ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τι αναφέρει το άρθρο 4 του ΚΑΠ σχετικά με την αναπλήρωση ομάδων

Το άρθρο 4 του ΚΑΠ αναφέρει τι ισχύει σε περίπτωση που κάποιες ομάδες για παραιτηθούν από τη συμμετοχή τους ή δεν δηλώσουν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα που ακολουθεί.

Αναφορά γίνεται στη Σούπερ Λιγκ 1, Σούπερ Λιγκ 2, στη Γ' Εθνική αλλά και στα μπαράζ ανόδου στη Γ' Εθνική.

Αναλυτικά:

Αν μία ή περισσότερες ομάδες, που δικαιούνται να αγωνιστούν στη Super League 1, παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή αν μία ή περισσότερες από τις δικαιούμενες να προβιβασθούν ομάδες στην Super League 1 παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή, τότε οι ομάδες αυτές αναπληρώνονται ως εξής: Το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι αμέσως επόμενες στην βαθμολογική κατάταξη ομάδες της κατώτερης κατηγορίας (με την σειρά κατάταξης) και μέχρι την 4η στην σειρά του πίνακα που θα συνταχθεί, σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 10 του παρόντος κανονισμού (λόγω διεξαγωγής του πρωταθλήματος της SL2 σε δύο ομίλους). Κατ' εξαίρεση, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση της οικείας επαγγελματικής ένωσης είναι δυνατή η αναπλήρωση ομάδας μέχρι και δέκα (10) ημερολογιακές ημέρες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος υπό την προϋπόθεση ότι η προς αναπλήρωση ομάδα δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα αγώνα του οικείου πρωταθλήματος.

Σούπερ Λιγκ 2

β. Κατ' εξαίρεση αν μία ή περισσότερες ομάδες, που δικαιούνται να αγωνιστούν στη Super League 2, παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή αν μία ή περισσότερες από τις δικαιούμενες να προβιβασθούν ομάδες στην Super League 2 παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή, τότε οι ομάδες αυτές δεν αναπληρώνονται. Μοναδική εξαίρεση αναπλήρωσης είναι η περίπτωση που ο αριθμός των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League 2 μειωθεί κάτω από τις δέκα έξι (16) ομάδες. Αναπλήρωση ομάδων θα υπάρξει με τον ίδιο ως άνω τρόπο, εφόσον αυτές δεν λάβουν αδειοδότηση, από την ΕΠΟ, μόνο στην περίπτωση που έχει οριστεί ως ποινή για την μη λήψη άδειας, η αδυναμία συμμετοχής της μη αδειοδοτηθείσης ομάδος στο πρωτάθλημα Super League 1 ή Super League 2 της επόμενης περιόδου. Σε μία τέτοια περίπτωση και οι ομάδες που θα κληθούν να τις αντικαταστήσουν θα πρέπει επίσης να έχουν λάβει την ανάλογη για το πρωτάθλημα άδεια.

Γ' Εθνική

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας γίνεται πάντοτε με τον προκαθοριζόμενο εκάστοτε στην προκήρυξή του αριθμό ομίλων και ομάδων.

Οι προβιβαζόμενες ετησίως ομάδες προέρχονται από το ειδικό πρωτάθλημα κατάταξης στο οποίο συμμετέχουν όλες οι πρωταθλήτριες των ΕΠΣ (53) ομάδες και οι τρεις (3) δευτεραθλήτριες oμάδες των ιδρυτριών [9] Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) Ομάδες. Σε περίπτωση που μία από τις ανωτέρω ομάδες δικαιούμενη να αγωνιστεί στο ειδικό πρωτάθλημα κατάταξης για την άνοδο στην Γ' Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία, δεν δηλώσει συμμετοχή για οποιοδήποτε λόγο στο ως άνω πρωτάθλημα, τότε αντικαθίστανται από την επόμενη δικαιούχο ομάδα του Α' τοπικού πρωταθλήματος της ιδίας (με την ομάδα που δεν δηλώνει συμμετοχή) ΕΠΣ. Η αντικατάσταση αυτή μπορεί να γίνει μέχρι δύο ομάδες της ιδίας ΕΠΣ, από την δευτεραθλήτρια και τριταθλήτρια του Α' τοπικού. Αν μετά την εξάντληση των ανωτέρω δυνατοτήτων, ο αριθμός των προβλεπόμενων ομάδων δεν έχει καλυφθεί, τότε δεν συμπληρώνονται με άλλο τρόπο και το ειδικό πρωτάθλημα διεξάγεται με λιγότερες ομάδες.

Ειδικό πρωτάθλημα ανόδου στη Γ'

Ομάδα, η οποία συμμετέχει στο ειδικό πρωτάθλημα για την άνοδο από την Α' κατηγορία των ΕΠΣ στη Γ' Εθνική, προβιβαστεί, σε περίπτωση που δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ' Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα αντικατασταθεί από την επομένη ομάδα της βαθμολογίας του ομίλου του ειδικού πρωταθλήματος που συμμετείχε. Επίσης, ομάδα που δικαιούται να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Ερασιτεχνικής κατηγορίας δεν δηλώσει συμμετοχή θα αντικατασταθεί από την επόμενη ομάδα της βαθμολογίας του ειδικού πρωταθλήματος. 

Λοιπά Πρωταθλήματα

Για τα λοιπά πανελλήνια πρωταθλήματα (γυναικών και ποδοσφαίρου της άμμου), ευθύνης της ΕΠΟ, όπως και τα πρωταθλήματα ευθύνης των ΕΠΣ, για τα σχετικά με την δυνατότητα ή μη αναπλήρωσης μίας ομάδος που για οποιονδήποτε λόγο δεν κατεβαίνει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα που δικαιούται, αποφασίζει η κάθε διοργανώτρια με την αντίστοιχη προκήρυξή της, λαμβάνοντας υπόψη τις γενικές προβλέψεις του παρόντος και υπό την επιφύλαξη ότι απαγορεύεται ο επαναπροβιβασμός ομάδας που έχει υποβιβαστεί την ίδια αγωνιστική περίοδο.

Metrosport.gr