ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Α’ ΕΠΣΗ: Έδειξαν ποια θα είναι τα "αφεντικά" - Η ταυτότητα της 2ης αγωνιστικής

Με την 2η «στροφή» συνεχίστηκε το Σάββατο (30/9) το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α’ ΕΠΣΗ, στην οποία γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι μοιράστηκαν τις νίκες (από δύο), ενώ ένα ματς δεν ανέδειξε νικητή.

Η Αλεξάνδρεια με το… καλησπέρα (είχε ρεπό στην πρεμιέρα) «έδειξε τα δόντια της», συντρίβοντας εντός έδρας με 5-0 τον Άγιο Γεώργιο, ενώ εμφατικό πέρασμα από το Μακροχώρι έκανε η Νάουσα κερδίζοντας με 4-0 την τοπική ομάδα, η οποία έχει ξεκινήσει άσχημα, έχοντας δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Από εκεί και πέρα, η Επισκοπή κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, αφού πήρε το δεύτερο τρίποντό της, μετά το διπλό στην πρεμιέρα μέσα στον Κοπανό, κερδίζοντας με ανατροπή 3-1 και την Πατρίδα, ενώ ισόπαλο 2-2 έληξε το παιχνίδι Καβασίλων – Ζερβοχωρίου, που για δεύτερη αγωνιστική δεν τους χαμογέλασε η… νίκη.

Τέλος, τα ανανεωμένα Τρίκαλα και αυτά κάνουν εκπληκτικό ξεκίνημα, πετυχαίνοντας το 2 στα 2 και μάλιστα εκτός έδρας, περνώντας αυτή την φορά με 1-0 από τη Μελίκη.

 Έτσι τα Τρίκαλα, έχουν το απόλυτο στις δύο πρώτες αγωνιστικές, μαζί με τη Νάουσα και τη νεοφώτιστη Επισκοπή, ενώ να σημειώσουμε ότι τρεις ομάδες δεν «σταύρωσαν» ούτε βαθμό στις δύο πρώτες αγωνιστικές, οι Κοπανός (το Σάββατο είχε ρεπό), Μελίκη και Μακροχώρι.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΚΑΒΑΣΙΛΑ - ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ 2-2: «Τσίμπησε» βαθμό στο τέλος

Ισόπαλο 2-2 έληξε το παιχνίδι στην Καβάσιλα ανάμεσα στην τοπική ομάδα και το Ζερβοχώρι. Οι γηπεδούχοι αν και αιφνιδιάστηκαν, έκαναν την ανατροπή αλλά δεν δημιούργησαν σκορ ασφαλείας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς να δεχθούν την ισοφάριση.

Το Ζερβοχώρι μπήκε με γκολ στο ματς. Πριν καλά – καλά ζεσταθούν οι δυο ομάδες, ο Τσιότσιος στο 7’ άνοιξε το σκορ και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η Καβάσιλα αντέδρασε. Πήρε την πρωτοβουλία τον κινήσεων, στρίμωξε τον αντίπαλο και η προσπάθειά της έφερε καρπούς πριν το ημίχρονο. Ο ΕυγένηςΚίτσας σκόραρε στο 43’ και έγραψε το 1-1.

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την ορμή του πρώτου μέρους, μπήκαν αποφασιστικά στην επανάληψη και στο 53’ ο Βουλγαράκης σημείωσε το 2-1 και έκανε την ανατροπή.

Η Καβάσιλα έψαξε το τρίτο γκολ που θα της έδινε προβάδισμα ασφαλείας αλλά δεν το πέτυχε. Οι παίκτες της προσπάθησαν, απείλησαν αλλά τρίτο τέρμα δεν πέτυχαν ποτέ.

Αντίθετα, μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς, το Ζερβοχώρι χτύπησε σε μια αντεπίθεση, κέρδισε πέναλτι και στο 80’ ο Τσιότσιος σημείωσε το 2-2 που έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Άριστος ο διαιτητής Παπαργυρίου (Τσίτσης, Πιπιερίδης). Στο 79’ απέβαλε τον Πρόιο.

ΚΑΒΑΣΙΛΑ:  (Παγγούρας) Αποστολίδης, Βουλγαρόπουλος (64′ Τεντσογλίδης), ΙΟΡΔΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, Μαντζιουκόπουλος, Πάτρας Ρ., Πάτρας Κ., Τσιάμπας, ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ, Νούζι(64′ Αναστασόπουλος), Μπρινιάς (89′ Παπαδόπουλος), ΚΙΤΣΑΣ.

ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ: (Αλμαλιώτης) ΤΖΑΚΕΡΙ, ΤΣΙΟΤΣΙΟΣ, Πρόιος, Τηλκερίδης Δ.,Μούτσιος (73′ Μπρίτσκος), Παντζαρτζίδης, Καλφούτζος, Μήτρου Σ., Συμεωνίδης,Γιαννούλης, Τηλκερίδης Χ. (71′ Αμπαρλής).

ΜΕΛΙΚΗ - ΤΡΙΚΑΛΑ 0-1: «Έκλεψε» τη νίκη

Στην Μελίκη, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ματς σε όλο το 90λεπτο αλλά τα Τρίκαλα έφυγαν με τους τρεις βαθμούς. Ένα αυτογκόλ έβαλε πίσω στο σκορ την Μελίκη και παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι παίκτες της η ισοφάριση δεν ήρθε ποτέ.

Το γκολ που έκρινε το ματς σημειώθηκε στο 31’. Σε μια φάση στα καρέ των γηπεδούχων, η μπάλα χτύπησε πάνω στον Βενιόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα του Διαμαντόπουλου.

Τι κι αν έκλεισαν στο μισό γήπεδο τους Τρικαλινούς οι Μελικιώτες, τι κι αν πίεσαν, τι κι αν έκαναν φάσεις. Η μπάλα δεν μπήκε ποτέ στα δίχτυα του πολύ καλού Καψάλη, το 0-1 διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και οι τρεις βαθμοί ταξίδεψαν στα Τρίκαλα.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Παζαρτζικλή (Χρυσάνης, Ασβεστάρας).

ΜΕΛΙΚΗ: (Ευτηριάδης) Διαμαντόπουλος, Κωστογλίδης,Καραπιπέρης, ΜΠΡΕΓΚΟΥ, Σερασκιέρης, Λίπε, Κοντογιάννης, ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ, Βουδούρης,Ψάλτης, Βενιόπουλος

ΤΡΙΚΑΛΑ: (Παντόπουλος) ΚΑΨΑΛΗΣ, Παλιούρας,Χατζόπουλος, Παντόπουλος, Σιδηρόπουλος, Παπακωνσταντίνου, Κούκλας, Μιχαλακάκης(85′ Λαμπρόπουλος), Μπαλίτας (61′ Γεωργακάκης / 87′ Στουγιαννόπουλος), Μάρκου, Φωτεινιάς.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  5-0: Επίδειξη δύναμης

Εντυπωσιακή ήταν η πρεμιέρα της Αλεξάνδρειας στο πρωτάθλημα. Μετά το ρεπό της περασμένης εβδομάδας, έδωσε το Σάββατο το πρώτο της παιχνίδι κι έκανε επίδειξη δύναμης κερδίζοντας τον Άγιο Γεώργιο με 5-0.

Αγωνιστικά το παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο μέρος. Η Αλεξάνδρεια κυριάρχησε στο γήπεδο, πίεσε τον αντίπαλό της και σημείωσε τρία γκολ. Στο 11’ ο Γ. Πιπιλιάρης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι άνοιξε το σκορ ενώ στο 22’ ο Αβραμόπουλος με δυνατό σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 3-0 στο 40’. Μετά από πάσα του Βλάχου, ο Αβραμόπουλος σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και «κλείδωσε» τη νίκη για την Αλεξάνδρεια.

Το δεύτερο μέρος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Παρόλα αυτά, η Αλεξάνδρεια σημείωσε άλλα δυο τέρματα. Στο 54’ μετά από γύρισμα του Λίτσι, ο Φουρκιώτης προσπάθησε να αποκρούσει και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το τελικό 5-0 σημειώθηκε στο 65’ με ατομική προσπάθεια του Τασιόπουλου.

Καλός ο διαιτητής Μελτζανίδης ( Αργυρίου, Μουρατίδης)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: (Πρίντζιος) Τόλιος, Γεωργίου (85′ Παπαγεωργίου), Βλάχος, Τασιόπουλος, Τσιρίδης, ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ (60′ Κίρτσογλου), Πιπιλιάρης Κ. (60′ Καψάλης), Πιπιλιάρης Γ. (75′ Χασιώτης), Δημόπουλος, ΛΙΤΣΙ(75′ Αλμπανίδης)

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: (Καρολίδης) Καμπάς, ΚΟΥΚΟΤΣΙΚΑΣ (80′ Γκάνιος),Φουρκιώτης, Στεργιόπουλος (46′ Ορφανίδης), Ντρίζι, Σπυριδωνίδης (85′ Αλιμέτα),Γερμάνης (70′ Λέκα Αλ.), Σουγκάρης, Καριπίδης (70′ Λέκα Αν.), ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΗΣ, Σαρκατζής.

ΜΑΚΗΣ ΣΑΠΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΠΙΣΚΟΠΗ - ΠΑΤΡΙΔΑ 3-1: Ανατροπή λίγο πριν το φινάλε

Δραματικό παιχνίδι παρακολούθησαν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν το Σάββατο στην Επισκοπή. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος και είδαν την Πατρίδα να αντιστέκεται σθεναρά μέχρι τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Λίγο πριν το φινάλε όμως, η Επισκοπή πήρε προβάδισμα ενώ στις καθυστερήσεις σημείωσε και τρίτο τέρμα.

Αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι ήταν απειλητικοί στο πρώτο μέρος αλλά έπεσαν πάνω σε ένα πολύ καλό Ευαγγελόπουλο και έμειναν στο μηδέν. Στον αντίποδα, η Πατρίδα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 32’ με τον Γκουτζιλίκα και πήρε το προβάδισμα το οποίο διατηρήθηκε έως την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος, η Επισκοπή πίεσε και στο 73’ είτε τις προσπάθειές της να βρίσκουν στόχο. Ο Κούβαρος έφτασε στο γκολ και έγραψε το 1-1.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να αναζητούν ένα ακόμη τέρμα για να κάνουν την ανατροπή και ο Λούρης στο 86’ λύτρωσε την ομάδα του. Στις καθυστερήσεις του ματς η Επισκοπή κέρδισε πέναλτι και με τον Λούρη έγραψε το τελικό 3-1.

Πολύ καλός ο διαιτητής Νησελίτης (Σαμαράς, Γκόγκας)

ΕΠΙΣΚΟΠΗ: (Ορδουλίδης) Ηλιάδης, Στυλιανού, Παπαδόπουλος, ΜΟΥΖΑΚΙ, Ιωαννίδης Θ., Ντατσής, ΧΑΛΝΤΕΝΤΑ, Καρυπίδης Α. (72′ Λιθοξόπουλος), Δήμου Β.(57′ Δήμου Ι.), Κούβαρος (90+4′ Χαραλαμπίδης), ΛΟΥΡΗΣ

ΠΑΤΡΙΔΑ: (Γιαννόπουλος) : ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, Κρεμλίδης,Κολμπουτσάι, Ορφανίδης, ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ, Μισαηλίδης (72′ Ανδρίτσος), Ντινόπουλος,Γκουτζιλίκας (62′ Γκουργκούτας), Χατζόπουλος, Χολέβας, Αθανασιάδης (55′Κονσουλάκης)

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ - ΝΑΟΥΣΑ 0-4: Άνετο πέρασμα

Άνετο πέρασμα από μια δύσκολη έδρα πραγματοποίησε το Σάββατο η Νάουσα. Με δυο γκολ σε κάθε ημίχρονο, επικράτησε με 0-4 του Μακροχωρίου και σημείωσε την πρώτη της νίκη.

Στο πρώτο μέρος, η Νάουσα εκμεταλλεύτηκε δυο φορές αδράνεια στην αντίπαλη άμυνα και πήρε προβάδισμα δυο τερμάτων. Στο 28’ ο Τσιακίρης άνοιξε το σκορ ενώ στο 38’ κέρδισε πέναλτι και με εύστοχο χτύπημα ο Αργυρίου διπλασίασε τα τέρματά της.

Το Μακροχώρι προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς στο δεύτερο μέρος και έψαξε ένα γκολ για να μειώσει. Η προσπάθειά του δεν είχε αποτέλεσμα, η Νάουσα βρήκε χώρους και σημείωσε τρίτο τέρμα και εκεί τελείωσαν όλα.

Συγκεκριμένα, ο Τσιακίρης στο 65’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3 ενώ στο 86’ ο Γιαννόπουλος σημείωσε το τελικό 0-4.

Με λάθη η διαιτησία του Ρηγόπουλου (Γκόγκος, Τραούδας)

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: (Απόσογλου) : Αργυρόπουλος, ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Θ. (77′ Καραβασίλης), Κιατικίδης, Μυλωνάς (77′ Καραβασόπουλος), Τσίλης (58′ Πρωτογέρης), Βήτος (65′Καραταράκης), Βύζας, Τσακαλίδης, Δούκας, Φιλιππίδης (58′ Γιάννινας), Φωτόπουλος Α.

ΝΑΟΥΣΑ: (Κερλίδης) Κασαπίδης, Βασιλειάδης (82′ Γιαννόπουλος Γ.Α.),Τούφας, Βακαλίδης, ΑΡΓΥΡΙΟΥ, Παπαδόπουλος, Λογγινίδης (85′ Γιαννόπουλος Γ.Ι.),Τσιάμπας (78′ Κουκουφίκης), Χίσα (85′ Μπόσι), Παπαγεωργόπουλος (85′ Βασιλείου), ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΕΡΚΙΔΑ» (2/10/23)