ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Α’ ΕΠΣΗ: «Ξέσπασε» η Αλεξάνδρεια - Η ταυτότητα της 11ης αγωνιστικής

Έπεσε το περασμένο Σάββατο (9/12) η αυλαία του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας.

Στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής είχαμε τρεις νίκες γηπεδούχων και δύο ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ σημειώθηκαν 16 τέρματα, τα μισά από τα οποία σε ένα μόνο παιχνίδι, στο 8-0 της Αλεξάνδρειας επί της Επισκοπής!

Έτσι, τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα κατέκτησε η ομάδα του Δημήτρη Πρίντζιου, η οποία μετά την ισοπαλία στη Μελίκη, "ξέσπασε" στην Επισκοπή.

Κατά πόδας την Αλεξάνδρεια ακολουθεί η Νάουσα, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από την κορυφή, αφού πήρε και αυτή το Σάββατο το «τρίποντο» νικώντας 2-0 εντός έδρας τα Τρίκαλα.

Κωμικοτραγικές καταστάσεις έγιναν στο γήπεδο του Κοπανού, με επεισόδια και… λιποθυμίες!!! Από εκεί και πέρα, ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ματς του Μακροχωρίου με τα Καβάσιλα, ενώ την πρώτη του νίκη πέτυχε το Ζερβοχώρι επί της Πατρίδας!

ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ – ΠΑΤΡΙΔΑ  2-0: Έσπασε το…ρόδι

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα σημείωσε την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου το Ζερβοχώρι. Με δυο γκολ του Π. Τηλκερίδη, επικράτησε με 2-0 της Πατρίδας.

Η Πατρίδα σημείωσε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Το πρώτο τέρμα της σημειώθηκε νωρίς. Μόλις στο 13’ ο Τηλκερίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι συντήρησαν το προβάδισμά τους και παρά τις προσπάθειες της Πατρίδας, έκλεισαν με 1-0 το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος το 1-0 διατηρήθηκε ώσπου στο 79’ ο Τηλκερίδης με νέο τέρμα του σημείωσε το 2-0 και έδιωξε το άγχος από την ομάδα του.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Παζαρτζικλή (Χρυσάνης, Πιπερίδης).

ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ: (Μαντζιαρίδης) Τζακέρι, Πρόιος, Μούτσιος, ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΙΔΗΣ, ΜΠΑΜΠΟΣ, Καλφούτζος (54′ Αμπαρλής), ΤΗΛΚΕΡΙΔΗΣ Π., Τσιότσιος,Έξαρχος (86′ Μπρίτσκος), Γιαννούλης, Μουχτάρης (77′ Γαϊτανίδης)

ΠΑΤΡΙΔΑ: (Γιαννόπουλος) Ευαγγελόπουλος, Ασλάνογλου,Ορφανίδης, Κολμπουτσάι (46′ Αθανασιάδης), ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, Κονσουλάκης, Γκουτζιλίκας, ΧΑΤΟΠΟΥΛΟΣ, Χολέβας, Ανδρίτσος, Γκουργκούτας (60′ Σιδηρόπουλος)

ΚΟΠΑΝΟΣ - ΜΕΛΙΚΗ 2-2: Ισοπαλία και παρατράγουδα

Ισόπαλο 2-2 έληξε το παιχνίδι του Κοπανού με την Μελίκη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δυο φορές αλλά πριν το τελικό σφύριγμα η Μελίκη έφτασε στην ισοφάριση και πήρε τον βαθμό. Το ματς σημαδεύτηκε από μικρής έντασης επεισόδια που χάλασαν την εικόνα του αγώνα.

Η Μελίκη ήταν πιο απειλητική στο πρώτο εικοσάλεπτο αλλά σε μια αντεπίθεση ο Κοπανός άνοιξε το σκορ. Στο 24’ Ο Γιαμαλίδης μπήκε από δεξιά στην αντίπαλη περιοχή και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Μελίκη δεν το έβαλε κάτω και στο 45’ με κεφαλιά του Ντέλλα έφτασε στο 1-1.

Στο δεύτερο μέρος, ο Κοπανός πήρε ξανά προβάδισμα στο 58’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη αμυντικού της Μελίκης και κατέληξε στα δίχτυα.

Η Μελίκη όπως στο πρώτο μέρος έτσι και στο δεύτερο πάλεψε παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ και στις καθυστερήσεις πήρε την ισοπαλία με γκολ του Ντέλλα.

Όσο για τα επεισόδια, οι διαμαρτυρίες παικτών της Μελίκης για μια αμφισβητούμενη φάση προκάλεσε κόντρα φιλάθλων – επόπτη. Φίλαθλος πίσω από τα κάγκελα τράβηξε από το χέρι τον επόπτη, αυτός κάνοντας «θέατρο» έπεσε κάτω και έκανε τον αναίσθητο και το ματς διεκόπη δύο φορές (ένα 20λεπτο την πρώτη και ένα 10λεπτο την δεύτερη) προσωρινά και συνεχίστηκε μετά, με την βοήθεια και των προβολέων, μιας και έπεσε σκοτάδι στο γήπεδο.

Καλή η διαιτησία του Ρηγόπουλος  (Ζουρνατζίδης, Γιαγκιτζόγλου)

ΚΟΠΑΝΟΣ: (Μποζίνης) Ίντος Κ., Μποζίνης, ΓΑΤΟΥΡΤΖΙΔΗΣ, Αναδός, Σαμαράς,ΙΝΤΟΣ Ε. (90+13′ Κότσαλης), Στογιάννης Δ., Οικονόμου (55′ Καψάλης), Τζιβάρας, Λύτη, ΓΙΑΜΑΛΙΔΗΣ(90+20′ Νατσιούλας)

ΜΕΛΙΚΗ: (Ευτηριάδης) Διαμαντόπουλος, ΝΤΕΛΛΑΣ, ΜΠΡΕΓΚΟΥ, ΣΕΡΑΣΚΙΕΡΗΣ, Μπουκουβάλας, Λίβας, Καλαϊτζίδης, Παπαδημητρίου (57′ Κωστογλίδης), Ψάλτης, Βουδούρης, Λίπε.

ΝΑΟΥΣΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ 2-0: Νίκη ουσίας

Νίκη ουσίας με καλή εμφάνιση πέτυχε η Νάουσα, επικρατώντας εντός έδρας με 2-0 των Τρικάλων και κλείνοντας τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος στο -1 από την κορυφή της βαθμολογίας. Σε γενικές γραμμές οι "κυανόλευκοι" αξιοποίησαν την υπεροχή τους και έφτασαν σε μια δίκαιη νίκη, απέναντι στους "πράσινους" που πάλεψαν για ένα θετικό αποτέλεσμα, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη "υπέκυψαν" στην ανωτερότητα των Ναουσαίων.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και με αρκετές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου.

Στο α' μέρος οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και απείλησαν 2-3 φορές την αντίπαλη εστία, όμως βρήκαν μπροστά τους τον πολύ καλό Καψάλη που κράτησε το μηδέν στην εστία του. Από την πλευρά τους οι Τρικαλινοί έπαιξαν με αμυντικούς προσανατολισμούς και προσπάθησαν με αντεπιθέσεις να πετύχουν κάτι καλό, έχοντας 1-2 καλές στιγμές στα καρέ του Κωστογλίδη.

Στο 1’ Ατανάσοφ ξέφυγε από δεξιά και με εντυπωσιακό σουτ ανάγκασε τον Κωστογλίδη να αποκρούσει δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 7’ παράλληλη σέντρα από δεξιά του Βασιλειάδη, ο Κουκουφίκης μόνος πλάσαρε αλλά απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια ο Καψάλης. Στο 11’ δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή του Παπαδόπουλου, μπλόκαρε ο Καψάλης. Στο 17’ ο Τσιακίρης μέσα στην αντίπαλη περιοχή, έπεσε κάτω μετά από δυνατό μαρκάρισμα δύο αμυντικών των Τρικάλων, με τους γηπεδούχους να ζητούν πέναλτι αλλά τον διαιτητή να διατάσσει σωστά να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 38’ δυνατό σουτ του Τσιάμπα έξω από την περιοχή, απέκρουσε σωτήρια ο Καψάλης.

Στο 42’ βαθιά μπαλιά του Παπαγεωργίου, ο Φωτεινιάς βρέθηκε απέναντι από τον Κωστογλίδη και προσπάθησε να τον αποφύγει, με τον γκολκίπερ της Νάουσας να πέφτει και να αποκρούει σωτήρια. Σε αυτή την φάση οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι, αλλά ο ρέφερι σωστά έδειξε συνέχεια του αγώνα.

Στην επανάληψη οι Ναουσαίοι ήταν πιο ουσιαστικοί και κατάφεραν να δημιουργήσουν περισσότερες φάσεις και να πετύχουν δύο τέρματα, φτάνοντας στην τελική επικράτηση.

Στο 47’ ωραία μπαλιά του Τούφα για τον Λογγινίδη, αυτός μόνος με τον Καψάλη σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας των Τρικάλων απέκρουσε σωτήρια!

Στο 55’ μετά από κόρνερ του Τούφα, ο προωθημένος Αργυρίου πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και με κεφαλιά έγραψε το 1-0 για τη Νάουσα!

Στο 61’ δυνατό σουτ του Τούφα, απέκρουσε ο Καψάλης.

Στο 63’ μετά από φάουλ από δεξιά του Τούφα, ο Τσακίρης με ωραία γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το τελικό 2-0.

Καλή η διαιτησία του Μαυρίδη (Χαλατζιούκας, Σαββίδης)

ΝΑΟΥΣΑ: (Κερλίδης) Κωστογλίδης, Βασιλειάδης, ΤΟΥΦΑΣ, Βασιλείου (46′ Χουρίδης), ΑΡΓΥΡΙΟΥ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Λογγινίδης, Τσιάμπας (66′ Γιαννόπουλος), Κουκουφίκης (74′ Γκιούρος), Μπιγκάνος, Τσακίρης.

ΤΡΙΚΑΛΑ: (Παντόπουλος)ΚΑΨΑΛΗΣ, Σιδηρόπουλος, Παπακωνσταντίνου, Χατζόπουλος (50′ Ριζόπουλος), Παλιούρας (75′ Κίτσας), ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, Κούκλας (82′ Μπαλίτας), Μιχαλακάκης, Μάρκου, ΑΤΑΝΑΣΟΦ, Φωτεινιάς (75′ Λαμπρόπουλος)

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΕΠΙΣΚΟΠΗ 8-0: Πρωταθλήτρια χειμώνα με ευρύ σκορ

Τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα κατέκτησε το Σάββατο η Αλεξάνδρεια. Επιβλήθηκε με 8-0 της Επισκοπής και διατήρησε την διαφορά του ενός βαθμού που την χωρίζει από τη Νάουσα.

Η Αλεξάνδρεια άνοιξε νωρίς το σκορ. Στο 17’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Λίτσι και ο Ι. Πιπιλιάρης με εύστοχο χτύπημα σημείωσε το 1-0. Το 2-0 σημειώθηκε στο 24’. Μετά από κόντρες, ο Δημόπουλος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Δέκα λεπτά αργότερα, στο 34΄σημειώθηκε το 3-0. Μετά από φάουλ του Βλάχου, ο Τσιρίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο πρώτο μέρος σημειώθηκε και τέταρτο γκολ. Στο 41’, μετά από πάσα του Βλάχου, ο Δημόπουλος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Με το παιχνίδι να έχει κριθεί, η Αλεξάνδρεια συνέχισε σε υψηλό ρυθμό και σημείωσε άλλα τέσσερα γκολ στο β’ μέρος. Στο 46’ ο Σωτηράκης με σουτ έγραψε το 5-0 και στο 49’ ο Κ. Πιπιλιάρης με κεφαλιά το 6-0. Στο 77’ μετά από πάσα του Χλιαρόπουλου, ο Χεράκης έγραψε το 7-0 και το τελικό 8-0 σημειώθηκε στο 82’ από τον Δημόπουλο με ατομική προσπάθεια και σουτ. Στο 88’ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Χλιαρόπουλο.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Παπαργυρίου (Τραούδας, Μουρατίδης)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: (Πρίντζιος) Κύρου, Κίρτσογλου (58′ Τσακιρίδης), Βλάχος,Τασιόπουλος Α., Τσιρίδης, Σωτηράκης, Αβραμόπουλος (70′ Αλμπανίδης), ΠΙΠΙΛΙΑΡΗΣΙ.(73′ Χεράκης), ΠΙΠΙΛΙΑΡΗΣ Κ. (58′ Καψάλης), ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΙΤΣΙ (73′ Χλιαρόπουλος)

ΕΠΙΣΚΟΠΗ: (Ορδουλίδης) Λογγιζίδης, Ιωαννίδης, ΔΗΜΟΥ Β.,Παπαδόπουλος (61′ Λιθοξόπουλος), Καρυπίδης Α., Στυλιανού, ΚΟΥΒΑΡΟΣ, Χαραλαμπίδης(80′ Δήμου Χ.), Δήμου Ι., Ορφανίδης (70′ Παραστατίδης), Λούρης.

ΜΑΚΗΣ ΣΑΠΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ - ΚΑΒΑΣΙΛΑ 0-0: Λευκή ισοπαλία

Ισόπαλο χωρίς γκολ έληξε το παιχνίδι στο Μακροχώρι ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τα Καβάσιλα. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και η ισοπαλία δίκαιη.

Η δυο ομάδες είχαν από μια μεγάλη ευκαιρία. Στο πρώτο μέρος το Μακροχώρι κέρδισε πέναλτι αλλά ο Θεοδώρου απόκρουσε την εκτέλεση του Φωτόπολου. Στο δεύτερο μέρος η Καβάσιλα έφτασε κοντά στο γκολ αλλά την σταμάτησε το δοκάρι.

Καλή η διαιτησία του Νησελίτη  (Γκόγκος,  Σαμαράς)

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: (Απόσογλου) Αργυρόπουλος Α., Φωτόπουλος Θ., Κιατικίδης,Κοντογιάννης, Δούκας, Βύζας, Μυλωνάς, Τσίλης (63′ Κατσαμπέρης), Βήτος (88′Συμεωνίδης), Γιάννινας (83′ Τσικανόπουλος), Φωτόπουλος Α.

ΚΑΒΑΣΙΛΑ: (Παγγούρας)  Θεοδώρου, Πάτρας Κ., Πάτρας Ρ., Ιορδανόπουλος,Τσιάμπας, Καραταράκης, Μπρινιάς, Κίτσας, Βουλγαράκης, Βουλγαρόπουλος (90+2′Νικολόπουλος), Τριανταφυλλόπουλος (62′ Πουλιόπουλος).

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ"