ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Α' ΕΠΣΗ: Η ταυτότητα της 2ης αγωνιστικής της β' φάσης

Συνεχίστηκε το περασμένο Σάββατο η β’ φάση του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας, με τις αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής όπου σημειώθηκαν 26 τέρματα!

Στα πλέι οφ, η πρωτοπόρος Αλεξάνδρεια έκανε έναν ακόμη περίπατο και επίδειξη δύναμης, καθώς πέρασε με 7-0 από την Επισκοπή, ενώ η δεύτερη Νάουσα αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 στο Μακροχώρι και αποχαιρέτησε κάθε ελπίδα κατάληψης της πρώτης θέσης, μιας και η διαφορά από την πρώτη, εκτοξεύτηκε στους 11 βαθμούς, με την ομάδα του Δημήτρη Πρίντζιου, να θέλει στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια, μόλις έναν πόντο, για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή της Α΄ ΕΠΣΗ, για την περίοδο 2023-2024.

Στα πλέι άουτ, τα Τρίκαλα αναδείχθηκαν ισόπαλα 1-1 με τον Άγ. Γεώργιο, η Μελίκη πέρασε εύκολα με 6-1 από την Πατρίδα, ενώ το Ζερβοχώρι πήρε διπλό… ελπίδας στον Κοπανό (2-4), κυνηγώντας το θαύμα και μαζί τα Καβάσιλα, που προχθές είχαν ρεπό, μιας και οι βαθμοί διαφοράς μεταξύ τους μειώθηκαν στους έξι και απομένουν άλλες έξι αγωνιστικές.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Β΄ ΦΑΣΗΣ

ΕΠΙΣΚΟΠΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 0-7
Σκόρερ: 8′-32′-55′ Πιπιλιάρης Ι., 13′-53′ Μαρμαρίδης, 26′ Λίτσι, 60′ Καψάλης
Διαιτητής: Παπαργυρίου

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ - ΝΑΟΥΣΑ  2-2
Σκόρερ: 5′ Τασιώνας 0-1, 24′ Τούφας 0-2, 63′-88′ Κοντογιάννης 2-2
Διαιτητής: Παζαρτζικλής

ΚΟΠΑΝΟΣ - ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ 2-4
Σκόρερ: 45′ Τηλκερίδης 0-1, 56′ Διτσόλας 1-1, 62′ Βέργος 1-2, 67′ Αβετίδης 1-3, 80′ Χατζόπουλος 2-3, 83′ Αβετίδης 2-4
Διαιτητής: Γκόγκας

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1-1
Σκόρερ: 23′ Σαρκατζής (πεν) 0-1, 47′ Χατζόπουλος 1-1
Διαιτητής: Νησελίτης

ΠΑΤΡΙΔΑ – ΜΕΛΙΚΗ 1-6
Σκόρερ: 17′-53′ Μπρέγκου, 30′ Ντέλλας, 47′ Μπουκουβάλας, 72′ Καραβαδές 0-5, 75′ Κολμπουτσάι (1-5), 87′ Λίβας (1-6)
Διαιτητής: Ρηγόπουλος

ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΕΠΙΣΚΟΠΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 0-7: Μια ανάσα πριν τον τίτλο

Μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος βρίσκεται πλέον η Αλεξάνδρεια. Επικράτησε άνετα στην Επισκοπή με 0-7 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Νάουσας, αύξησε την διαφορά στους 11 βαθμούς.

Το ματς κρίθηκε στο ημίωρο. Η Αλεξάνδρεια σημείωσε τα τέσσερα από τα επτά της τέρματα σε αυτό το χρονικό διάστημα και «καθάρισε» νωρίς.

Το σκορ άνοιξε νωρίς. Ο Ι. Πιπιλιάρης στο 8’ έγραψε το 0-1 και στο 13’ ήρθε το δεύτερο γκολ από τον Μαρμαρίδη. Στο 26’ ο Λίτσι σημείωσε το 0-3 και στο 32’ ο Ι. Πιπιλιάρης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4.

Από εκεί και μετά το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Το ημίχρονο έληξε με 0-4 και στο δεύτερο 45λεπτο η Αλεξάνδρεια σημείωσε άλλα τρία γκολ. Για την ιστορία, στο 53’ ο Μαρμαρίδης έγραψε το 0-5, στο 55’ ο Ι. Πιπιλιάρης σημείωσε το 0-6 και στο 60’ ο Καψάλης πέτυχε το 0-7 που διατηρήθηκε έως το τέλος.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Παπαργυρίου (Μπογιατζόγλου, Τσίτσης)

ΕΠΙΣΚΟΠΗ: (Ορδουλίδης) Λογγιζίδης, Σαΐπι, Ντατσής (35′ Παπαδόπουλος), Ιωαννίδης, Χαραλαμπίδης (46′ Δήγκας), ΧΑΛΝΤΕΝΤΑ, Κούβαρος, Δήμου Β. (60′ Λιθοξόπουλος), Καρυπίδης, Στυλιανού, Λούρης (68′ Μωυσίδης)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: (Πρίντζιος) Τόλιος, Ατανάσοφ (55′ Αλμπανίδης), Χλιαρόπουλος, Τασιόπουλος Α., Τσιρίδης, Σωτηράκης (55′ Δημόπουλος), ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ (46′ Κίρτσογλου), ΠΙΠΙΛΙΑΡΗΣ Ι. (46′ Πιπιλιάρης Κ.), ΜΑΡΜΑΡΙΔΗΣ, Βουλγαράκης, Λίτσι (46′ Καψάλης).

ΜΑΚΗΣ ΣΑΠΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΟΠΑΝΟΣ - ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ 2-4: Βαθμολογική ανάσα

Βαθμολογική ανάσα πήρε το Σάββατο στον Κοπανό το Ζερβοχώρι. Επικράτησε με 2-4, πήρε τους τρεις βαθμούς και εξακολουθεί να διεκδικεί την παραμονή του.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 45’. Λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους, ο Τηλεκρίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Στο δεύτερο μέρος, ο Κοπανός έψαξε το γκολ και στο 56΄ με τον Διτσόλα έφτασε στο 1-1.

Το Ζερβοχώρι όμως ήταν αποφασισμένο. Στο 62’ με τον Βέργο προηγήθηκε ξανά και με τον Αβετίδη στο 67’ προηγήθηκε με 1-3.

Ο Κοπανός δεν πάλεψε για την ανατροπή και στο 80’ με τον Χατζόπουλο μείωσε σε 2-3 αλλά δεν ολοκλήρωσε την προσπάθεια.

Στο 83’ ο Αβετίδης έγραψε το 2-4 και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Καλή η διαιτησία του Γκόγκα (Βαλκάνος, Πιπερίδης)

ΚΟΠΑΝΟΣ: ( Μποζίνης) : Ίντος Κ., Λύτης, ΙΝΤΟΣ Ε., Τέγος, Γατουρτζίδης (60′ Χατζόπουλος), Μποζίνης, ΣΑΜΑΡΑΣ, Δημάδης, Χατζηπαυλίδης, Γιαμαλίδης, Διτσόλας (60′ Οικονόμου)

ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ: (Αλμαλιώτης) Τζακέρι, Βέργος, ΤΗΛΚΕΡΙΔΗΣ, Παντζαρτζίδης (72′ Δαυίδης), Γαϊτανίδης, Μουχτάρης, ΑΒΕΤΙΔΗΣ, Μποζατζίδης, Δάγγας, Μπρίτσκος, Πρόιος Γ.

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1-1: Δεν «χ»αμογέλασε κανείς

Χωρίς νικητή έληξε το ματς στα Τρίκαλα. Οι γηπεδούχοι και ο Άγιος Γεώργιος έμειναν στο 1-1, στο πιο αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι της ημέρας.

Στο πρώτο μέρος, ο Άγιος Γεώργιος μπήκε μπροστά στο σκορ. Στο 23’ κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Σαρκατζής. Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το μηδέν πίσω και έκλεισαν το ημίχρονο με προβάδισμα στο σκορ.

Στο δεύτερο μέρος όμως οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν αμέσως. Στο 47’ ο Χατζόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 1-1.

Στο υπόλοιπο ματς, καμιά από τις δυο ομάδες δεν έφτασε στο γκολ. Το 1-1 έμεινε έως το φινάλε και οι δυο αντίπαλοι πήραν από έναν βαθμό.

Μέτρια η διαιτησία του Νησελίτη (Ζουρνατζίδης, Μουρατίδης)

ΤΡΙΚΑΛΑ: (Παντόπουλος) : Καψάλης, Παλιούρας (86′ Τσακστάρας), Αθανασιάδης (86′ Στουγιαννόπουλος), ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, Παπαγεωργίου, ΚΟΥΚΟΥΣΙΤΣΑΣ, Χεράκης, ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, Παπάζογλου (56′ Ριζόπουλος), Γεωργακάκης (66′ Φωτεινιάς), Κούκλας (86′ Μιχαλακάκης)

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: (Καρολίδης) : Καζίλας, Στεργιόπουλος, Τσιότσιος, ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗΣ, Γερμάνης, ΜΑΡΑΒΕΛΑΚΗΣ (83′ Βασίλτσης), Καριπίδης, Σαρκατζής, Εμμανουηλίδης, ΚΟΥΚΟΤΣΙΚΑΣ, Σταυριανίδης

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ - ΝΑΟΥΣΑ 2-2: «Τσίμπησε» βαθμό στο τέλος

Ισόπαλο 2-2 έληξε το παιχνίδι του Μακροχωρίου με τη Νάουσα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος με 0-2 αλλά το Μακροχώρι στο δεύτερο μέρος αντέδρασε, μείωσε και λίγο πριν το φινάλε έφτασε στο 2-2.

Η Νάουσα ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς το ματς. Στο 5’ με τον Τασιώνα άνοιξε το σκορ, έλεγξε του ρυθμό και πριν το ημίωρο σημείωσε και δεύτερο τέρμα. Αυτή την φορά ο σκόρερ ήταν ο Τούφας ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και σημείωσε το 0-2.

Η Νάουσα συντήρησε το προβάδισμά της, δεν επέτρεψε στο Μακροχώρι να επιστρέψει στην διεκδίκηση του ματς και πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-2.

Στο δεύτερο μέρος η Νάουσα κάθισε πάνω στο προβάδισμά της. Δεν σημείωσε άλλο τέρμα και η ανάκαμψη του Μακροχωρίου της στέρησε τη νίκη. Στο 63’ ο Κοντογιάννης μείωσε σε 1-2 και έβαλε ξανά το Μακροχώρι στο «κόλπο». Το ματς έγινε ντέρμπι και στο 88’ πάλι ο Κοντογιάννης έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 2-2 που έμελε να είναι και το τελικό σκορ.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Παζαρτζικλή (Γκόγκος, Μητρόπουλος).

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: (Απόσογλου) Αργυρόπουλος Α., Φωτόπουλος Θ., Κιατικίδης, ΔΟΥΚΑΣ, ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ, Βήτος (84′ Κούκια), Φιλιππίδης, Φωτόπουλος Α., Παπακωνσταντίνου, Καραβασόπουλος (49′ Θεοχαρόπουλος)

ΝΑΟΥΣΑ: (Κερλίδης) Κωστογλίδης, Πίτος (81′ Παπαδόπουλος Ι.), ΒΑΚΑΛΙΔΗΣ, Αργυρίου, Χίσα (57′ Κουκουφίκης), ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ν., ΤΟΥΦΑΣ, Τασιώνας, Μπιγκάνος (81′ Λογγινίδης), Κουτσιούμπας (66′ Παπαγεωργόπουλος), Χατζηγεωργίου (57′ Χιονίδης).

ΠΑΤΡΙΔΑ - ΜΕΛΙΚΗ 1-6: Άνετο «τρίποντο»

Άνετη ήταν η επικράτηση της Μελίκης στην Πατρίδα. Κέρδισε με 1-6 την τοπική ομάδα αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι αποκόμισε τους τρεις βαθμούς και διατήρησε την διαφορά ασφαλείας από το τελευταίο Ζερβοχώρι.

Η Μελίκη μπήκε επιθετικά στο ματς και άνοιξε το σκορ στο 17’ με τον Μπρέγκου. Στο 30’ ο Ντέλλας διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενουμένων και τους έδωσε ισχυρό προβάδισμα.

Η διαφορά στο σκορ άνοιξε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Στο 47’ ο Μπουκουβάλας σημείωσε το 0-3 και στο 53’ ο Μπρέγκου έγραψε το 0-4. Εκεί τελείωσε και το ματς.

Στα υπόλοιπα λεπτά το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Η Μελίκη ανέβασε το σκορ στο 0-5 με τον Καραβαδέ στο 72’ και στο 75’ ο Κολμπουτσάι μείωσε σε 1-5. Το τελικό 1-6 σημειώθηκε στο 87’ από τον Λίβα.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Ρηγόπουλου (Χρυσάνης, Ευθυμιάδης)

ΠΑΤΡΙΔΑ:  Κουπίδης Ι., Ορφανίδης, Κονσουλάκης (60′ Κολμπουτσάι), Ντινόπουλος, Τσιούχας (90′ Γκουτζιλίκας), Τόπι (46′ Σιδηρόπουλος), Κλάψης, Κουπίδης Γ., Χολέβας, Ασλάνογλου, Αθανασιάδης

ΜΕΛΙΚΗ: (Παπατζίκος) Διαμαντόπουλος (79′ Ζέρβας), Καφτηράνης (68′ Κομνηνάκης), Παπαδημητρίου, Βενιόπουλος, Σερασκιέρης, Βουδούρης, Ψάλτης, Μπουκουβάλας (60′ Γεωργίου), Πίτσης (46′ Λίβας), Ντέλλας (68′ Καραβαδές), Μπρέγκου.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΕΡΚΙΔΑ»