ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αύξησαν τη διαφορά από το Ζερβοχώρι τα Καβάσιλα, σώθηκε η Πατρίδα - Η ταυτότητα της αγωνιστικής

Με τα ματς της β' φάσης, συνεχίστηκε το Σάββατο (30/03) το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας.

Οι γηπεδούχοι και οι φιλοξενούμενοι "μοιράστηκαν" τις νίκες (από δύο), ενώ ένα ματς έληξε χωρίς νικητή. Λίγα σε σχέση με τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές, ήταν τα 18 γκολ που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο.

Στα πλέι οφ (4η αγωνιστική) η Αλεξάνδρεια και η Νάουσα, παίζοντας με αρκετούς εφεδρικούς παίκτες, συνέχισαν με εκτός έδρας νίκες, σε Μακροχώρι (1-4) και Επισκοπή (0-5) αντίστοιχα.

Στα πλέι άουτ (3η αγωνιστική), ο Άτλας Ζερβοχωρίου ήταν ο μεγάλος χαμένος της ημέρας, παρά τον βαθμό (1-1) που απέσπασε από τον Αγ. Γεώργιο, μιας και τα Καβάσιλα πέτυχαν νίκη - ανάσα απέναντι στα Τρίκαλα (3-1), αυξάνοντας τη διαφορά στους οκτώ βαθμούς από την τελευταία θέση, ενώ η Πατρίδα "σφράγισε" την παραμονή της επικρατώντας στο φινάλε με 2-0 του Κοπανού.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΕ ΠΛΕΪ ΟΦ ΚΑΙ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ  1-4
Σκόρερ: 17′ Πιπιλιάρης Κ. 0-1, 27′ Τσιρίδης 0-2, 65′ Φιλιππίδης 1-2, 67′ Πιπιλιάρης Ι. 1-3, 76′ Πιπιλιάρης Κ. 1-4
Διαιτητής: Μαυρίδης

ΕΠΙΣΚΟΠΗ - ΝΑΟΥΣΑ 0-5
Σκόρερ: 28′ Τούφας, 30′ Χιονίδης, 69′ Λαφάρας, 84′ Στογιάννης, 89′ Τασιώνας
Διαιτητής: Μπαλτζής

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ 1-1
Σκόρερ: 81’ Αβετίδης 0-1, 84’ Εμμανουηλίδης 1-1
Διαιτητής: Γκόγκας

ΚΑΒΑΣΙΛΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ 3-1
Σκόρερ: 5′ Κουτσιάδης 1-0, 49′ Τριανταφυλλόπουλος 2-0,  59′ Ριζόπουλος 2-1, 71’ Κουτσιάδης 3-1
Διαιτητής: Παζαρτζικλής

ΠΑΤΡΙΔΑ – ΚΟΠΑΝΟΣ 2-0
Σκόρερ: 88’ & 90’ Χολέβας
Διαιτητής: Παπαργυρίου

ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΕΠΙΣΚΟΠΗ - ΝΑΟΥΣΑ 0-5: Πεντάσφαιρη

Άνετο ήταν το πέρασμα της Νάουσας από την Επισκοπή. Σημειώνοντας δυο γκολ στο πρώτο μέρος και άλλα τρία στην επανάληψη, επικράτησε με 0-5.

Στο πρώτο ημίωρο η Νάουσα πήρε προβάδισμα δυο τερμάτων και έβαλε τις βάσεις για άνετη επικράτηση. Στο 28’ ο Τούφας άνοιξε το σκορ και πριν προλάβουν να συνέλθουν οι αντίπαλοι, ήρθε και το δεύτερο γκολ. Στο 30’ ο Χιονίδης ήταν αυτός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και σημείωσε το 0-2.

Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν τον αντίπαλο χωρίς γκολ και διατήρησαν το 0-2 έως την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος, η Νάουσα έχοντας τον αέρα του 0-2 έπαιξε πιο άνετα και όταν της δόθηκε η ευκαιρία αύξησε το προβάδισμά της. Στο 69’ ο Λαφάρας σημείωσε το 0-3 ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο σημειώθηκαν άλλα δυο τέρματα. Στο 84’ ο Στογιάννης σημείωσε το 0-4 και στο 89’ ο Τασιώνας διαμόρφωσε το τελικό 0-5.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Μπαλτζή (Βαλκάνος, Μουρατίδης).

ΕΠΙΣΚΟΠΗ: (Ορδουλίδης) :Λογγιζίδης, Μωυσίδης, Ντατσής, Χαραλαμπίδης (90′ Λιθοξόπουλος), ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, Χαλντέντα, ΔΗΜΟΥ Β., Καρυπίδης, Στυλιανού, Λούρης, Δήγκας (46′ Κούβαρος)

ΝΑΟΥΣΑ: (Κερλίδης) : Κωστογλίδης, ΠΙΤΟΣ, Λαφάρας, Βασιλειάδης, Παπαδόπουλος Ν. (75′ Παπαγεωργόπουλος), Χιονίδης (57′ Χίσα), ΤΟΥΦΑΣ, ΤΑΣΙΩΝΑΣ, Μπιγκάνος (75′ Κουκουφίκης), Τζιμουλίκος (57′ Στογιάννης), Χατζηγεωργίου (57′ Παπαδόπουλος Ι.)

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 1-4: Ασταμάτητη

Στις νίκες με ευρύ σκορ επέστρεψε η Αλεξάνδρεια. Μετά την ισοπαλία στη Νάουσα – που τις χάρισε τον τίτλο – επικράτησε με 1-4 του Μακροχωρίου και πήρε άλλους τρεις βαθμούς.

Η Αλεξάνδρεια ήταν καλύτερη και είχε πολλά κέφια στο πρώτο μέρος. Στο 17’ οι προσπάθειές της καρποφόρησαν. Ο Κ. Πιπιλιάρης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ ενώ στο 27’ ακολούθησε ο Τσιρίδης ο οποίος σημείωσε το 0-2.

Η Αλεξάνδρεια συνέχισε να απειλεί αλλά δεν σημείωσε άλλο γκολ στο πρώτο μέρος ενώ στον αντίποδα δεν κινδύνευσε από τον αντίπαλο.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να μπουν στο ματς και στο 65’ μείωσαν με τον Φιλιππίδη. Όμως η Αλεξάνδρεια απάντησε γρήγορα. Ο Ι. Πιπιλιάρης σημείωσε το 1-3 και φρέναρε τις διαθέσεις του Μακροχωρίου ενώ στο 76’ ο Κ. Πιπιλιάρης σημείωσε το τελικό 1-4.

Καλή η διαιτησία του Μαυρίδη (Σαμαράς, Ζουρνατζίδης)

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: (Ορδουλίδης) Αργυόπουλος Α., Φωτόπουλος Θ., Κιατικίδης (33′ Θεοχαρόπουλος), Δούκας, ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Α., Βύζας (65′ Γιάννινας), Βήτος, Κοντογιάννης, Αδαμίδης (65′ Καραβασόπουλος), Παπακωνσταντίνου (83′ Παπαδόπουλος Λ.), ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ (83′ Τσικανόπουλος)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ : (Πρίντζιος) : Τόλιος (68′ Τασιόπουλος Σ.), Χλιαρόπουλος, Αλμπανίδης, Τασιόπουλος Α., ΤΣΙΡΙΔΗΣ, Κίρτσογλου, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΙΠΙΛΙΑΡΗΣ Κ., Πιπιλιάρης Ι., Βουλγαράκης (34′ Δημόπουλος), Λίτσι (68′ Καψάλης)

ΚΑΒΑΣΙΛΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ 3-1: Πολύτιμη νίκη

Νίκη που την κρατά μακριά από περιπέτειες σημείωσε το Σάββατο η Καβάσιλα. Επικράτησε με 3-1 των Τρικάλων και αύξησε την διαφορά που την χωρίζει από το τελευταίο Ζερβοχώρι.

Η Καβάσιλα άνοιξε πολύ νωρίς το σκορ. Στο 5’ ο Κουτσιάδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 1-0. Το γρήγορο γκολ έδιωξε το άγχος από την Καβάσιλα αλλά δεν την έδωσε την ώθηση για να φτάσει σε δεύτερο γκολ, στο πρώτο μέρος. Το 1-0 διατηρήθηκε και αποτέλεσε σκορ ημιχρόνου.

Όπως στο πρώτο μέρος έτσι και στην επανάληψη, η Καβάσιλα σημείωσε γρήγορο γκολ. Στο 49’ ο Τριανταφυλλόπουλος έγραψε το 2-0 και έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και στο 59’ με τον Ριζόπουλο μείωσαν σε 2-1 και έδωσαν άλλη τροπή στην αναμέτρηση.

Η Καβάσιλα όμως διατήρησε το πάνω χέρι στο σκορ και στο 71’ με τον Κουτσιάδη σημείωσαν το 3-1 που διατηρήθηκε έως το φινάλε.

Καλή η διαιτησία του Παζαρτζικλή (Αργυρίου, Ζαχαριάδης)

ΚΑΒΑΣΙΛΑ: (Παγγούρας) Μαυρίδης, Ιορδανόπουλος (71′ Πουλιόπουλος), Παπαδόπουλος, Μαντζιουκόπουλος, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, Πάτρας Κ. (88′ Γιοβανόπουλος), Καραταράκης, ΚΟΥΤΣΙΑΔΗΣ, Πάτρας Ρ., ΝΟΥΖΙ, Τσομίδης (81′ Παϊτέρης)

ΤΡΙΚΑΛΑ: (Παντόπουλος) Αναστασιάδης, Τζίμος (55′ Φωτεινιάς), Στουγιαννόπουλος (55′ Παπακωνσταντίνου), ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ, ΚΟΥΚΟΥΣΙΤΣΑΣ, Χεράκης, Παπάζογλου, Σιδηρόπουλος, ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ, Τσακστάρας, Κούκλας (40′ Γεωργακάκης / 89′ Καψάλης)

ΠΑΤΡΙΔΑ – ΚΟΠΑΝΟΣ 2-0: Χτύπησε στο φινάλε

Στο τέλος του ματς κρίθηκε το παιχνίδι στην Πατρίδα. Η γηπεδούχος σημείωσε δυο «κολλητά» τέρματα, πήρε τη νίκη με 2-0 και μπορεί να νιώθει μακριά από περιπέτειες.

Τόσο στο πρώτο μέρος όσο και στο μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης, καμιά από τις προσπάθειες των δυο ομάδων δεν καρποφόρησε. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η αναμέτρηση πήγαινε προς την ισοπαλία, ο Χολέβας στο 88’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έβαλε μπροστά την ομάδα του δυο λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του ματς.

Η Πατρίδα όχι μόνο διατήρησε το προβάδισμά της αλλά έφτασε και δεύτερο φορά στο γκολ. Δράστης ήταν και αυτή την φορά ο Χολέβας ο οποίος σκόραρε για δεύτερη φορά και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Καλή η διαιτησία του Παπαργυρίου (Χρυσάνης, Τσίτσης)

ΠΑΤΡΙΔΑ: (Δαμιανίδης) Κουπίδης Ι., ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ, Ορφανίδης, Κολμπουτσάι, Τσιούχας (87’ Κουπίδης Γ), ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ, Κονσουλάκης (65’ Κλάψης), Ντινόπουλος, ΧΟΛΕΒΑΣ, Γκουτζιλίκας, Σιδηρόπουλος.

ΚΟΠΑΝΟΣ: (Μποζίνης) Ίντος Κ., Λύτης, Τέγος (86’ Χατζηπαυλίδης), ΓΑΤΟΥΡΤΖΙΔΗΣ, Μποζίνης, ΣΑΜΑΡΑΣ, Γιαμαλίδης (60’ Ίντος Ε), Οικονόμου (89’ Δημάδης, Χατζόπουλος, Τζιβάρας, Καψάλης.

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ 1-1: Έχασε την ευκαιρία

Την ευκαιρία να σημειώσει δεύτερη σερί νίκη και να διατηρήσει τις ελπίδες του για παραμονή ζωντανές έχασε το Ζερβοχώρι. Αν και προηγήθηκε σε ένα κομβικό σημείο του ματς, στον Άγιο Γεώργιο, δεν κατάφερε να κρατήσει το πολύτιμο προβάδισμα και είδε τον αντίπαλο να φτάνει στο 1-1 που έμελε να είναι και το τελικό.

Το παιχνίδι τόσο στο πρώτο μέρος όσο και σε μεγάλο μέρος του β’ μέρους κύλησε χωρίς γκολ. Οι φιλοξενούμενοι που καίγονταν για τη νίκη δεν κατόρθωσαν να σκοράρουν στο πρώτο μέρος και αναζήτησαν το γκολ στην επανάληψη.

Σε ένα κρίσιμο σημείο, στο 81’, οι προσπάθειες του Ζερβοχωρίου καρποφόρησαν και με τον Αβετίδη άνοιξαν το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην επιτυχία αλλά ο Άγιος Γεώργιος είπε την τελευταία λέξη. Στο 84’ ο Εμμανουηλίδης έφτασε στο 1-1 και έκοψε τα «φτερά» της φιλοξενούμενης ομάδας.

Καλή η διαιτησία του Γκόγκα (Μητρόπουλος, Γκόγκος)

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: (Καρολίδης) Καζίλας, Σταυριανίδης, ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ, Ντρίζι (72’ Βουτσικίδης, ΑΛΙΜΕΤΑ, ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗΣ, Γερμάνης (72’ Λιάτσος), Λιανός (88’ Μίλης), Βασίλτσης, Τσιότσιος.

ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ: (Αλμαλιώτης) Τζακέρι, Βέργος, ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΙΔΗΣ, Γαϊτανίδης, Μουχτάρης, ΑΒΕΤΙΔΗΣ, Μποζατζίδης, Μπρίτσκος (70’ Πρόιος), Δάγγας, ΑΜΠΑΡΛΗΣ, Αλμαλιώτης.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ"