ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Επισημοποίησε την αποβολή των Veria Ladies η ΕΠΟ

Την αποβολή της γυναικείας ομάδας Βέροια Ladies από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής αποφάσισε η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Η ομάδα της Ημαθίας, ήδη από τις 16 Ιανουαρίου είχε ανακοινώσει την αποχώρησή της από το πρωτάθλημα, με την ΕΠΟ στη συνεδρίασή της να επισημοποιεί την αποβολή βάσει του ΚΑΠ.

Η Επιτροπή πέρα από την αποβολή και τον υποβιβασμό στην κατώτερη κατηγορία (τη Γ’ Εθνική), της επέβαλλε αφαίρεση πέντε βαθμών από το φετινό και πέντε βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, χρηματική ποινή 500 ευρώ, αλλά και απώλεια του αγώνα της 12ης αγωνιστικής απέναντι στον Άρη με 0-3.

Το σχετικό απόσπασμα της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ:

[…] Επιβάλλει σε βάρος του σωματείου «Βέροια Λέιντις» τις εξής πειθαρχικές ποινές: α) απώλεια του αγώνα με διαφορά τερμάτων 0-3 που είχε οριστεί για τις 11.02.2024, με το σωματείο «ΑΣ Άρης», β) αφαίρεση πέντε (-5) βαθμών από το πρωτάθλημα που αγωνίζεται καθώς και επίσης (-5) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα που θα αγωνιστεί, γ) χρηματική ποινή ύψους 500 ευρώ και, δ) αποβολή από το Πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζεται και υποβιβασμό στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.
(αγώνας της 11.02.2024, ΑΣ Άρης-Βέροια Λέιντις, για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών και δήλωση παραίτησης από το πρωτάθλημα).

πηγή: kingsport.gr