ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ελλάδα-Γαλλία την Πέμπτη στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας

ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΕ ΗΜΑΘΙΑ ΚΑΙ ΠΙΕΡΙΑ

Πρεμιέρα κάνει αύριο Πέμπτη το διεθνές φιλικό τουρνουά ποδοσφαίρου - που θα διεξαχθεί σε Ημαθίας και Πιερία από 13 έως 17 Νοεμβρίου - με τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων Νέων (Κ19) Ελλάδας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ισπανίας.

Η διοργάνωση αποτελεί ένα test event οργανωτικού επιπέδου, ενόψει της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων 2015, το οποίο θα φιλοξενηθεί στη χώρα μας το προσεχές καλοκαίρι. Παράλληλα, σε αγωνιστικό επίπεδο, θα δώσει την ευκαιρία στις συμμετέχουσες ομάδες να μετρήσουν τις δυνάμεις τους.

Οι φίλαθλοι θα παρακολουθήσουν - εκτός της εθνικής - ομάδες, οι οποίες έχουν κατακτήσει τα 10 από τα 13 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κάτω των 19. Συγκεκριμένα οι Ίβηρες μετρούν έξι κατακτήσεις (2002, 2004, 2006, 2007, 2011, 2012), εκ των οποίων οι δύο (2007 & 2012) με αντίπαλο στον τελικό στην Ελλάδα. Οι «τρικολόρ» έφτασαν στην κορυφή το 2005 και το 2010, ενώ οι Γερμανοί είναι οι νυν κάτοχοι του τροπαίου (το κατέκτησαν και το 2008).

Παρόλο που το τουρνουά δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, οι φίλαθλοι που θα παραβρεθούν στα γήπεδα της Βέροιας και της Κατερίνης (είσοδος ελεύθερη) θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αγώνες υψηλού επιπέδου, καθώς οι συμμετέχουσες ομάδες βρίσκονται στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στην κατηγορία των Νέων.

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Κώστας Τσάνας κάλεσε 23 ποδοσφαιριστές για τα παιχνίδια αυτά, μεταξύ των οποίων τον γκολκίπερ της ΒΕΡΟΙΑΣ Γιώργο Βασιλειάδη και τον Βεροιώτη επιθετικό Βασίλη Φασίδη που αγωνίζεται στην Ξάνθη.

Αναλυτικά οι παίκτες είναι οι εξής: Κώστας Κότσαρης (Παναθηναϊκός), Γιώργος Βασιλειάδης (ΒΕΡΟΙΑ), Μανώλης Σάλιακας (Ολυμπιακός), Αλμπέρτος Ρούσσος (Juventus), Νίκος Βασαΐτης (ΠΑΟΚ), Αντώνης Βατουσιάδης (Ολυμπιακός), Κώστας Οικονόμου (MTK Βουδαπέστης), Παναγιώτης Αρναούτογλου (Karlsruher), Κώστας Τσιμίκας (Ολυμπιακός), Γιώργος Κυριακόπουλος (Αστέρας Τρίπολης), Ζήσης Καραχάλιος (Ολυμπιακός), Σπύρος Παπασπύρος (Ατρόμητος Αθηνών), Πέτρος Ορφανίδης (SKODA Ξάνθη), Μάριος Τζανουλίνος (Παναθηναϊκός), Μιχάλης Νιούμαν (Παναθηναϊκός), Μιχάλης Μπαστακός (Ατρόμητος Αθηνών), Βασίλης Φασίδης (SKODA Ξάνθη), Ευθύμης Κουλούρης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Μανθάτης (Ολυμπιακός), Παναγιώτης Δεληγιαννίδης (ΠΑΟΚ), Γιάννης Τσολακίδης (ΠΑΟΚ), Στέφανος Ρεγκάκος (Ατρόμητος Αθηνών).

Το πλήρες πρόγραμμα του τουρνουά:

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου (15:00)
Ελλάδα-Γαλλία, Δημ. Στ. Βέροιας
Ισπανία-Γερμανία, Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης

Σάββατο 15 Νοεμβρίου (15:00)
Γαλλία-Ισπανία, Δημ. Στ. Βέροιας
Ελλάδα-Γερμανία, Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου (15:00)
Γερμανία-Γαλλία, Δημ. Στ. Βέροιας 
Ελλάδα-Ισπανία, Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης