ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Άξια πρωταθλήτρια η Αγία Μαρίνα - Καταστροφικό το "Χ" στο Μακροχώρι για τα Τρίκαλα!

Η Αγ. Μαρίνα είναι τελικά η ομάδα που στέφθηκε πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Ημαθίας για την αγωνιστική σεζόν 2022-2023.

Στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, η ομάδα του Χρήστου Ζαρογιάννη αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τα Τρίκαλα, στο κατάμεστο γήπεδο του Διαβατού, "σφραγίζοντας" έτσι την 1η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί και στα μπαράζ ανόδου στη Γ' Εθνική κατηγορία.

Καταστροφική η ισοπαλία των Τρικάλων στο Μακροχώρι

Αν ανατρέξουμε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, θα διαπιστώσουμε ότι για τα Τρίκαλα, καταστροφική αποδείχθηκε η ισοπαλία στο Μακροχώρι (0-0), στο φινάλε του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022. Από εκείνη την ημέρα, η Αγ. Μαρίνα πέρασε πρώτη, με έναν βαθμό διαφορά και διατηρήθηκε στην κορυφή σε όλο τον δεύτερο γύρο.

Οι πρωταθλητές, με οκτώ νίκες και μια ισοπαλία στο ματς με τα Τρίκαλα κατέκτησαν την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Στην δεύτερη φάση, η ομάδα του Χρήστου Ζαρογιάννη, με τέσσερις νίκες και δυο ισοπαλίες στα ματς με τα Τρίκαλα, κατάφερε και διατήρησε το ισχνό προβάδισμά της και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια.

Έξι φορές αντιμέτωποι

Και αν ανατρέξουμε σε κάποια στατιστικά, που αφορούν τα παιχνίδια μεταξύ των δύο διεκδικητών του φετινού πρωταθλήματος θα δούμε ότι, έξι φορές βρέθηκαν αντιμέτωπες. Στο πρωτάθλημα, το πρώτο ματς έγινε στα Τρίκαλα. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν με 2-1 και πήραν προβάδισμα στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά στο τέλος του πρώτου γύρου με την ισοπαλία στο Μακροχώρι το έχασαν. Στο παιχνίδι του δευτέρου γύρου, οι δυο ομάδες, με γηπεδούχο την Αγία Μαρίνα έμειναν στο 0-0, ενώ βρέθηκαν αντιμέτωπες και στην β’ φάση αλλά και τα δυο παιχνίδια έληξαν 0-0.

Τρίκαλα και Αγία Μαρίνα βρέθηκαν αντίπαλοι και στο κύπελλο. Στο πρώτο ματς που έγινε στο γήπεδο της Αγίας Μαρίνας, τα Τρίκαλα κέρδισαν με 0-1. Στον επαναληπτικό όμως, η Αγία Μαρίνα κέρδισε με 1-4 και πήρε την πρόκριση.

Αγωνιστικά τώρα, στην προχθεσινή τελευταία αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣΗ, στα πλέι οφ, η αναμέτρηση των δύο καλύτερων ομάδων της κατηγορίας, της Αγ. Μαρίνας με τα Τρίκαλα, που δεν ανέδειξε νικητή (0-0), ανέδειξε όμως πρωταθλητή, είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός τελικού, με αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα και λίγες κλασικές ευκαιρίες μπροστά και στις δύο εστίες, με τους δύο αντιπάλους να έχουν από ένα ημίχρονο, χωρίς όμως να μπορούν να σκοράρουν, με τα Τρίκαλα να χάνουν στις καθυστερήσεις τεράστια ευκαιρία με τον Κίτσα Γ., για να πάρουν αυτοί το πρωτάθλημα.

Στο άλλο ματς των πλέι οφ, η Αλεξάνδρεια νίκησε με 3-0 το Μακροχώρι και το "έπιασε" στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στα πλέι άουτ, η Νάουσα πέρασε "αέρας" με 6-2 από τη Μελίκη, τερματίζοντας τελικά στην 8η θέση και δείχνοντας έτσι, πόσο αδίκησε φέτος τον εαυτό της, με το άσχημο ξεκίνημα που έκανε, χωρίς παίκτες, και συμμετοχή στο πρωτάθλημα στο παρά ένα. Ο Κοπανός, με τη νεανική του ομάδα, που στηρίχθηκε και φέτος πάνω στα ταλέντα του, συνέτριψε με 5-0 την ήδη υποβιβασμένη ομάδα των Λευκαδίων και κατέλαβε την 6η θέση στην γενική βαθμολογία, ενώ "χορταστική" ισοπαλία (3-3) είχαμε στο ματς της Βέροιας Β' με τον Αγ. Γεώργιο.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ 0-0: Άξια πρωταθλήτρια!

Η Αγία Μαρίνα είναι η πρωταθλήτρια της Α’ κατηγορίας, στην ΕΠΣ Ημαθίας. Στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ έμεινε στο 0-0 με τα Τρίκαλα και έχοντας έναν βαθμό παραπάνω από τον αντίπαλό της κατέκτησε την πρώτη θέση και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια.

Αγωνιστικά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα τα Τρίκαλα είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ήταν η ομάδα που καιγόταν για τη νίκη και δεν είχε την πολυτέλεια να περιμένει τον αντίπαλο. Το πρώτο μέρος ήταν ένα 45λεπτο χωρίς κλασσικές ευκαιρίες. Στην επανάληψη όμως και οι δυο ομάδες είχαν μοναδικές φάσεις για γκολ αλλά καμιά τους δεν βρήκε δίχτυα.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα. Τα Τρίκαλα είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έφταναν εύκολα έξω από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν την κλασσική ευκαιρία για να σκοράρουν. Ένα σουτ του Μαρμαρίδη στο 11’ μέσα από την περιοχή που κατέληξε άουτ ήταν η καλύτερη τελική φάση των φιλοξενούμενων στο πρώτο 45λεπτο ενώ άλλες 2-3 φορές έφτασαν σε θέση εκτέλεσης μέσα στην περιοχή αλλά δεν κατόρθωσαν να τελειώσουν τις φάσεις.

Η Αγία Μαρίνα έπαιξε συντηρητικά. Με την ισοπαλία να την βολεύει, έδωσε χώρο στον αντίπαλο με στόχο να φυλάξει καλύτερα τα νώτα της και να αναζητήσει αντεπιθέσεις για να κάνει την ζημιά. Οι γηπεδούχοι  με Κρεστ και Λέκα προσπάθησαν να βγουν αρκετές φορές στην κόντρα επίθεση αλλά δεν μπόρεσαν να μπουν στην περιοχή του Μένιου και να εκτελέσουν.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Η Αγία Μαρίνα ανέβηκε, πίεσε ψηλά και δημιούργησε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για γκολ. Στο 51’ μετά από κλέψιμο στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Μπουλάρι έβγαλε μόνο τον Σαμιώτη, ο τελευταίος πλάσαρε πάνω από τον τερματοφύλακα και πάνω στην γραμμή έδιωξε ο Γεωργίου. Στο 60’ σε νέα αντεπίθεση της Αγίας Μαρίνας, ο Σαμιώτης έβγαλε μόνο τον Κρεστ ο οποίος σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή αλλά ο Μένιος έδιωξε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Νιογκάνα έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά και πάλι ο Μένιος απόκρουσε.

Σε αυτό το διάστημα, μεγάλη ευκαιρία για γκολ είχαν και τα Τρίκαλα. Στο 53’ μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, η μπάλα στρώθηκε στον Χλιαρόπουλο αλλά ο τελευταίος πλάσαρε από κοντά πάνω στον τερματοφύλακα Μυλωνά. Στο 73’ τα Τρίκαλα είχαν άλλη μια καλή στιγμή. Ο Λίτσι έστρωσε την μπάλα στον Κίτσα, στο ύψος της περιοχής, ο τελευταίος όμως αμαρκάριστος έκανε ένα πολύ άσχημο σουτ και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο τελευταίο τέταρτο του ματς τα Τρίκαλα άσκησαν πίεση για να φτάσουν στο γκολ. Δεν είχαν την φρεσκάδα του πρώτου μέρους, βρήκαν όμως τον χώρο μετά την οπισθοχώρηση της Αγίας Μαρίνας. Στην τελευταία φάση του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από σέντρα του Λίτσι, ο Κίτσας έκανε την κεφαλιά από κοντά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Πολύ καλή η διαιτησία του Τσέτσιλα (Φαλτάκας, Δρουδάκης).

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ: (Τζημογιάννης) Μυλωνάς, ΤΖΗΜΟΓΙΑΝΝΗΣ, Ράδης, ΝΙΟΓΚΑΝΑ, ΜΠΟΥΛΑΡΙ (80’ Πίτος), Μπρέγκου (46’ Κουτσούκης), Σαμιώτης (77’ Αργυρόπουλος), Λέκα (80’ Λίβας), Κρεστ, Δημητρούσης, Χατζόπουλος (90’ Μουρατίδης).

ΤΡΙΚΑΛΑ: (Κρλίδης) ΜΕΝΙΟΣ, Γεωργίου, Τσιρίδης, Χλιαρόπουλος, Αρβανιτίδης (59’ Λίτσι), Καμπούρης (70’ Κατράνας), Σωτηράκης (80’ Κιρκιλιανίδης), ΒΛΑΧΟΣ, Μαρμαρίδης, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, Κίτσας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ  3-0: Νικηφόρο φινάλε

Με νίκη έκλεισε την χρονιά η Αλεξάνδρεια. Επικράτησε με 3-0 του Μακροχωρίου και έκλεισε την σεζόν στην πρώτη τετράδα.

Η Αλεξάνδρεια προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με 2-0. Στο 27’ ο Χεράκης άνοιξε το σκορ και στο 45’ ο Γιάννης Πιπιλιάρης διπλασίασε τα τέρματά των γηπεδούχων.

Η Αλεξάνδρεια σημείωσε ένα γκολ ακόμη στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε άνετα τη νίκη. Το τέρμα σημείωσε στο 84’ ο Γιάννης Πιπιλιάρης.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Νησελίτη (Τσίτσης, Μουρατίδης). Στο 66’ απέβαλαν τους Τόζογλου και Χασιώτη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: (Κατηκαρίδης) Διακόπουλος (80′ Τασιόπουλος), Ιορδανόπουλος, Τόζογλου, Κίτσας Ε., Βολονάκης, Αλμπανίδης, Κίρτσογλου (57′ Νικολόπουλος), ΧΕΡΑΚΗΣ, ΚΟΥΚΟΥΣΙΤΣΑΣ, Πιπιλιάρης Κ. (80′ Τσακιρίδης), ΠΙΠΙΛΙΑΡΗΣ Γ.

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: (Απόσογλου) : Αργυρόπουλος Α., ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, Κιατικίδης, Χατζηκαμαγιάννης, Τσίλης (84′ Γιαννόπουλος), Καραταράκης (53′ Τσακαλίδης Γ.), ΠΡΩΤΟΓΕΡΗΣ, Καραβασόπουλος (53′ Γιάννινας), Κατσαμπέρης (71′ Μουρατίδης), Βήτος (71′ Τσικανόπουλος), Χασιώτης

ΒΕΡΟΙΑ Β’ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 3-3: Έκλεισαν την σεζόν με «Χ»

Με ισόπαλο αποτέλεσμα ολοκλήρωσαν την αγωνιστική σεζόν στην Α’ κατηγορία η Βέροια Β’ και ο Άγιος Γεώργιος. Σε ένα ματς με ανατροπές, η … μπίλια έκατσε στο 3-3.

Ο Άγιος Γεώργιος άνοιξε νωρίς το σκορ. Στο 13’ ο Ντρίζι σημείωσε το 0-1 και έβαλε την ομάδα του μπροστά. Η Βέροια απάντησε άμεσα. Στο 20’ ο Χατζηπάντος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και σημείωσε το 1-1.

Στο 33’ οι φιλοξενούμενοι πήραν και πάλι προβάδισμα. Ο Φουρκιώτης σημείωσε το 1-2 αλλά η Βέροια απάντησε και πάλι γρήγορα. Στο 38’ ο Δούκας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και σημείωσε το 2-2.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμού, ο Άγιος Γεώργιος σημείωσε τρίτο τέρμα. Στο 39’ ο Ντρίζι σημείωσε το 2-3 και με αυτό το σκορ έληξε το ημίχρονο.

Η Βέροια ισοφάρισε στην επανάληψη. Στο 58’ ο Δημόπουλος έγραψε το 3-3.

Στο τελευταίο ημίωρο του ματς καμιά από τις δυο ομάδες δεν σημείωσε τέρμα και το 3-3 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφφύριγμα.

Καλή η διαιτησία του Γκαλαΐτση (Αργυρίου, Χαλατζιούκας)

ΒΕΡΟΙΑ: (Τσιλώνης) Ματελόπουλος, Καρασαρίδης (46′ Σωτηριάδης), Καφτηράνης, Δούκας, Μούκας, Δημόπουλος, ΑΔΑΜΙΔΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΟΣ, Σαββίδης (80′ Διαμαντόπουλος), Κατσαβός (42′ Τσιάμπας)

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: (Σπυριδωνίδης) Καμπάς, Εμμανουηλίδης (77′Βουτσικίδης), Σαρακατσιάνος, Λιάτσος (46′ Τουλουμτζής), Μαγγίζης (58′ Χαραλαμπίδης), ΝΤΑΤΣΗΣ, ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗΣ, Φουρκιώτης (58′ Σαντίνι), Σταυριανίδης, Ορφανίδης (89′ Λιανός), ΝΤΡΙΖΙ.

ΜΕΛΙΚΗ - ΝΑΟΥΣΑ 2-6: Αυλαία με εξάρα

Με εντυπωσιακή «εξάρα» ολοκλήρωσε την σεζόν η Νάουσα. Μια χρονιά που ξεκίνησε με μελανά χρώματα αλλά στην πορεία βρέθηκαν οι λύσεις για να σωθεί η παρτίδα. Στο τελευταίο ματς της χρονιάς η Νάουσα κέρδισε στην Μελίκη, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, με 2-6.

Αγωνιστικά, η Μελίκη άνοιξε το σκορ. Στο 22’ ο Μπουκουβάλας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 0-1.

Η Νάουσα αντέδρασε άμεσα. Στο 27’ ισοφάρισε με τον Παπατάνο και στο 30’ πήρε προβάδισμα με τον Κωστόπουλο. Το 1-2 διατηρήθηκε και έκλεισε το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, η Νάουσα με εύστοχο πέναλτι του Σάκκου στο 60’ και με τέρμα του Ντέλλα στο 69’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-4’ και «καθάρισε» το ματς.

Η Μελίκη μείωσε σε 2-4 στο 75’ με τον Κοντογιάννη αλλά ακολούθησαν άλλα δυο γκολ της Νάουσας. Στο 76’ ο Βεσιλειάδης πέτυχε το 2-5 και στο 90’ ο Μίσκος έγραψε το τελικό 2-6.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Μελτζανίδη  (Μπογιατζόγλου, Σαμαράς).

ΜΕΛΙΚΗ: (Ευτηριάδης) Καψάλης (77′ Ζέρβας), Κοντογιάννης,Μπουκουβάλας (46′ Νοβάκης), Καλαϊτζίδης, ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΙΠΕ, Χολέβας, Ψάλτης, ΚΙΤΣΑ,Ασλανίδης (62′ Μπαρτζώκας), Καραβαδές (70′ Χριστοδουλόπουλος)

ΝΑΟΥΣΑ: (Κοτζάμπασης) Σάκκος, Βασιλειάδης, Σαράφης, ΠΑΠΑΤΑΝΟΣ,Καραμήτρος, ΚΕΡΜΑΝΙΔΗΣ, Παπαγεωργόπουλος, Γιαμαλίδης, Μίσκος, Κωστόπουλος, ΝΤΕΛΛΑΣ.

ΚΟΠΑΝΟΣ - ΛΕΥΚΑΔΙΑ  5-0: «Πεντάσφαιρος»

Με άνετη νίκη επί των Λευκαδίων ολοκλήρωσε τις φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις ο Κοπανός. Επικράτησε με 5-0 απέναντι σε μια ομάδα που αποχαιρέτισε την κατηγορία.

Ο Κοπανός σημείωσε δυο γκολ στο πρώτο μέρος. Στο 22’ ο Μποζίνης άνοιξε το σκορ και στο 27’ ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στο πρώτο τέταρτο του β’ μέρους οι γηπεδούχοι σημείωσαν άλλα τρία τέρματα. Στο 49’ ο Αντωνίου σημείωσε το 3-0, στο 51’ ο Μποζίνης πέτυχε το 4-0 και στο 60’ ο Α. Στογιάννης έγραψε το τελικό 5-0.

Καλή η διαιτησία του Παζαρτζικλή (Σαββίδης, Χρυσόπουλος).

ΚΟΠΑΝΟΣ: (Μποζίνης) Ίντος Κ., ΜΠΟΖΙΝΗΣ (52′ Δημάδης), Ίντος Ε. (65′ Γκιούλα),Στογιάννης Δ. (52′ Χαβιαρόπουλος Χ.), Σαμαράς, ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΛΟΓΓΙΝΙΔΗΣ, Οικονόμου Χ. (52′ Κότσαλης / 60′ Στογιάννης Α.), Φωτιάδης, Χατζηπαυλίδης, Χαβιαρόπουλος Π.

ΛΕΥΚΑΔΙΑ: (Μισαηλίδης) Τσιμενίδης, Γκότσης (46′ Αμανατίδης Σ.), Δρενοβιάδης, Λογδανίδης, Χίσα Κ., Χίσα Τ., ΚΕΡΜΑΝΙΔΗΣ, Γοργορίνης (62′ Καϊσίδης), Ιωσηφίδης, Αμανατίδης, Β., Δημητρούσης (80′ Ζουλέκου)

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ"