:30) ο Βαγγέλης Μαρινάκης! Κι όλα αυτά, παρότι και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ είχαν δηλώσει εξ αρχής πρόθεση να παραστούν (ο Αλαφούζος μάλιστα αυτοπροσώπως) στη συνάντηση Λίγκας-ΕΠΟ στο Γουδή.

Μόνο που η απόφαση του προέδρου της Λίγκας, Βαγγέλη Μαρινάκη, να παρουσιάσει το σχέδιο που θεωρεί εκείνος σωστό, χωρίς να ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη του συνεταιρισμού και χωρίς να πάρει την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου, τίναξε τα πάντα στον αέρα. Μέχρι αργά χθες το βράδυ οι παράγοντες των τριών μεγάλων ομάδων έψαχναν ποιο είναι το πλάνο και πότε πέρασε από το Δ,Σ., ώστε να ενημερωθούν όλοι κι απάντηση δεν έπαιρναν. 

Παράλληλα, μάλιστα, ενημερώθηκαν ότι ο άνθρωπος που θα παρουσιάσει το σχέδιο είναι ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, χωρίς πάλι να το γνωρίζουν. Κι αν ο Παναθηναϊκός κινείται πια στη ζώνη της ουδετερότητας για τον Άγγλο πρώην αρχιδιαιτητή, ο ΠΑΟΚ έχει αποσύρει την εμπιστοσύνη του, ενώ η ΑΕΚ έχει ξεκαθαρίσει άτι δεν θέλει να τον βλέπει ούτε ζωγραφιστό, πόσο μάλλον να νομιμοποιήσει με την παρουσία της στη συνάντηση τον άγνωστο ρόλο του Κλάτενμπεργκ. 

Πώς ενημερώθηκαν για όλα τα παραπάνω; Διαβάζοντας στα mail τους ότι στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης με την ΕΠΟ ήταν η παρουσίαση του πλάνου επαγγελματικής διαιτησίας κι ότι θα την έκανε ο Άγγλος.

Η συνάντηση που θα διεξαγόταν σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ παύει να έχει οποιαδήποτε ισχύ και τινάζεται στον αέρα, καθώς αντιλαμβάνεται κανείς ότι η απουσία των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ καθιστά αδύναμη οποιαδήποτε συζήτηση. Οι 3 ΠΑΕ ήταν ανάμεσα στις 9 που είχαν δηλώσει επίσημα πρόθεση να παραστούν, αλλά το πιθανότερο πλέον είναι ότι από τη Λίγκα στη συνάντηση θα είναι σίγουρα οι Ολυμπιακός, Άρης και Ιωνικός.

Η κατάσταση οδηγείται στα άκρα και δεν αποκλείεται να σηματοδοτήσει απρόβλεπτες εξελίξεις η απόφαση των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για αποχή. Θεωρητικά  μπορεί να φαίνεται ως σχηματισμός μπλοκ, αλλά η απόφαση δεν πάρθηκε από κοινού. Δημιουργεί, όμως, μια δυναμική που στρέφεται πια ξεκάθαρα απέναντι στον Μαρινάκη και κυρίως τις πρακτικές του και τον τρόπο που διοικεί τη Λίγκα.

Πηγή: filathlos.gr