ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Euro 2024: Η Γερμανία «καθάρισε» την Ουγγαρία και πέρασε στους «16»

"Καθάρισε" και την Ουγγαρία (2-0) στην Στουτγκάρδη η Γερμανία, έκανε το «δύο στα δύο» στον όμιλο και προκρίθηκε στους «16» του Euro 2024.

Στον ύπνο θέλησε να πιάσει η Ουγγαρία την Γερμανία και έπειτα από μόλις 15 δευτερόλεπτα λίγο έλειψε να το καταφέρει όμως μετά τη βαθιά μπαλιά και την αργή αντίδραση του Κίμιχ ο Νόιερ βγήκε και σταμάτησε τον Σαλάι.

Στο 22' ο Γκουντογκάν συγκρούστηκε με τον Όρμπαν μέσα στην περιοχή, ο αμυντικός των Ούγγρων δεν μπόρεσε να κόψει και ο άσος της Μπαρτσελόνα έδωσε στον Μουζιάλα, ο οποίος από κοντά έγινε ο πρώτος που πετυχαίνει δύο γκολ στο Euro.

Στην επανάληψη η Ουγγαρία μπήκε για να παίξει ό,τι χαρτί της είχε μείνει και στο 60’ θα μπορούσε να το έχει κάνει τη ζημιά αλλά μετά τη σέντρα του Σαλάι η κεφαλιά του Βάργκα πέρασε μόλις έξω.

Σε εκείνο το σημείο ο Μίτελστεντ ανέβηκε από αριστερά και έκοψε στο πέναλτι για τον Γκουντογκάν, ο οποίος, με μια επαφή έστειλε την μπάλα στη γωνία του Γκουλάσι, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρουντιγκερ, Τα, Μίτελσταντ, Άντριχ (72’ Τσαν), Κρόος, Μουσιάλα (72’ Φίριχ), Γκιντογκάν (85’ Ούνταβ), Βιρτς (58’ Σανέ), Χάβερτς (58’ Φιλκρουγκ).

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάτσι, Φιόλα, Ορμπάν, Ντάρνταϊ, Μπόλα (75’ Άνταμ), Α. Νάγκι (64’ Κλεϊνχέισλερ), Σέφερ, Κέρκεζ (75’ Ζ. Νάγκι), Ρ. Σαλάι (87' Κσόμποθ), Σομποσλάι, Βάργκα (87' Γκάζνταγκ).

filathlos.gr