ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Euro 2024: Πήρε την πρόκριση η Αγγλία στα πέναλτι, μοιραίος ο Ακάνζι για τους Ελβετούς

Με τον Τζόρνταν Πίκφορντ να αποκρούει το πέναλτι του Μάνουελ Ακάντζι, η Αγγλία λύγισε την Ελβετία από την άσπρη βούλα με 5-3 (κ.δ. και παρ. 1-1) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του EURO 2024, όπου θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη (10/07, 22:00) τη νικήτρια του Ολλανδία – Τουρκία.

Η πρώτη φάση των Άγγλων ήταν στο 13' όταν το σουτ του Ράις από το ημικύκλιο της περιοχής κόπηκε από τον Σερ, ενώ την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Μέινου τρία λεπτά μετά.

Στο 22' ο Χάρι Κέιν έπιασε μια άσχημη κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τρίπιερ, αλλά αυτή πέρασε αρκετά άουτ.

Η Ελβετία πατούσε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο και άρχισε να δημιουργεί.

Ο Εμπολό απείλησε και προειδοποίησε στο 57’, με τον Γιακίν να ρίχνει στη συνέχεια στο ματς τους Τσούμπερ και Βίντμερ, φρεσκάροντας την ομάδα του. Και τελικά στο 75ο λεπτό η Ελβετία κατάφερε να «παγώσει» τους Άγγλους.

Η ανάπτυξη της μπάλας ήταν εξαιρετική, ο Σαρ έπαιξε για τον Εντόι και αυτός γύρισε παράλληλα με τον Εμπολό να μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η Αγγλία έδειξε σφυγμό και ισοφάρισε με το απίθανο τελείωμα του Σάκα στο 80ο λεπτό που δεν άφησε περιθώρια στον Ζόμερ.

Στο ημίωρο δεν άλλαξαν πολλά.

Η Αγγλία πλησίασε στο γκολ στο 95’ με το σουτ του Ράις που έβγαλε ο Ζόμερ, ενώ στο 115’ οι Ελβετοί δεν κατάφεραν να φτάσουν σε καλή τελική με Ζακάρια και Σαρ.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, αφού η συμβολή των δοκαριών έσωσε τους Άγγλους από το απίστευτο απευθείας κόρνερ του Σακίρι στο 118’ και το ματς οδηγήθηκε μοιραία στα πέναλτι.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Πάλμερ. Γκολ. 1-0 η Αγγλία
Ακάντζι. Το πιάνει ο Πίκφορντ, μένει το 1-0
Μπέλιγχαμ. Γκολ. 2-0 η Αγγλία
Σαρ. Γκολ. 2-1 μειώνει η Ελβετία
Σάκα. Γκολ. 3-1 η Αγγλία
Σακίρι. Γκολ. 3-2 μειώνει η Ελβετία
Τόνεϊ. Γκολ. 4-2 η Αγγλία
Αμντούνι. Γκολ. 4-3 μειώνει η Ελβετία
Αλεξάντερ-Άρνολντ. Γκολ. 5-3, πέρασε η Αγγλία

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Κόνσα (78' Πάλμερ), Τρίπιερ (78' Έζε), Μέινου (78' Σο), Ράις, Σάκα, Μπέλιγχαμ, Κέιν (110' Τόνεϊ), Φόντεν (115' Αλεξάντερ-Αρνολντ)

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Σερ, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Φρόιλερ (118' Σιέρο), Ρίντερ (64' Τσούμπερ), Τζάκα, Εμπισερ (118' Αμντούνι), Εντόι (98' Ζακάρια), Εμπολό (109' Σακίρι), Βάργκας (64' Βίντμερ).

Πηγή: filathlos.gr