ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Nations league: Πότε παίζει η Εθνική Ελλάδας

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στον δεύτερο όμιλο του League b για το Nations league. Στο τουρνουά της δεύτερης ευκαιρίας η εθνική μας θα αντιμετωπίσει την Αγγλία, την Φινλανδία και την Ιρλανδία.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα διεκδικήσει μέσω των προκριματικών αλλά και του Nations League να βρεθεί στο Μουντιάλ του 2026 που θα λάβει χώρα σε Καναδά/ΗΠΑ/Μεξικό.

Το «ταξίδι» ξεκινάει στις 7 Σεπτεμβρίου κόντρα στους Φινλανδούς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». 3 ημέρες αργότερα η «γαλανόλευκη» θα αναμετρηθεί με τους Ιρλανδούς στο Δουβλίνο. Στο κλείσιμο του πρώτου γύρου η εθνική θα κοντραριστεί με την φιναλίστ του euro Αγγλία στο «Γουέμπλει» στις 10 Οκτωβρίου. 3 ημέρες μετά θα υποδεχτεί την Ιρλανδία και πάλι στο γήπεδο του Ολυμπιακού. Στις 14 Νοεμβρίου η Ελλάδα θα μετακομίσει στο «ΟΑΚΑ» για το μεγάλο παιχνίδι κόντρα στους Άγγλους. Η τελευταία αγωνιστική θα γίνει στις 17 του ίδιου μήνα στο Ελσίνκι κόντρα στην Φινλανδία.

Χρήσιμες πληροφορίες για το UEFA Nations League 2024-25

To UEFA Nations League 2024-2025 επεκτείνεται με έναν επιπλέον γύρο νοκ άουτ που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2025.
Οι νικητές και οι δευτεραθλητές του ομίλου της League A θα συμμετάσχουν σε προημιτελικούς εντός και εκτός έδρας, με τους νικητές αυτών να προκρίνονται στο Final Four της διοργάνωσης.

Οι ομάδες, οι οποίες θα καταλάβουν την 4η θέση στην League A και Β υποβιβάζονται αυτόματα στη Β και C αντίστοιχα. Οι δύο χειρότερες τέταρτες ομάδες της League C υποβιβάζονται στη League D.

Οι τέσσερις νικητές των ομίλων στην League Β και την League C καθώς και οι δύο νικητές των ομίλων στην League D, προβιβάζονται αυτόματα στις κατηγορίες Α, Β και C αντίστοιχα.

Οι τρίτες ομάδες της League A και οι δευτεραθλήτριες της League B, καθώς και οι τρίτες ομάδες της League B και οι δευτεραθλήτριες της League C, θα παίξουν διπλούς αγώνες (εντός και εκτός έδρας) για τον προβιβασμό και τον υποβιβασμό τους.

Επίσης θα υπάρξουν αγώνες play off μεταξύ των δύο καλύτερων τέταρτων ομάδων της League C και των δύο δευτεραθλητών της League D.

metrosport.gr