ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Α' ΕΠΣΗ: Ποδαρικό με νίκες για δύο νεοφώτιστους - Η ταυτότητα της 1ης αγωνιστικής

Πρεμιέρα είχαμε το περασμένο Σάββατο (23/9) στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας, το οποίο φέτος διεξάγεται με 11 ομάδες.

Αριθμός που φανερώνει την υποβάθμιση του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, κάτι όμως που δεν «ιδρώνει το αυτί» κανενός αρμοδίου, που απλά κοιτάει να διεξάγονται τα πρωταθλήματα, χωρίς όμως να φροντίζει ή να προσπαθεί για την αναβάθμισή τους.

Στην 1η αγωνιστική, το κατά τα φαινόμενα φετινό φαβορί του πρωταθλήματος, η Αλεξάνδρεια, είχε ρεπό, ενώ με νίκη άρχισε τις υποχρεώσεις της η Νάουσα, επικρατώντας εντός έδρας με 2-1 των νεοφώτιστων Καβασίλων.

Από εκεί και πέρα, με το δεξί ξεκίνησαν ο Άγιος Γεώργιος που κέρδισε με ανατροπή 3-1 το Μακροχώρι και τα Τρίκαλα που πέρασαν με 2-1 από το Ζερβοχώρι, ενώ σπουδαίες νίκες πέτυχαν οι νεοφώτιστες Επισκοπή και Πατρίδα, που επιβλήθηκαν με 2-0 του Κοπανού (εκτός έδρας) και με 3-1 της Μελίκης (εντός έδρας) αντίστοιχα.

Συνολικά, τρεις ήταν οι γηπεδούχοι που κέρδισαν, ενώ οι φιλοξενούμενοι που πήραν το τρίποντο ήταν δύο.

Κύριο χαρακτηριστικό της επόμενης 2ης αγωνιστικής που θα γίνει το Σάββατο 30/9, είναι οι δύο αγώνες μεταξύ των νεοφώτιστων στην κατηγορία ανάμεσα στα Καβάσιλα με το Ζερβοχώρι, που θα παλέψουν για τον πρώτο τους βαθμό και της Επισκοπής με την Πατρίδα, που προέρχονται από νίκες την πρεμιέρα και θα κυνηγήσουν η κάθε μία για λογαριασμό της να πάρουν το δεύτερο τρίποντο.

Δεύτερη συνεχόμενη έξοδος για τα Τρίκαλα, που αυτή την φορά παίζει στην Μελίκη, ενώ το Μακροχώρι υποδέχεται τη Νάουσα και η Αλεξάνδρεια, στην πρώτη της εμφάνιση μετά το ρεπό της πρεμιέρας, τον Αγ. Γεώργιο.

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ 3-1: Θετικό αποτέλεσμα με ανατροπή

Με νίκη ξεκίνησε το νέο πρωτάθλημα ο Άγιος Γεώργιος. Επικράτησε με 3-1 του Μακροχωρίου και πήρε το πρώτο «τρίποντο». Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ ωστόσο βρήκαν τις λύσεις, ισοφάρισαν και στο δεύτερο μέρος σημείωσαν άλλα δυο γκολ που τους οδήγησαν στη νίκη.

Το Μακροχώρι άνοιξε νωρίς το σκορ. Στο 23’ ο Γιάννινας βρέθηκε σε θέση εκτέλεσης και έγραψε το 0-1.

Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και πριν το ημίχρονο έφτασαν στην ισοφάριση. Συγκεκριμένα, στο 41’ ο Γερμάνης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και σημείωσε το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος ο Άγιος Γεώργιος σημείωσε άλλα δυο τέρματα. Με το ξεκίνημα της επανάληψης, στο 47’ ο Σαρκατζής σημείωσε το 2-1 και στο 76’ ο Σουγκάρης πέτυχε το 3-1 και «καθάρισε» το ματς.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Παπαργυρίου (Ζουρνατζίδης, Τσίτσης)

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Καμπάς, Εμμανουηλίδης (85′ Κουκότσικας), Ντρίζι, ΛΙΑΤΣΟΣ, Φουρκιώτης, ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗΣ, ΣΟΥΓΚΑΡΗΣ, Γερμάνης (57′ Μπακαλίδης), Καριπίδης (85′ Λέκα Αγ.), Σταυριανίδης (66′ Στεργιόπουλος), Σαρκατζής

Μακροχώρι: Αργυρόπουλος, Φωτόπουλος Θ., Κιατικίδης, ΜΥΛΩΝΑΣ, Τσίλης (85′ Καραβασόπουλος), ΒΥΖΑΣ, Καραταράκης (73′ Βήτος), Τσακαλίδης (85′ Κατσαμπέρης), ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Α., Φιλιππίδης (73′ Παναγιωτίδης), Γιάννινας (52′ Δούκας)

ΠΑΤΡΙΔΑ - ΜΕΛΙΚΗ 3-1: Επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία με νίκη

Με άνετη νίκη επέστρεψε στην Α’ κατηγορία η Πατρίδα. Το Σάββατο επικράτησε με 3-1 της Μελίκης και μπήκε στο πρωτάθλημα με το «δεξί».

Οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίωρο σημείωσαν δυο τέρματα και κράτησαν στο πρώτο μέρος το 2-0. Στο 22’ ο Χολέβας άνοιξε το σκορ και στο 26’ ο Χατζόπουλος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στο δεύτερο μέρος η Μελίκη μείωσε το σκορ. Στο 49’ ο Λίπε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έγραψε το 2-1.

Η Πατρίδα όμως αντέδρασε άμεσα. Στο 51’ Γκουργκούτας πέτυχε το 3-1 και έδωσε εκ νέου προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν στο δεύτερο μέρος το προβάδισμά τους και έφτασαν στη νίκη χωρίς να κινδυνεύσουν.

Καλή η διαιτησία του Μαυρίδη (Σαμαράς, Πιπερίδης)

ΠΑΤΡΙΔΑ: Ευαγγελόπουλος, Κρεμλίδης (57′ Κονσουλάκης), Κολμπουτσάι, Ασλάνογλου, Ορφανίδης, ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ, ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, Γκουτζιλίκας, ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, Χολέβας (65′ Τσουλχάι), Αθανασιάδης (27′ Γκουργκούτας)

ΜΕΛΙΚΗ : Διαμαντόπουλος, Παπαδόπουλος (70′ Καλαϊτζίδης), Κωστογλίδης (65′ Λαναράς), Καραπιπέρης, ΜΠΡΕΓΚΟΥ, Σερασκιέρης, ΛΙΠΕ, Κοντογιάννης, Μπουκουβάλας (88′ Καραβαδές), Βουδούρης, Ψάλτης

ΝΑΟΥΣΑ - ΚΑΒΑΣΙΛΑ  2-1: Αντίδραση παρά την ψυχρολουσία

Δύσκολη αλλά δίκαιη νίκη σημείωσε το Σάββατο η Νάουσα επί της Καβάσιλας. Παρά την αρχική ψυχρολουσία, η ομάδα του Γιάννη Κερλίδη έβγαλε αντίδραση, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, ισοφάρισε γρήγορα και βρήκε τον τρόπο να φτάσει στη νίκη. Με νέα πρόσωπα στο ρόστερ της η Νάουσα και έχοντας απέναντι της μια μαχητική κι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις Καβάσιλα, εκτός από τη νίκη πρόσφερε και καλό θέαμα στον κόσμο της.

Μόλις στο 3’ μετά από λάθος γύρισμα του Βακαλίδη στον Κωστογλίδη, ο Βουλγαράκης έκλεψε την μπάλα και βρέθηκε μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα της Νάουσας. Ο Κωστογλίδης έπεσε στα πόδια του, βρήκε μπάλα αλλά ο διαιτητής έδειξε πέναλτι και απέβαλε τον τερματοφύλακα της Νάουσας. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Βουλγαράκης και πέτυχε το 0-1.

Η αντίδραση της Νάουσας ήταν άμεση παρά το αριθμητικό μειονέκτημα. Ο Χίσα εκμεταλλεύτηκε μια λάθος μεταβίβαση του αντιπάλου τερματοφύλακα και με προβολή μέσα από την περιοχή σημείωσε το 1-1.

Η Νάουσα είχε άλλες δυο καλές φάσεις στο πρώτο μέρος. Στο 24’ σουτ του Παπαγεωργόπουλος πέρασε λίγο άουτ και στο 44’ γυριστό σουτ του Βακαλίδη αποκρούστηκε από τον Αποστολίδη και στην συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος, η Νάουσα έφτασε γρήγορα στο 2-1. Ο Τσιάμπας βρέθηκε μόνος απέναντι στον Αποστολίδη κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Εκτός από το γκολ, η Νάουσα είχε ένα χαμένο τετ α τετ με τον Μπιγκάνο στο 59’, μια ευκαιρία με τον Τούφα στο 68’ (ανακόπηκε τελευταία στιγμή από αμυντικό) κι ένα ακόμη χαμένο τετ α τετ με τον Βακαλίδη στο 85’

Από την άλλη, η Καβάσιλα είχε μια κεφαλιά του Ιορδανόπουλου, μετά από φάουλ του Πάτρα, η οποία αποκρούστηκε από τον Κασαπίδη και στην συνέχεια χτύπησε στο δοκάρι.

Αν εξαιρεθεί η φάση του 3’ ο διαιτητής Μελτζανίδης δεν είχε προβλήματα (Χαλατζιούκα, Ζαχαριάδη).

ΝΑΟΥΣΑ: Κωστογλίδης, Βασιλειάδης (46′ Λαφάρας), ΤΟΥΦΑΣ, Βακαλίδης, Αργυρίου, Παπαδόπουλος, ΜΠΙΓΚΑΝΟΣ, ΤΣΙΑΜΠΑΣ, Χίσα (46′ Τσιακίρης),  Παπαγεωργόπουλος (76′ Βασιλείου), Λαμπρίτσιος (4′ Κασαπίδης)

ΚΑΒΑΣΙΛΑ: ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ, Ιορδανόπουλος, ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ, Πάτρας Κ., Πάτρας Ρ., Μαντζιουκόπουλος, Νικολόπουλος, Νούζι (80’ Παπαδόπουλος), Μπρινιάς, Τσιάμπας, Κίτσας

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

ΚΟΠΑΝΟΣ - ΕΠΙΣΚΟΠΗ  0-2: "Χτύπησε" στο τέλος

Με δυο τέρματα στο τελευταίο τέταρτη της αναμέτρησης, η Επισκοπή επικράτησε με 0-2 του Κοπανού και ξεκίνησε το πρωτάθλημα με εκτός έδρας επιτυχία. Το ματς ήταν αμφίρροπο στο μεγαλύτερο μέρος του αλλά οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικοί στο τελείωμα των φάσεων και πήραν το ματς.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα. Παρά τις προσπάθειες τους οι δυο ομάδες δεν βρήκαν τρόπο να παραβιάσουν τις αντίπαλες άμυνες.

Στο δεύτερο μέρος η Επισκοπή ήταν πιο αποτελεσματική. Στο 75’ με τον Καρυπίδη άνοιξε το σκορ και πάνω που έψαχνε την ισοφάριση ο Κοπανός, σημείωσε και δεύτερο τέρμα. Αυτή την φορά σκόρερ ήταν ο Λούρης, ο οποίος στο 83’ σημείωσε το 0-2 και «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του.

Μέτρια η διαιτησία του Γκαλαΐτση (Γκόγκος, Μητρόπουλος). Ο διαιτητής απέβαλε στο 82’ τον Χαβιαρόπουλο (ήταν στον πάγκο) και μετά την λήξη του ματς τον Κότσαλη.

ΚΟΠΑΝΟΣ:  Ίντος Κ., Μποζίνης, Γατουρτζίδης, Σαμαράς, ΤΖΙΒΑΡΑΣ, ΊΝΤΟΣ Ε., Λύτης (68′ Νατσιούλας), Χατζηπαυλίδης (46′ Κότσαλης), Γιαμαλίδης, Στογιάννης, Καψάλης

ΕΠΙΣΚΟΠΗ: Ηλιάδης, Στυλιανού, Παπαδόπουλος, ΜΟΥΖΑΚΙ, Ιωαννίδης Θ. (74′ Ορφανίδης), ΝΤΑΤΣΗΣ, ΧΑΛΝΤΕΝΤΑ, Καρυπίδης Α., Δήμου Β. (68′ Δήμου Ι.), Κούβαρος (89′ Χαραλαμπίδης), Λούρης

ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ - ΤΡΙΚΑΛΑ 1-2: «Διπλό» με ανανεωμένη ομάδα

Με εκτός έδρας νίκη μπήκε στο πρωτάθλημα η ομάδα των Τρικάλων. Με ανανεωμένο ρόστερ, επικράτησε με 1-2 του νεοφώτιστου Ζερβοχωρίου και πήρε τρεις βαθμούς.

Το πρώτο μέρος ήταν αμφίρροπο αλλά λίγο πριν την ανάπαυλα τα Τρίκαλα έφτασαν στο γκολ. Συγκεκριμένα στο 41’ ο Ριζόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 0-1.

Στο δεύτερο μέρος, το Ζερβοχώρι έψαξε την ισοφάριση και στο 62’ με τον Π. Τηλκερίδη έφτασε στο 1-1.

Η χαρά των γηπεδούχων όμως δεν κράτησε πολύ. Στο 65’ πάλι ο Ριζόπουλος έφτασε στο γκολ και σημείωσε το 1-2.

Στο τελευταίο 25λεπτο παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων, τα Τρίκαλα διατήρησαν το προβάδισμά τους, αν και τελείωσαν το ματς με εννέα παίκτες και έφυγαν με τη νίκη.

Μέτρια η διαιτησία του Νησελίτη (Παζαρτζικλής, Γκόγκας). Στο 85’ απέβαλε το Νικολόπουλο και στο 87’ τον Ριζόπουλο.

ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ: Τζακέρι, Τσιότσιος, Πρόιος, Τηλκερίδης Δ., Μούτσιος, Παντζαρτζίδης (70′ Γαϊτανίδης Ε.), ΚΑΛΦΟΥΤΖΟΣ, ΤΗΛΚΕΡΙΔΗΣ Π., Τηλκερίδης Χ. (70′ Μπρίτσκος), Αμπαρλής (55′ Συμεωνίδης), Μήτρου Σ. (39′ Γιαννούλης)

ΤΡΙΚΑΛΑ: Καψάλης, Σιδηρόπουλος, Παλιούρας, Χατζόπουλος, Παπακωνσταντίνου, Κουκουσίτσας (71′ Μπαλίτας), ΚΟΥΚΛΑΣ, Μιχαλακάκης (56′ Νικολόπουλος), ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ, Μάρκου (65′ Αθανασιάδης), Φωτεινιάς (65′ Παντόπουλος)

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ" (25/9/23)