ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Η Ρεάλ «καθάρισε» την Αταλάντα και κατέκτησε το Super Cup!

Με τον Κιλιάν Εμπαπέ να ανοίγει λογαριασμό στο ντεμπούτο του και τους Βινίσιους - Μπέλινγκχαμ να «χορεύουν» στο χορτάρι η Ρεάλ λύγισε με 2-0 την Αταλάντα και κατέκτησε το Super Cup Ευρώπης.

Η «βασίλισσα» ξύπνησε στο δεύτερο μέρος του τελικού με την Αταλάντα στη Βαρσοβία σηκώνοντας την κούπα για έκτη φορά στην ιστορία της, περισσότερες από κάθε άλλο σύλλογο.

Χωρίς πολλές φάσεις το πρώτο ημίχρονο, ωστόσο το σκορ θα μπορούσε να έχει ανοίξει σε δύο περιπτώσεις, μία για την κάθε ομάδα. Στο 26΄ σε σέντρα του Ντε Ρουν, ο Μιλιτάο προσπάθησε να απομακρύνει με κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45+1΄) ήταν η σειρά της Ρεάλ, όταν ο Βινίσιους βρήκε τον Ροντρίγκο στην περιοχή αλλά το σουτ του τελευταίου είχε την ίδια κατάληξη δηλαδή στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 47΄ ο Κουρτουά πραγματοποίησε εκπληκτική επέμβαση σε κεφαλιά του Πάσαλιτς με την Αταλάντα να χάνει πολύ μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί, όμως από το σημείο εκείνο και μετά ο τελικός έγινε «υπόθεση» της Ρεάλ.

Στο 59΄ με φανταστική προσπάθεια και ασίστ του Βινίσιους, ο Βαλβέρδε άνοιξε το σκορ, ενώ στο 68΄ από πάσα του κορυφαίου Μπέλιγχαμ, ο Κιλιάν Εμπαπέ έγραψε το 2-0 συνδυάζοντας με γκολ το ντεμπούτο του στους Μαδριλένους.

Έτσι, η Ρεάλ πήρε το 6ο Super Cup ξεπερνώντας τη Μίλαν και τη Μπαρτσελόνα και ο Κάρλο Αντσελότι έφτασε τα 5 προσπερνώντας τον Πεπ Γκουαρντιόλα, ενώ ο Λούκα Μόντριτς έγινε στα 39 του ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ με τα περισσότερα τρόπαια: 27!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μ. (Κ. Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (89' Βάσκεθ), Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Μεντί, Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Ροδρίγκο (76' Μόντριτς), Μπέλιγχαμ (89΄ Σεμπάγιος), Βινίσιους (88' Αρντά Γκιουλέρ), Εμπαπέ (83΄Μπραχίμ Ντίαθ)

Αταλάντα (Τζ. Γκασπερίνι): Μούσο, Τζιμσίτι, Ιέν (89' Παλέστρα), Κολάσινατς (71' Μπάκερ), Ζαπακόστα (63' Γκόντφρι), Ντε Ρουν, Έντερσον, Ρουτζέρι, Πάσαλιτς (90' Μαντσόνι), Ντε Κετέλερ (63' Ρετέγκι), Λούκμαν

Πηγή: filathlos.gr