ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Δοκιμές με μπλε κάρτες και δεκάλεπτη αποβολή στο ποδόσφαιρο!

Ήταν γνωστό ότι εξεταζόταν, αλλά σύμφωνα με την Telegraph εγκρίθηκε ο συγκεκριμένος κανονισμός και η μπλε κάρτα θα εισαχθεί στο ποδόσφαιρο, αρχικά δοκιμαστικά, ως μέρος αντιμετώπισης των αντικανονικών ενεργειών των παικτών και θ’ ανακοινωθεί την Παρασκευή.

Στο δημοσίευμα, λοιπόν, αναφέρεται: «Η Telegraph μπορεί να αποκαλύψει ότι οι νομοθέτες του ποδοσφαίρου, η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (IFAB), έχει υπογράψει ποια θα ήταν η πρώτη νέα κάρτα που θα χρησιμοποιηθεί στο άθλημα μετά την εμφάνιση των κίτρινων και κόκκινων καρτών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970.

Η επαναστατική κίνηση θα ανακοινωθεί από την IFAB ως μέρος των πρωτοκόλλων “sin-bin”, όπου θα προβλέπεται η απομάκρυνση των παικτών από το γήπεδο για 10 λεπτά εάν διαπράξουν ένα σκληρό φάουλ ή διαμαρτυρηθούν.

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ουαλίας είχε σχεδιάσει να χρησιμοποιήσει μια μπλε κάρτα κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής sin-bin σε διοργανώσεις αυτή τη σεζόν, με το χρώμα να προτιμάται από το πορτοκαλί, προκειμένου να διαφοροποιείται σαφώς από μια κίτρινη ή κόκκινη κάρτα.

Αλλά η FAW (ομοσπονδίας της Ουαλίας) απέτυχε να λάβει άδεια.

Δύο μπλε ίσον κόκκινη

Το νέο πρωτόκολλο που θ’ ανακοινωθεί την Παρασκευή, θα προβλέπει ότι ένας παίκτης θα πάρει κόκκινη αν δεχθεί δύο μπλε κάρτες κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ή συνδυασμό κίτρινης και μπλε κάρτας.

Οι κορυφαίες διοργανώσεις θ’ αποκλειστούν από τις αρχικές δοκιμές, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι τα πρωτόκολλα θέλουν περαιτέρω βελτίωση, αλλά οι δοκιμές θα μπορούσαν να ξεκινήσουν το καλοκαίρι. Θα περιλαμβάνει το Κύπελλο Αγγλίας και το Κύπελλο Αγγλίας Γυναικών.

Ωστόσο, τα sin-bins δεν θα χρησιμοποιηθούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αυτού του καλοκαιριού ή στο Champions League της επόμενης περιόδου, αφού ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν είπε στην Telegraph Sport τον περασμένο μήνα ότι ήταν εντελώς αντίθετος σε αυτά, προσθέτοντας: “Δεν είναι πια ποδόσφαιρο αυτό”.

Ουσιαστικά είναι ένα μέτρο ανάλογο με το ράγκμπι. Τα Sin-bins έχουν δουλέψει με επιτυχία στην αντιμετώπιση των διαμαρτυριών. Η Ifab ενέκρινε επίσης μια παγκόσμια δοκιμή ενός άλλου κανόνα της ένωσης ράγκμπι που θα επιτρέπει μόνο στους αρχηγούς των ομάδων να μιλάνε στον διαιτητή για μια απόφαση».

Filathlos.gr