ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΕΠΣΗ: Τα τελευταία δεδομένα για τα πρωταθλήματα Α’ και Β’ κατηγορίας

Πλησιάζουμε σιγά - σιγά προς την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων στην ΕΠΣ Ημαθίας, για την ποδοσφαιρική περίοδο 2024-2025, με το τοπίο να ξεκαθαρίζει όσον αφορά τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα της Α’ και Β’ κατηγορίας.

Ως γνωστόν, η Α’ ΕΠΣΗ θα ξεκινήσει το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, ενώ η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στις 9 του μήνα. Αυτή τη στιγμή 11 ομάδες είναι σίγουρες και αυτές είναι η Βέροια 1960, ο ΦΑΣ Νάουσα, το Μακροχώρι, ο ΓΑΣ Κοπανού, ο Απόλλων Αγ. Γεωργίου, ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων, ο Φίλιππος Μελίκης, η Κίτρινη Θύελλα Πατρίδας, η ΑΕ Καψόχωρας, ο Ατρόμητος Διαβατού και η Θύελλα Σταυρού.

Πρόθεση των ανθρώπων της ΕΠΣ Ημαθίας είναι το πρωτάθλημα να γίνει με 12 ομάδες και για τον λόγο αυτό έστειλαν πρόσκληση στις τρεις επιλαχούσες της περσινής Β’ κατηγορίας, δηλαδή στον Ολυμπιακό Νάουσας, στον Αχιλλέα Νάουσας και στον Αγροτικό Αστέρα Αγ. Βαρβάρας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός Νάουσας πολύ δύσκολα θα κάνει δεκτή την πρόσκληση, ενώ αντίθετα ο Αχιλλέας καλοβλέπει την συμμετοχή του στην Α’ ΕΠΣΗ και για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιήσει έκτακτο Δ.Σ. μέσα στα επόμενα 24ωρα. Υπό προϋποθέσεις δεν αποκλείεται να δεχτεί την πρόσκληση και η ομάδα της Αγία Βαρβάρας.

Όσον αφορά την Β’ κατηγορία, το πρωτάθλημα θα γίνει σε έναν όμιλο και η κλήρωση θα διεξαχθεί στις 16/9, ενώ η σέντρα θα γίνει στις 29 Σεπτεμβρίου. Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι έως τις 12 Σεπτεμβρίου και η κάλυψη κενών από 13 έως 16/9.

Με τα έως τώρα δεδομένα, η Β’ ΕΠΣΗ θα έχει από 14 έως 16 ομάδες και αυτές είναι οι εξής: Ολυμπιακός Νάουσας*, Αχιλλέας Νάουσας*, Αγροτικός Αστέρας Αγ. Βαρβάρας*, Άρης Παλαιοχωρίου, ΜΑΣ Βεργίνα, ΑΟ Συκιάς, Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βέροιας, Εθνικός Ράχης, ΑΕΠ Βέροιας, ΑΣ Λευκαδίων, ΑΠΣ Ριζωμάτων, Απόλλων Λυκογιάννης, ΑΠΣ Μελίκη, Νέα Γενεά Ν. Νικομήδειας.

Τέλος, για το Κύπελλο Ερασιτεχνών, η κλήρωση θα γίνει στις 9/9, ενώ οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 14 Σεπτεμβρίου.