- ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
- Posted
- Διαβάστηκε 394 φορές
Σε "Αίθουσα Άλκης Καμπανός" μετονομάστηκε η αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ΓΕΛ Βέροιας
Σε «Αίθουσα Άλκης Καμπανός» μετονομάστηκε ο χώρος εκδηλώσεων του 2ου Γενικού Λυκείου Βέροιας.
Έναν χρόνο μετά τον θάνατο του 21χρονου Άλκη, θύμα οπαδικής βίας, σήμερα Δευτέρα 6 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας, το 2ο ΓΕΛ Βέροιας σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο», επέλεξε να πραγματοποιήσει εκδήλωση μετονομασίας της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του σχολείου σε «Αίθουσα Άλκης Καμπανός».
Σε μια εκδήλωση, με έντονα συναισθήματα, παρουσία των γονέων, συγγενών, συμμαθητών, καθηγητών, φίλων, εκπροσώπων της τοπικής κι εκκλησιαστικής αρχής, πέρασε το μήνυμα ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΥΦΛΗ ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ!
Ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Βέροιας Κωνσταντίνος Σταύρογλου χαιρέτισε την εκδήλωση λέγοντας ότι «έναν χρόνο μετά τον θάνατο του Άλκη, με συμμετοχή νέων όλων των ηλικιών, θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα όχι στην βία και όλων των μορφών βίας, ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας κατά της βίας, τιμούμε την μνήμη τον Άλκη με τον χώρο έκφρασης να παίρνει το όνομά του».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Άρη, Γιάννης Βένος και του ΠΑΟΚ, Κούλης Αποστολίδης, οι οποίοι είπαν ότι ο Άλκης έγινε σύμβολο κατά της οπαδικής, τυφλής βίας και νιώθουν τιμή που βρίσκονται στην γενέτειρα του και δει στο σχολείο που φοιτούσε. Είπαν ότι ο αθλητισμός ενώνει και προέτρεψαν τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να είναι φίλαθλοι κι όχι οπαδοί και να υποστηρίζουν την ομάδα τους με αγάπη. Εξέφρασαν την λύπη τους και την συμπαράστασή τους στους γονείς του Άλκη, τονίζοντας να μην να μην πάει χαμένη η θυσία του Άλκη και ο αδόκητος χαμός του να αποτελέσει εναρκτήριο λάκτισμα της κοινωνίας να βελτιώσει κάποια πράγματα, ώστε να μάθουμε τι είναι αθλητισμός και τι ποδόσφαιρο και να απολαμβάνουμε τους αγώνες σεβόμενοι τον αντίπαλο.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης αναφέρθηκε στο γήπεδο στην περιοχή βίλα Βικέλα που πήρε το όνομα του Άλκη και τόνισε πόσο σοβαρός είναι ο ρόλος της δημοτικής αρχής και ότι έχουν δύσκολο έργο, να νικήσουν την βλακεία και να μην ξανασυμβεί ποτέ ξανά τέτοιο πράγμα (αναφερόμενος στον άδικο χαμό του Άλκη).
Ο κος Σταύρογλου παρουσίασε την ταμπέλα με την ονομασία της αίθουσας και ο πατέρας του Άλκη στον χαιρετισμό του προέτρεψε τους νέους να πάρουν σωστά πρότυπα από τα βιβλία, λέγοντας «να θυμόμαστε τον Άλκη για έναν καλό σκοπό, να είναι όλη η Ελλάδα ενωμένη, χωρίς φανατισμούς και βία».
Την αίθουσα κοσμεί ένα γκράφιτι με το μήνυμα «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ» που σχεδίασε ο Βεροιώτης καλλιτέχνης Θέμης Κωνσταντινόπουλος και το προσέφερε στη μνήμη του Άλκη.
Ακολούθησαν βίντεο μουσικής και λόγου με μαθητές να εκφράζονται για το τι σήμαινε ο Άλκης γι αυτούς.
Στη συνέχεια μαθητές του σχολείου τραγούδησαν τα εξής:
Προσευχή (Ζωή Σιδηροπούλου),
Προσκυνητής (κιθάρα Ιορδάνης Ντάλλης, πλήκτρα Κρυσταλλία Στεργίου, τραγούδι Καλλιόπη Ευθυμιάδου),
Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα (κιθάρα Ιορδάνης Ντάλλης, πλήκτρα - τραγούδι Κρυσταλλία Στεργίου),
Όπου υπάρχει αγάπη (ομάδα μαθητριών).
Ιδιαίτερα συγκινητική η παρουσίαση του βίντεο «Η αλφαβήτα του Άλκη» που περιέγραφε το ποιόν του χαρακτήρα του αδικοχαμένου Άλκη.