ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Β’ ΕΠΣΗ: Το πανόραμα της τελευταίας "στροφής" - Πώς θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα

Έπεσε την Κυριακή (9/4) η αυλαία της κανονικής περιόδου στην Β’ κατηγορία.

 Τα Καβάσιλα επικράτησαν της Ραχιάς με 6-2 και θα μπει στην φάση των πλέι οφ με προβάδισμα πέντε βαθμών. Η Επισκοπή έκανε το ρεπό της και μπαίνει στην β’ φάση ως δεύτερη. Την τρίτη και την τέταρτη θέση κατέλαβαν Ζερβοχώρι και Πατρίδα που έπαιξαν μεταξύ τους και αναδείχθηκαν ισόπαλες με 3-3.

Την πέμπτη θέση πήρε ο Ολυμπιακός Νάουσας που την Κυριακή κέρδισε με 4-2 τον Άχθο Αρούρη και την έκτη θέση κατέλαβε η Αγία Βαρβάρα που κέρδισε με 2-1 την Καψόχωρα. Στα άλλα δυο ματς της τελευταίας αγωνιστικής, η ΑΕΠ κέρδισε με 3-2 την Βεργίνα και ο Αχιλλέας Νάουσας με 5-0 την Λυκογιάννη.

Play off

Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις από την 1η μέχρι και την 6η της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο θα συμμετάσχουν στη διαδικασία των play-off. Λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών και της καθυστερημένης έναρξης των πρωταθλημάτων, τα play-off θα διεξαχθούν σε έναν γύρο, ήτοι πέντε συνολικά αγωνιστικές.

Κατά τη διαδικασία της κλήρωσης των play-off οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις από την 1η μέχρι και την 3η της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο θα πάρουν κλειδάριθμο και θα αγωνιστούν στη νέα αυτή φάση του πρωταθλήματος τρεις αγώνες εντός και δυο εκτός έδρας. Αντιστρόφως, οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις από την 4η μέχρι και την 6η της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο παίρνουν κλειδάριθμο και θα αγωνιστούν στη νέα αυτή φάση του πρωταθλήματος δυο αγώνες εντός και τρεις εκτός έδρας.

play-out

Οι ομάδες που κατέλαβαν  τις θέσεις από την 7η μέχρι και τη 13η της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο θα συμμετάσχουν στη διαδικασία των play-out. Τα play-out θα διεξαχθούν σε έναν γύρο, ήτοι επτά συνολικά αγωνιστικές. Περιορισμός σχετικά με την έδρα των αγώνων δεν υφίσταται για τα play-out, καθώς σε αυτά οι συμμετέχουσες ομάδες θα αγωνιστούν σε έξι αγώνες η καθεμία, και επομένως θα αγωνιστούν τρεις αγώνες εντός και τρεις εκτός έδρας.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων play-off και play-out, οι συμμετέχουσες ομάδες καταλαμβάνουν τις οριστικές τους θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα, σύμφωνα με τις οποίες:

α. Θα ανακηρυχθεί η πρωταθλήτρια ομάδα της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και θα προβιβαστεί στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία.

β. Στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, εκτός από την πρωταθλήτρια ομάδα, θα προβιβαστούν και οι ομάδες που θα καταλάβουν κατέλαβαν τη 2η και την 3η θέση, μετά τους αγώνες play-off, ως οι νικήτριες ομάδες των αγώνων play-off.

Σε περίπτωση που η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ένωση στο Πρωτάθλημα Πρωταθλητριών Ομάδων των Ε.Π.Σ. κερδίσει την άνοδο της στη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία της ποδοσφαιρικής περιόδου 2023-2024, τότε η ομάδα που κατέλαβε την 4η θέση, μετά τους αγώνες play-off, θα προβιβαστεί και αυτή στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, για να συμπληρωθεί ο αριθμός δώδεκα των συμμετεχόντων Σωματείων αυτής.

Στην  Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία θα υποβιβαστεί η ομάδα που θα καταλάβει την 13η θέση, μετά τους αγώνες playout, ως η ηττημένη ομάδα των αγώνων play-out.

Τα αποτελέσματα

Αγία Βαρβάρα - Καψόχωρα 2-1
ΑΕΠ - Βεργίνα 3-2
Ολυμπιακός Νάουσας - Άχθος Αρούρης 4-2
Ζερβοχώρι - Πατρίδα 3-3
Καβάσιλα - Ραχιά 6-2
Αχιλλέας Νάουσας – Λυκογιάννη 5-0
Ρεπό: Επισκοπή

Βαθμολογία

1. Καβάσιλα 60
2. Επισκοπή 55
3. Ζερβοχώρι 51
4. Πατρίδα 49
5. Ολυμπιακός Ν. 41
6. Αγ. Βαρβάρα 31
-------------------------
7. Καψόχωρα 29
8. Βεργίνα 28
9. Ραχιά 23
10. Αχιλλέας Ν. 23
11. Άχθος Αρούρης 19
12. ΑΕΠ Βέροιας 18
13. Λυκογιάννη 12

ΑΕΠ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΒΕΡΓΙΝΑ 3-2

Σκόρερ: 3′ Σγούρος 1-0, 22′ Μπλούκας 1-1, 28′ Κολίτσης 2-1, 31′ Λαναράς 3-1, 66′ Μανωλόπουλος 3-2

Διαιτητής: Παζαρτζικλής

Βοηθοί: Χρυσόπουλος, Ποζιάδης

ΑΕΠ: Προδρόμου, Χολέβας, Κουκλιανιώτης, Μωυσίδης, Κολίτσης, Κουτσαντάς, Παπουλίδης, Σγούρος (80′ Βόλκος), Κολμπουτσάι, Γιάγκογλου, Λαναράς (85′ Βαφειάδης)

ΒΕΡΓΙΝΑ:  Ιωαννίδης Ε., Μητρόπουλος Δ.-14, Δούλαλας (60′ Ιωαννίδης Κ.), Δελτσίδης, Τσιρέλης, Αηδονίδης, Μπλούκας, Ρούτσι, Πεκιαρίδης, Ντόβας Μ., Μανωλόπουλος.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Η ΑΕΠ ξεκίνησε με γκολ πολύ νωρίς και παρά την σχετικά γρήγορη ισοφάριση της Βεργίνας, στο ημίωρο σημείωσε άλλα δυο γκολ και προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με 3-1. Στο δεύτερο μέρος η Βεργίνα μείωσε σε 3-2 αλλά οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα και έφτασαν στη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ – ΑΧΘΟΣ ΑΡΟΥΡΗΣ 4-2

Σκόρερ: 9′ Σύρκος 1-0, 27′ Κατσαπελίδης 1-1, 34′ Μήτσικας Αν. 2-1, 56′ Μπλιάτκας Α. 3-1, 76′ Κωνσταντινίδης Β. 4-1,  90′ Τσέος 4-2

Διαιτητής: Γκαλαΐτσης

Βοηθοί: Ευθυμιάδης, Χαραλαμπίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σάκκος, Μήτσικας Αν., Κατσαράκης, Κολτσάκης (74′ Σερδαρίδης Α.), Κωνσταντινίδης Β., Σερδαρίδης Γ., Μήτσικας Αλ., Σύρκος, Χαρατσίδης, Μπλιάτκας Α., Ζάχος (55′ Σεπιτάνος Μ.)

ΑΧΘΟΣ ΑΡΟΥΡΗΣ: Μυλωνάς, Χερίδης Κ., Τσιρέλας, Τσέος, Τσακαλίδης (86′ Ηλιάδης), Σιμόνι, Στριμπίνος Γ., Βύζας, Κατσαπελίδης (46′ Πύρκας), Λουκίδης (63′ Μαυρίδης), Χερίδης Χ. (46′ Γκαλίτσιος).

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Ο Ολυμπιακός Νάουσας μπήκε επιθετικά στο ματς. Σκόραρε νωρίς και παρότι ισοφαρίστηκε στο ημίωρο, σημείωσε γρήγορα δεύτερο τέρμα και έκλεισε το ημίχρονο με 2-1. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι σημείωσαν άλλα δυο γκολ και εξασφάλισαν τη νίκη. Στο φινάλε του ματς ο Άχθος Αρούρης μείωσε σε 4-2.

ΚΑΒΑΣΙΛΑ – ΡΑΧΙΑ 6-2

Σκόρερ: 6’ Νούζι 1-0, 11’ Κανδυλίδης 1-1, 13’ Κίτσας 2-1, 17’ Μάρκου 3-1, 25’ Νούζι 4-1, 67’ Παρμάκας 4-2, 70’ Γατόπουλος 5-2, 80’ Πάτρας Κ. 6-2

Διαιτητής: Χριστοδούλου Γ.

Βοηθοί: Μητρόπουλος, Αργυρίου

ΚΑΒΑΣΙΛΑ: Πάτρας, Τσιορακλίδης, Τσιάμπας (46’ Πάτρας Κ), Τεντσογλίδης, Κίτσας, Πάτρας Ρ. (46’ Ντινόπουλος), Νούζι (55’ Μουρατίδης), Μάρκου, Καρατάσιος, Γατόπουλος, Μπρίνιας.

ΡΑΧΙΑ: Κυπαρισσόπουλος, Μεντανίδης, Γκίτσιος, Βλάχος, Μιχαλόπουλος, Πατάκης, Παρμάκας, Βόλτης, Γκανιός Σ., Γκανιός Α., Κανδυλίδης.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Τα Καβάσιλα μπήκαν πολύ επιθετικά στο πρώτο μέρος. Σκόραραν νωρίς και παρότι δέχθηκαν γρήγορα την ισοφάριση, σημείωσαν άλλα τρία γκολ και έκλεισαν το ημίχρονο στο 4-2. Στο δεύτερο μέρος, η Ραχιά μείωσε σε 4-2 αλλά οι γηπεδούχοι πέτυχαν άλλα δυο γκολ και ολοκλήρωσαν το ματς στο 6-2.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ Ν. – ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗ  5-0

Σκόρερ: 13′& 35′ Παπαδής, 33′ Καρούτσος, 63′&73′ Γκογκόπουλος

Διαιτητής: Γκόγκας

Βοηθοί: Ζαχαριάδης, Τσίτσης

ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Καζεπίδης, Γαλανός, Αλατσίδης, Κούτης, Παπαδής, Τράιος, Καρούτσος, Μπράτσης, Γκογκόπουλος, Βαρθολομαίος (57′ Ρώσσιος), Πετρακίδης (53′ Κοκκοφειάδης)

ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗ: Παυλίδης, Μπάλμι, Μεντεμετζόγλου, Σωτηρίου, Ορφανίδης, Μπαξεβάνης, Μαντζουρίδης (46′ Κούχια), Σακαλής Μ., Παπακωνσταντίνου, Κιουτάχιαλης Β., Μαραντίδης

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Πολύ παραγωγικός στο πρώτο μέρος ο Αχιλλέας, σημείωσε τρία τέρματα και «εξασφάλισε» τη νίκη πολύ νωρίς. Οι γηπεδούχοι σημείωσαν άλλα δυο γκολ στο δεύτερο μέρος και επικράτησαν τελικά με 5-0.

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ - ΚΑΨΟΧΩΡΑ 2-1

Σκόρερ: 23′ Παπαδόπουλος 1-0, 69′ Τόζογλου 1-1, 83′ Παπαδόπουλος 2-1

Διαιτητής: Καραντώνης

Βοηθοί: Μπογιατζόγλου, Σαμαράς

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ:  Λίβας, Τσιλώνης Π., Μοτσιόπουλος, Τσίλης, Μαραβελάκης (88′ Δίπλας), Δάμτσιος, Παπαδόπουλος, Κυριακίδης (75′ Κούβαρος), Χατζηκυριακίδης (75′ Τσιουγγαρής), Χαλβατζής, Ρίσσου

ΚΑΨΟΧΩΡΑ: Βρεττός Χ., Βασιλείου, Μάρκος, Μουρατίδης, Όμπιντικ, Μπουκλάς, Μητσιώτης Γ. (90′ Μαρτσέλος), Μουσενίκας, Τζέπης Χ.-4, Τόζογλου, Κίτσας Α. (86′ Παπαδόπουλος)

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Ήταν το πιο ενδιαφέρον ματς της ημέρας. Το αποτέλεσμα έκρινε ποια από τις δυο ομάδες θα έμπαινε στην εξάδα των πλέι οφ. Η Αγία Βαρβάρα άνοιξε το σκορ μετά το 20λεπτο και διατήρησε το προβάδισμά της έως την ανάπαυλα. Στο δεύτερο μέρος η Καψόχωρα έψαξε την ισοφάριση και κατόρθωσε να φτάσει στο 1-1. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς όμως οι γηπεδούχοι σημείωσαν και δεύτερο γκολ που τους χάρισε τη νίκη και την θέση στα πλέι οφ.

ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ - ΠΑΤΡΙΔΑ 3-3

Σκόρερ: 25′ Πατσιαβούρας 1-0, 27′ Λούρης 2-0, 32’ Καλαϊτζίδης Ν. 2-1, 45′ Τηλκερίδης Π. 3-1, 82’ & 90′ Καλαϊτζίδης Ν. 3-3

Διαιτητής: Μελτζανίδης

Βοηθοί: Μπέκας, Νησελίτης

ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ:  Γαϊτανίδης Ι., Πρόιος, Λούρης, Τηλκερίδης Π., Κεχαΐδης, Μούτσιος (65′ Φωτιάδης), Γαϊτανίδης Α., Πατσιαβούρας, Γκουργκούτας (87′ Δάγγας), Παντζαρτζίδης, Χαραλαμπίδης .

ΠΑΤΡΙΔΑ:  Λίκα, Σαΐπι, Μπουρδάνος, Παπαδόπουλος Δ., Τούσα, Μωυσίδης, Καλαϊτζίδης Ν., Κούβαρος (64′ Παπαδόπουλος Α.), Τσουλχάι, Σιδηρόπουλος, Καλαϊτζίδης Λ.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Δυο φορές το Ζερβοχώρι στο πρώτο μέρος απέκτησε προβάδισμα δυο τερμάτων και πήγε στα αποδυτήρια με σκορ 3-1. Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι συντήρησαν το προβάδισμά τους στο μεγαλύτερο μέρος του 45λεπτου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως η Πατρίδα σημείωσε δυο τέρματα και πήρε την ισοπαλία.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ"