ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Euro 2024: Μεγάλες απουσίες από την ποδοσφαιρική γιορτή

Σε λίγες μέρες αρχίζει η καλοκαιρινή ποδοσφαιρική γιορτή του Euro 2024, από την οποία, πάντως, θα λείπουν μερικοί μεγάλοι παίκτες. είτε λόγω τραυματισμού, είτε τεχνικής απόφασης είτε επειδή οι ομάδες τους δεν προκρίθηκαν στη διοργάνωση.

Παρουσιάζουμε μερικούς από τους σημαντικότερους απόντες, με την υποσημείωση ότι στην πορεία μπορεί να προκύψουν κι άλλοι.

Ντε Γιονγκ (Ολλανδία) - Τραυματισμός

Ο Φράνκι Ντε Γιονγκ δεν είναι έτοιμος να παίξει με την Ολλανδία στο Euro, όπως ενημέρωσε η Μπαρτσελόνα τον Κούμαν. Δεν συμπεριλήφθηκε καν στην αποστολή λόγω τραυματισμού.

Κουρτουά (Βέλγιο) - Τεχνική απόφαση

Αν και έπαιξε (και έλαμψε) στον τελικό του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης, δείχνοντας ότι έχει επανέλθει σε καλό επίπεδο μετά τον τραυματισμό του, ο Ντομένικο Τεντέσκο προτίμησε να μην τον συμπεριλάβει στους «εκλεκτούς».

Χάαλαντ (Νορβηγία) - Αποκλεισμός

Είναι ένα από τα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και θα μπορούσε να αναδειχθεί και πρώτος σκόρερ στο Euro, αλλά η ομάδα του, η Νορβηγία, δεν προκρίθηκε στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Όντεγκαρντ (Νορβηγία) - Αποκλεισμός

Όπως και ο συμπαίκτης του, ο Χάαλαντ, ο μέσος της Άρσεναλ, Μάρτιν Όντεγκαρντ, θα αναγκαστεί να παρακολουθήσει το Euro από τον καναπέ του σπιτιού του, επειδή η Νορβηγία έμεινε εκτός.

Μίλικ (Πολωνία) - Τραυματισμός

Ο επιθετικός της Γιουβέντους, Αρκάντιους Μίλικ, είναι άλλη μια αξιοσημείωτη απουσία. Η Πολωνία δεν θα μπορεί να υπολογίζει στον «εκτελεστή» της, ο οποίος έχει υποβληθεί σε επέμβαση μηνίσκου.

Γκρίλις (Αγγλία) - Τεχνική απόφαση

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην αποστολή της Αγγλίας. Κέρδισε το πρωτάθλημα με τη Σίτι, αλλά ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν τον είχε στις επιλογές του.

Ίσκο (Ισπανία) - Τραυματισμός

Όταν είχε βρει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού στην Μπέτις, τραυματίστηκε κόντρα Λας Πάλμας και αποκλείστηκε από την διοργάνωση.

Γκάβι (Ισπανία) - Τραυματισμός

Ο Γκάβι τραυματίστηκε σοβαρά στο παιχνίδι Ισπανίας εναντίον της Γεωργίας στα προκριματικά του Euro 2024. Θα είναι μία σοβαρή απώλεια για τον Λουίς Ντε Λα Φουέντε.

Χούμελς (Γερμανία) - Τεχνική απόφαση

Άλλη μια από τις αμφισβητούμενες αποφάσεις του Γερμανού κόουτς, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ο οποίος δεν πήρε μαζί του τον έμπειρο σέντερ μπακ μετά από μία εξαιρετική σεζόν με την Ντόρτμουντ.

Αλάμπα (Αυστρία) - Τραυματισμός

Τραυματίστηκε σοβαρά με τη Ρεάλ Μαδρίτης πριν από πολλούς μήνες. Ο Ντέιβιντ Αλάμπα είναι σημείο αναφοράς για την αυστριακή ομάδα, αλλά δεν θα μπορέσει να την ενισχύσει.

Λούκας Ερνάντες (Γαλλία) - Τραυματισμός

Ο μπακ της Παρί έσκισε τον πρόσθιο χιαστό στο αριστερό γόνατο στον αγώνα του Champions League με την Ντόρτμουντ και άμεσα έγινε γνωστό ότι δεν θα μπορούσε να βοηθήσει την Γαλλία.

ΠΗΓΗ