ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Προκήρυξη κυπέλλου ερασιτεχνικών ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίας περιόδου 2020-2021

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας, έχοντας υπόψη:

την ισχύουσα Αθλητική Νομοθεσία.

το ισχύον Καταστατικό της, ως και αυτό της Ε.Π.Ο.

τις Διατάξεις του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων και του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο., όπως ισχύουν σήμερα.

τις Διατάξεις Κανονισμών Παιδιάς Ποδοσφαίρου, που ισχύουν διεθνώς και ορίζονται από τις διεθνείς συμβάσεις της F.I.F.A.

τις Διατάξεις Κανονισμών της Ε.Π.Ο.

τηνυπ’ αριθ. πρωτ.56/ 2020Απόφάση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Ημαθίας

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι

Τη διοργάνωση των αγώνων του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίας, αρμοδιότητας της Ε.Π.Σ. Ημαθίας, για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021 μεταξύ Ερασιτεχνικών Σωματείων που ανήκουν στη δύναμη της, για τη διεξαγωγή των οποίων ισχύουν οι παρακάτω όροι:

ΑΡΘΡΟ 1: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

1. Οι αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίας διοργανώνονται από την Ε.Π.Σ. Ημαθίας, όπως ορίζεται από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

2.Στους αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. ΗμαθίαςσυμμετέχουνΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ όλα τα Σωματεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική, καθώς και στην Α΄ και την Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, με την προϋπόθεση ότι τα εν λόγω Σωματεία ανήκουν στη δύναμη της Ε.Π.Σ. Ημαθίας.

Η συμμετοχή των ομάδων της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίαςείναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ, με την ίδια προϋπόθεση που περιγράφεται παραπάνω.

3. α. Τα ανωτέρω Σωματεία, που έχουν υποχρέωση ή δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίας, πρέπει να υποβάλλουν συμπληρωμένη με όλα τα ζητούμενα στοιχεία την έντυπη δήλωση συμμετοχής που τους δίνεται με μέριμνα της Ε.Π.Σ. Ημαθίαςέως την ΔΕΥΤΕΡΑ21 / 9 / 2020 και ώρα 1μ.μ.

β. Η μη υποβολή δήλωσης συμμετοχής ή η υποβολής δήλωσης συμμετοχής με όρους συνεπάγεται τον αποκλεισμό του Σωματείου από το Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίας και επιπλέον επιφέρει τις κυρώσεις που προβλέπονται από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (απώλεια του πρώτου επίσημου αγώνα πρωταθλήματος και χρηματική ποινή έως 500,00 €).

4. α. Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής πρέπει να καταβληθεί στην Ε.Π.Σ. Ημαθίας ως δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση το σχετικό παράβολο αξίας 50,00 € για τα Σωματεία που αγωνίζονται στη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορίας, 40,00 € για τα Σωματεία που αγωνίζονται στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, 30,00 € για τα Σωματεία που αγωνίζονται στη Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία και 20,00 € για τα Σωματεία που αγωνίζονται στη Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία.

β. Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής θα κατατίθεται στην Ε.Π.Σ. Ημαθίας και το Συνυποσχετικό Διαιτησίας/Δήλωση Σωματείου περί της ανεπιφύλακτης αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων της F.I.F.A., U.E.F.A. και Ε.Π.Ο.

ΑΡΘΡΟ 2: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

1. α.Οι αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίας θα διεξαχθούν με το σύστημα των μονών αγώνων αποκλεισμού (νοκ-άουτ) μέχρι και τη Φάση των Δεκαέξι της διοργάνωσης. Οι νικήτριες ομάδες προκρίνονται κάθε φορά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και σε περίπτωση ισοπαλίας θα υπάρξει παράταση και διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή.

β. Στην Προημιτελική και την Ημιτελική Φάση της διοργάνωσης οι αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίας θα διεξαχθούν με το σύστημα των διπλών, εντός και εκτός έδρας, αγώνων, στους οποίους ΙΣΧΥΕΙ ο κανονισμός του εκτός έδρας τέρματος. Οι νικήτριες ομάδες προκρίνονται κάθε φορά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και σε περίπτωση συνολικού ισόπαλου αποτελέσματος μετά το τέλος της δεύτερης αναμέτρησης θα υπάρξει ημίωρη παράταση και διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή.

γ. Ο Τελικός Αγώνας για την ανάδειξη της Κυπελλούχου ομάδας της Ε.Π.Σ. Ημαθίας θα γίνει σε ΟΥΔΕΤΕΡΟ γήπεδο που θα ορίσει η Διοργανώτρια Αρχή με απόφαση της και σε περίπτωση ισοπαλίας θα υπάρξει ημίωρη παράταση και διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή. Οι υπόλοιποι όροι διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα καθορίζονται από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου,καθώς και από το άρθρο 5, παρ. 3 της παρούσας προκήρυξης.

2. α.Για τις φάσεις της διοργάνωσης που προβλέπεται από την παραπάνω παράγραφο του παρόντος άρθρου της παρούσας προκήρυξης να διεξαχθούν με το σύστημα των μονών αγώνων αποκλεισμού (νοκ-άουτ), ο αγώνας διεξάγεται στην έδρα του Σωματείου που κληρώνεται πρώτο.

β. Στις περιπτώσεις των διπλώναγώνων, εντός και εκτός έδρας, ο πρώτος αγώνας διεξάγεται στην έδρα του Σωματείου που κληρώνεται πρώτο, ενώ ο δεύτερος στην έδρα της αντίπαλης ομάδας.

3. Η νικήτρια ομάδα του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίας ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ Κυπελλούχος ομάδα της Ε.Π.Σ. Ημαθίας και θα πάρει μέρος στο Κύπελλο Ελλάδας Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Ομάδων ποδοσφαιρικής περιόδου 2021-2022, αρμοδιότητας Ε.Π.Ο., σύμφωνα με την προκήρυξη της.

ΑΡΘΡΟ 3: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

1.Ημερομηνία έναρξης των αγώνων του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίαςορίζεται ηΤΕΤΑΡΤΗ30 / 9 / 2020.

2. α. Οι αγώνες γίνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα της κλήρωσης που θα γίνει δημόσια με την παρουσία εκπροσώπων των Σωματείων. Αυτό θα κοινοποιηθεί στα ενδιαφερόμενα Σωματεία πριν την προκαθορισμένη έναρξη της διοργάνωσης.

β. Η κλήρωση των αγώνων της Α΄ Φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίας θα γίνει στις 21 / 9 / 2020ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και σε ώρα και χώρο που θα γίνει εγκαίρως γνωστός. Η κλήρωση των επόμενων φάσεων της διοργάνωσης θα γίνει σε χρόνο που θα γίνεται εγκαίρως γνωστός στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Ημαθίας.

Στις κληρώσεις των αγώνων μπορούν να παρίστανται εκπρόσωποι των Σωματείων, όπως και κάθε ενδιαφερόμενος.

ΑΡΘΡΟ 4: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ - ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

Ισχύουν όσα καθορίζουν τα άρθρα 11 και 22 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα:

1.Ο ορισμός της ημέρας και της ώρας έναρξης κάθε αγώνα είναι στην απόλυτη κρίση της αρμόδιας Διοργανώτριας Αρχής, σύμφωνα πάντα με τους Κανονισμούς.

2. Αγώνας που διακόπηκε ή αναβλήθηκε χωρίς να ευθύνονται και οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες ορίζεται από την αρμόδια Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Ημαθίας εντός των προκαθορισμένων χρονικών ορίων, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

ΑΡΘΡΟ 5: ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 8 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα:

1. Τα γήπεδα των αγώνων θα ορίζονται από την αρμόδια Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Ημαθίας κατά τον καταρτισμό του προγράμματος των αγώνων, σύμφωνα πάντα με τα όσα έχουν δηλώσει τα Σωματεία κατά την συμπλήρωση της Δήλωσης Συμμετοχής τους στα πρωταθλήματα της παρούσας προκήρυξης. Τα Σωματεία αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις που καθορίζονται από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου(προετοιμασία γηπέδου κτλ.) και υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπειαυτός σε περίπτωση που δε συμμορφωθούν με αυτές.

2. Σε περίπτωση που ένα Σωματείο ζητήσει αλλαγή γηπέδου εξαιτίας έργων επισκευής, αυτά πρέπει να βεβαιώνονται αρμοδίως και πάντοτε 96 ώρες τουλάχιστον πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα. Το Σωματείο είναι υποχρεωμένο να αγωνιστεί για τουλάχιστον ΔΥΟ (2) συνεχόμενους εντός έδρας αγώνες σε άλλο γήπεδο, το οποίο θα δηλώσει εγκαίρως στην αρμόδια Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Ημαθίας.

3.Ο Τελικός Αγώνας του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίας ορίζεται μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Ημαθίας σε ΟΥΔΕΤΕΡΟ γήπεδο και ισχύουν οι παρακάτω όροι:

α.Το γηπεδούχο Σωματείο ορίζεται κατόπιν δημοσίας κληρώσεως που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Ημαθίας.

β. Το συγκεκριμένο Σωματείο αναλαμβάνει την πληρωμή της δαπάνης διαιτησίας, την εξασφάλιση της παρουσίας γιατρού, καθώς και την πληρωμή τυχόν εξόδων συντήρησης γηπέδου.

γ. οι καθαρές εισπράξεις περιέρχονται ΕΞ ΗΜΙΣΕΙΑΣστα διαγωνιζόμενα Σωματεία, αφού προηγουμένως υπολογιστούν και αφαιρεθούν οι προβλεπόμενες δαπάνες που αναφέρονται στην ανωτέρω παράγραφο.

ΑΡΘΡΟ 6: ΓΗΠΕΔΟ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

Ισχύουν όσα καθορίζουν τα άρθρα 9 και 10 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

ΑΡΘΡΟ 7: ΣΤΟΛΕΣ ΟΜΑΔΩΝ- ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΑ

Ισχύουν όσα καθορίζουν τα άρθρα14 και 16 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου και οι κανόνες2 και 4 του Κανονισμού Παιδιάς Ποδοσφαίρου.

ΑΡΘΡΟ 8: ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ

Ισχύουν όσα καθορίζουν τα άρθρα 17 και 21 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Επισημαίνονται οι κυρώσεις που προβλέπονται από τα άρθρα 17 και 21 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου σε περίπτωση που η αίτηση για αναβολή αγώνα δεν υποβληθεί έγκαιρα και αιτιολογημένα.

ΑΡΘΡΟ 9: ΑΝΑΒΟΛΗ - ΔΙΑΚΟΠΗ - ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΓΩΝΑ

Ισχύουν όσα καθορίζουν τα άρθρα 17 και 21 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

ΑΡΘΡΟ 10: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ - ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ

Η συμμετοχή των ποδοσφαιριστών στους αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίας προβλέπεται από το άρθρο 19 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα:

1.Απαγορεύεται σε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί σε ΔΥΟ (2) αγώνες της ομάδας που ανήκει, πριν παρέλθει χρονικό διάστημα 24 ωρών από το τελευταίο λεπτό της συμμετοχής του στον πρώτο αγώνα μέχρι και την έναρξη του δεύτερου αγώνα.

Παράβαση της διάταξης αυτής συνεπάγεται απώλεια του δεύτερου αγώνα, αν υποβληθεί ένσταση αντικανονικής συμμετοχής, κατά τα οριζόμενα στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

2.Απαγορεύεται η συμμετοχή σε ομάδα που συμμετέχει στα πρωταθλήματα της παρούσας προκήρυξης ποδοσφαιριστή που δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του.

Ως συμπλήρωση της ηλικίας των 14 ετών των ποδοσφαιριστών για να αποκτήσουν το δικαίωμα να αγωνίζονται νοείται η ημερολογιακή συμπλήρωση των 14 ετών (από την ημέρα των γενεθλίων των 14 ετών και μετά).

Παράβαση της διάταξης αυτής συνεπάγεται απώλεια του δεύτερου αγώνα, αν υποβληθεί ένσταση αντικανονικής συμμετοχής, κατά τα οριζόμενα στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

3. Διπλωματούχοι προπονητές Ε.Π.Ο.-U.E.F.A. δεν έχουν δικαίωμα να μετέχουν ως ποδοσφαιριστές σε επίσημους αγώνες, εάν προηγουμένως δεν έχουν καταθέσει στην Ε.Π.Ο. το δίπλωμά τους και την ταυτότητα τριετίας ΔΕΚΑ (10) ημέρες πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021 και εάν δεν έχουν υποβάλλει έγγραφη δήλωση προς την Ομοσπονδία, με ταυτόχρονη κοινοποίηση στην Ε.Π.Σ. Ημαθίας, με την οποία θα δηλώνουν ότι κατά την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο επιθυμούν να αγωνιστούν ως ποδοσφαιριστές. Μετά από την ενέργεια αυτή δεν θα έχουν δικαίωμα να εργαστούν ως προπονητές καθ’ όλη τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021, σύμφωνα με τον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου, με τις εξαιρέσεις που προβλέπονται εκεί.

Παράβαση της διάταξης αυτής συνεπάγεται απώλεια του αγώνα, αν υποβληθεί ένσταση αντικανονικής συμμετοχής, κατά τα οριζόμενα στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

4. Στους αγώνες των πρωταθλημάτων της παρούσας προκήρυξης επιτρέπονται μέχρι ΠΕΝΤΕ (5) αλλαγές σε κάθε αγώνα, ΜΟΝΟ για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021, σύμφωνα με την προσωρινή τροποποίηση του Κανόνα Παιδιάς Νο 3 και τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Παράβαση της διάταξης αυτής συνεπάγεται απώλεια του αγώνα, αν υποβληθεί ένσταση αντικανονικής συμμετοχής, κατά τα οριζόμενα στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

5. Στο Φύλλο Αγώνα οι διαγωνιζόμενες ομάδες έχουν δικαίωμα να δηλώνουν μέχρι ΕΙΚΟΣΙ (20) ποδοσφαιριστές σε κάθε αγώνα, ΜΟΝΟ για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021, σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

6.Στο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίας δεν υπάρχει περιορισμός χρησιμοποίησης ποδοσφαιριστή ηλικίας κάτω των 19 ετών στην ενδεκάδα, σε καμία περίπτωση.

ΑΡΘΡΟ 11: ΔΕΛΤΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ - ΚΑΡΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 18 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα:

1. Τα Σωματεία σε όλους τους αγώνες τους υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στον Διαιτητή:

α. Τα Δελτία Αθλητικής Ιδιότητας των ποδοσφαιριστών.

β. Την Κάρτα Υγείας των ποδοσφαιριστών στην οποία θα αναγράφονται υποχρεωτικά τα πλήρη στοιχεία αυτών, καθώς και το Σωματείο στο οποίο ανήκουν, θα φέρει δε τηναπαιτούμενη ιατρική θεώρηση και βεβαίωση ότι ο κάτοχος αυτής είναι απόλυτα υγιής και ικανός να αγωνίζεται σε αγώνες της ομάδας τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 9 του άρθρου 33 του Ν.2725/99, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 16 του Ν.4479/17 (ΦΕΚ 94Α/2017) και την υπ’ αριθ. 386611/15976/1417/152/13-8-2018 κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Υγείας και του Υφυπουργού Αθλητισμού.

γ. Το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή για τους αγώνες που περιγράφονται στην παρούσα προκήρυξη.

2. Ο Διαιτητής είναι υποχρεωμένος, πριν από την έναρξη του αγώνα, να ελέγξει τα προαναφερθέντα στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου της παρούσας προκήρυξης στοιχεία και να σημειώσει στην οικεία στήλη του Φύλλου Αγώνα τις σχετικές παρατηρήσεις του (ελλείψεις κτλ.).

ΑΡΘΡΟ 12: ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ - ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ - ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ

Ισχύουν όσα καθορίζουν τα άρθρα 12 και 15του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα:

1.α. Οι Διαιτητές και οι Βοηθοί Διαιτητές όλων των αγώνων του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίας ορίζονται από την Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Ημαθίας.

Σε περίπτωση που δεν προσέλθει ο Διαιτητής του Αγώνα, ισχύουν τα οριζόμενα από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

β..Τα έξοδα διαιτησίας του αγώνα βαρύνουν εξ ολοκλήρου το γηπεδούχο Σωματείο, το οποίο οφείλει να εξοφλεί τη δαπάνη διαιτησίας πριν την έναρξη του αγώνα.

Σε περίπτωση μη καταβολής των εξόδων διαιτησίας ο Διαιτητής δεν διεξάγει τον αγώνα. Ο αγώνας αυτός κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας και το γηπεδούχο Σωματείο τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου κυρώσεις.

Από την παραπάνω διάταξη ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι αγώνες που από την παρούσα προκήρυξη ορίζεται να διεξαχθούν σε ΟΥΔΕΤΕΡΟ γήπεδο. Για τους συγκεκριμένους αγώνες ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 5, παρ. 3 της παρούσας προκήρυξης.

2.Στον αγωνιστικό χώρο ο διαιτητής επιτρέπει, βάσει των καταστάσεων που του παραδίδουν οι διαγωνιζόμενες ομάδες, να εισέρχονται και να παραμένουν, εφόσον του επιδείξουν την ταυτότητα τους μόνο τα εξής πρόσωπα:

α. ο γιατρός αγώνα, με την επίδειξη της επαγγελματικής του ταυτότητας.

β. ένας εκπρόσωπος της κάθε ομάδας, με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας.

γ. ο φυσικοθεραπευτής της κάθε ομάδας, με την επίδειξη της επαγγελματικής του ταυτότητας.

δ. ο προπονητής της κάθε ομάδας και τυχόν βοηθός του με την επίδειξη του Δελτίου Πιστοποίησης Προπονητή.

ε.οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο περιγράφεται στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου, με την επίδειξη εγγράφου που αποδεικνύει την επαγγελματική ιδιότητα με την οποία δηλώνεται στο Φύλλο Αγώνα.

 

ΑΡΘΡΟ 13: ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ

Ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 16 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα:

1. α. Σε όλους τους αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίαςείναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, με ευθύνη του γηπεδούχου Σωματείου, η παρουσία προσώπου που θα ασκεί καθήκοντα Γιατρού Αγώνα.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας, η οποία τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου ποινές.

β.Ο Διαιτητής δεν ξεκινά τον αγώνα, αν δεν υπάρχει γιατρός.

2. α. Τα έξοδα για την παρουσία γιατρού βαρύνουν εξ ολοκλήρου το γηπεδούχο Σωματείο.

β. Από την παραπάνω διάταξη ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι αγώνες που από την παρούσα προκήρυξη ορίζεται να διεξαχθούν σε ΟΥΔΕΤΕΡΟ γήπεδο. Για τους συγκεκριμένους αγώνες ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 5, παρ. 3 της παρούσας προκήρυξης.

 

ΑΡΘΡΟ 14: ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ισχύουν όσα καθορίζουν τα άρθρα 23 και 24 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα:

1. α. Ενστάσεις επιτρέπεται να υποβάλλονται ΜΟΝΟ από τις διαγωνιζόμενες ομάδες στους μεταξύ τους αγώνες, για λόγους που περιγράφονται στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Γι’ αυτόν τον λόγο, τα Σωματεία είναι υποχρεωμένα να γνωρίζουν τις συγκεκριμένες διατάξεις.

β. Οι διαγωνιζόμενες ομάδες σε μεταξύ τους αγώνα δύνανται να υποβάλλουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ένσταση μέσα στις προβλεπόμενες από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου προθεσμίες.

2.Καταγγελία από τρίτο Σωματείο επιτρέπεται να διατυπωθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε αγώνα μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ΤΡΙΩΝ (3) εργάσιμων ημερών από την τέλεση του με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι αυτό έχει άμεσο έννομο συμφέρον κατά τον χρόνο άσκησης της καταγγελίας.

3.Κάθε ένσταση πρέπει να συνοδεύεται από το ανάλογο τέλος λειτουργίας επιτροπής και χρηματικό παράβολο, επί ποινή απαραδέκτου, που καθορίζεται στα 150,00 €.

4. Οι ποινές που επιβάλλονται στα Σωματεία σε περίπτωση που γίνει οποιαδήποτε ένσταση ή καταγγελία δεκτή περιγράφονται στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου και τον Πειθαρχικό Κώδικα της Ε.Π.Ο.

 

ΑΡΘΡΟ 15: ΠΟΙΝΕΣ

Το ύψος της ποινής και κάθε σχετικό με την έκτιση ποινών που επιβάλλονται σε ποδοσφαιριστές, αξιωματούχους ομάδας, θεατές ή Σωματεία για αδικήματα κατά τη διάρκεια των αγώνων, για παραπτώματα που συνιστούν δυσφήμιση του ποδοσφαίρου, καθώς και για ειδικά πειθαρχικά αδικήματα, που αναγράφονται στο Φύλλο Αγώνα, καθορίζονται από τον Πειθαρχικό Κώδικα της Ε.Π.Ο.

 

ΑΡΘΡΟ 16: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 26 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα:

1. Η οικονομική οργάνωση και διαχείριση ανατίθεται στα γηπεδούχα Σωματεία. Η οικονομική επιστασία των αγώνων του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίαςανήκει στην Ε.Π.Σ. Ημαθίας και ασκείται με τους εκπρόσωπους της.

2. α. Οι καθαρές εισπράξεις κάθε αγώνα περιέρχονται εξ ολοκλήρου στο γηπεδούχο Σωματείο.

β. Από την παραπάνω διάταξη ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι αγώνες που από την παρούσα προκήρυξη ορίζεται να διεξαχθούν σε ΟΥΔΕΤΕΡΟ γήπεδο. Για τους συγκεκριμένους αγώνες ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 5, παρ. 3 της παρούσας προκήρυξης.

3. α. Οι τιμές των εισιτηρίων για όλους τους αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίας καθορίζεται στο ποσό των 5,00 €.

β. Σε περίπτωση που η Διοργανώτρια Αρχή διαπιστώσει με οποιονδήποτε τρόπο ότι Σωματείο διέθεσε στους φιλάθλους εισιτήρια σε τιμή μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη, ή μαζί με τα εισιτήρια διαθέτει και κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης του Σωματείου ή άλλο είδος εισιτηρίου, το οποίο είναι συνημμένο στο κανονικό εισιτήριο, επιβάλλεται σε αυτήν χρηματικό πρόστιμο ύψους 400,00 €.

4. Τα έξοδα αγώνα επιβαρύνουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το γηπεδούχο Σωματείο, με την επιφύλαξη της παραγράφου 2β του παρόντος άρθρου της παρούσας προκήρυξης.

5. Τα έξοδα μετακίνησης επιβαρύνουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τα διαγωνιζόμενα Σωματεία, σε όλες τις περιπτώσεις.

 

ΑΡΘΡΟ 17: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ - Μ.Μ.Ε.

Ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 29 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα:

1.Η Ε.Π.Σ. Ημαθίας έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα παραχώρησης ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων και την έγκριση κάθε ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης αγώνα με σχετική άδεια της Διοργανώτριας Αρχής.

Συμβάσεις παραχώρησης ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων που δεν έχουν εγκριθεί από την Ε.Π.Σ. Ημαθίας, δεν ισχύουν, απαγορεύεται δε η ραδιοτηλεοπτική μετάδοση κάθε αγώνα.

2. α.Η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, εφόσον δεν διαθέτουν την απαιτούμενη πιστοποίηση που εκδίδεται από την Ε.Π.Σ. Ημαθίας. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση πιστοποίησης από την Ε.Π.Σ. Ημαθίας θα καθοριστούν με μελλοντική απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Ημαθίας.

β. Οι αθλητικοί συντάκτες - μέλη του Π.Σ.Α.Τ. δικαιούνται να εισέρχονται ελεύθερα σε όλα τα γήπεδα και στάδια κατά τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίας, κατόπιν απλής επίδειξης του επίσημου δελτίου ταυτότητας που εκδίδεται μόνον από τον Π.Σ.Α.Τ., σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Αν η γηπεδούχος ομάδα αρνηθεί την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, παρά την επίδειξη της πιστοποίησης ή του επίσημου δελτίου ταυτότητας τους που εκδίδεται μόνον από τον Π.Σ.Α.Τ., τότε της επιβάλλονται, κατόπιν καταγγελίας ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Διοργανώτριας Αρχής, οι ανάλογες κυρώσεις που περιγράφονται στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου και τον Πειθαρχικό Κώδικα της Ε.Π.Ο.

 

ΑΡΘΡΟ 18: ΤΗΡΗΣΗ ΤΑΞΗΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ

1. Τα Σωματεία είναι υπεύθυνα, κατά την τέλεση των αγώνων του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίας, για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών, των μελών και των οπαδών τους. Γι’ αυτό, πρέπει να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό.

2. Σε περίπτωση που δημιουργηθούν επεισόδια που μπορούν να δυσφημούν το άθλημα ή να διεγείρουν το φίλαθλο κοινό από τα πρόσωπα που προαναφέραμε επιβάλλονται οι προβλεπόμενες ποινές από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου και τον Πειθαρχικό Κώδικα της Ε.Π.Ο., με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ. Ημαθίας.

 

ΑΡΘΡΟ 19: ΕΠΑΘΛΑ

Ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 46του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα:

1.Στη νικήτρια ομάδα, καθώς και στην ηττημένη ομάδα του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίας θα απονεμηθεί ΕΝΑ (1) Κύπελλο και ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ (25) μετάλλια για τους αθλητές τους.

2. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που πήραν μέρος στον Τελικό Αγώνα, καθώς και οι αναπληρωματικοί, οφείλουν να προσέλθουν και να παραλάβουν τα έπαθλα και τα μετάλλια, σύμφωνα με το τελετουργικό της Διοργανώτριας Αρχής.

Σε διαφορετική περίπτωση επιβάλλονται οι προβλεπόμενες ποινές από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου και τον Πειθαρχικό Κώδικα της Ε.Π.Ο., με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ. Ημαθίας.

 

ΑΡΘΡΟ 20: ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 35 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα:

1. Για την επίλυση κάθε αθλητικής διαφοράς ή οποιασδήποτε άλλης διαφοράς που δημιουργείται από την εφαρμογή των καταστατικών της Ε.Π.Ο. και της Ε.Π.Σ. Ημαθίας και των εν γένει Κανονισμών, αρμόδια είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ τα θεσμοθετημένα αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα.

2. α. Απαγορεύεται η προσφυγή στα Πολιτικά Δικαστήρια των φυσικών ή νομικών προσώπων που μετέχουν με οποιοδήποτε τρόπο στο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίαςγια την επίλυση κάθε φύσεως δημιουργούμενων μεταξύ τους διαφορών που έχουν σχέση με την εφαρμογή και ερμηνεία των Νόμων, Κανονισμών, Διατάξεων της παρούσας προκήρυξης.

β. Σε περίπτωση παράβασης όσων περιγράφονται στην προηγούμενη παράγραφο του παρόντος άρθρου επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου κυρώσεις.

 

ΑΡΘΡΟ 21: ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Η παρούσα προκήρυξη αποτελεί σύμβαση μεταξύ της Ε.Π.Σ. Ημαθίας ως διοργανώτριας του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίαςκαι των Σωματείων που έχουν δηλώσει συμμετοχή σε αυτά.

Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Ημαθίας διατηρεί το απόλυτο δικαίωμα μερικής ή ολικής τροποποίησης της παρούσας προκήρυξης, εφόσον κρίνει αυτό απαραίτητο (π.χ. εναρμόνιση με ενδεχόμενες τροποποιήσεις του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρουκτλ), ακόμη και μετά την έναρξη των αγώνων.

 

ΑΡΘΡΟ 22: ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Κάθε τι που δεν προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη, τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου και την αθλητική νομοθεσία, θα ρυθμίζεται με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Ημαθίας.

 

Για το Δ.Σ.

Της Ε.Π.Σ. Ημαθίας

 

 

Ο Πρόεδρος

 

 

 

 

 

Μουρτζίλας Στέργιος

Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

 

 

 

Ποζιάδης Ιωάννης