ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Α' ΕΠΣΗ: Και τώρα οι δυο τους - Η ταυτότητα της 7ης αγωνιστικής

Το ερχόμενο Σάββατο 18/11 θα διεξαχθεί η «μητέρα των μαχών», μεταξύ Νάουσας και Αλεξάνδρειας, που το αποτέλεσμά της θα δείξει ποια ομάδα θα έχει το «πάνω χέρι» για την κατάκτηση του τίτλου, στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας.

Το παιχνίδι, που θα γίνει στο στάδιο της Νάουσας, θα είναι το πιο δυνατό μέχρι σήμερα και για τους δύο πρωτοπόρους (όπως και του β’ γύρου), και αυτό γιατί όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν υπάρχει άλλη ομάδα που θα μπορούσε να τις κοντράρει και να τις κόψει έστω και ένα βαθμό. Επομένως ο τίτλος θα κριθεί στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια, αρχής γενομένης από αυτό του προσεχούς Σαββάτου.

Μετά την ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, κατά την οποία σημειώθηκαν τρεις νίκες γηπεδούχων και δύο φιλοξενούμενων, έχουμε πλέον δίδυμο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η Αλεξάνδρεια «καθάρισε» νωρίς το ματς και συνέχισε το απόλυτο των νικών, καθώς πέρασε εύκολα με 4-0 από το Μακροχώρι και έπιασε στην πρώτη θέση τη Νάουσα, η οποία έκανε το προγραμματισμένο ρεπό της.

Από εκεί και πέρα, με "τρίποντα" προχώρησαν η Επισκοπή και τα Τρίκαλα, που κέρδισαν εντός έδρας το Ζερβοχώρι (2-1) και την Πατρίδα (3-0) αντίστοιχα, μένοντας στις υψηλές θέσεις τις βαθμολογίας.

Τέλος, σε ανοδική πορεία βρίσκεται η Μελίκη του Γιώργου Ευτηριάδη, που πέτυχε δεύτερο συνεχόμενο "διπλό". Πιο αποτελεσματική πέρασε νικηφόρα, αυτή τη φορά από τον Αγ. Γεώργιο, όπου επικράτησε του τοπικού Απόλλωνα με 2-1.

Στις νίκες επέστρεψαν τα Καβάσιλα και μάλιστα με το εκκωφαντικό 4-1 στο γήπεδό τους επί του Κοπανού, «καθαρίζοντας» το ματς από το πρώτο 45λεπτο, πετυχαίνοντας σε αυτό τρία τέρματα.

Αναλυτικά οι αγώνες:

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 0-4: Πάτησε κορυφή

Στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα βρέθηκε η Αλεξάνδρεια μετά τα ματς του Σαββάτου. Επικράτησε με 0-4 του Μακροχωρίου και εκμεταλλεύτηκε το ρεπό της Νάουσας για να βρεθεί στην κορυφή. Η Αλεξάνδρεια σημείωσε τρία τέρματα στο πρώτο μέρος και «καθάρισε» νωρίς το ματς.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασιστικά στο ματς και στο 8’ με τον Κ. Πιπιλιάρη άνοιξαν το σκορ. Στο ημίωρο και συγκεκριμένα στο 32’ ο Κ. Πιπιλιάρης σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και ανέβασε το σκορ στο 0-2.

Το Μακροχώρι δεν μπόρεσε να αντιδράσει και να μειώσει και λίγο πριν το ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν και τρίτο τέρμα. Ο Ι. Πιπιλιάρης αυτή την φορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 44’ και ουσιαστικά με το 0-3 «καθάρισε» το ματς.

Στο δεύτερο μέρος, το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Στο φινάλε όμως  η Αλεξάνδρεια πέτυχε και τέταρτο γκολ με τον Χασιώτη στο 90’.

Άριστη η διαιτησία του Μαυρίδη (Τραούδας, Ζουρνατζίδης)

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ:  (Απόσογλου) : ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, Φωτόπουλος Θ., Κοντογιάννης, ΜΥΛΩΝΑΣ, Δούκας, Τσίλης (60′ Συμεωνίδης), Βήτος (69′ Τσικανόπουλος, Φωτόπουλος Α., ΓΙΑΝΝΙΝΑΣ, Καραβασόπουλος (67′ Κατσαμπέρης), Βύζας

ΑΛΕΑΞΝΔΡΕΙΑ: (Πρίντζιος) Κύρου, Χλιαρόπουλος, Βλάχος, Τασιόπουλος, Τσιρίδης (90′ Βολονάκης), ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ, Αβραμόπουλος, Πιπιλιάρης Ι. (55′ Αλμπανίδης), ΠΙΠΙΛΙΑΡΗΣ Κ. (55′ Τσακιρίδης), ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ (55′ Καψάλης), Λίτσι (30′ Χασιώτης)

ΜΑΚΗΣ ΣΑΠΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΜΕΛΙΚΗ 1-2: Πιο αποτελεσματική

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της Μελίκης από τον Άγιο Γεώργιο. Ήταν πιο αποτελεσματική στο σκοράρισμα και επικράτησε με 1-2.

Ο Άγιος Γεώργιος έλεγξε τον ρυθμό, μπήκε πιο απειλητικά στο ματς αλλά δεν κατόρθωσε να σκοράρει. Αντίθετα, η Μελίκη βγήκε μπροστά και άνοιξε το σκορ στο 25’. Ο Μπουκουβάλας μπήκε από δεξιά και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι δεν κατόρθωσαν να φτάσουν στην ισοφάριση στο πρώτο μέρος αλλά μπήκαν δυναμικά στο δεύτερο 45λεπτο και με τον Σαρκατζή έφτασε στο 1-1 στο 50’.

Παρά την υπεροχή του Αγίου Γεωργίου, η Μελίκη δεν δέχθηκε άλλο γκολ ενώ όταν της δόθηκε η ευκαιρία πήρε ξανά το πάνω χέρι. Συγκεκριμένα, στο 67’ ο Ντέλλας έγραψε το 1-2 και έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο τελευταίο 20λεπτο, η Μελίκη διατήρησε το 1-2 και πήρε τη νίκη.

Καλή η διαιτησία του Ρηγόπουλου (Μητρόπουλος, Μουρατίδης)

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: (Καρολίδης) Καμπάς, Λιάτσος, Κουκότσικας (55′ Εμμανουηλίδης), Γιαννόπουλος (73′ Αλιμέτα), ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ, ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ, Γκάνιος (55′ Σαράφης), Φουρκιώτης (63′ Ορφανίδης), Καριπίδης, Σταυριανίδης, ΣΑΡΚΑΤΖΗΣ.

ΜΕΛΙΚΗ: (Ευτηριάδης) Διαμαντόπουλος, Ντέλλας, Μπρέγκου, Σερασκιέρης, ΛΙΠΕ, ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ, Παπαδόπουλος (58′ Καραβαδές), Κωστογλίδης, ΛΙΒΑΣ (46′ Ψάλτης), Καλαϊτζίδης, Παπαδημητρίου

ΕΠΙΣΚΟΠΗ - ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ 2-1: Επέστρεψε στις νίκες

Στις νίκες επέστρεψε η Επισκοπή. Στο γειτονικό ντέρμπι, επικράτησε με 2-1 του Ζερβοχωρίου και πήρε τους τρεις βαθμούς. Η Επισκοπή προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με δυο γκολ, διατήρησε το 2-0 και δέχθηκε ένα γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Η Επισκοπή έκανε πολύ καλό ξεκίνημα. Πολύ νωρίς άνοιξε το σκορ ενώ πριν συμπληρωθεί το ημίωρο σημείωσε και δεύτερο τέρμα. Στο 7’ ο Κούβαρος με πλασέ μέσα από την περιοχή ενώ ο ίδιος παίκτης στο 25’ με ατομική προσπάθεια σημείωσε το 2-0.

Το Ζερβοχώρι αντέδρασε, βγήκε μπροστά, δημιούργησε απειλές αλλά δεν κατάφερε να μειώσει νωρίς. Το 2-1 σημειώθηκε στο 83’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Π. Τηλκερίδη.

Στα τελευταία λεπτά του ματς, οι γηπεδούχοι διατήρησαν το 2-1 και πήραν τη νίκη.

Καλή η διαιτησία του Μελτζανίδη (Χρυσάνης, Πιπερίδης). Στο 81’ απέβαλε τον Μούτσιο.

ΕΠΙΣΚΟΠΗ: (Ορδουλίδης) Ηλιάδης, Μουζάκι, ΣΑΙΠΙ, Μωυσίδης, Ιωαννίδης, ΔΗΜΟΥ Ι., Χαλντέντα, Χαραλαμπίδης (75′ Ορφανίδης), Στυλιανού, ΚΟΥΒΑΡΟΣ, Καρυπίδης Α.

ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ: (Ματζιαρίδης) Τζακέρι, ΠΑΝΤΖΑΡΤΙΔΗΣ, ΜΟΥΧΤΑΡΗΣ (61′ Γαϊτανίδης), Πρόιος, Μπάμπος, Γιαννούλης, Καλφούτζος (52′ Αμπαρλής), ΤΗΛΚΕΡΙΔΗΣ Π., Έξαρχος, Κολίτσης (40′ Τσιότσιος), Μούτσιος.

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΑΤΡΙΔΑ 3-0: «Καθάρισαν» στο δεύτερο μέρος

Με τρία γκολ στο δεύτερο μέρος, τα Τρίκαλα έκαμψαν την αντίσταση της Πατρίδας και κέρδισαν με 3-0. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και επέστρεψαν στις νίκες.

Στο πρώτο μέρος, το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, τα Τρίκαλα είχαν την υπεροχή αλλά το παιχνίδι έμεινε στο 0-0.

Στο δεύτερο μέρος, τα Τρίκαλα άνοιξαν το σκορ στο 46’ με κεφαλιά του Παπαγεωργίου. Παρά την προσπάθεια της Πατρίδας, οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα και στο 68’ με πλασέ μέσα από την περιοχή, μετά από πάσα του Φωτεινιά, ο Μάρκου σημείωσε το 2-0.

Το τελικό 3-0 σημειώθηκε στο 77’, πάλι με τον Μάρκου, με κοντινό πλασέ, μετά από πάσα του Λαμπρόπουλου.

Καλή η διαιτησία του Παζαρτζικλή (Χαλατζιούκας, Ποζιάδης).

ΤΡΙΚΑΛΑ: (Παντόπουλος) : Καψάλης, Γεωργακάκης, Παλιούρας, Παπακωνσταντίνου, Σιδηρόπουλος (77′ Παπαμανώλης), Κουκουσίτσας (69′ Μιχαλακάκης), Παπαγεωργίου, Κούκλας (77′ Στουγιαννόπουλος), Μάρκου, Μπαλίτας (46′ Λαμπρόπουλος), Φωτεινιάς (75′ Τζίμος)

ΠΑΤΡΙΔΑ:  (Γιαννόπουλος) Ευαγγελόπουλος, Γκουτζιλίκας (77′ Κουπίδης Ι.), Κολμπουτσάι, Μισαηλίδης, ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ, Αθανασιάδης (67′ Χατζόπουλος), ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, Γκουργκούτας (77′ Ανδρίτσος), Κονσουλάκης (67′ Τσιούχας), Χολέβας (46′ Κουπίδης Γ.), Σιδηρόπουλος

ΚΑΒΑΣΙΛΑ – ΚΟΠΑΝΟΣ 4-1: Άνετη επικράτηση

Άνετη ήταν η επικράτηση της Καβάσιλας το Σάββατο επί του Κοπανού με 4-1. Η Καβάσιλα σημείωσε τρία τέρματα στο πρώτο ημίωρο και «κλείδωσε» νωρίς τη νίκη. Στο δεύτερο τέρμα σημείωσε άλλο ένα τέρμα ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 4-1.

Με τον Ευγένη Κίτσα σε μεγάλα κέφια, η Καβάσιλα άνοιξε το σκορ στο 16’ και στο 19’ διπλασίασε τα τέρματά της. Στο 28’ ο Νούζι πέτυχε το 3-0 και «καθάρισε» το ματς. Το 3-0 διατηρήθηκε στο πρώτο μέρος και ήταν σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι διατήρησαν το πάνω χέρι και στο 68’ με τον Ευγένη Κίτσα έφτασε στο 4-0.

Το τελικό 4-1 διαμορφώθηκε στο 79’ από τον Γιαμαλίδη.

Πολύ καλή η διαιτησία του Παπαργυρίου (Γκόγκος, Γκόγκας). Στο 60’ αποβλήθηκε ο Λύτης.

ΚΑΒΑΣΙΛΑ: (Παγγούρας) Θεοδώρου, Πάτρας Κ., Πάτρας Ρ. (84′ Γιοβανόπουλος), ΤΣΟΜΙΔΗΣ, Ιορδανόπουλος, Τσιάμπας (84′ Τσίπης), Καραταράκης (80′ Νικολόπουλος), ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ, Μπρινιάς, Νούζι (59′ Πουλιόπουλος), ΚΙΤΣΑΣ (80′ Παπαδόπουλος)

ΚΟΠΑΝΟΣ: (Μποζίνης)  Ίντος Κ., Μποζίνης, Γατουρτζίδης (66′ Χατζηπαυλίδης), Σαμαράς, Λύτης, ΚΑΨΑΛΗΣ, ΙΝΤΟΣ Ε., Γιαλαμίδης (84′ Νατσιούλας), Στογιάννης Δ., Οικονόμου (53′ Κότσαλης), Τζιβάρας.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ"