ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SL2: Ισοπαλίες σε Αριδαία, Ηγουμενίτσα και Καυτανζόγλειο

Στο «λευκό» 0-0 ολοκληρώθηκε τόσο το παιχνίδι του Θεσπρωτού με την Αναγέννηση Καρδίτσας όσο και του Αλμωπού Αριδαίας με τον Απόλλωνα Πόντου στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής στον Βόρειο όμιλο της Superleague 2, ενώ ισόπαλο (1-1) έληξε και το ντέρμπι του Καυτανζογλείου μεταξύ Ηρακλή - ΑΕΛ.

ΠΟΤ Ηρακλής - ΑΕΛ 1-1

Και όμως αυτό το ματς δεν είχε νικητή. Τόσο ο Ηρακλής όσο και η ΑΕΛ είχαν αρκετές ευκαιρίες, συνολικά τέσσερα δοκάρια (τα τρία των Θεσσαλών) αλλά το τελικό σκορ έμεινε στο 1-1, με τους φιλοξενούμενους να βλέπουν τη διαφορά από την κορυφή να αυξάνεται στο -11.

Οι δύο ομάδες δεν φοβήθηκαν να ανοιχτούν από την αρχή του παιχνιδιού και να ψάξουν το γκολ. Στο 27ο λεπτό, ο Ηρακλής είχε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί όμως ο Σουλούκος κατάφερε να αποκρούσει με δυσκολία το σουτ του Γιουμπιτάνα που κόντραρε και άλλαξε πορεία. Παρόμοια φάση λίγα δευτερόλεπτα μετά, όταν ο Άλεξιτς πήρε την κεφαλιά μετά από το κόρνερ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Έλληνα πορτιέρε.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντίδραση και βρήκε τη δική της απάντηση στο 36ο λεπτό, όταν ο Νίνο έπιασε ένα δυνατό σουτ αλλά το οριζόντιο δοκάρι του Παλαβράκη δεν επέτρεψε να γίνει το 1-0. Εν τέλει το πρώτο μέρος έληξε χωρίς σκορ σε ένα παιχνίδι που είχε ρυθμό και φάσεις.

Τη λύση στο σκοράρισμα έδωσε ο Τόμας στο 58ο λεπτό όταν μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της ΑΕΛ, ο έμπειρος ποδοσφαιριστής σούταρε από το ύψος του πέναλτι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Ηρακλή. Οι φιλοξενούμενοι είχαν εκ νέου δοκάρι, όταν ο Πεντρόσο είδε το σουτ του να κοντράρει στον Κωστούλα και στη συνέχεια να σταματάει στο δοκάρι του Παλαβράκη.

Η ΑΕΛ έψαχνε απεγνωσμένα το γκολ της ισοφάρισης και στο 76' είχε εκ νέου μεγάλη ευκαιρία καθώς ο Τσιριγώτης έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή αλλά το οριζόντιο δοκάρι του Ηρακλή του στέρησε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Τελικά, η τρίτη απόπειρα ήταν και... φαρμακερή για τους Θεσσαλούς, όταν ο Τσιριγώτης νίκησε τον Παλαβράκη από κοντά για το 1-1 στο 80'.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Ηρακλής έχασε επτά-ναι καλά ακούσατε-μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει εκ νέου κεφάλι στο σκορ, αλλά ισάριθμες φορές ο Κούστα τις πέταξε στα…σκουπίδια, στερώντας από τον Γηραιό να πάρει μία σπουδαία νίκη.

Ηρακλής (Τσιώλης): Παλαβράκης, Πανάγου, Χρουσιέλ, Χειρίτραντας (54′ Κούστα), Άλεξιτς (78′ Κόκκορης), Τομάς, Κωστούλας, Βιτλής, Γιουμπιτάνα (83′ Κουντουριώτης), Σίλβα, Πατράλης.

ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης (66′ Μαϊδανός), Θ. Παπαγεωργίου, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Πλέγας (90΄ Αντράντα), Νίνο (83′ Μαυριάς), Κ. Παπαγεωργίου (66′ Θωμαΐδης), Όγκμποε, Νικολιάς (66′ Τσιριγώτης), Πεντρόσο.

Θεσπρωτός-Αναγέννηση Καρδίτσας 0-0

Στο «μηδέν» έμειναν Θεσπρωτός και Αναγέννηση Καρδίτσας με αποτέλεσμα η δεύτερη να χάνει ακόμα περισσότερο την επαφή με την κορυφή. Οι δύο ομάδες δεν είχαν πολλές καλές στιγμές, με τους γηπεδούχους να έχουν τη μεγαλύτερη φάση του αγώνα στο 45', όταν ο Ρούσης έκανε το πλασέ, ο Τσέλιος απέκρουσε και η μπάλα κατέκτησε στο κάθετο δοκάρι. Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, έψαξαν το γκολ αλλά το παιχνίδι τελειώσε χωρίς σκορ, με αποτέλεσμα ο Θεσπρωτός να μένει βυθισμένος στην επικίνδυνη ζώνη και η Αναγέννηση Καρδίτσας να βρίσκεται στο -13 από την κορυφή.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Μπότσαρης, Γώγος, Βασιλάκης, Ρίζος, Τρομπούκης, Μαρτίνεζ, Λύγκας, Πανταζέλος, Ρούσης, Οικονομίκος, Δρίτσας.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Τσέλιος, Κοζορώνης (46′ Αλιατίδης), Σκόνδρας, Δημόπουλος, Αναστασόπουλος, Μπάλλας, Μπούζας, Γιάκος, Ελιβέλτο, Πολίτης, Αθανασιάδης.

Αλμωπός Αριδαίας-Απόλλων Πόντου 0-0

Από έναν βαθμό μοιράστηκαν ο Αλμωπός Αριδαίας και ο Απόλλων Πόντου καθώς «κόλλησαν» στο μηδέν και παρέμειναν κοντά στην επικίνδυνη ζώνη. Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις, με τους γηπεδούχους να πατούν καλύτερα στο γήπεδο, να πιέζουν για το γκολ αλλά αντίστοιχα τον Απόλλωνα Πόντου να κρατάει το μηδέν στην εστία. Το έργο των φιλοξενούμενων έγινε ακόμα πιο δύσκολο όταν ο Αμαραντίδης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες στο 72'. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα το παιχνίδι έμεινε χωρίς σκορ και έτσι οι δύο ομάδες παρέμειναν κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού (+5 ο πρώτος και στο +2 ο δεύτερος).

ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ: Ντόκιτς, Παρασκευάς, Σουλιώτης, Τσιμπούκας, Μανωλάκης, Κέρθι, Έππας, Ασλαμπάλογλου, Πέλκας, Πατρινός (46′ Παπαδόπουλος), Πέττας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ: Πίτκας, Δαλιανόπουλος, Μουμίν, Aboudou, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Τσαγκαλίδης, Μπελεβώνης, Ντιαλόσι, Ντοναλντόνι, Εσαλό.

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής

Παρασκευή (28/04)
Πανσερραϊκός-Βέροια 2-0

Σάββατο (29/04)
Θεσπρωτός-Αναγέννηση Καρδίτσας 0-0
Αλμωπός Αριδαίας-Απόλλων Πόντου 0-0
Ηρακλής-ΑΕΛ 1-1

Κυριακή (30/04)
Νίκη Βόλου-Ηρακλής Λάρισας (14:45)
Απόλλων Λάρισας-Διαγόρας Ρόδου 0-3 (α.α)

Δεύτερα (01/05)
Παναθηναϊκός Β'-Μακεδονικός (15:15)

Ρεπό: ΠΑΟΚ Β'

Πηγή: filathlos.gr