ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Α' ΕΠΣΗ: Στα πλέι οφ το Μακροχώρι - Η ταυτότητα της 21ης αγωνιστικής

Με τα ματς της 21ης και προτελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, συνεχίστηκε το Σάββατο (24/2) το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' ΕΠΣΗ, όπου είχαμε τέσσερις νίκες γηπεδούχων και μία φιλοξενούμενου, ενώ σημειώθηκαν 18 γκολ.

Την είσοδό του στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, που οδηγεί στο πλέι οφ, "κλείδωσε" το Μακροχώρι, μετά τη νίκη του (1-0) επί των Τρικάλων και συγχρόνως την ήττα του Αγ. Γεωργίου (έχει ρεπό την τελευταία αγωνιστική που είναι και η τελευταία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος) στην έδρα του από τα Καβάσιλα. Το νικητήριο τέρμα των ασπρόμαυρων, σημείωσε ο Κιατικίδης λίγο μετά την έναρξη του β' ημιχρόνου.

Οι δύο ομάδες που προπορεύονται στον βαθμολογικό πίνακα συνέχισαν με εντός έδρας νίκες. "Διά πυρός και σιδήρου" νίκησε η πρωτοπόρος Αλεξάνδρεια2-1 την Μελίκη, με την ομάδα του Δημήτρη Πρίντζιου να παίρνει το προβάδισμα με τον Τσιρίδη και τους φιλοξενούμενους να φέρνουν το ματς στα ίσα 3΄(18΄) αργότερα με τον Μπρέγκου. Το νικητήριο τέρμα των "πράσινων" σημείωσε στο 55' ο Λίτσι.

Σκόραρε... κατά ριπάς η Νάουσα και συνέτριψε με 8-0 την Πατρίδα, με χατ-τρικ για τους "κυανόλευκους" του Τασιώνα, δύο τέρματα που σημείωσε ο Παπαδόπουλος και από ένα οι Παπαγεωργόπουλος, Λογγινίδης, Στογιάννης.

Σημαντικό "διπλό" για τα Καβάσιλα, που πέρασαν με 1-0 από τον Άγ. Γεώργιο, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στη νίκη με γκολ του Ρ. Πάτρα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Από τα 18 γκολ της προχθεσινής 21ης αγωνιστικής, τρία πέτυχε ο Τασιώνας της Νάουσας στο 8-0 της ομάδας του επί της Πατρίδας και από δύο ο Καψάλης του Κοπανού και ο Παπαδόπουλος της Νάουσας.

Η επόμενη αγωνιστική, που θα γίνει το Σάββατο 2/3, είναι η τελευταία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και όλα τα ματς είναι αδιάφορα βαθμολογικά. Αλεξάνδρεια και Νάουσα παίζουν μακριά από τα γήπεδά τους, στις έδρες της Επισκοπής και των Τρικάλων αντίστοιχα, Εντός θα αγωνιστούν τα Καβάσιλα με το Μακροχώρι, η Μελίκη με τον Κοπανό και η Πατρίδα με το Ζερβοχώρι.  

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ 21ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΜΕΛΙΚΗ 2-1
Σκόρερ:12′ Τσιρίδης 1-0, 18′ Μπρέγκου  1-1, 54′ Λίτσι 2-1
Διαιτητής:Μελτζανίδης

ΝΑΟΥΣΑ – ΠΑΤΡΙΔΑ 8-0
Σκόρερ: 25′-31′-64′ Τασιώνας, 27′Παπαγεωργόπουλος, 53′-60′ Παπαδόπουλος Ι., 57′ Λογγινίδης, 73′ Στογιάννης
Διαιτητής: Γκαλαΐτσης

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ – ΤΡΙΚΑΛΑ 1-0
Σκόρερ:54′ Κιατικίδης
Διαιτητής:Παπαργυρίου

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΑΒΑΣΙΛΑ  0-1
Σκόρερ: 86′ Πάτρας Ρ.
Διαιτητής: Ρηγόπουλος

ΚΟΠΑΝΟΣ – ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ 4-1
Σκόρερ: 7’ Μποζίνης 1-0, 15’ Γιαμαλίδης 2-0, 75’ Τηλκερίδης Π. (πεν) 2-1, 79’ & 88’ Καψάλης 4-1
Διαιτητής:Γκόγκας

ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΚΟΠΑΝΟΣ - ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ 4-1: Πήρε αυτό που ήθελε

Τη νίκη με 4-1 σημείωσε το Σάββατο ο Κοπανός με αντίπαλο το Ζερβοχώρι. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς με 2-0 και όταν το Ζερβοχώρι προσπάθησε να μπει ξανά στο ματς, σημείωσαν άλλα δυο γκολ και έφτασαν στη νίκη χωρίς να κινδυνεύσουν.

Ο Κοπανός μπήκε με φούρια στο ματς. Μόλις στο 7’ ο Μποζίνης άνοιξε το σκορ και στο 15’ ο Γιαμαλίδης έγραψε το 2-0 και έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του. Οι γηπεδούχοι έλεγξαν το ματς και κράτησαν το 2-0 στο α’ μέρος.

Στο δεύτερο μέρος το Ζερβοχώρι προσπάθησε να μπει ξανά στο ματς και στο 75’ κέρδισε πέναλτι. Ο Π. Τηλκερίδης με εύστοχο χτύπημα μείωσε σε 2-1 αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι παραπάνω.

Ο Κοπανός στο 79’ με τον Καψάλη σημείωσε το 3-1 ενώ στο 88’ ο ίδιος παίκτης σημείωσε το 4-1.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Γκόγκα (Ευθυμιάδης, Σαββίδης).

ΚΟΠΑΝΟΣ: (Μποζίνης) Ορμανίδης, Οικονόμου (89′ Διτσόλας), Σαμαράς (80′ Γατουρτζίδης), Λύτης, ΜΠΟΖΙΝΗΣ, Τζιβάρας, ΙΝΤΟΣ Ε., ΚΑΨΑΛΗΣ, Τέγος (61′ Νατσιούλας), Χατζόπουλος, Γιαμαλίδης

ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ: (Αλμαλιώτης) Τζακέρι, Μποζατζίδης, Αβετίδης, Μουχτάρης, ΤΗΛΚΕΡΙΔΗΣ Π., Μπρίτσκος, Αμπαρλής, Μπάμπος, Βέργος, Παντζαρτζίδης, Πρόιος Π.

ΝΑΟΥΣΑ – ΠΑΤΡΙΔΑ 8-0: Σταμάτησε στα οκτώ!

Καταιγιστική ήταν το Σάββατο η Νάουσα. Επικράτησε με 8-0 της Πατρίδας, πήρε τους τρεις βαθμούς και παράλληλα ο προπονητής της είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς παίκτες.

Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν μονόλογος των γηπεδούχων. Σημείωσαν τρία τέρματα στο πρώτο μέρος και άλλα πέντε στην επανάληψη ενώ στο τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης κατέβασαν «ταχύτητα».

Το σκορ άνοιξε στο 25’. Ήταν μια φάση διαρκείας. Προηγήθηκαν σουτ του Στογιάννη και του Παπαγεωργόπουλου που αποκρούστηκαν πριν καταλήξουν στα δίχτυα. Η μπάλα πήρε ύψος και ο Τασιώνας με κεφαλιά την έστειλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο τέρμα ήρθε στο «καπάκι». Στο 27’ ο Παπαγεωργόπουλος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 2-0.

Στο 31’ η Νάουσα πέτυχε το τρίτο της τέρμα. Ο Στογιάννης έδωσε στον Τασιώνα και ο τελευταίος με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Νάουσα έφτασε κοντά σε τέταρτο τέρμα στο 44’ αλλά το κοντινό σουτ του Πίτου αποκρούστηκε από τον Ορφανίδη.

Στο δεύτερο μέρος ακολούθησαν άλλα πέντε τέρματα. Στο 53’ ο Ι. Παπαδόπουλος με σουτ από το ύψος της περιοχής σημείωσε το 4-0. Στο 57’ η μπάλα στρώθηκε στον Λογγινίδη και με σουτ από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 5-0. Στο 60’ ο Ι. Παπαδόπουλος με νέο σουτ πέτυχε το 6-0. Το τελικό 7-0 σημειώθηκε στο 73’ με κοντινό πλασέ του Στογιάννη.

Πολύ καλή η διαιτησία του Γκαλαΐτση (Χαλατζιούκας, Λούρης)

ΝΑΟΥΣΑ: (Κερλίδης) Κωστογλίδης, Πίτος, Βακαλίδης (36′ Τσιακίρης), Αργυρίου, Κουκουφίκης (55′ Λογγινίδης), Παπαδόπουλος Ν. (55′ Μπιγκάνος), ΤΟΥΦΑΣ, ΤΑΣΙΩΝΑΣ, Στογιάννης, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΠΟΛΟΣ Ι., Παπαγεωργόπουλος (46′ Χατζηγεωργίου)

ΠΑΤΡΙΔΑ: (Αποστόλου) Κουπίδης Ι., Ορφανίδης Γ., Κολμπουτσάι, ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, Ορφανίδης Γ., Χολέβας, Γκουτζιλίκας, Σιδηρόπουλος, Κλάψης (35′ Κουπίδης Γ.), Ανδρίτσος, Αθανασιάδης.

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΑΒΑΣΙΛΑ 0-1: «Μαχαιριά» στο φινάλε

Στο γκολ κρίθηκε το παιχνίδι στον Άγιο Γεώργιο. Η Καβάσιλα με τέρμα λίγο πριν το τέλος, επικράτησε με 0-1 και έφυγε με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές της.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Στο πρώτο μέρος, η Καβάσιλα ήταν πιο απειλητική ενώ οι γηπεδούχοι ήταν ακίνδυνοι. Στις ευκαιρίες που της δόθηκαν όμως, η φιλοξενούμενη ομάδα δεν κατόρθωσε να σκοράρει.

Στο δεύτερο μέρος, με τον χρόνο να ασκεί πίεση στους γηπεδούχους, ο Άγιος Γεώργιος έψαξε τρόπους να σκοράρει και έγινε πιο απειλητικός στο τελευταίο ημίωρο, παρά την αποβολή του Φουρκιώτη στο 61’. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ανέβηκαν ψηλότερα αναζητώντας το γκολ αλλά στο 86’ δέχθηκαν μια αντεπίθεση που οδήγησε την Καβάσιλα στο γκολ με τον Ρ. Πάτρα.

Το γκολ αυτό έκρινε το ματς και άφησε τον Άγιο Γεώργιο εκτός πλέι οφ.

Με λάθη η διαιτησία του Ρηγόπουλου (Βαλκάνος Α., Μητρόπουλος).

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: (Καρολίδης) Καμπάς, Φουρκιώτης, ΛΙΑΤΣΟΣ, Γερμάνης, ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ, Τσιότσιος, Στεργιόπουλος, Σουγκάρης, Μαραβελάκης (66′ Ντρίζι), Αλιμέτα (52′ Σταυριανίδης), Σαρκατζής

ΚΑΒΑΣΙΛΑ: (Παγγούρας) Θεοδώρου Κ., Θεοδώρου Ε. (74′ Τσομίδης), Παπαδόπουλος, Καραταράκης, Μπρινιάς, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, Πουλιόπουλος, Πάτρας Κ., ΠΑΤΡΑΣ Ρ., Ιορδανόπουλος, Νούζι (90+3′ Γιοβανόπουλος).

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΜΕΛΙΚΗ 2-1: Πιο εύκολα από ότι δείχνει το σκορ

Πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-1 κέρδισε το Σάββατο η Αλεξάνδρεια την Μελίκη. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, δεν απειλήθηκαν και ήταν άστοχοι στις τελικές τους προσπάθειες.

Αγωνιστικά η Αλεξάνδρεια μπήκε στο ματς με επιθετικό προσανατολισμό και άρχισε να απειλή από τα πρώτα λεπτά. Στο 12’ μάλιστα, μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Τσιρίδη έγραψε το 1-0.

Σε μια ανύποπτη φάση η Μελίκη ισοφάρισε. Ο Μπρέγκου με εκτέλεση φάουλ από το κέντρο, είδε εκτός θέσης τον Τόλιο και έξυπνα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το 1-1 δεν επηρέασε την Αλεξάνδρεια. Συνέχισε να απειλεί αλλά δεν ήταν εύστοχη στις ευκαιρίες που δημιούργησε. Έτσι η ισοπαλία διατηρήθηκε μέχρι την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι δεν άφησαν τον χρόνο να περάσει ανεκμετάλλευτος. Έψαξαν το γκολ και στο 54’ έφτασαν στο 2-1. Μετά από σέντρα του Δημόπουλου, ο Λίτσι με κεφαλιά μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Αλεξάνδρεια συνέχισε να απειλεί αλλά δεν κατόρθωσε να σημειώσει τρίτο τέρμα. Μάλιστα σε δυο περιπτώσεις, σουτ των Ατανάσοφ (63’) και Λίτσι (89’) έξω από την περιοχή, σταμάτησαν στο δοκάρι.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Μελτζανίδη (Ζουρνατζίδης, Αργυρίου)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: (Πρίντζιος) Τόλιος, ΑΤΑΝΑΣΟΦ, Βλάχος, Τασιόπουλος Α., Τσιρίδης, Σωτηράκης, Κίρτσογλου (46′ Αλμπανίδης), Αβραμόπουλος, Χλιαρόπουλος (55′ Μαρμαρίδης), ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ (75′ Τσακιρίδης), ΛΙΤΣΙ.

ΜΕΛΙΚΗ: (Παπατζίκος) ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, Πίτσης, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (88′ Γεώργιος Μουσικός), Βενιόπουλος, ΜΠΡΕΓΚΟΥ, Βουδούρης (58′ Λίπε), Ψάλτης (58′ Κωστογλίδης), Λίβας (78′ Καραβαδές), Ντέλλας, Καλαϊτζίδης, Σερασκιέρης.

ΜΑΚΗΣ ΣΑΠΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ - ΤΡΙΚΑΛΑ 1-0: Εξασφάλισε την είσοδο στην τετράδα

Την είσοδό του στην τετράδα του πρωταθλήματος και κατ’ επέκταση την συμμετοχή στα πλέι οφ εξασφάλισε το Σάββατο το Μακροχώρι. Στο κρίσιμο ματς με τα Τρίκαλα, κέρδισε για δεύτερη φορά τον αντίπαλό του, αυτή την φορά με 1-0, δέχθηκε με ικανοποίηση το…δώρο που του έκανε η Καβάσιλα στον Άγιο Γεώργιο και «κλείδωσε» την τέταρτη θέση.

Στο πρώτο μέρος τα Τρίκαλα ήταν πιο επιθετικά και απείλησαν κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και κοντά στο γκολ αλλά ο Μάρκου δεν κατάφερε από κοντά να σκοράρει.

Στο δεύτερο μέρος, οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Το Μακροχώρι έψαξε το γκολ, δημιούργησε απειλές και στο 54’ με κεφαλιά του Κιατικίδη, μετά από κόρνερ, έγραψε το 1-0.

Τα Τρίκαλα αντέδρασαν αλλά δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Απείλησαν με σουτ έξω από την περιοχή που εξουδετερώθηκαν από τον Αργυρόπουλο κι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με κοντινή κεφαλιά του Νικολόπουλου που κατέληξε άουτ.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Παπαργυρίου (Χρυσάνης, Τσίτσης)

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: (Απόσογλου)  ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Α., ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Θ., ΚΙΑΤΙΚΙΔΗΣ, Δούκας, Φωτόπουλος Α. (90+2′ Καραβασόπουλος), Βύζας, Κοντογιάννης, Παπακωνσταντίνου (90+2′ Κατσαμπέρης), Φιλιππίδης (67′ Βήτος), Τσικανόπουλος (46′ Γιάννινας), Αδαμίδης (87′ Θεοχαρόπουλος)

ΤΡΙΚΑΛΑ: (Παντόπουλος) ΚΑΨΑΛΗΣ, Σιδηρόπουλος, Παλιούρας, Αθανασιάδης (65′ Νικολόπουλος), ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, Κουκουσίτσας (87′ Παπάζογλου), ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, Χεράκης, Ριζόπουλος (71′ Μιχαλακάκης), Μάρκου, Φωτεινιάς.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ"