ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Euro 2024: Ματσάρα, γκολάρες και τρίποντο για την Τουρκία επί της Γεωργίας

Το άστρο του Αρντά Γκιουλέρ "έλαμψε" στο ντεμπούτο του σε μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική Τουρκίας, με τον 19χρονο μέσο της Ρεάλ Μαδρίτης να οδηγεί τη χώρα του σε μια νίκη με 3-1 επί της Γεωργίας, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που διεξήχθη στο Ντόρτμουντ.

Ένα ματς που είχε τέσσερα γκολ, δύο δοκάρια, πολλές χαμένες ευκαιρίες και στο 96' αντί να γίνει το 2-2, έγινε εν τέλει το 3-1 για τους Τούρκους που πήραν το τρίποντο.

Ο Μουλντούρ με φοβερό γκολ είχε ανοίξει το σκορ για την Τουρκία, ενώ ο Ακαϊντίν, ο στόπερ που για ένα εξάμηνο έπαιξε ως δανεικός στον Παναθηναϊκό, έσωσε την ομάδα του από το 2-2 με σωτήρια κεφαλιά στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων και στην αντεπίθεση οι Τούρκοι έκαναν το 3-1. Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη νίκη της Τουρκίας σε πρεμιέρα μεγάλης διοργάνωσης.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Στο 6ο λεπτό η Τουρκία γύρισε όμορφα την μπάλα, ο Αϊχάν έπιασε το συρτό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα τράνταξε το δοκάρι της Γεωργίας και ο Τσαλχάνογλου εκτέλεσε το κόρνερ, ο Αϊχάν πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω όπως κι εκείνη του Μπαρντακτσί στο 10’.

Στο ίδιο λεπτό η Τουρκία γύρισε όμορφα την μπάλα, ο Αϊχάν έπιασε το συρτό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε το δοκάρι της Γεωργίας και στο 11’ ο Μεκβαμπισβίλι έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και ο Γκιουνόκ έδιωξε εντυπωσιακά.

Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό και στο 14’ ο Γιλντίζ έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο Μαμαρντασβίλι είπε όχι και στο 25’ η Τουρκία έφτασε το γκολ. Μετά από διώξιμο της άμυνας της Γεωργίας ο Μίλντιρ έπιασε απίθανο σουτ στην κίνηση απ' το ύψος της περιοχής κι "έγραψε" το 1-0.

Πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά ο Μίλντιρ σκόραρε εξ επαφής με πλασέ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ και στο 30’ ο Τσιταϊσβίλι έκανε το σουτ από αριστερά και ο Γκιουνόκ έβγαλε σε κόρνερ.

Στο 32ο λεπτό ο Κοτσορασβίλι έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μικαουτάντζε πλάσαρε με τη μία στο πρώτο δοκάρι για το 1-1, με τον Γκιουνόκ να φέρει μερίδιο ευθύνης.

Στο 35’ οι Γεωργιανοί έκρυψαν την μπάλα, ο Κακαμπάντζε έστρωσε με το κεφάλι στον Μικαουτάντζε, όμως το γυριστό του τελευταίου από το πέναλτι πέρασε μόλις έξω και στο 46’ ο Γιλμάζ σέντραρε από δεξιά, αλλά ο Μίλντιρ πλάσαρε αδύναμα πάνω στον Μαμαρντασβίλι από κοντά.

Στο 52’ ο Κβαρατσχέλια σέντραρε από αριστερά, ο Μικαουτάντζε γύρισε πανέμορφα από το πέναλτι, αλλά κόπηκε από τον Ακαϊντίν και στο 57’ ο Μαμαρντασβίλι είπε όχι σε εκτέλεση φάουλ του Τσαλχάνογλου, ενώ στο 62’ οι Κβαρατσχέλια και Τσιταϊσβίλι άλλαξαν όμορφα, όμως το πλασέ του σταρ της Νάπολι πέρασε έξω.

Και στο 65ο λεπτό ο Γκιουλέρ έπιασε απίστευτο σουτ έξω από την περιοχή κι "έγραψε" το 2-1 ενώ στο 69’ ο Καντίογλου από αριστερά έστρωσε στον Κιοκτσού, αλλά η μπάλα του ήρθε λίγο πίσω και δεν πλάσαρε σωστά.

Στο 70ό λεπτό ο Κοτσορασβίλι άδειασε τον Ακαϊντίν και βρέθηκε φάτσα με τον Γκιουνόκ, τον πλάσαρε, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 87ο λεπτό ο Τσελίκ σέντραρε από δεξιά, ο Γιαζιτσί πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μαμαρντασβίλι έσωσε εντυπωσιακά.

Στο 94' μετά από γύρισμα από αριστερά η μπάλα στρώθηκε στον Κοτσορασβίλι που μόνος του από το ύψος της περιοχής πλάσαρε άστοχα. Στο 96' μετά από εκτέλεση φάουλ του Κβαρατσχέλια ο Γκιουνόκ και το δοκάρι έσωσαν την Τουρκία και στην επαναφορά ο Ζιβζιβάντζε έκανε το σουτ και ο Ακαϊντίν έβγαλε στη γραμμή. Το κόρνερ εκτελέστηκε και ο Μαμαρντασβίλι είχε βγει μπροστά, ο Ακτούρκογλου έφυγε στην κόντρα και σε κενή εστία διαμόρφωσε το 3-1.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Γκιουνόκ, Ακαϊντίν, Κουκτσού, Γκιουλέρ, Μπαρντακτσί, Μουλντούρ, Τσαλχάνογλου (90+1' Οτζάν), Γιλντίζ, Καντιόγλου, Αϊχάν, Γιλμάζ.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε. Ντβάλι, Κάσια, Κβερκβέλια, Κοχορασβίλι, Κβαρατσχέλια, Κακβετάτζε, Μεκβαμπισβίλι, Τσιταϊσβίλι (73' Λοτσοβίλι), Μικαουτάτζε.

Πηγή: filathlos.gr