ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Α' ΕΠΣΗ: Το πάνω χέρι η Αλεξάνδρεια - Η ταυτότητα της 8ης αγωνιστικής

«Χάρτινες» ήταν οι έδρες την Σαββατιάτικη 8η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΗ, αφού κανένας γηπεδούχος δεν κέρδισε.

Η Αλεξάνδρεια ήταν η μεγάλη κερδισμένη, αφού πέρασε με 2-0 από τη Νάουσα στο ντέρμπι κορυφής και πήρε ένα «χρυσό» τρίποντο, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για την ανάδειξη του πρωταθλητή της Α' κατηγορίας.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενα ρεπορτάζ μας, δύσκολα θα υπάρξει αντίπαλος για τις δύο πρωταγωνίστριες, που θα μπορέσει να τις κόψει βαθμό, είτε εντός, είτε εκτός έδρας, με αποτέλεσμα τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια να κρίνουν τον πρωταθλητή.

Το πρώτο μεγάλο βήμα το έκαναν οι «πράσινοι» της Αλεξάνδρειας, με το μεγάλο διπλό στην έδρα των «κυανόλευκων» της Νάουσας!

Από εκεί και πέρα, η Επισκοπή πέρασε με το εντυπωσιακό 5-3 από τη Μελίκη, παρέμεινε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και συγχρόνως απομακρύνθηκε από τις ομάδες που ήταν πολύ κοντά της, ενώ ο γηπεδούχος Φίλιππος, «προσγειώθηκε» απότομα, ύστερα από δύο συνεχόμενα τρίποντα που πήρε εκτός έδρας.

Μία άλλη ομάδα, που πέτυχε εντυπωσιακό διπλό το Σάββατο, ήταν ο  Άγ. Γεώργιος, που πέρασε 0-3 από τα Τρίκαλα (τελευταία δεν δείχνουν την ζωντάνια που είχαν τις πρώτες αγωνιστικές) και τα "έπιασε" στην τέταρτη θέση, ενώ ισόπαλα έληξαν τα παιχνίδια του Κοπανού με το Μακροχώρι 0-0 και της Πατρίδας με τα Καβάσιλα 1-1.

Αυτή την 8η αγωνιστική, σημειώθηκαν 15 τέρματα, με τα περισσότερα στο 3-5 της Μελίκης με την Επισκοπή.

Αναλυτικά οι αγώνες:

ΝΑΟΥΣΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 0-2: Η εμπειρία κέρδισε τα νιάτα

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη σημείωσε η Αλεξάνδρεια. Κέρδισε με 0-2 τη Νάουσα σε ένα ματς που η εμπειρία των φιλοξενούμενων επικράτησε του νεανικού ενθουσιασμού των γηπεδούχων. Με τη νίκη της αυτή η Αλεξάνδρεια έμεινε μόνο πρώτη στην βαθμολογία.

Στο πρώτο μέρος το ματς ήταν ισορροπημένο και χωρίς κλασσικές ευκαιρίες. Κυριάρχησαν οι μονομαχίες στην μεσαία γραμμή, το πάθος και η δύναμη.

Η Νάουσα απείλησε πρώτη, στο 3’, όταν ο Τούφας τροφοδότησε τον Τσιάμπα αλλά το σουτ του τελευταίου μπλόκαρε ο Τόλιος.

Η Αλεξάνδρεια απάντησε στο 12’ και στο 16’ αλλά τα σουτ του Ι. Πιπιλιάρη, Χλιαρόπουλου δεν ανησύχησαν τον Κωστογλίδη.

Η Νάουσα είχε άλλη μια τελική στο 28’ όταν ο Βασιλειάδης πάσαρε στον Μπιγκάνο αλλά ο Τόλιος μπλόκαρε το σουτ.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, η Αλεξάνδρεια απείλησε με μια κεφαλιά του Πιπιλιάρη από το ύψος του πέναλτι, φάση όμως που δεν ανησύχησε τον Κωστογλίδη.

Στο δεύτερο μέρος η Αλεξάνδρεια πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και  μετά το 60’ μετέφερε το παιχνίδι προς την περιοχή της Νάουσας. Στο 62' κεφαλιά του Τσιρίδη από κοντά αποκρούστηκε από αμυντικό πριν πάρει πορεία προς την εστία.

Στο 69’ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Δημόπουλου, η μπάλα έμεινε μέσα στην περιοχή της Νάουσας, στρώθηκε στον Τασιόπουλο και ο αμυντικός της Αλεξάνδρειας με σουτ έγραψε το 0-1.

Στο 70’ η Αλεξάνδρεια έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Αβραμόπουλος έκλεψε την μπάλα έξω από την αντίπαλη περιοχή, μπήκε από αριστερά, έκανε το σουτ αλλά ο Κωστογλίδης απόκρουσε.

Η πρώτη αξιόλογη τελική της Νάουσας στο β' μέρος καταγράφηκε στο 76' όταν ο Τούφας σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά ο Τόλιος μπλόκαρε στην κλειστή γωνία του.

Στο 79’ η Αλεξάνδρεια έφτασε στο 0-2. Ο Ναλμπανίδης έβγαλε μόνο τον Ι. Πιπιλιάρη και ο τελευταίος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 89’ η Αλεξάνδρεια είχε άλλη μια καλή στιγμή με σουτ του Χασιώτη που κατέληξε άουτ.

Καλή η διαιτησία του Παπαργυρίου (Γκόγκος, Παντζαρτσιλής). Το παιχνίδι έμεινε σε αθλητικά πλαίσια και έκανε το έργο του πιο εύκολο. 300-400 ήταν οι φίλαθλοι που παρακολούθησαν την αναμέτρηση.

ΝΑΟΥΣΑ: (Κερλίδης) Κωστογλίδης, Βακαλίδης, ΑΡΓΥΡΙΟΥ, Λαφάρας, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, Λογγινίδης, (77’ Χουρίδης) Τσιάμπας, Τούφας (87’ Χιονίδης), Μπιγκάνος, (79’ Χίσα), Παπαγεωργόπουλος (87’ Λαμπρίτσιος), ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ(87’ Χιονίδης).

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: (Πρίντζιος) Τόλιος, Κ. Πιπιλιάρης (73'Χασιώτης), Τσιρίδης, Τασιόπουλος, Βλάχος, ΧΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, Σωτηράκης, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, Ι. ΠΙΠΙΛΙΑΡΗΣ, Δημόπουλος (79’ Ναλμπανίδης), Λίτσι (93’ Τσακιρίδης).

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

ΚΟΠΑΝΟΣ – ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ 0-0: Μοιράστηκαν τους βαθμούς

Χωρίς νικητή έληξε το παιχνίδι στον Κοπανό. Καμιά από τις δυο ομάδες δεν κατόρθωσε να σκοράρει και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε 0-0.

Αγωνιστικά και οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες για γκολ αλλά καμιά δεν κατάφερε να σκοράρει. Το 0-0 διατηρήθηκε τόσο στο πρώτο μέρος όσο και στην επανάληψη και το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο.

Καλή η διαιτησία του Μαυρίδη (Ζαχαριάδης, Σαμαράς). Στο 60’ απέβαλε τον Κότσαλη.

ΚΟΠΑΝΟΣ:(Μποζίνης) ΙΝΤΟΣ, ΜΠΟΖΙΝΗΣ, Αναδός, ΓΑΤΟΥΡΤΖΙΔΗΣ, Σαμαράς, Καψάλης, Ίντος Ε., Γιαμαλίδης (54’ Κότσαλης), Στογιάννης, Οικονόμου (82’ Νατσιούλας), Τζιβάρας

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: Απόσογλου) Αργυρόπουλος, ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Θ., Κιατικίδης, Κοντογιάννης, ΔΟΥΚΑΣ, Κατσαμπέρης (67’ Βήτος), Βύζας, Μυλωνάς, Τσίλης (79’ Τσακαλίδης Γ), Φωτόπουλος Α., Γιάννενας (79’ Φαρμάκης)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΡΙΜΠΑΣ

ΜΕΛΙΚΗ - ΕΠΙΣΚΟΠΗ 3-5: Μεγάλη ανατροπή στην επανάληψη

Εντυπωσιακή νίκη σημείωσε στην Μελίκη η Επισκοπή. Αν και βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο με 3-1, σημείωσε τέσσερα γκολ στο δεύτερος μέρος και κέρδισε με 3-5.

Οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος η Μελίκη ήταν καλύτερη, είχε τον έλεγχο και προηγήθηκε νωρίς με τον Λίβα (17’).

Η Επισκοπή απάντησε άμεσα και στο 24’ έφτασε στο 1-1. Ο Ιωαννίδης έστρωσε στον Μουζάκι και ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Μελίκη πίεσε και στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους σημείωσε δυο γκολ. Στο 39’ ο Μπρέγκου έγραψε το 2-1 και στο 44’ ο Βουδούρης το 3-1.

Στο δεύτερο μέρος οι δυο αναγκαστικές αλλαγές (Λίβας και Παπαδόπουλος) επηρέασαν το παιχνίδι της Μελίκης ενώ από τον άλλη πλευρά, το γρήγορο γκολ έδωσε στην Επισκοπή άλλη ψυχολογία.

Στο 50’ ο Σαΐπι σημείωσε το 3-2 και έβαλε ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του. Η Επισκοπή από εκεί και μετά πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 64’ με γκολ του Μουζάκι έφτασε στο 3-3.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν κι άλλο την απόδοσή τους και στο 72’ με τον Λούρη σημείωσαν το 3-4.

Το τελικό 3-5 σημειώθηκε στο 83’ από τον Κούβαρο.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Μελτζανίδη (Χρυσάνης, Μουρατίδης)

ΜΕΛΙΚΗ: (Ευτηριάδης) Διαμαντόπουλος, Ντέλλας, Μπρέγκου, ΣΕΡΑΣΚΙΕΡΗΣ, ΛΙΠΕ, Μπουκουβάλας, Παπαδόπουλος (39′ Βουδούρης), Λίβας (46′ Κωστογλίδης), Καλαϊτζίδης, Παπαδημητρίου, Ψάλτης

ΕΠΙΣΚΟΠΗ: (Ορδουλίδης) Ηλιάδης, ΜΟΥΖΑΚΙ, Σαΐπι, Μωυσίδης, Ιωαννίδης, Δήμου Ι., Χαραλαμπίδης, Στυλιανού, ΚΟΥΒΑΡΟΣ, Ορφανίδης, ΛΟΥΡΗΣ.

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 0-3: Νικηφόρο πέρασμα

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα του Αγίου Γεωργίου από τα Τρίκαλα. Οι φιλοξενούμενοι με ένα γκολ στο πρώτο μέρος και άλλα δυο στην επανάληψη, επικράτησαν με 0-3.

Στο πρώτο μέρος, ο Άγιος Γεώργιος ήταν πιο αποτελεσματικός και στο 28’ άνοιξε το σκορ με τον Λιάτσο. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους φιλοξενούμενους που πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και διατήρησαν το προβάδισμά τους.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς καλύτερα αλλά δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί. Έτσι, στο 72’ ο Άγιος Γεώργιος σκόραρε με τον Σαρκατζή και διπλασίασε τα τέρματά του.

Μετά το 0-2 οι φιλοξενούμενοι έλεγξαν το ματς και στο 81’ σημείωσαν το 0-3 με τον Ντρίζι.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Γκαλαΐτση (Ζουρνατζίδης, Γιαγκιτζόγλου).

ΤΡΙΚΑΛΑ: (Παντόπουλος) Καψάλης, Ατανάσοφ (87′ Τσακστάρας), Παπακωνσταντίνου, ΚΟΥΚΟΥΣΙΤΣΑΣ, Παπαγεωργίου, ΚΟΥΚΛΑΣ, Ριζόπουλος (76′ Γεωργακάκης), Μάρκου (87′ Μιχαλακάκης), Παλιούρας, Σιδηρόπουλος, Λαμπρόπουλος (46′ Χατζόπουλος / 63′ Φωτεινιάς)

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: (Καρολίδης) ΚΑΜΠΑΣ, Λιάτσος, Κουκότσικας (86′ Στεργιόπουλος), Εμμανουηλίδης (62′ Γιαννόπουλος), Σαρακατσιάνος, ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗΣ, Ντρίζι (89′ Αλιμέτα), Σουγκάρης, Σαράφης (86′ Γκάνιος), Σταυριανίδης (89′ Βασίλτσης), ΣΑΡΚΑΤΖΗΣ.

ΠΑΤΡΙΔΑ - ΚΑΒΑΣΙΛΑ  1-1: Χωρίς νικητή

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι της Πατρίδας με την Καβάσιλα. Οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα στο πρώτο μέρος αλλά στην επανάληψη δέχθηκαν πίεση και ισοφαρίστηκαν.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον αέρα υπέρ τους. Άνοιξαν το σκορ στο 13’ με τον Χολέβα αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν δεύτερη φορά. Το δοκάρι τους σταμάτησε λίγο μετά το γκολ τους και το 1-0 διατηρήθηκε έως το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος ο αέρος ήταν ευνοϊκός για την Καβάσιλα. Με το σκορ εις βάρος της, η Καβάσιλα ανέβασε την απόδοσή της, πίεσε την Πατρίδα και στο 82’ κέρδισε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ με τον Βουλγαράκη.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Νησελίτη (Αργυρίου, Γκόγκας).

ΠΑΤΡΙΔΑ: (Γιαννόπουλος) Ευαγγελόπουλος, Γκουτζιλίκας (70′ Αθανασιάδης), Κολμπουτσάι, ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ, ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ, ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, Κονσουλάκης, Χολέβας (75′ Γκουργκούτας), Ανδρίτσος, Χατζόπουλος, Ασλάνογλου

ΚΑΒΑΣΙΛΑ: (Παγγούρας) Κίτσας, Πάτρας Κ., Πάτρας Ρ., Τσομίδης, ΙΟΡΔΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, Μαντζιουκόπουλος, ΤΣΙΑΜΠΑΣ, Καραταράκης (75′ Νικολόπουλος), ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ, Μπρινιάς, Νούζι (85′ Πουλιόπουλος).

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ" (20/11/23)