ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Προκήρυξη ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων Ε.Π.Σ. Ημαθίας περιόδου 2020-2021

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας, έχοντας υπόψη:

1.      την ισχύουσα Αθλητική Νομοθεσία.

2.      το ισχύον Καταστατικό της, ως και αυτό της Ε.Π.Ο.

3.      τις Διατάξεις του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων και του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο., όπως ισχύουν σήμερα.

4.      τις Διατάξεις Κανονισμών Παιδιάς Ποδοσφαίρου, που ισχύουν διεθνώς και ορίζονται από τις διεθνείς συμβάσεις της F.I.F.A.

5.      τις Διατάξεις Κανονισμών της Ε.Π.Ο.

6.      Τους βαθμολογικούς πίνακες των Σωματείων όλων των κατηγοριών της Ε.Π.Σ. Ημαθίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2019-2020.

7.      την υπ’ αριθ. πρωτ. 56 / 2020Απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Ημαθίας

 

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι

Τους αγώνες πρωταθλήματος για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021 μεταξύ Ερασιτεχνικών Σωματείων που ανήκουν στη δύναμη της, για τη διεξαγωγή των οποίων ισχύουν οι παρακάτω όροι:

ΑΡΘΡΟ 1: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

1. Στους αγώνες των πρωταθλημάτων αυτών, που προκηρύσσονται με την παρούσα, σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου και σύμφωνα με την προκήρυξη και τους πίνακες με την τελική βαθμολογική κατάταξη των Σωματείων της προηγούμενης ποδοσφαιρικής περιόδου 2019-2020, έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα παρακάτω Σωματεία:

Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΦΑΣ ΝΑΟΥΣΑ            ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΓΑΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ  ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ       ΠΑΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΛΑΤΕΟΣ    ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ             ΑΕ ΣΧΟΙΝΑ

ΓΑΣ ΚΟΠΑΝΟΥ          ΑΧΘΟΣ ΑΡΟΥΡΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ         ΑΟ ΜΑΡΙΝΑΣ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΕΛΙΚΗΣ             ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΔΙΑΒΑΤΟΥ

ΑΕ ΧΑΡΙΕΣΣΑΣ         

Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ        ΔΟΞΑ ΛΙΑΝΟΒΕΡΓΙΟΥ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ     ΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

ΑΕΚ ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΟΥ             ΠΑΟ ΠΑΛΑΤΙΤΣΙΑ

ΑΤΛΑΣ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΟΥ         ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΕ ΚΑΨΟΧΩΡΑΣ      ΔΟΞΑ ΚΥΨΕΛΗΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ    ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ                ΔΟΞΑ ΒΡΥΣΑΚΙΟΥ

ΑΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ        ΑΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΡΑΧΗΣ     ΔΟΞΑ ΑΣΩΜΑΤΩΝ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ    ΑΕ ΚΑΒΑΣΙΛΩΝ

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ      ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΛΟΦΟΥ

Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΝΕΑ ΓΕΝΕΑ ΝΕΑΣ ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑΣ  ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΔΟΞΑ ΝΑΟΥΣΑΣ       ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

ΠΑΛΑΣΙΔΕΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ            ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΕΝΗΜΑΧΟΥ

ΑΟ ΣΥΚΙΑΣ  ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΣΤΡΟΥ

2. Στη Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία θα πάρουν μέρος και όσα Σωματεία θα αναγνωριστούν ή επαναδραστηριοποιηθούν μέχρι την ημέρα που λήγει η προθεσμία υποβολής Δηλώσεων Συμμετοχών στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

3. Για νέα Σωματεία που θα προέλθουν από τη συγχώνευση δύο ή περισσοτέρων Σωματείων ισχύουν όσα καθορίζει ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου και Κανονισμός Ερασιτεχνικών Σωματείων.

4. Σωματείο που για οποιοδήποτε λόγο, δεν καταθέτει Δήλωση Συμμετοχής στο πρωτάθλημα της κατηγορίας που δικαιούται να αγωνιστεί, υποβιβάζεται και έχει τη δυνατότητα πλέον να αγωνιστεί στην αμέσως κατώτερη κατηγορία, σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου. Η αντικατάσταση του στην κατηγορία που δικαιούταν αρχικά να αγωνιστεί γίνεται με τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιγράφονται στο άρθρο 2, παρ. 2 της παρούσας προκήρυξης.

5. Ο διαχωρισμός σε ομίλους των Σωματείων της Β΄ και της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα γίνει με μελλοντική απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Ημαθίας, με γνώμονα τον αριθμό των Σωματείων που θα υποβάλλουν Δήλωση Συμμετοχής, τη γεωγραφική θέση και την έδρα του κάθε Σωματείου.

 

ΑΡΘΡΟ 2: ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1. α. Το πρωτάθλημα της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε ΕΝΑΝ (1) όμιλο των ΔΕΚΑΕΞΙ ή ΔΕΚΑΕΠΤΑ (16-17) Σωματείων, ανάλογα με τις οριστικές Δηλώσεις Συμμετοχών των Σωματείων.Ο οριστικός αριθμός τω Σωματείων μπορεί να τροποποιηθεί, εφόσον κριθεί απαραίτητο, ανάλογα με τις οριστικές Δηλώσεις Συμμετοχών των Σωματείων, όπως θα περιγραφεί παρακάτω, πάντοτε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής Δηλώσεων Συμμετοχών.

β. Το πρωτάθλημα της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε ΔΥΟ (2) ομίλους των ΕΝΤΕΚΑ (11) Σωματείων έκαστος, ανάλογα με τις οριστικές Δηλώσεις Συμμετοχών των Σωματείων. Ο οριστικός αριθμός των Σωματείων του καθενός εκ των ΔΥΟ (2) ομίλων μπορεί να τροποποιηθεί, εφόσον κριθεί απαραίτητο, ανάλογα με τις οριστικές Δηλώσεις Συμμετοχών των Σωματείων, όπως θα περιγραφεί παρακάτω, πάντοτε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής Δηλώσεων Συμμετοχών.

γ. Το πρωτάθλημα της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε ομίλους με αριθμό Σωματείων έκαστος που θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Ημαθίας, ανάλογα με τον συνολικό αριθμό των Σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή.

2.Η διαδικασία αντικατάστασης Σωματείου που δεν δήλωσε συμμετοχή από άλλο αφορά ΜΟΝΟτο πρωτάθλημα της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας. Σε περίπτωση που υπάρξει κενό στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορίαλόγω μη Δήλωσης Συμμετοχής από κάποιο Σωματείο, τότε αυτό ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ως εξής:

Τα επιλαχόντα Σωματεία, για να αναπληρώσουν κενό και να συμμετάσχουν στην παραπάνω κατηγορία από αυτήν που δικαιούνται σύμφωνα με την παρούσα προκήρυξη, ορίζονται με βάση τους πίνακες με την τελική βαθμολογική κατάταξη των Σωματείων της προηγούμενης ποδοσφαιρικής περιόδου 2019-2020.

Ο χρόνος κατά τον οποίο λαμβάνεται η απόφαση για αντικατάσταση είναι μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής Δηλώσεων Συμμετοχών στοπρωτάθλημα της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και πριν την κλήρωση αυτού.

Οι ομάδες που έχουν το δικαίωμα να αντικαταστήσουν Σωματείο που δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, ειδοποιούνται από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Ημαθίας και μπορούν να υποβάλουν Δήλωση Συμμετοχής στην παραπάνω κατηγορία από αυτήν που δικαιούνταν να αγωνιστούν έως και τηΔΕΥΤΕΡΑ31 / 8 / 2020 και ώρα 1 μ.μ.

Στην περίπτωση που εκπνεύσει και η συγκεκριμένη προθεσμία, χωρίς να έχει δηλώσει συμμετοχή καμία επιλαχούσα ομάδα, το πρωτάθλημα της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίαςθα διεξαχθεί με λιγότερες ομάδες, δίχως αντικατάσταση σωματείου, και θα επαναδιατυπωθούν τα αντίστοιχα άρθρα της παρούσας με συμπληρωματική προκήρυξη.

Ειδικότερα η διαδικασία αντικατάστασης Σωματείου από άλλο στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία λόγω μη Δήλωσης Συμμετοχής του πρώτου έχει ως εξής:

α. Σε περίπτωση που ΜΙΑ (1) ομάδα της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας δεν δηλώσει συμμετοχή για το πρωτάθλημα της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021, τότε αυτή ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ, προκειμένου το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με ΔΕΚΑΕΞΙ (16) Σωματεία.

β. Σε περίπτωση που και δεύτερη ομάδα της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας δεν δηλώσει συμμετοχή για το πρωτάθλημα της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021, τότε η θέση της ομάδας αυτής θα συμπληρωθεί από την ομάδα από τις τριταθλήτριεςομάδες του Α΄ και Β΄ Ομίλου της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2019-2020, σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζει ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου.

γ. Τα ανωτέρω ισχύουν αναλόγως για την περίπτωση που θα προκύψουν περισσότερα από τα προαναφερθέντα κενά στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, με γνώμονα πάντοτε τη συμμετοχή στα πρωταθλήματα του αριθμού των Σωματείων που ορίζεται παραπάνω.

δ. Αν μία ή περισσότερες ομάδες που αποκτήσουν δικαίωμα προβιβασμού ως επιλαχούσες από τη Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία παραιτηθούν για οποιονδήποτε λόγο από τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή, τότε το δικαίωμα προβιβασμού αποκτούν οι επόμενες επιλαχούσες ομάδεςμέχρι και την 5η θέση της βαθμολογίας καθενός εκ των ΔΥΟ (2) ομίλων της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, όπως ορίζονται σύμφωνα με τους πίνακες με την τελική βαθμολογική κατάταξη των Σωματείων της προηγούμενης ποδοσφαιρικής περιόδου 2019-2020.

Τα Σωματεία που παραιτήθηκαν του δικαιώματος προβιβασμού αγωνίζονται στην κατηγορία που είχαν αποκτήσει αρχικά το δικαίωμα συμμετοχής.

ε. Σωματείο που αποχωρεί μετά την κλήρωση του πρωταθλήματοςΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ από άλλο για κανέναν λόγο.

 

ΑΡΘΡΟ 3: ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Τα Σωματεία που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλουν συμπληρωμένη με όλα τα ζητούμενα στοιχεία την έντυπη Δήλωση Συμμετοχής που τους δίνεται με μέριμνα της Ε.Π.Σ. Ημαθίας έως την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ28 / 8 / 2020 και ώρα 1 μ.μ.

Ανάλογη υποχρέωση έχουν και τα Σωματεία που θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα της Β΄ και της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας έως τηΔΕΥΤΕΡΑ21 / 9 / 2020 και ώρα 1 μ.μ.

2. α. Μαζί με τη Δήλωση Συμμετοχής πρέπει να καταβληθεί στην Ε.Π.Σ. Ημαθίας ως ετήσια συνδρομή του Σωματείου και ως δικαίωμα συμμετοχής στο αντίστοιχο πρωτάθλημα το σχετικό παράβολο αξίας 150,00 € για την Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, 120,00 € για τηΒ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία και 80,00 € για τη Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία.

β.Τα Σωματεία με την κατάθεση της Δήλωσης Συμμετοχής είναι υποχρεωμένα να τακτοποιήσουν κάθε οικονομική εκκρεμότητα με την Ε.Π.Σ. Ημαθίας από τυχόν οφειλές τους. Σε περίπτωση που υπάρχουν οικονομικές οφειλές για οποιαδήποτε αιτία, προϋπόθεση συμμετοχής στο πρωτάθλημα είναι η ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗ τους το αργότερα ΔΕΚΑ (10) ημέρες πριν την έναρξη του, σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

γ.Μαζί με τη Δήλωση Συμμετοχής θα κατατίθεται στην Ε.Π.Σ. Ημαθίας και το Συνυποσχετικό Διαιτησίας/Δήλωση Σωματείου περί της ανεπιφύλακτης αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων της F.I.F.A., U.E.F.A. και Ε.Π.Ο.

δ. Τα Σωματεία με την κατάθεση της Δήλωσης Συμμετοχής οφείλουν να δηλώσουν και μία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), μέσω της οποίας θα πραγματοποιείται η αλληλογραφία με τη Διοργανώτρια Αρχή.

Τα Σωματεία οφείλουν να μεριμνούν για τη διεκπεραίωση της αλληλογραφίας τους με τον τρόπο που περιγράφεται ως άνω με ευθύνη των αντιπροσώπων τους.

3.Η Δήλωση Συμμετοχής έχει την προϋπόθεση της ανεπιφύλακτης αποδοχής των όρων της προκήρυξης, του καταστατικού της Ε.Π.Ο. και της Ε.Π.Σ. Ημαθίας.

Η μη συμμόρφωση Σωματείου με τις παραπάνω υποχρεώσεις των παραγράφων 1 και 2 του παρόντος άρθρου, όπως και η αποδοχή των όρων της προκήρυξης με επιφύλαξη, συνεπάγεται την επιβολή των κυρώσεων που προβλέπει ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου (αποκλεισμός και υποβιβασμός του Σωματείου στην αμέσως κατώτερη κατηγορία).

 

ΑΡΘΡΟ 4: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Ημερομηνία έναρξης των αγώνων των πρωταθλημάτων ορίζεται ως εξής:

α. για την Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία το ΣΑΒΒΑΤΟ 12 / 9 / 2020

β. για την Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία η ΚΥΡΙΑΚΗ 11 / 10 / 2020

γ. για την Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία η ΚΥΡΙΑΚΗ 1 / 11 / 2020

 

ΑΡΘΡΟ 5: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ - ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

Ισχύουν όσα καθορίζουν τα άρθρα 11 και 22 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα:

1. Οι αγώνες γίνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα της κλήρωσης που θα γίνει δημόσια με την παρουσία εκπροσώπων των Σωματείων. Αυτό θα κοινοποιηθεί στα ενδιαφερόμενα Σωματεία πριν την προκαθορισμένη έναρξη του πρωταθλήματος και θα έχει τον χαρακτήρα οριστικού προγράμματοςαπό την αρχή μέχρι και το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021.

Το πρόγραμμα αυτό δεν μπορεί να αλλάξει επ’ ουδενί, ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ συντρέχουν σοβαροί λόγοι αναβολής αγώνα ή ολόκληρης αγωνιστικής, όπως αυτοί περιγράφονται στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

2.α.Η κλήρωση των αγώνων της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα γίνει στις 31 / 8 / 2020 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ σε ώρα και χώρο που θα γίνει εγκαίρως γνωστός.

β. Η κλήρωση των αγώνων της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα γίνει στις 21 / 9 / 2020 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ σε ώρα και χώρο που θα γίνει εγκαίρως γνωστός.

γ. Η κλήρωση των αγώνων της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα γίνει στις9 / 10 / 2020 ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 6 μ.μ. στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Ημαθίας.

Στις κληρώσεις των αγώνων μπορούν να παρίστανται εκπρόσωποι των Σωματείων, όπως και κάθε ενδιαφερόμενος.

3. Τα Σωματεία οφείλουν να ενημερώνονται για το πρόγραμμα των αγώνων κάθε εβδομάδας (ημέρα, γήπεδο, ώρα έναρξης κτλ.) από τον πίνακα ανακοινώσεων των γραφείων της Ε.Π.Σ. Ημαθίας ή από την ιστοσελίδα της Ε.Π.Σ. Ημαθίας στο διαδίκτυο (www.eps-imathias.gr) με ευθύνη των αντιπροσώπων τους, το οποίο επέχει θέση έγκρισης από την Ε.Π.Σ. Ημαθίας ως Διοργανώτρια Αρχή.

4. Αγώνας που διακόπηκε ή αναβλήθηκε χωρίς να ευθύνονται και οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες ορίζεται από την αρμόδια Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Ημαθίας εντός των προκαθορισμένων χρονικών ορίων, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

 

ΑΡΘΡΟ 6: ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 8 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα:

1. Τα γήπεδα των αγώνων θα ορίζονται από την αρμόδια Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Ημαθίας κατά τον καταρτισμό του προγράμματος των αγώνων, σύμφωνα πάντα με τα όσα έχουν δηλώσει τα Σωματεία κατά την συμπλήρωση της Δήλωσης Συμμετοχής τους στα πρωταθλήματα της παρούσας προκήρυξης. Τα Σωματεία αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις που καθορίζονται από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (προετοιμασία γηπέδου κτλ.) και υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπειαυτός σε περίπτωση που δε συμμορφωθούν με αυτές.

 

2. Σε περίπτωση που ένα Σωματείο ζητήσει αλλαγή γηπέδου εξαιτίας έργων επισκευής, αυτά πρέπει να βεβαιώνονται αρμοδίως και πάντοτε 96 ώρες τουλάχιστον πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα. Το Σωματείο είναι υποχρεωμένο να αγωνιστεί για τουλάχιστον ΔΥΟ (2) συνεχόμενους εντός έδρας αγώνες σε άλλο γήπεδο, το οποίο θα δηλώσει εγκαίρως στην αρμόδια Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Ημαθίας.

3.Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για την υποχρέωση των Σωματείων που διαθέτουν ιδιόκτητο ή γήπεδο σε χρήση, να θέτουν αυτό και τις εγκαταστάσεις του απρόσκοπτα και αναντίρρητα στη διάθεση της Ε.Π.Σ. Ημαθίας για ορισμό αγώνων της αρμοδιότητας της. Σε αντίθετη περίπτωση, πέρα από την επιβολή χρηματικής ποινής που προβλέπει ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου, η Ε.Π.Σ. Ημαθίας διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού του γηπέδου και μη ορισμού αγώνων σ’ αυτό και για το ίδιο το γηπεδούχο Σωματείο.

4.Σε περίπτωση αγώνων κατάταξης (π.χ. ισοβάθμηση ομάδων, play-off, play-out) θα ορίζονται κατά την απόλυτη κρίση της αρμόδιας Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Ημαθίας ΟΥΔΕΤΕΡΑ γήπεδα που θα συγκεντρώνουν τις περισσότερες εγγυήσεις (ασφάλεια, ομαλή διεξαγωγή, χιλιομετρική απόσταση, χωρητικότητα κτλ.) και θα εξασφαλίζουν, κατά το δυνατό, ίσους όρους για τα διαγωνιζόμενα Σωματεία.

Οι υπόλοιποι όροι διεξαγωγής των συγκεκριμένων αγώνων καθορίζονται από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου ως εξής:

α.Το γηπεδούχο Σωματείο ορίζεται κατόπιν δημοσίας κληρώσεως που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Ημαθίας.

β.Το συγκεκριμένο Σωματείο αναλαμβάνει την πληρωμή της δαπάνης διαιτησίας, την εξασφάλιση της παρουσίας γιατρού, καθώς και την πληρωμή τυχόν εξόδων συντήρησης γηπέδου.

γ.οι καθαρές εισπράξεις περιέρχονται ΕΞ ΗΜΙΣΕΙΑΣ στα διαγωνιζόμενα Σωματεία, αφού προηγουμένως υπολογιστούν και αφαιρεθούν οι προβλεπόμενες δαπάνες που αναφέρονται παραπάνω.

Κατά την απόλυτη κρίση της Ε.Π.Σ. Ημαθίας και εφόσον το επιβάλλουν ειδικοί λόγοι (χωρητικότητα γηπέδου, συνθήκες ασφαλείας κτλ.), μπορεί να οριστεί ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ γήπεδο, ΟΥΔΕΤΕΡΟ, όπου θα γίνουν όλοι οι αγώνες κατάταξης σε περίπτωση συμμετοχής σε αυτούς τριών ή περισσοτέρων Σωματείων, με τους όρους διεξαγωγής που προβλέπονται παραπάνω.

5.Η Διοργανώτρια Αρχή για τις ανάγκες συμβάσεων χορηγίας που υπογράφει, δικαιούται ΤΡΙΩΝ (3) διαφημιστικών πινακίδων στα γήπεδα τέλεσης των αγώνων, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

 

ΑΡΘΡΟ 7: ΣΤΟΛΕΣ ΟΜΑΔΩΝ - ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΑ

Ισχύουν όσα καθορίζουν τα άρθρα14 και 16 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου και οι κανόνες2 και 4 του Κανονισμού Παιδιάς Ποδοσφαίρου.

 

ΑΡΘΡΟ 8: ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ

Ισχύουν όσα καθορίζουν τα άρθρα 17 και 21 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Επισημαίνονται οι κυρώσεις που προβλέπονται από τα άρθρα 17 και 21 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου σε περίπτωση που η αίτηση για αναβολή αγώνα δεν υποβληθεί έγκαιρα και αιτιολογημένα.

 

ΑΡΘΡΟ 9: ΑΝΑΒΟΛΗ - ΔΙΑΚΟΠΗ - ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΓΩΝΑ

Ισχύουν όσα καθορίζουν τα άρθρα 17 και 21 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

 

ΑΡΘΡΟ 10: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ - ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ

Η συμμετοχή των ποδοσφαιριστών στους αγώνες των πρωταθλημάτων της παρούσας προκήρυξης προβλέπεται από το άρθρο 19 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα:

1.Απαγορεύεται σε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί σε ΔΥΟ (2) αγώνες της ομάδας που ανήκει, πριν παρέλθει χρονικό διάστημα 24 ωρών από το τελευταίο λεπτό της συμμετοχής του στον πρώτο αγώνα μέχρι και την έναρξη του δεύτερου αγώνα.

Παράβαση της διάταξης αυτής συνεπάγεται απώλεια του δεύτερου αγώνα, αν υποβληθεί ένσταση αντικανονικής συμμετοχής, κατά τα οριζόμενα στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

2.Απαγορεύεται η συμμετοχή σε ομάδα που συμμετέχει στα πρωταθλήματα της παρούσας προκήρυξης ποδοσφαιριστή που δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του.

Ως συμπλήρωση της ηλικίας των 14 ετών των ποδοσφαιριστών για να αποκτήσουν το δικαίωμα να αγωνίζονται νοείται η ημερολογιακή συμπλήρωση των 14 ετών (από την ημέρα των γενεθλίων των 14 ετών και μετά).

Παράβαση της διάταξης αυτής συνεπάγεται απώλεια του δεύτερου αγώνα, αν υποβληθεί ένσταση αντικανονικής συμμετοχής, κατά τα οριζόμενα στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

3. Διπλωματούχοι προπονητές Ε.Π.Ο.-U.E.F.A. δεν έχουν δικαίωμα να μετέχουν ως ποδοσφαιριστές σε επίσημους αγώνες, εάν προηγουμένως δεν έχουν καταθέσει στην Ε.Π.Ο. το δίπλωμά τους και την ταυτότητα τριετίας ΔΕΚΑ (10) ημέρες πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021 και εάν δεν έχουν υποβάλλει έγγραφη δήλωση προς την Ομοσπονδία, με ταυτόχρονη κοινοποίηση στην Ε.Π.Σ. Ημαθίας, με την οποία θα δηλώνουν ότι κατά την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο επιθυμούν να αγωνιστούν ως ποδοσφαιριστές. Μετά από την ενέργεια αυτή δεν θα έχουν δικαίωμα να εργαστούν ως προπονητές καθ’ όλη τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021, σύμφωνα με τον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου, με τις εξαιρέσεις που προβλέπονται εκεί.

Παράβαση της διάταξης αυτής συνεπάγεται απώλεια του αγώνα, αν υποβληθεί ένσταση αντικανονικής συμμετοχής, κατά τα οριζόμενα στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

4. Στους αγώνες των πρωταθλημάτων της παρούσας προκήρυξης επιτρέπονται μέχρι ΠΕΝΤΕ (5) αλλαγές σε κάθε αγώνα, ΜΟΝΟ για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021, σύμφωνα με την προσωρινή τροποποίηση του Κανόνα Παιδιάς Νο 3 και τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Παράβαση της διάταξης αυτής συνεπάγεται απώλεια του αγώνα, αν υποβληθεί ένσταση αντικανονικής συμμετοχής, κατά τα οριζόμενα στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

5. Στο Φύλλο Αγώνα οι διαγωνιζόμενες ομάδες έχουν δικαίωμα να δηλώνουν μέχρι ΕΙΚΟΣΙ (20) ποδοσφαιριστές σε κάθε αγώνα, ΜΟΝΟ για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021, σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

 

ΑΡΘΡΟ 11: ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Ύστερα από την υπ’ αριθ. 56 / 2020 σχετική Απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Ημαθίας, για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021 ισχύουν οι παρακάτω περιορισμοί ηλικίας ποδοσφαιριστών που συμμετέχουν στους αγώνες των πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ. Ημαθίας:

α.Στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τουλάχιστον ΔΥΟ (2) ποδοσφαιριστών κάτω των 19 ετών.

β.ΣτηΒ΄ και τηΓ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ σχετικά με την ηλικία των συμμετεχόντων σε έναν αγώνα ποδοσφαιριστών.

Για όλη τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021, στον προαναφερόμενο περιορισμό ηλικίας, κάτω των 19 ετών ποδοσφαιριστές θεωρούνται όσοι γεννήθηκαν από 1 / 1 / 2001 και εξής.

Ειδικότερα σχετικά με τους ανωτέρω ηλικιακούς περιορισμούς που εφαρμόζονται στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία ισχύουν τα ακόλουθα:

1.α. Σε περίπτωση αντικατάστασης ποδοσφαιριστή κάτω των 19 ετών, θα πρέπει να εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο και πάλι ποδοσφαιριστής κάτω των 19 ετών, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ η ομάδα του έχει στη σύνθεση της την συγκεκριμένη χρονική στιγμή περισσότερους ποδοσφαιριστές της ίδιας ηλικίας από τον αριθμό που ορίζεται παραπάνω.

β. Σε περίπτωση αποβολής του ΕΝΟΣ (1) ποδοσφαιριστή κάτω των 19 ετών, δεν υπάρχει υποχρέωση από το Σωματείο να χρησιμοποιήσει άλλον ποδοσφαιριστή της ίδιας ηλικίας και συνεχίζει με τους υπόλοιπους ΔΕΚΑ (10) ποδοσφαιριστές, ο εν λόγω δε ηλικιακός περιορισμός περιορίζεται στον ΕΝΑΝ (1) ποδοσφαιριστή για την εν λόγω αναμέτρηση.

Κατ’ αναλογία, σε περίπτωση αποβολής και των ΔΥΟ (2) ποδοσφαιριστών κάτω των 19 ετών, δεν υπάρχει υποχρέωση από το Σωματείο να χρησιμοποιήσει άλλον ποδοσφαιριστή της ίδιας ηλικίας και συνεχίζει με τους υπόλοιπους ΕΝΝΕΑ (9) ποδοσφαιριστές, ο εν λόγω δε ηλικιακός περιορισμός παύει να υφίσταται για την εν λόγω αναμέτρηση.

γ.Παράβαση των ανωτέρωδιατάξεων συνεπάγεται τις προβλεπόμενες κυρώσεις, αν υποβληθεί ένσταση αντικανονικής συμμετοχής, κατά τα οριζόμενα στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

2.Ο Διαιτητής του Αγώνα δεν έχει καμία υποχρέωση ελέγχου των Δελτίων Αθλητικής Ιδιότητας ως προς την ηλικία των ποδοσφαιριστών.

3.Ομάδα που δεν έχει στη διάθεση της ΕΝΑΝ (1) ή και ΔΥΟ (2) ποδοσφαιριστές κάτω των 19 ετών, θα αρχίζει και θα τελειώνει τον αγώνα με ΔΕΚΑ (10) ή και ΕΝΝΕΑ (9) ποδοσφαιριστές αντίστοιχα, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ κατά τη διάρκεια του αγώνα προσέλθει κάποιος ποδοσφαιριστής κάτω των 19 ετών, ο οποίος θα έχει δικαίωμα να συμμετάσχει σε αυτό, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει δηλωθεί στο Φύλλο Αγώνα, είτε στην αρχική ενδεκάδα (οπότε δεν θα θεωρείται αλλαγή), είτε σαν αναπληρωματικός (οπότε θα θεωρείται αλλαγή).

 

ΑΡΘΡΟ 12: ΔΕΛΤΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ - ΚΑΡΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 18 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα:

1. Τα Σωματεία σε όλους τους αγώνες τους υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στον Διαιτητή:

α. Τα Δελτία Αθλητικής Ιδιότητας των ποδοσφαιριστών.

β. Την Κάρτα Υγείας των ποδοσφαιριστών στην οποία θα αναγράφονται υποχρεωτικά τα πλήρη στοιχεία αυτών, καθώς και το Σωματείο στο οποίο ανήκουν, θα φέρει δε την απαιτούμενη ιατρική θεώρηση και βεβαίωση ότι ο κάτοχος αυτής είναι απόλυτα υγιής και ικανός να αγωνίζεται σε αγώνες της ομάδας τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 9 του άρθρου 33 του Ν.2725/99, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 16 του Ν.4479/17 (ΦΕΚ 94Α/2017) και την υπ’ αριθ. 386611/15976/1417/152/13-8-2018 κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Υγείας και του Υφυπουργού Αθλητισμού.

γ. Το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή για τους αγώνες που περιγράφονται στην παρούσα προκήρυξη.

2. Ο Διαιτητής είναι υποχρεωμένος, πριν από την έναρξη του αγώνα, να ελέγξει τα προαναφερθέντα στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου της παρούσας προκήρυξης στοιχεία και να σημειώσει στην οικεία στήλη του Φύλλου Αγώνα τις σχετικές παρατηρήσεις του (ελλείψεις κτλ.).

 

ΑΡΘΡΟ 13: ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 18 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου, καθώς και ο Κανονισμός Προπονητών Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο.

Ειδικότερα:

1.Τα Σωματεία της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, εφόσον επιθυμούν να έχουν προπονητή στον πάγκο τους, οφείλουν να προσλαμβάνουν πτυχιούχους προπονητές ποδοσφαίρου, κατόχους διπλώματος τουλάχιστον UEFAC και ταυτότητας UEFAή ΕΠΟ τριετούς διάρκειας σε ισχύ, προκειμένου αυτοί να μπορούν να εφοδιαστούν με το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή, το οποίο εκδίδει η Ε.Π.Σ. Ημαθίας.

Ειδάλλως, δεν θα δικαιούνται να δηλώνουν προπονητή στο Φύλλο Αγώνα και δεν θα δύναται κανένας εκπρόσωπος τους να εκτελεί χρέη προπονητή καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων τους.

2. Όλα τα Σωματεία που θα έχουν προσλάβει προπονητή, είναι υποχρεωμένα με τηΔήλωση Συμμετοχής να παραλάβουν και το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021, προσκομίζοντας στην γραμματεία της Ε.Π.Σ. Ημαθίας τα απαραίτητα έγγραφα και φωτογραφία του προπονητή για την Α΄ και την Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία ή του εκτελούντος χρέη προπονητή για τηΓ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία και το σχετικό παράβολο αξίας 50,00 €, σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 39270/2016 έγγραφο της Ε.Π.Ο.

Για το εν λόγω Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή ισχύουν τα εξής:

α. αποτελεί ειδική ταυτότητα για κάθε Προπονητή, τριετούς διάρκειας, ανεξαρτήτως της κατηγορίας στην οποία απασχολείται, αναγκαία για την άσκηση των καθηκόντων του. Κάθε νέα ποδοσφαιρική περίοδο, η Ε.Π.Σ. Ημαθίας εκδίδει τα Δελτία Πιστοποίησης Εισόδου των Προπονητών και Βοηθών Προπονητών στον αγωνιστικό χώρο (τεχνική περιοχή), σύμφωνα με τον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο.

β. είναι ονομαστικό, σε περίπτωση δε αντικατάστασης του προπονητή, θα πρέπει να εκδοθεί νέο στον αντικαταστάτη του, με υποβολή νέων δικαιολογητικών από το Σωματείο.

γ. Προπονητής ή τυχόν Βοηθός Προπονητή, ο οποίος δεν το κατέχει, απαγορεύεται να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο (τεχνική περιοχή).

3.Ο σχετικός έλεγχος για την ύπαρξη Δελτίου Πιστοποίησης Προπονητή διενεργείται από τους Διαιτητές πριν από την έναρξη του αγώνα κατά την εκ μέρους τους συμπλήρωση του Φύλλου Αγώνα, σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

 

ΑΡΘΡΟ 14: ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ - ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ - ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ

Ισχύουν όσα καθορίζουν τα άρθρα 12 και 15του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα:

1.α. Οι Διαιτητές και οι Βοηθοί Διαιτητές όλων των αγώνων του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. Ημαθίας ορίζονται από την Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Ημαθίας.

Σε περίπτωση που δεν προσέλθει ο Διαιτητής του Αγώνα, ισχύουν τα οριζόμενα από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

β..Τα έξοδα διαιτησίας του αγώνα βαρύνουν εξ ολοκλήρου το γηπεδούχο Σωματείο, το οποίο οφείλει να εξοφλεί τη δαπάνη διαιτησίας πριν την έναρξη του αγώνα.

Σε περίπτωση μη καταβολής των εξόδων διαιτησίας ο Διαιτητής δεν διεξάγει τον αγώνα. Ο αγώνας αυτός κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας και το γηπεδούχο Σωματείο τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου κυρώσεις.

2. Στον αγωνιστικό χώρο ο διαιτητής επιτρέπει, βάσει των καταστάσεων που του παραδίδουν οι διαγωνιζόμενες ομάδες, να εισέρχονται και να παραμένουν, εφόσον του επιδείξουν την ταυτότητα τους μόνο τα εξής πρόσωπα:

α. ο γιατρός αγώνα, με την επίδειξη της επαγγελματικής του ταυτότητας.

β. ένας εκπρόσωπος της κάθε ομάδας, με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας.

Ειδικότερα για το πρωτάθλημα της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, και μόνο για αυτό, ως εκπρόσωποι ομάδων δύνανται να δηλωθούν στο Φύλλο Αγώνα ΜΟΝΟ μέλη των Δ.Σ. των διαγωνιζομένων Σωματείων, δίχως τη δυνατότητα να εκτελούν χρέη προπονητή, σε καμία περίπτωση.

 

γ. ο φυσικοθεραπευτής της κάθε ομάδας, με την επίδειξη της επαγγελματικής του ταυτότητας.

δ. ο προπονητής της κάθε ομάδας και τυχόν βοηθός του με την επίδειξη του Δελτίου Πιστοποίησης Προπονητή που περιγράφεται στο άρθρο 14 της παρούσας προκήρυξης.

ε.οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο περιγράφεται στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου, με την επίδειξη εγγράφου που αποδεικνύει την επαγγελματική ιδιότητα με την οποία δηλώνεται στο Φύλλο Αγώνα.

 

ΑΡΘΡΟ 15: ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ

Ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 16 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα:

1. α. Σε όλους τους αγώνες πρωταθλήματος της παρούσας προκήρυξης είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, με ευθύνη του γηπεδούχου Σωματείου, η παρουσία προσώπου που θα ασκεί καθήκοντα Γιατρού Αγώνα.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας, η οποία τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου ποινές.

β. Ο Διαιτητής δεν ξεκινά τον αγώνα, αν δεν υπάρχει γιατρός.

2. α. Τα έξοδα για την παρουσία γιατρού βαρύνουν εξ ολοκλήρου το γηπεδούχο Σωματείο.

β. Από την παραπάνω διάταξη ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι αγώνες που από την παρούσα προκήρυξη ορίζεται να διεξαχθούν σε ΟΥΔΕΤΕΡΟ γήπεδο. Για τους συγκεκριμένους αγώνες ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 6, παρ. 4 της παρούσας προκήρυξης.

 

ΑΡΘΡΟ 16: ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ - ΠΟΙΝΕΣ

Ισχύουν όσα καθορίζουν τα άρθρα 23 και 24 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου, καθώς και ο Πειθαρχικός Κώδικας της Ε.Π.Ο.

Ειδικότερα:

1. α. Ενστάσεις επιτρέπεται να υποβάλλονται ΜΟΝΟ από τις διαγωνιζόμενες ομάδες στους μεταξύ τους αγώνες, για λόγους που περιγράφονται στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Γι’ αυτόν τον λόγο, τα Σωματεία είναι υποχρεωμένα να γνωρίζουν τις συγκεκριμένες διατάξεις.

β. Οι διαγωνιζόμενες ομάδες σε μεταξύ τους αγώνα δύνανται να υποβάλλουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ένσταση μέσα στις προβλεπόμενες από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου προθεσμίες.

2.Καταγγελία από τρίτο Σωματείο επιτρέπεται να διατυπωθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε αγώνα μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ΤΡΙΩΝ (3) εργάσιμων ημερών από την τέλεση του με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι αυτό έχει άμεσο έννομο συμφέρον κατά τον χρόνο άσκησης της καταγγελίας.

3.Κάθε ένσταση πρέπει να συνοδεύεται από το ανάλογο τέλος λειτουργίας επιτροπής και χρηματικό παράβολο, επί ποινή απαραδέκτου, που καθορίζεται στα 150,00 €.

4. Οι ποινές που επιβάλλονται στα Σωματεία σε περίπτωση που γίνει οποιαδήποτε ένσταση ή καταγγελία δεκτή περιγράφονται στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου και τον Πειθαρχικό Κώδικα της Ε.Π.Ο.

 

ΑΡΘΡΟ 17: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 26 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα:

1. Η οικονομική οργάνωση και διαχείριση ανατίθεται στα γηπεδούχα Σωματεία. Η οικονομική επιστασία των αγώνων των πρωταθλημάτων της παρούσας προκήρυξης ανήκει στην Ε.Π.Σ. Ημαθίας και ασκείται με τους εκπρόσωπους της.

2. α. Οι καθαρές εισπράξεις κάθε αγώνα περιέρχονται εξ ολοκλήρου στο γηπεδούχο Σωματείο.

β.Από την παραπάνω διάταξη ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι αγώνες που από την παρούσα προκήρυξη ορίζεται να διεξαχθούν σε ΟΥΔΕΤΕΡΟ γήπεδο. Για τους συγκεκριμένους αγώνες ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 6, παρ. 4 της παρούσας προκήρυξης.

3. α. Οι τιμές των εισιτηρίων για όλους τους αγώνες των πρωταθλημάτων της παρούσας προκήρυξης καθορίζονται ως εξής:

5,00 € για την Α΄ και Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία

3,00 € για τη Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία

β. Σε περίπτωση που η Διοργανώτρια Αρχή διαπιστώσει με οποιονδήποτε τρόπο ότι Σωματείο διέθεσε στους φιλάθλους εισιτήρια σε τιμή μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη, ή μαζί με τα εισιτήρια διαθέτει και κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης του Σωματείου ή άλλο είδος εισιτηρίου, το οποίο είναι συνημμένο στο κανονικό εισιτήριο, επιβάλλεται σε αυτήν χρηματικό πρόστιμο ύψους 400,00 €.

4.Τα έξοδα αγώνα επιβαρύνουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το γηπεδούχο Σωματείο, με την επιφύλαξη της παραγράφου 2β του παρόντος άρθρου της παρούσας προκήρυξης.

5.Τα έξοδα μετακίνησης επιβαρύνουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τα διαγωνιζόμενα Σωματεία, σε όλες τις περιπτώσεις.

 

ΑΡΘΡΟ 18: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ - Μ.Μ.Ε.

Ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 29 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα:

1. Η Ε.Π.Σ. Ημαθίας έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα παραχώρησης ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων και την έγκριση κάθε ραδιοτηλεοπτικής ή διαδικτυακής μετάδοσης αγώνα με σχετική άδεια της Διοργανώτριας Αρχής.

Συμβάσεις παραχώρησης ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων που δεν έχουν εγκριθεί από την Ε.Π.Σ. Ημαθίας, δεν ισχύουν, απαγορεύεται δε η ραδιοτηλεοπτική μετάδοση κάθε αγώνα.

2. α.Η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, εφόσον δεν διαθέτουν την απαιτούμενη πιστοποίηση που εκδίδεται από την Ε.Π.Σ. Ημαθίας. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση πιστοποίησης από την Ε.Π.Σ. Ημαθίας θα καθοριστούν με μελλοντική απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Ημαθίας.

β.Οι αθλητικοί συντάκτες - μέλη του Π.Σ.Α.Τ. δικαιούνται να εισέρχονται ελεύθερα σε όλα τα γήπεδα και στάδια κατά τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων όλων των κατηγοριών, κατόπιν απλής επίδειξης του επίσημου δελτίου ταυτότητας που εκδίδεται μόνον από τον Π.Σ.Α.Τ., σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Αν η γηπεδούχος ομάδα αρνηθεί την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, παρά την επίδειξη της πιστοποίησης ή του επίσημου δελτίου ταυτότητας τους που εκδίδεται μόνον από τον Π.Σ.Α.Τ., τότε της επιβάλλονται, κατόπιν καταγγελίας ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Διοργανώτριας Αρχής, οι ανάλογες κυρώσεις που περιγράφονται στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου και τον Πειθαρχικό Κώδικα της Ε.Π.Ο.

 

ΑΡΘΡΟ 19: ΤΗΡΗΣΗ ΤΑΞΗΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ

1. Τα Σωματεία είναι υπεύθυνα, κατά την τέλεση των αγώνων των πρωταθλημάτων, για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών, των μελών και των οπαδών τους. Γι’ αυτό, πρέπει να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό.

2. Σε περίπτωση που δημιουργηθούν επεισόδια που μπορούν να δυσφημούν το άθλημα ή να διεγείρουν το φίλαθλο κοινό από τα πρόσωπα που προαναφέραμε επιβάλλονται οι προβλεπόμενες ποινές από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου και τον Πειθαρχικό Κώδικα της Ε.Π.Ο., με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ. Ημαθίας.

 

ΑΡΘΡΟ 20: ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ - PLAY-OFF&PLAY-OUT - ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΙ & ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΙ

Ισχύουν όσα καθορίζουν τα άρθρα 20 και 27 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα, σχετικά με τον αριθμό των ομάδων, τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων και τον καθορισμό των ομάδων που θα προβιβαστούν ή θα υποβιβαστούν μετά την ολοκλήρωση τους, για καθεμιά από τις τρεις κατηγορίες της Ε.Π.Σ. Ημαθίας ισχύουν τα εξής:

Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία

Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε ΕΝΑΝ (1) όμιλο των ΔΕΚΑΕΠΤΑ (17) ομάδων, με τον παρακάτω τρόπο:

κανονική περίοδος

α.Ολοκληρώνονται οι διπλοί αγώνες (α΄ και β΄ γύρος) και σε περίπτωση ισοβάθμησης ομάδων, προκειμένου για θέσεις που δίνουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των επόμενων φάσεων (play-off και play-out), κατά τα ανωτέρω, ισχύουν τα κριτήρια που θέτει ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου, όπως περιγράφονται και στο άρθρο 22 της παρούσας προκήρυξης.

Έτσι, οριστικοποιείται η κατάταξη των ομάδων από την 1η μέχρι και τη 17η θέση (κανονική περίοδος).

β. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 5η μέχρι και τη 10η, καθώς και από τη 15η μέχρι και τη 17η θέση οριστικοποιούν τις θέσεις τους στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021 και ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στη διαδικασία των play-off και των play-out.

play-off

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 1η μέχρι και την 4η της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο συμμετέχουν στη διαδικασία των play-off, εφόσον συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

•       Μη διεξαγωγή αγώνων play-off

Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε την 1η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη των ΕΞΙ (6) βαθμών από την ομάδα που κατέλαβε τη 2η θέση της βαθμολογίας, τότε ΔΕΝ ΔΙΑΞΑΓΟΝΤΑΙ αγώνες play-off και πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται η ομάδα που κατέλαβε την 1η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Οι υπόλοιπες ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις από τη 2η μέχρι και την 4η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος καταλαμβάνουν οριστικά τις συγκεκριμένες θέσεις, χωρίς τη διεξαγωγή άλλων αγώνων play-off, ανάλογα με τη θέση που είχαν καταλάβει στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

•       Διεξαγωγή αγώνων play-off ανάμεσα σε ΤΡΕΙΣ (3) ομάδες

Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε την 4η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη των ΕΞΙ (6) βαθμών από την ομάδα που κατέλαβε την3η θέση της βαθμολογίας, τότε η ομάδα που κατέλαβε την 4η θέση στον βαθμολογικό πίνακα τίθεται εκτός διαδικασίας play-off, καταλαμβάνει οριστικά την 4η θέση της βαθμολογίας και ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ οι αγώνες play-offΜΟΝΟ μεταξύ των ομάδων που κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις, με την προϋπόθεση ότι οι βαθμολογικές διαφορές μεταξύ τους (1ος-2ος και 2ος-3ος) είναι μικρότερες ή ίσες των ΕΞΙ (6) βαθμών η καθεμία. Το πρόγραμμα play-off διεξάγεται από ΤΡΕΙΣ (3) συμμετέχουσες ομάδες και διαμορφώνεται ως εξής:

Ημιτελική Φάση

2ος-3ος

Η ομάδα που κατέκτησε την 1η θέση της βαθμολογίας προκρίνεται χωρίς αγώνες στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, καθώς και ο νικητής του παραπάνω αγώνα ανάμεσα στις ομάδες που κατέλαβαν τη 2η και την 3η θέση της βαθμολογίας.

Ο ηττημένος του παραπάνω αγώνα καταλαμβάνει οριστικά την 3η θέση της βαθμολογίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021.

Τελική Φάση

1ος-Νικητής Ημιτελικής Φάσης

Ο νικητής του παραπάνω αγώνα καταλαμβάνει οριστικά την 1η θέση και ο ηττημένος τη 2η θέση της βαθμολογίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021.

•       Διεξαγωγή αγώνων play-off ανάμεσα σε ΔΥΟ (2) ομάδες

Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε την 3η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη των ΕΞΙ (6) βαθμών από την ομάδα που κατέλαβε τη 2η θέση της βαθμολογίας, ανεξαρτήτως βαθμολογικής διαφοράς ανάμεσα στις ομάδες που κατέλαβαν την 3η και την 4η θέση, τότε οι ομάδες που κατέλαβαν την 3η και την 4η θέση στον βαθμολογικό πίνακα τίθενται εκτός διαδικασίας play-off, καταλαμβάνουν οριστικά την 3η και την 4η θέση της βαθμολογίας αντίστοιχα, χωρίς τη διεξαγωγή άλλων αγώνων play-off μεταξύ τους, και ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ οι αγώνες play-offΜΟΝΟ μεταξύ των ομάδων που κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις, με την προϋπόθεση ότι η βαθμολογική διαφορά μεταξύ τους (1ος-2ος) είναι μικρότερη ή ίση των ΕΞΙ (6) βαθμών. Το πρόγραμμα play-off διεξάγεται από ΔΥΟ (2) συμμετέχουσες ομάδες και διαμορφώνεται ως εξής:

Τελική Φάση

1ος-2ος

Ο νικητής του παραπάνω αγώνα καταλαμβάνει οριστικά την 1η θέση και ο ηττημένος τη 2η θέση της βαθμολογίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021.

•       Διεξαγωγή αγώνων play-off ανάμεσα σε ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) ομάδες

Σε περίπτωση που οι ομάδες που κατέλαβαν τις τέσσερις πρώτες θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου πληρούν όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις, δηλαδή οι βαθμολογικές διαφορές μεταξύ τους (1ος-2ος, 2ος-3ος και 3ος-4ος) είναι μικρότερες ή ίσες των ΕΞΙ (6) βαθμών η καθεμία, τότε ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ αγώνες play-off από ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) συμμετέχουσες ομάδες ως εξής:

Ημιτελική Φάση

1ος-4ος

2ος-3ος

Ο ηττημένος της Ημιτελικής Φάσης που συγκέντρωσε περισσότερους βαθμούς στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος καταλαμβάνει οριστικά την 3η θέση και ο ηττημένος που συγκέντρωσε λιγότερους βαθμούς την 4η θέση της βαθμολογίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021, χωρίς τη διεξαγωγή άλλων αγώνων play-off μεταξύ τους.

Τελική Φάση

Νικητές Ημιτελικής Φάσης

Ο νικητής του παραπάνω αγώνα καταλαμβάνει οριστικά την 1η θέση και ο ηττημένος τη 2η θέση της βαθμολογίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021.

play-out

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις ΤΡΕΙΣ (3) τελευταίες θέσειςτης βαθμολογίας, δηλαδή τη 15η, τη 16η και τη 17η, υποβιβάζονται ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στη Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 11η μέχρι και τη 14η της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο συμμετέχουν στη διαδικασία των play-out, εφόσον συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

•       Μη διεξαγωγή αγώνων play-out

α.Σε περίπτωση που όλες οι βαθμολογικές διαφορές ανάμεσα στις ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις από την 11η μέχρι και τη 14η στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου (11ος-12ος, 12ος-13ος, 13ος-14ος) είναιμεγαλύτερες των ΕΞΙ (6) βαθμών, τότε ΔΕΝ ΔΙΑΞΑΓΟΝΤΑΙ αγώνες play-out και οι ομάδες καταλαμβάνουν οριστικά τις θέσεις που κατείχαν στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

β.Play-outΔΕΝ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ και στην περίπτωση που δεν συντρέχει κανένας ουσιαστικός λόγος τέλεσης τους, όπως περιγράφεται παρακάτω (ανάλογα με τον αριθμό των υποβιβασμών από τη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία των ομάδων που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Π.Σ. Ημαθίας). Η εν λόγω διάταξη επεκτείνεται και σε όποιες περιπτώσεις διεξαγωγής play-out περιγράφονται παρακάτω με τη συμμετοχή ΔΥΟ (2), ΤΡΙΩΝ (3) και ΤΕΣΣΑΡΩΝ (4) ομάδων, όταν δεν προκύπτει ουσιαστικός λόγος διεξαγωγής τους.

•       Διεξαγωγή αγώνων play-out ανάμεσα σε ΤΡΕΙΣ (3) ομάδες

Σε όλες τις περιπτώσεις διεξαγωγής αγώνων play-out ανάμεσα σε ΤΡΕΙΣ (3) ομάδες, οι ΔΥΟ (2) ομάδες που συγκέντρωσαν λιγότερους βαθμούς και κατατάχθηκαν χαμηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ με τους όρους που περιγράφονται παρακάτω και η ομάδα που συγκέντρωσε περισσότερους βαθμούς και κατατάχθηκε ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ τον νικητή της εν λόγω αναμέτρησης.

Ειδικότερα:

α. Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε τη13η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη των ΕΞΙ (6) βαθμών από την ομάδα που κατέλαβε τη 14η θέση της βαθμολογίας, τότε η ομάδα που κατέλαβε τη 14η θέσηστον βαθμολογικό πίνακα τίθεται εκτός διαδικασίας play-outκαι ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ, καταλαμβάνει οριστικά τη 14η θέση της βαθμολογίας και ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ οι αγώνες play-outΜΟΝΟ μεταξύ των ομάδων που κατέκτησαν τις θέσεις από την 11η μέχρι και τη 13η, με την προϋπόθεση ότι οι βαθμολογικές διαφορές μεταξύ τους (11ος-12ος και 12ος-13ος) είναι μικρότερες ή ίσες των ΕΞΙ (6) βαθμών η καθεμία. Το πρόγραμμα play-out διεξάγεται από ΤΡΕΙΣ (3) συμμετέχουσες ομάδες και διαμορφώνεται ως εξής:

Ημιτελική Φάση

12ος-13ος

Η ομάδα που κατέκτησε την 11η θέση της βαθμολογίας προκρίνεται χωρίς αγώνες στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, καθώς και ο νικητής του παραπάνω αγώνα ανάμεσα στις ομάδες που κατέλαβαν τη 12η και τη 13η θέση της βαθμολογίας.

Ο ηττημένος του παραπάνω αγώνα καταλαμβάνει οριστικά τη13η θέση της βαθμολογίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021.

Τελική Φάση

11ος-Νικητής Ημιτελικής Φάσης

Ο νικητής του παραπάνω αγώνα καταλαμβάνει οριστικά την 11η θέση και ο ηττημένος τη 12η θέση της βαθμολογίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021.

β. Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε την 11η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη των ΕΞΙ (6) βαθμών από την ομάδα που κατέλαβε τη 12η θέση της βαθμολογίας, τότε η ομάδα που κατέλαβε την 11η θέσηστον βαθμολογικό πίνακα τίθεται εκτός διαδικασίας play-out, καταλαμβάνει οριστικά την 11η θέση της βαθμολογίας και ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ οι αγώνες play-outΜΟΝΟ μεταξύ των ομάδων που κατέκτησαν τις θέσεις από τη 12η μέχρι και τη 14η, με την προϋπόθεση ότι οι βαθμολογικές διαφορές μεταξύ τους (12ος-13ος και 13ος-14ος) είναι μικρότερες ή ίσες των ΕΞΙ (6) βαθμών η καθεμία. Το πρόγραμμα play-out διεξάγεται από ΤΡΕΙΣ (3) συμμετέχουσες ομάδες και διαμορφώνεται ως εξής:

Ημιτελική Φάση

13ος-14ος

Η ομάδα που κατέκτησε τη12η θέση της βαθμολογίας προκρίνεται χωρίς αγώνες στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, καθώς και ο νικητής του παραπάνω αγώνα ανάμεσα στις ομάδες που κατέλαβαν τη 13η και τη 14η θέση της βαθμολογίας.

Ο ηττημένος του παραπάνω αγώνα καταλαμβάνει οριστικά τη14η θέση της βαθμολογίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021.

Τελική Φάση

12ος-Νικητής Ημιτελικής Φάσης

Ο νικητής του παραπάνω αγώνα καταλαμβάνει οριστικά τη12η θέση και ο ηττημένος τη 13η θέση της βαθμολογίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021.

•       Διεξαγωγή αγώνων play-out ανάμεσα σε ΔΥΟ (2) ομάδες

Διεξαγωγή αγώνων play-outανάμεσα σε ΔΥΟ (2) ομάδες μπορεί να προκύψει με τους εξής τρόπους:

α.Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε τη13η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη των ΕΞΙ (6) βαθμών από την ομάδα που κατέλαβε τη 12η θέση της βαθμολογίας, τότε δημιουργούνται ΔΥΟ (2) ζεύγη, το ένα ανάμεσα στις ομάδες που κατέλαβαν την 11η και τη 12η θέση της βαθμολογίας και το άλλο ανάμεσα στις ομάδες που κατέλαβαν τη 13η και τη 14η θέση της βαθμολογίας, και ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ οι αγώνες play-outΜΟΝΟ μεταξύ των συγκεκριμένων ομάδων (11ος-12ος και 13ος-14ος), με την προϋπόθεση ότι η βαθμολογική διαφορά μεταξύ τους (11ος-12ος και 13ος-14ος) είναι μικρότερη ή ίση των ΕΞΙ (6) βαθμών. Το πρόγραμμα play-out διεξάγεται από ΔΥΟ (2) συμμετέχουσες ομάδες και διαμορφώνεται ως εξής:

Τελική Φάση

11ος-12ος

13ος-14ος

Οι νικητές των παραπάνω αγώνων καταλαμβάνουνοριστικά την 11η και τη 13η θέση αντίστοιχα και οι ηττημένοι τη 12ηκαι τη 14ηθέση αντίστοιχα της βαθμολογίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021.

β.Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε τη13η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη των ΕΞΙ (6) βαθμών από την ομάδα που κατέλαβε τη 14η θέση της βαθμολογίαςΚΑΙ η ομάδα που κατέλαβε την 11η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη των ΕΞΙ (6) βαθμών από την ομάδα που κατέλαβε τη 12η θέση της βαθμολογίας, τότε οι ομάδες που κατέλαβαν την 11ηκαι τη 14ηθέσηστον βαθμολογικό πίνακα τίθενται εκτός διαδικασίας play-out, καταλαμβάνουν οριστικά την 11ηκαι τη 14ηθέση της βαθμολογίας αντίστοιχα και ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ οι αγώνες play-outΜΟΝΟ μεταξύ των ομάδων που κατέκτησαν τις θέσεις από τη 12η μέχρι και τη 13η, με την προϋπόθεση ότι η βαθμολογική διαφορά μεταξύ τους (12ος-13ος) είναι μικρότερη ή ίση των ΕΞΙ (6) βαθμών.Το πρόγραμμα play-out διεξάγεται από ΔΥΟ (2) συμμετέχουσες ομάδες και διαμορφώνεται ως εξής:

Τελική Φάση

12ος-13ος

Ο νικητής του παραπάνω αγώνα καταλαμβάνει οριστικά τη 12η θέση και ο ηττημένος τη 13η θέση της βαθμολογίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021.

•       Διεξαγωγή αγώνων play-out ανάμεσα σε ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) ομάδες

Σε περίπτωση που οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις από την 11η μέχρι και τη 14η στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου πληρούν όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις, δηλαδή οι βαθμολογικές διαφορές μεταξύ τους (11ος-12ος, 12ος-13ος και 13ος-14ος) είναι μικρότερες ή ίσες των ΕΞΙ (6) βαθμών η καθεμία, τότε ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ αγώνες play-out από ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) συμμετέχουσες ομάδες ως εξής:

Ημιτελική Φάση

11ος-14ος

12ος-13ος

Τελική Φάση

Νικητές Ημιτελικής Φάσης

Ο νικητής του παραπάνω αγώνα καταλαμβάνει οριστικά την 11η θέση και ο ηττημένος τη 12η θέση της βαθμολογίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021.

Ηττημένοι Ημιτελικής Φάσης

Ο νικητής του παραπάνω αγώνα καταλαμβάνει οριστικά τη 13η θέση και ο ηττημένος τη 14η θέση της βαθμολογίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων play-off και play-out οι συμμετέχουσες ομάδες καταλαμβάνουν τις νέες τους θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα, σύμφωνα με τις οποίες:

α. ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ η πρωταθλήτρια ομάδα της Ε.Π.Σ. Ημαθίας και ΠΡΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ στη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορίαως η νικήτρια ομάδα των αγώνων play-off, εφόσον αυτοί διεξαχθούν, ή ως η ομάδα που κατέλαβε την 1η θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, εφόσον αυτοί δεν διεξαχθούν.

β.ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ στη Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορίαη ομάδα που κατέλαβε τη 14η θέση μετά τους αγώνες play-out, εφόσον αυτοί διεξαχθούν, ή ως η ομάδα που κατέλαβε τη 14η θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, εφόσον αυτοί δεν διεξαχθούν, καθώς καιοι ομάδεςπου κατέλαβαν τη 15η, τη 16η  και τη 17ηθέσητης βαθμολογίας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Ειδικότερα, εάν υποβιβαστεί στα τοπικά πρωταθλήματα ΜΙΑ (1), ΔΥΟ (2) ή ΤΡΕΙΣ (3) ομάδες που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Π.Σ. Ημαθίας και αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, τότε, προκειμένου να διατηρηθεί σταθερός ο αριθμός των ομάδων της κατηγορίας, ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙεπιπροσθέτως:

•       Η ομάδα που κατέλαβε τη 13η θέση της βαθμολογίας μετά τους αγώνες play-out, εφόσον αυτοί διεξαχθούν, ή η ομάδα που κατέλαβε τη 13η θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, εφόσον αυτοί δεν διεξαχθούν,σε περίπτωση ΕΝΟΣ (1) υποβιβασμού από τη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία.

•       Οι ομάδες που κατέλαβαν τη 12η και τη 13η θέση της βαθμολογίας μετά τους αγώνες play-out, εφόσον αυτοί διεξαχθούν, ή οι ομάδες που κατέλαβαν τη 12η και τη 13η θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, εφόσον αυτοί δεν διεξαχθούν,σε περίπτωση ΔΥΟ (2) υποβιβασμών από τη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία.

•       Οι ομάδες που κατέλαβαν την 11η, τη 12η και τη 13η θέση της βαθμολογίας μετά τους αγώνες play-out, εφόσον αυτοί διεξαχθούν, ή οι ομάδες που κατέλαβαν την 11η, τη 12η και τη 13η θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, εφόσον αυτοί δεν διεξαχθούν,σε περίπτωση ΤΡΙΩΝ (3) υποβιβασμών από τη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία. Στην τελευταία αυτήν περίπτωση, ΔΕΝ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ αγώνες play-out.

Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία

Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε ΔΥΟ (2) ομίλους των ΕΝΤΕΚΑ (11) ομάδων, με τον παρακάτω τρόπο:

κανονική περίοδος

α.Ολοκληρώνονται οι διπλοί αγώνες (α΄ και β΄ γύρος) και σε περίπτωση ισοβάθμησης ομάδων, προκειμένου για θέσεις που δίνουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των επόμενων φάσεων (play-off και play-out), κατά τα ανωτέρω, ισχύουν τα κριτήρια που θέτει ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου, όπως περιγράφονται και στο άρθρο 22 της παρούσας προκήρυξης.

Έτσι, οριστικοποιείται η κατάταξη των ομάδων από την 1η μέχρι και την 11η θέση (κανονική περίοδος).

β. Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η, την 6ηκαι την 7ηθέσηκαθενός από τους ΔΥΟ (2) ομίλους της κατηγορίας οριστικοποιούν τις θέσεις τους στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021 και ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στη διαδικασία των play-off και των play-out.

play-off

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από τη 2η μέχρι και την 5η της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο συμμετέχουν στη διαδικασία των play-off, εφόσον συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

•       Μη διεξαγωγή αγώνων play-off

Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε τη 2η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη των ΕΞΙ (6) βαθμών από την ομάδα που κατέλαβε την 3η θέση της βαθμολογίας, τότε ΔΕΝ ΔΙΑΞΑΓΟΝΤΑΙ αγώνες play-off και δευτεραθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται η ομάδα που κατέλαβε τη 2η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Οι υπόλοιπες ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις από την 3η μέχρι και την 5η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος καταλαμβάνουν οριστικά τις συγκεκριμένες θέσεις, χωρίς τη διεξαγωγή άλλων αγώνων play-off, ανάλογα με τη θέση που είχαν καταλάβει στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

•       Διεξαγωγή αγώνων play-off ανάμεσα σε ΤΡΕΙΣ (3) ομάδες

Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε την 5η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη των ΕΞΙ (6) βαθμών από την ομάδα που κατέλαβε την 4η θέση της βαθμολογίας, τότε η ομάδα που κατέλαβε την 5η θέση στον βαθμολογικό πίνακα τίθεται εκτός διαδικασίας play-off, καταλαμβάνει οριστικά την 5η θέση της βαθμολογίας και ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ οι αγώνες play-offΜΟΝΟ μεταξύ των ομάδων που κατέκτησαν τις θέσεις από τη 2η μέχρι και την 4η, με την προϋπόθεση ότι οι βαθμολογικές διαφορές μεταξύ τους (2ος-3ος και 3ος-4ος) είναι μικρότερες ή ίσες των ΕΞΙ (6) βαθμών η καθεμία. Το πρόγραμμα play-off διεξάγεται από ΤΡΕΙΣ (3) συμμετέχουσες ομάδες και διαμορφώνεται ως εξής:

Ημιτελική Φάση

3ος-4ος

Η ομάδα που κατέκτησε τη2η θέση της βαθμολογίας προκρίνεται χωρίς αγώνες στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, καθώς και ο νικητής του παραπάνω αγώνα ανάμεσα στις ομάδες που κατέλαβαν την 3η και την 4η θέση της βαθμολογίας.

Ο ηττημένος του παραπάνω αγώνα καταλαμβάνει οριστικά την 4η θέση της βαθμολογίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021.

Τελική Φάση

2ος-Νικητής Ημιτελικής Φάσης

Ο νικητής του παραπάνω αγώνα καταλαμβάνει οριστικά τη2η θέση και ο ηττημένος την3η θέση της βαθμολογίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021.

•       Διεξαγωγή αγώνων play-off ανάμεσα σε ΔΥΟ (2) ομάδες

Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε την 4η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη των ΕΞΙ (6) βαθμών από την ομάδα που κατέλαβε την 3η θέση της βαθμολογίας, ανεξαρτήτως βαθμολογικής διαφοράς ανάμεσα στις ομάδες που κατέλαβαν την 4η και την 5η θέση, τότε οι ομάδες που κατέλαβαν την 4η και την 5η θέση στον βαθμολογικό πίνακα τίθενται εκτός διαδικασίας play-off, καταλαμβάνουν οριστικά την 4η και την 5η θέση της βαθμολογίας αντίστοιχα, χωρίς τη διεξαγωγή άλλων αγώνων play-off μεταξύ τους, και ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ οι αγώνες play-offΜΟΝΟ μεταξύ των ομάδων που κατέκτησαν τις θέσεις από τη 2η μέχρι και την 3η, με την προϋπόθεση ότι η βαθμολογική διαφορά μεταξύ τους (2ος-3ος) είναι μικρότερη ή ίση των ΕΞΙ (6) βαθμών. Το πρόγραμμα play-off διεξάγεται από ΔΥΟ (2) συμμετέχουσες ομάδες και διαμορφώνεται ως εξής:

Τελική Φάση

2ος-3ος

Ο νικητής του παραπάνω αγώνα καταλαμβάνει οριστικά τη2η θέση και ο ηττημένος την3η θέση της βαθμολογίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021.

•       Διεξαγωγή αγώνων play-off ανάμεσα σε ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) ομάδες

Σε περίπτωση που οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις από τη 2η μέχρι και την 5η στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου πληρούν όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις, δηλαδή οι βαθμολογικές διαφορές μεταξύ τους (2ος-3ος, 3ος-4ος και 4ος-5ος) είναι μικρότερες ή ίσες των ΕΞΙ (6) βαθμών η καθεμία, τότε ΔΙΑΞΑΓΟΝΤΑΙ αγώνες play-off από ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) συμμετέχουσες ομάδες ως εξής:

Ημιτελική Φάση

2ος-5ος

3ος-4ος

Ο ηττημένος της Ημιτελικής Φάσης που συγκέντρωσε περισσότερους βαθμούς στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος καταλαμβάνει οριστικά την 4η θέση και ο ηττημένος που συγκέντρωσε λιγότερους βαθμούς την 5η θέση της βαθμολογίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021, χωρίς τη διεξαγωγή άλλων αγώνων play-off μεταξύ τους.

Τελική Φάση

Νικητές Ημιτελικής Φάσης

Ο νικητής του παραπάνω αγώνα καταλαμβάνει οριστικά τη 2η θέση και ο ηττημένος την 3η θέση της βαθμολογίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021.

play-out

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 8η μέχρι και την 11η της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο συμμετέχουν στη διαδικασία των play-out, εφόσον συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

•       Μη διεξαγωγή αγώνων play-out

Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε τη 10η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη των ΕΞΙ (6) βαθμών από την ομάδα που κατέλαβε την11η θέση της βαθμολογίας, τότε η ομάδα που κατέλαβε την 11η θέσηστον βαθμολογικό πίνακα τίθεται εκτός διαδικασίας play-out, ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ στη Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία και καταλαμβάνει οριστικά την11η θέση της βαθμολογίας.

Οι υπόλοιπες ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις από την 8η μέχρι και τη 10ηστον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος καταλαμβάνουν οριστικά τις συγκεκριμένες θέσεις, χωρίς τη διεξαγωγή άλλων αγώνων play-out, ανάλογα με τη θέση που είχαν καταλάβει στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

•       Διεξαγωγή αγώνων play-out ανάμεσα σε ΤΡΕΙΣ (3) ομάδες

Δεν διεξάγονται αγώνες play-out ανάμεσα σε ΤΡΕΙΣ (3) ομάδες σε καμία περίπτωση.

Ειδικότερα:

α. Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε τη 10η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη των ΕΞΙ (6) βαθμών από την ομάδα που κατέλαβε την11η θέση της βαθμολογίας, ισχύουν όσα περιγράφονται παραπάνω, στην περίπτωση μη διεξαγωγής αγώνων play-out.

β. Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε την 8η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη των ΕΞΙ (6) βαθμών από την ομάδα που κατέλαβε την 9η θέση της βαθμολογίας, ανεξαρτήτως βαθμολογικής διαφοράς ανάμεσα στις ομάδες που κατέλαβαν την 9η και τη10η θέση, τότε οι ομάδες που κατέλαβαν την 8η και την 9η θέσηστον βαθμολογικό πίνακα τίθενται εκτός διαδικασίας play-out, καταλαμβάνουν οριστικά την 8η και την 9η θέση της βαθμολογίας αντίστοιχα και ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ οι αγώνες play-outΜΟΝΟ μεταξύ των ομάδων που κατέκτησαν τις θέσεις από τη10η μέχρι και την 11η, με την προϋπόθεση ότι η βαθμολογική διαφορά μεταξύ τους (10ος-11ος) είναι μικρότερη ή ίση των ΕΞΙ (6) βαθμών. Το πρόγραμμα play-out διεξάγεται όπως ακριβώς περιγράφεται παρακάτω για την περίπτωση διεξαγωγής αγώνων play-out ανάμεσα σε ΔΥΟ (2) ομάδες.

•       Διεξαγωγή αγώνων play-out ανάμεσα σε ΔΥΟ (2) ομάδες

Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε τη10η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη των ΕΞΙ (6) βαθμών από την ομάδα που κατέλαβε την 9η θέση της βαθμολογίας, τότε οι ομάδες που κατέλαβαν την 8η και την 9η θέση στον βαθμολογικό πίνακα τίθενται εκτός διαδικασίας play-out και καταλαμβάνουν οριστικά τις θέσεις που κατείχαν στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, και ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ οι αγώνες play-outΜΟΝΟ μεταξύ των ομάδων που κατέκτησαν τις θέσεις από τη 10η μέχρι και την 11η, με την προϋπόθεση ότι η βαθμολογική διαφορά μεταξύ τους (10ος-11ος) είναι μικρότερη ή ίση των ΕΞΙ (6) βαθμών. Το πρόγραμμα play-out διεξάγεται από ΔΥΟ (2) συμμετέχουσες ομάδες και διαμορφώνεται ως εξής:

Τελική Φάση

10ος-11ος

Ο νικητής του παραπάνω αγώνα καταλαμβάνει οριστικά τη10η θέση και ο ηττημένος την11η θέση της βαθμολογίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021.

Διεξαγωγή αγώνων play-out ανάμεσα σε ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) ομάδες

Σε περίπτωση που οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις από την 8η μέχρι και την 11η στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου πληρούν όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις, δηλαδή οι βαθμολογικές διαφορές μεταξύ τους (8ος-9ος, 9ος-10ος και 10ος-11ος) είναι μικρότερες ή ίσες των ΕΞΙ (6) βαθμών η καθεμία, τότε ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ αγώνες play-out από ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) συμμετέχουσες ομάδες ως εξής:

Ημιτελική Φάση

8ος-11ος

9ος-10ος

Ο νικητής της Ημιτελικής Φάσης που συγκέντρωσε περισσότερους βαθμούς στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος καταλαμβάνει οριστικά την 8η θέση και ο νικητής που συγκέντρωσε λιγότερους βαθμούς την 9η θέση της βαθμολογίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021, χωρίς τη διεξαγωγή άλλων αγώνων play-out μεταξύ τους.

Τελική Φάση

Ηττημένοι Ημιτελικής Φάσης

Ο νικητής του παραπάνω αγώνα καταλαμβάνει οριστικά τη10η θέση και ο ηττημένος την11η θέση της βαθμολογίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων play-off και play-out οι συμμετέχουσες ομάδες καταλαμβάνουν τις νέες τους θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα, σύμφωνα με τις οποίες:

α.Οι πρωταθλήτριες ομάδες των ΔΥΟ (2) ομίλωνΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία.

β. Ορίζεται ΜΟΝΟΣ αγώναςκατάταξης μεταξύ των πρωταθλητριών ομάδων των ΔΥΟ (2) ομίλων της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας για την ανάδειξη του πρωταθλητή της κατηγορίας. Ο αγώνας αυτός διεξάγεται στην έδρα της ομάδας που κατατάχθηκε ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τα κριτήρια που θέτει ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου.

γ.ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, εκτός από τις ΔΥΟ (2) πρωταθλήτριες ομάδες των ΔΥΟ (2) ομίλων της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, και οι ΔΥΟ (2) δευτεραθλήτριες ομάδες των ΔΥΟ (2) ομίλων της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, όπως προέκυψαν από τη διαδικασία των αγώνων play-off, εφόσον αυτοί διεξαχθούν, ή οι ομάδες που κατέλαβαν τη 2η θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, εφόσον αυτοί δεν διεξαχθούν.

δ. Ορίζεται η ενιαία βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της κατηγορίας και η σειρά των επιλαχουσών ομάδων για την κάλυψη οποιουδήποτε κενού υπάρχει στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο 2021-2022, σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζει ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Για τον ορισμό της ενιαίας βαθμολογικής κατάταξης των ομάδων της κατηγορίας υπολογίζονται οι οριστικές θέσεις που καταλαμβάνουν τα Σωματεία, μετά τους αγώνες play-off και play-out, αλλά ΜΟΝΟ οι αγώνες της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, όταν πρόκειται για ομάδες που συμμετείχαν σε διαφορετικούς ομίλους.

ε.ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ στη Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορίαοι ομάδες που κατέλαβαν την11η θέση της βαθμολογίας καθενός από τους ΔΥΟ (2) ομίλους της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, μετά τους αγώνες play-out, εφόσον αυτοί διεξαχθούν, ή οι ομάδες που κατέλαβαν την 11η θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, εφόσον αυτοί δεν διεξαχθούν.

Για τους αγώνες play-off και play-outτης Α΄ και της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας ισχύουν ακόμη τα εξής:

α. Όλοι οι αγώνες play-off και play-out είναι ΜΟΝΟΙ και διεξάγονται στην έδρα της ομάδας που κατέλαβε την υψηλότερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου, έχουν δε διάρκεια 90 λεπτάκαι σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή.

Στην περίπτωση που ανακηρυχθεί νικήτρια η ομάδα που αγωνίστηκε εντός έδρας, τότε ΠΡΟΚΡΙΝΕΤΑΙ στην επόμενη φάση των play-off και play-out, εφόσον αυτή υπάρχει, ή αναδεικνύεται νικήτρια της αναμέτρησης, εφόσον δεν υπάρχει άλλη φάση.

Σε περίπτωση που αναδειχθεί νικήτρια η ομάδα που αγωνίστηκε εκτός έδρας, τότε ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ σε ΟΥΔΕΤΕΡΟ γήπεδο από την αρμόδια Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Ημαθίας. Ο νέος αυτός αγώνας θα έχει διάρκεια 90 λεπτά και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή. Οι υπόλοιποι όροι διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα καθορίζονται από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου, καθώς και από το άρθρο 6, παρ. 4 της παρούσας προκήρυξης.

β.Είναι στη διακριτική ευχέρεια της αρμόδιας Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου να ματαιώσει κάποιον αγώνα play-off ή play-out, εφόσον από τον βαθμολογικό πίνακα της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021 δεν προκύπτει ουσιαστικός λόγος τέλεσης του.

Στην περίπτωση αυτή, οι ομάδες που συγκέντρωσαν περισσότερους βαθμούς και κατατάχθηκαν ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, καταλαμβάνουν την υψηλότερη θέση στην τελική κατάταξη.

Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία

Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε ΕΝΑΝ (1) ή σε ΔΥΟ (2) ομίλους, με αριθμό Σωματείων έκαστος που θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Ημαθίας, ανάλογα με τον συνολικό αριθμό των Σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή. Ο τρόπος διεξαγωγής του εν λόγω πρωταθλήματος θα περιγραφεί αναλυτικά με συμπληρωματική προκήρυξη.

 

ΑΡΘΡΟ 21: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ

Ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 20 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα:

1. Οι ομάδες κατατάσσονται κατά σειρά στον βαθμολογικό πίνακα με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσαν η καθεμιά.

2. Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, ισχύουν όσα καθορίζονται από το άρθρο 20 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

 

ΑΡΘΡΟ 22: ΕΠΑΘΛΑ

Ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 25 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα:

1.Στις πρωταθλήτριες ομάδες της Α΄, Β΄ και Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα απονεμηθεί ΕΝΑ (1) Κύπελλο και ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ (25) μετάλλια για τους αθλητές τους.

2. Οι απονομές των επάθλων από τη Διοργανώτρια Αρχή θα διεξαχθούν μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου αγώνα της πρωταθλήτριας ομάδας.

Κατ’ εξαίρεση μπορούν οι απονομές να πραγματοποιηθούν νωρίτερα με απόφαση της Διοργανώτριας Αρχής, αν είναι μαθηματικά βέβαιη η κατάκτηση της πρώτης θέσης.

 

ΑΡΘΡΟ 23: ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 35 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα:

1. Για την επίλυση κάθε αθλητικής διαφοράς ή οποιασδήποτε άλλης διαφοράς που δημιουργείται από την εφαρμογή των καταστατικών της Ε.Π.Ο. και της Ε.Π.Σ. Ημαθίας και των εν γένει Κανονισμών, αρμόδια είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ τα θεσμοθετημένα αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα.

2. α. Απαγορεύεται η προσφυγή στα Πολιτικά Δικαστήρια των φυσικών ή νομικών προσώπων που μετέχουν με οποιοδήποτε τρόπο στα πρωταθλήματα της παρούσας προκήρυξης για την επίλυση κάθε φύσεως δημιουργούμενων μεταξύ τους διαφορών που έχουν σχέση με την εφαρμογή και ερμηνεία των Νόμων, Κανονισμών, Διατάξεων της παρούσας προκήρυξης.

β. Σε περίπτωση παράβασης όσων περιγράφονται στην προηγούμενη παράγραφο του παρόντος άρθρου επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου κυρώσεις.

 

ΑΡΘΡΟ 24: ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Η παρούσα προκήρυξη αποτελεί σύμβαση μεταξύ της Ε.Π.Σ. Ημαθίας ως διοργανώτριας των παραπάνω πρωταθλημάτων και των Σωματείων που έχουν δηλώσει συμμετοχή σε αυτά.

Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Ημαθίας διατηρεί το απόλυτο δικαίωμα μερικής ή ολικής τροποποίησης της παρούσας προκήρυξης, εφόσον κρίνει αυτό απαραίτητο (π.χ. εναρμόνιση με ενδεχόμενες τροποποιήσεις του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου), ακόμη και μετά την έναρξη των αγώνων.

 

ΑΡΘΡΟ 25: ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Κάθε τι που δεν προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη, τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου και την αθλητική νομοθεσία, θα ρυθμίζεται με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Ημαθίας.