ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Από την κόλαση... στον παράδεισο η Αγγλία 2-1 στην παράταση την Σλοβακία!

Ο Μπέλιγχαμ έδωσε ζωή και ο Κέιν την πρόκριση στην Αγγλία!

Η Σλοβακία μπήκε δυνατά, πάταγε καλύτερα στο γήπεδο επέβαλε τον ρυθμό της και πέτυχε το γκολ στο 25΄ με τον Στρέλετς. Οι Άγγλοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποια επικίνδυνη φάση καθώς η ομάδα του Καλτσόνα ήταν πολύ οργανωμένη στην άμυνα.

Η Αγγλία στο δεύτερο μέρος μπήκε με περισσότερη ενέργεια πέτυχε ένα γκολ με τον Φόντεν αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ, ωστόσο μετά από αρκετή πίεση ο Μπέλιγχαμ λύτρωσε τα «τρία λιοντάρια» και έστειλε το ματς στην παράταση.

Στο πρώτο λεπτό της παράτασης ο Κέιν πέτυχε το γκολ της ανατροπής και έδωσε μία τεράστια πρόκριση στην Αγγλία.

Πρώτη ευκαιρία για την Σλοβακία στο 5΄ με τον Χαράσλιν να φεύγει στην κόντρα, να δίνει στον Χάντσκο, ο οποίος έκανε τη σέντρα-σουτ με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Η Αγγλία απάντησε τρία λεπτά αργότερα με τον Μπέλιγχαμ να δίνει στον Τρίπιερ και αυτός σούταρε από πλεονεκτική θέση και έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά αουτ.

Μεγάλη ευκαιρία για την Σλοβακία να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Στρέλετς να κάνει τρομερή κάθετη πάσα, ο Χαράσλιν φεύγει στην πλάτη της άμυνας, να κάνει το πλασέ μέσα από την περιοχή, αλλά τελευταία στιγμή ο Τριπιερ του έβαλε την κόντρα, πριν η μπάλα πάει στα δίχτυα.

Τελικά οι Σλοβάκοι βρήκαν το γκολ με τον Στρέλετς να κάνει μια υπέροχη κάθετη πάσα στον Σραντς και αυτός με ψύχραιμο πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Πίκφορντ στο 25΄.

Στο δεύτερο μέρος η Αγγλία μπήκε με πολύ ενέργεια και βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Φόντεν μετά από πάσα του Τρίπιερ, ωστόσο ο πρώτος βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, με το VAR να ακυρώνει το γκολ.

Στο 54΄ ο Γουόκερ έκανε ένα τρομερό λάθος και ο Στρέλετς έκλεψε και δοκίμασε να κρεμάσει τον Πίκφορντ από το κέντρο του γηπέδου, παρόλα αυτά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ!

Ευκαιρία για τον Κέιν στο 77΄για να φέρει το ματς στα ίσα, ωστόσο η κεφαλιά του επιθετικού της Μπάγερν Μονάχου πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ντουμπράφκα.

Η Αγγλία πιέζει και είχε διπλή ευκαιρία. Αρχικά ο Ράις σούταρε και έστειλε την μπάλα στο κάθετο δεξί δοκάρι του Ντουμπράφκα και στην συνέχεια ο Κέιν δοκίμασε ένα γυριστό, το οποίο πέρασε αουτ.

Μετά από πολύ ώρα η Σλοβακία απείλησε με τον Λομπότκα αλλά ο κίπερ της Αγγλίας μπλόκαρε εύκολα.

Μένουν ζωντανοί οι Άγγλοι δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το παιχνίδι! Συγκεκριμένα στο 90+5 ο Μπέλιγχαμ με απίστευτο ανάποδο ψαλίδι αφήνει άγαλμα τον Ντουμπράβκα και ισοφαρίζει σε 1-1.

Τρομερά πράγματα! Ο Κέιν με καρφωτή κεφάλια στο 1΄ του πρώτου μέρους της παράτασης έκανε την ανατροπή και έφερε την Αγγλία σε τροχιά πρόκρισης.

Στο 105' η Σλοβακία είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Πέταρικ, ο οποίος δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από θέση τετ-α-τετ.

Από εκεί και μέχρι την λήξη του ματς η Σλοβακία πίεζε αλλά δεν κατάφερε κάτι παραπάνω, με την Αγγλία να παίρνει μια απίστευτη πρόκριση στους «8» του EURO 2024.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκέι, Τρίπιερ, Μέινου, Ράις, Σακά, Φόντεν, Μπέλιγχαμ, Κέιν.

Σλοβακία: Ντουμπράβκα, Χάντσκο, Σκρίνιαρ, Βάβρο, Πέκαρικ, Λομπότκα, Ντούντα, Κούτσκα, Χαράσλιν, Σχρανζ, Στρέλετς.

Πηγή: filathlos.gr