ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πρεμιέρα όνειρο για την Εθνική στο ντεμπούτο Γιοβάνοβιτς!

Καλύτερο ντεμπούτο στον πάγκο της Ελλάδας δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε 3-0 της Φινλανδίας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στην πρεμιέρα του Nations League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, ήταν ο Φώτης Ιωαννίδης, ο οποίος πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ της αναμέτρησης.

Να σημειώσουμε ότι την πρώτη του συμμετοχή με την Εθνική μας ομάδα κατέγραψε ο μέσος της Σλάβια Πράγας, Χρήστος Ζαφείρης.

Πλέον, η γαλανόλευκη στρέφει την προσοχή της στο επόμενο παιχνίδι που ακολουθεί με την Ιρλανδία (10/9, 21.45) στο Δουβλίνο.

Ο αγώνας:

Η πρώτη επίσκεψη της Εθνικής μας στα καρέ της Φινλανδίας ήρθε μόλις στο έβδομο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Πέλκας εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα έφτασε στην καρδιά της περιοχής όμως ο Μαυροπάνος αιφνιδιάστηκε και δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Χραντέσκι.

Πέντε λεπτά μετά, οι Σκαδιναβοί απείλησαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι, με το σουτ του Άντμαν να περνάει ελάχιστα έξω.

Δώρο Χραντέσκι και 1-0 η Ελλάδα

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Ιωαννίδη στο 23΄. Ο Χραντέσκι υπέπεσε σε ένα παιδαριώδες λάθος, ο φορ του Παναθηναϊκού έκλεψε την μπάλα και προ κενής εστίας την έστειλε στα δίχτυα, βάζοντας σε θέση ισχύος την γαλανόλευκη.

Στο 37ο λεπτό η Ελλάδα διπλασίασα τα τέρματά της. Οι διεθνείς μας «έκρυψαν» την μπάλα, ο Μπακασέτας έδωσε στον Ιωαννίδη, αυτός πάσαρε στον Τσιμίκα που έκανε την παράλληλη σέντρα από τα αριστερά και ο Κουλιεράκης με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Τελικά, η UEFA χρέωσε το γκολ ως αυτογκόλ του Κάλμαρ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 46ο λεπτό η Ελλάδα άγγιξε το 3-0. Ο Κωνσταντέλιας έδωσε στον Ιωαννίδη, ο οποίος έκανε το γυριστό σουτ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς βρήκε στο δοκάρι.

Στο 69΄ ο Μπακασέτας έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Χραντέσκι έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε την μπάλα.

Έβαλε το κερασάκι ο Ιωαννίδης

Τα πάντα τελείωσαν στο 76ο λεπτό της αναμέτρησης, όπου η Εθνική μας πέτυχε και τρίτο τέρμα. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Ιωαννίδης (δεύτερο σημερινό γκολ) με κεφαλιά νίκησε τον Χραντέσκι, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στο 90ο λεπτό η Ελλάδα λίγο έλειψε να πετύχει και τέταρτο τέρμα, όμως το σουτ του Παυλίδη μέσα από την περιοχή βρήκε στο δοκάρι.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (65΄ Ζαφείρης), Μάνταλος (65΄ Σιώπης), Μπακασέτας (77΄ Παυλίδης), Χατζηγιοβάνης (46΄ Κωνσταντέλιας), Πέλκας, Ιωαννίδης (77΄ Βαγιαννίδης).

Φινλανδία: Χραντέσκι, Σταλ, Χόσκονεν, Ιβάνοβ, Γκάλβεζ, Πέλτολα, Σούλερ (45΄ Νίσιλα), Καμαρά (83΄ Walta), Άντμαν (62΄ Κέσκινεν), Λουντ (62΄ Γένσεν), Κάλμαν (62΄ Πογιάνπαλο).

Τα αποτελέσματα του League B/ Group 2

Σάββατο 7/9

Ιρλανδία-Αγγλία 0-2

Ελλάδα-Φινλανδία 3-0

Η βαθμολογία

1. Ελλάδα 3

2. Αγγλία 3

3. Ιρλανδία 0

4. Φινλανδία 0

Η επόμενη (2η) αγωνιστική

Τρίτη 10/9

Ιρλανδία-Ελλάδα 21.45

Αγγλία-Φινλανδία

Πηγή: metrosport.gr